wypowiem sie - ja mam w tubkach i powiem Wam tak szczerze i od serca ze kolory ktorych uzywam rzadziej mam juz ponad 2 lata :P
Printable View
wypowiem sie - ja mam w tubkach i powiem Wam tak szczerze i od serca ze kolory ktorych uzywam rzadziej mam juz ponad 2 lata :P
ja mam te plastikowe 'coś' na farbki, wylewałam z tubek jak już było mało, bo wiedziałam że resztki mi wyschną w tubce. I dobrze zrobiłam. Ponad rok będą w tym opakowaniu i nic sie z nimi nie dzieje. ;)
W ogole to polecam kupowac kolory najczesciej używane w tych większych szklanych słoiczkach a nie w tubkach.
Ja też biały mam w wielkim słoju bo jak mi przy ćwiczeniach zeszła prawie cała tubka to stwierdziłam, że jak słoja nie kupię to zbankrutuję.
Dziewczyny, kupiłam sobie farbki akrylowe w plastikowych opakowaniach tak na początek żeby zobaczyć czy w ogóle mnie to wciągnie, kupiłam rózne kolory chyba z 12szt i mało mnie szlag nie trafił prawie wszystkie zrobiły się tak gęste twarde jak kamień, czy da się coś z nimi zrobić?
Jeśli nie to co myślicie o tych
Farby akrylowe - Acrylic 100ml SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
albo o takim zestawie
Zestaw farb akrylowych Reeves 12x10ml - sklep plastyczny Szał dla Plastyków
Proszę o odp, nie chce znowu wywalić pieniędzy w błoto
Z góry dziękuję
przeczytaj chociaz wczesniejsze strony i znajdziesz odpowiedz jakie farbki najczesciej polecamy ;)
wiem które polecacie, czytałam ale pytam również czy może któraś miała taką samą syt i też jej zgęstniały i może wie czy można je jakoś uratować
też wyżej napisane, że gęstnieją w pojemniczkach .. ja mam sztywne 2 kolory ale rozcieńczam wodą jak będę używać i jest ok.
Ja mam takie farbki z Perfect Beauty w pojemniczkach już ok 3 lata i nic mi nie zasycha Farbki do zdobień , są wygodne w użytkowaniu , przewożeniu do klientek , na długo starczają
te które mi się kończą ( czarny i biały ) dokupuję w większych tubkach i przekładam do pojemniczków . Kupiłam czarną Polycolor w słoiku ale nie byłam zadowolona , miała kiepskie krycie , zaryzykowałam i wzięłam Ra Paint i jestem bardzo zadowolona Farbki Akrylowe RaPaint - Farbka akrylowa RaNails RaPaint - R009 - Chestnut - RaNails.
Ja też mam te z PB w kapsułkach po 8szt już ze 2,5roku i są super.:ok:
a ja w końcu sięgnęłam po rozum do głowy ( wesele niedługo mnie czeka i chce już coś namalować) i zamówiłam pędzelki zeberki te co polecacie :) może już jutro dotrą albo w środe :) i ponowna próba zamówienia czerwonej i zółtej.. może tym razem będą dobre :) a biała już mi sie skończyła :) szybko schodzi :)
No i pędzelki już mam :) trzeba zacząć ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć żeby wychodziło :)
Pomozcie kochane co sadzicie o tych farbkach bo kolory kusza a jak z jakoscia wie ktoras ? YiPinXuan Zestaw 12 farbek akrylowych w tubach Acrylic Colour NAJTANIEJ! :: dobrarada
Kurcze też muszę nowe farbki kupić. Jestem ciekawa czy ktoś te poleca?
Cena fajna :). Ale , żeby potem nic nie odłaziło z paznokcia ?!
Piszcie kochane , piszcie co sądzicie!
no tez chce sie dowiedziec bo kolory cudne ;)
A może któraś z Was ma już te farby? ORGASMIC COLORS.
tutaj w sklepie je mają nailartistspolska.pl
Opis ciekawy i kusi...
Cytat:
Farby akrylowe, które sprawią, że wreszcie One Stroke i Zhostovo staną się bajecznie proste!
Te farby nie wymagają żadnych dodatków w postaci wody czy oliwek, same w sobie mają znakomitą konsystencję. Są wysoko napigmentowane więc idealnie kryją, świetnie się cieniują, szybko wysychają na płytce paznokcia, a dzięki pomysłowemu opakowaniu "z dziubkiem" możecie je wykorzystać do ostatniej kropli. Bajeczna paleta kolorów pozwoli stworzyć wzory o jakich zawsze marzyliście!
ja mam! ja mam! ...ale nie umiem malować :)
Nie mam odpowiedniego pędzelka, a swoim rozczochranym mogłam zdziałać niewiele. Same plusy. Jestem pozytywnie zaskoczona konsystencją - na prawdę jest idealna. Krycie super, oraz bardzo łatwo się ze sobą mieszają.
dokładnie :)
I co napisałam przed chwilą na fb świetny dozownik, nie da rady zmarnować farbki :D
Dziewczyny wstawcie jakiegoś kwiota z tej farbki...
Narobiłam sobie smaku na te farbki :)
ja kupilam w pojemniczkach i wysychaja straszliwie syzbko to raz
dwa milam polycolour czy jakos tak;p ale dla mnei te farbki za szybko wysychaja nabieram chce zrobic linie przez caly paznokiec i dupa w polowie juz wysycha
i neiwychodzi ta krek ladna i prosta co moge robci zle macie jakies pomysly?
---------- Dodano o godzinie 07:56 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 07:53 ----------
a co powiecie na te farbki uzywala ktoras z Was?
Indigo Nails - Metalic Black
tez zauwazylam, ze polycolour szybko wysycha... ale kupilam caly zestaw to musze korzystac :P nie ma tragedii !
Z wiekszych rozmiarow zakupilam REEVES biel i czern. Jest super wiec polecam dla osob za granica!! Nie wiem czy sa na allegro :/ Czasem jak przyschnie na koncowce, to schodzi jak silikon, co pozwala na utrzymanie caly czas tubek w czystosci :) POLECAM :skacze:
REEVES ACRYLIC PAINT SET 10 x 75ml TUBES ART ARTIST SATIN WHITE RED BLUE YELLOW | eBay
Dziewczyny pomozcie mam problem z biala farbka polycolor kryjaca w porownaniu do czarnej to musze poprawiac dwa razy zeby calkiem kryla to raz a dwa, ze widac bardzo wlosie pedzelka strasznie mnie to denerwuje z czarna nie mam takich problemow a moze cos zle robie moze za duzo wody albo po prostu ona taka jest??
a ja Wam dziewczyny cos podsune:) Ostatnio moje zapasy farbek troszkę się skurczyły ... ponieważ zakupki planuje zazwyczaj z dużym wyprzedzeniem- moje kalkulacje dot zakupów farbek przekroczyły 300 stówki-hmm ponieważ do konca to ja nie jestem zadowolona z polycolor zaczełam myszkować po stronach twórców one stroke. Oczywiści mimo miejsca zamieszkania ściągniecie tych farbek ze US mi sie nie opłacało. Więc zaczęłam myszkować po EU no i znalazłam folkart za ok 8 zł 59 ml- z pewna doza niepewności podeszłam do zamówienia i ściagnełam kilka podstawowych kolorków + 2 białe i 1czarna.... i wiecie co ? styknie bo pojemnoscia sa duzo wieksze niz tubki Polyc... pieknie sie mieszaja i łacza, pozostawiaja fajny efect i sa tansze:) Wiec jesli masz nawet scisle podst kolory z folkart to mozesz tylko kupić jakis secik kolorków akrylowych i osiagniesz kazdy kolor i pełną opcje krycia. Pozdrawiam
ps sorki za jakosc zdjec
Witajcie, czy ktoras z Was posiada farbki akrylowe z empika?
Wczoraj takie kupilam ale chyba maja za mali pigmentu i nie kryja za pierwszym pociagnieciem.
Na opakowaniu jest koleczko zamalowane w wiekszej polowie.
Czy te farbki sie nadaja czy powinnam kupic inne?
---------- Dodano o godzinie 10:05 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:04 ----------
https://www.google.pl/search?q=farbk...l%3B1600%3B900
A to sa te ktore kupilam w empiku
Ja planuje zacząć malować coś farbkami na paznokciach i mam na oku te http://www.dobrarada.com.pl/galerie/...farb_27280.jpg
Nie ukrywam, że chcę coś w miarę taniego żeby nie żałować jak nie będzie mi wychodzić. Ktoś miał styczność z nimi?
Lecę do rossmana i tez kupie te farbki !;)
A co do pedzelkow... Ciągle za grube. -.-
Jeśli chodzi o farbki akrylowe to polecam tą firmę:
Farba akrylowa Maimeri Acrilico, 200ml - Indygo24.pl
Są świetne.