Dziękuję :)
a jakościowo są takie same jak gelish?
Printable View
Dziękuję :)
a jakościowo są takie same jak gelish?
przeciez napisała :)
bardzo przepraszam, ale jak zwykle nie doczytałam :)
Tak to jest jak robi się wszystko na raz, a mały człowieczek nciska na klawiaturkę i trzeba go ciągle odganiać ;)
Hey laski ja tez uzywam bluesky i musze powiedziec mi sie sprawdza mam cala game kolorow i nie mam problemow ostatnio zamowilam ciut tansze bo mnie sie odcienie podobaly IBN gel polish na ebay-u i tez extra mozna powiedziec to samo co bluesky tyle ze tansze
Dziewczyny a czy któras z Was pracuje moze na gel colour OPI ? wiecie jak wygladaja cenowo ich lakiery?nigdzie nie moge znalesc a na stronie głownej trzeba sie logowac na gabinet a ja nie mam taiej mozliwosci niestety :(
Ogólnie ich cena przekracza 120 zł ale na stronie VictoriasBeauty.com | Lakiery | Farby | Szampony | Odżywki są teraz w cenie 90.20zł
Widzialam kilka kolorków "w butelce" i jakos mnie nie powaliły kolorystycznie. Zupełnie inne niż kolorki nakrętek.
dziewczyny czy pod bazę Gelish, Artistic matowicie płytkę?
Ja dla pewności zawsze matuję do wszystkich hybryd.
Hej mam problem :(
Dziś zrobiłam paznokcie (hybryda).
Niestety nie mam pojęcia dlaczego lakierożel finish kurczy mi się podczas utwardzania na paznokciach. Nakładam na cały paznokieć, wkładam do lampy, a jak wyjmuję to niestety widać zacieki, top coat jakby się skurczył i nie jest na całej płytce.
Co robić? Co robię żle? Włożyłam lakier do gorącej wody, żeby uciekły pęcherzyki powietrza i nic:(
PS - nie przemywam koloru, może dlatego jest za śliski i finish się ślizga?
Zamówiłam dziś mój pierwszy zestaw do Hybryd czekam z niecierpliwością:):skacze:
poczytaj troszke na forum ,jestem pewna ,ze znajdziesz jakies wskazowki ,bo pisalysmy o tym juz wiele razy !
ja tez matuje ,zawsze to pewniej
jadira poszalejesz z hybrydkami ,juz to widze !!
a czy ma ktos ten sweet barbie z Indigo one phase? Bardzo mnie kusi, szukam podobnego do shellaca widzialam tutti frutti czy jakos tak:)
Cześć!
asiekfr-czy zaszaleje zobaczymy:/:,zamówiłam na razie jeden lakier-/cielisty beż/ i będę próbować.
Pozdrawiam Wszystkie dziewczyny i życzę miłego weekendu:roza:
---------- Dodano o godzinie 18:25 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 12:29 ----------
Paczuszka dotarła jak przetestuję dam znać:)
Pozdrawiam
Witam, jestem całkowicie nowa..
przeleciałam kilkanaście stron Waszego wątku i mam do Was pare pytanek...
licze na szczere odpowiedzi..
A więc..
Przewija się wiele firm- na którą stawiacie?
Jak jest z mieszaniem firm? a dokładniej shellaca z innymi?
Czy wiecie może czemu są takie rozbieżności cenowe jeśli chodzi o shellac? - znalazłam i w sklepach internetowych i na allegro, wiadomo na allegro tańsze tylko czy orginalne?
Mam salon, co prawda nie zajmuje się wogóle paznokciami i moje dziewczyny mnie wprowadzają w ten świat, mamy hybryd ale innej firmy ( nie chce jej oczerniać i nie podam co to za marka, bo sam przedstawiciel mi powiedział że hybryd jest kiepski) i chce zmienić... od 2 mies zamiast naszej bazy i topu dajemy mistero 2w1 i jest ok, ale dochodze do wniosku że całkiem musimy zmienić ten hybryd bo za dużo z nim zachodu plus czasem jest za gruby i wygląda jak żel.
Jestem w stanie zainwestować nawet tysiaka od razu w hybryd byle bym miała pewność że się sprawdzi w salonie ;-)
Ja półtorej roku temu jak kupowałam caly zestaw hybryd zdecydowałam sie na Gellaco Ef , wcale do najtanszych nie należą ( kolo 70 zł) mam ich z 30 kolorow i uzywam jako zeli kolorowych do zdobien! mam tez Make up your nails z SPN i ani to ani to sie prawie nie trzyma!! Wszytsko robie poprawnie a tu albo sie kruszy albo mozna podwazyc i zdjac hybryde nawet po jednym dniu!! Zmienialam juz primer nawet lampy i nadal to samo , teraz postanowilam zainwestowac w Shellaca , zamowilam jzu lwasnie baze i 5 kolorków bo to nie mozliwe aby kazde paznokcie sie nie nadawały pod hybrydy bo rozumiem jakies miekkie ale czasem naprawde na twardych pazurach Gellaco EF odłazi albo peka.
Camilla - ja tez kupiłam raz EF i tez mi nie podpasywało... pękały i odłaziły a zdejmowanie resztek było katorgą ( tylko pilnik)...
nie wiem czy ja coś źle robiłam czy jak... -_- a obecnie używam topa do wzorników ;p
DZIEWCZYNY mam pytanko odnośnie jak wstawiać swoje/ logo,imię/ na zdjęciu swoich prac z paznokciami???
Przewertowałam forum i nie znalazłam pomózcie:kwiatek:
http://forum.wzorki.info/ogolnie-o-p...o-zdjecia.html
Prosimy szukać uważniej :))
To się nazywa co dwie głowy to nie jedna:)
Dziękuję:kwiatek:
Dziewczyny jaki polecacie biały do frencza, który szybko sie utwardza, nie marszczy się, jest śnieżnobiały i kryje 1 warstwą?
gelaq z sunflower :)
dziewczyny moglybyscie mnie oswiecic ? :D nei wiem czy o tym byla tu juz mowa, ale zapytam. Czy zawsze dajecie hybryde na białym podkladzie? jesli nie to na ktorych kolorach? w jakim celu? lepsze krycie, ladniej wydobyty kolor? nie czaję tego troche. tzn domyslam się ale niech się ktoś madrzejszy ode mnie wypowie :)
czy madrzejsza to napewno nie ale wydaje mi sie ze cos na ten temat wiem:) coprawda nie dotyczy to hybrydy ale dzialanie pewni to samo...ja czesto kladlam bialy akryl jako podklad zeby wydobyc kolor, zeby nie byl on slaby tylko taki prawdziwy:)...a moze tylko mi sie wydaje ze cos wiem hiih:)
Ja daję biały podkład przy neonach, żeby "wybić" kolor. Bez tego neon jest taki lekko clear i nie ma efektu. Za to pod burgundy i fiolety dobrze dać czarny - wtedy efekt jest dużo lepszy, kolor nasycony.
ee to nie jest ze mna tak zle cos tam jeszcze jednak wiem hiih:)
tak na prawde to zalezy od napigmentowania danej hybrydy. jak mam pol transparentna hybryde, ale ma taka byc (np brokaty), to daje na podklad bezowy, zeby pazur wydawal sie ladniejszy:)
dla mnie najlepszy jest shellac studio white tylko ze nie jest snieznobialy tylko taki lekko kremowy ale ja taki wole
No i mamy tego shellaca...
wiem już że mieszać można tylko kryjące kolory z perłowymi, inaczej klapa...
ale się trzyma jak na razie...
Ponieważ mamy różne klientki z czasem dam znać co mówią,
ale jak na razie jest ok,
tylko niestety trzeba zainwestować sporo by mieć wybór
no i wiem że baze i top to będe musiała kupować duże..
pozdrawiam ;-)
Testuję gelish - na razie jeden dzien mam na paznokciach - sea foam. baza i top shellaca - nie pogryzły się:D dam znać jak dalej
Nie cytujemy postu, który jest bezpośrednio przed naszym postem.
dziewczyny czy ktoras z Was uzywala COLOR IT z silcare? Przystepna cena no i te kolory ... :D
cześć, czy korzystała może któraś z was, z lakierów hybrydowych Activ? Ja z ciekawości zamówiłam jeden zestaw. I cóż.... hmm...POjawił się problem po nałożeniu ostatniej warstwy (nabłyszczającej - Top coat). Pazurki nie błyszczą się ładnie :( Producent zaznaczył żeby trzymać w lampie 4-6 min... raz trzymałam nawet 8 i może troszke lepiej, ale ciągle nie jest tak jak być powinno. macie jakiś pomysł? Pisałam do Activ, ale na razie bez odpowiedzi. Miała któraś z was podobny problem?
Nanami mialam kiedys na probe i kiepsko, bardzo się sciągają
Tak i to zarówno z tanim topem INS jak i renomowaną firmą NSI. Nie odkryłam w czym problem (czasem wszystko było dobrze innym razem jeden, lub kilka paznokci nie błyszczało się jak pozostałe), ale znalazłam radę. Kupiłam top Gelish ani razu nie sprawił mi niemiłego psikusa. Te matowe rewelacyjnie błyszczą po wykończeniu: ECO-Semi Permanent Polish Sealer
Świetny produkt, szybko wysycha - bez lampy, nie wyciera się i nie rysuje, jest tani ...tylko nie do kupienia w Polsce :(
czasami nie błyszczą się przez przemycie nieodpowiednim preparatem, nie wszystkie 'przemywacze' są tak samo dobre :) możesz sprobować spirytusu z apteki na przyklad.
do przemywania hybryd tylko clenner na bazie alkoholu izopropylowego, nie etanolu. Ja ma np. inails i paradise ;)
Ja zauważyłam, że im z wyższej półki top tym więcej lubi %. Osobiście używam spirytusu 95% z monopolowego :leze:. Dobrze jest też chwilę odczekać po wyjęciu z lampy aby "przestygł" mani. Mimo to czasem d...a (za wyjątkiem gelish, ten błyszczy się zawsze i natychmiast ...tylko wskazane jest lekkie spiłowanie go przed odmaczaniem i to dla mnie jest już minus :/:).
Czyli ja robię źle :o, bo spirytus to etanol, ale przy użyciu cleanera efekt był duuużo gorszy i dlatego "przeszłam" na spirytus ;].