-
Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
Gorzka spróbuj do nich (Natural Lashes) się odezwać na facebooku, bez problemu można nabyć rzęski na paseczki, dzięki temu nie będziesz musiała kupować kilku opakowań, a i wyprobujesz różne skręty, długości..
-
Iwona, nie wiedziałam ! Dzięki , napisałam.
A poleciłabyś coś jeszcze niezananej norkowo?
-
ja ostatnio zauważyłam, że wszystkie norki zaczęły się prostować, niektóre bardziej, niektóre mniej, ale wszystkie, niezależnie od firmy :/: nie wiem, z czym to jest związane ;( Gorzka, dla twoich klientek pewnie świetne będą z Natural Lashes 15-16-17mm profil C max :)
-
Cytat:
Napisał
marchewkowy_las
ja ostatnio zauważyłam, że wszystkie norki zaczęły się prostować, niektóre bardziej, niektóre mniej, ale wszystkie, niezależnie od firmy :/: nie wiem, z czym to jest związane ;( Gorzka, dla twoich klientek pewnie świetne będą z Natural Lashes 15-16-17mm profil C max :)
Dla tych, które lubią takie rozmiary byłyby za cieniutkie ;-)
Ale dziękuję za wszystkie rady. Muszę coś dzisiaj wybrać aby doszło do piątku bo inaczej będzie ze mną kiepsko ;)
U Nadii widziałam ostatnio takie piękne noreczki. Taki piękny skręt. Powiedziała, że z Noble, ale w Noble widzę tylko jedne i mam wrażenie, że pudełko miały inne i zgłupiałam.
-
tak, Gorzka, piękny skręt naturalnych norek z Noble ma inne opakowanie, niż na obrazku, ale jakość ta sama, ten sam producent, po prostu inna szata graficzna :)
-
Dziewczyny ja wrócę do tematu płynów micelarnych i toników. Nie doszła mi paczka z gratisowymi Vichy i muszę na weekend kupić jakieś małe toniki czy pm. Czy ten rival de loop z zieloną nakrętką nadaje sie do demakijażu oczu już z przedłużonymi rzęskami ? Chciałam się tylko upewnić zanim kupię i dam :)
-
Co to za gratisowe Vichy, Cataleya? Daj jakiegoś linka
-
Cat - nadaje się.
Mucha - vivhy purete termal. ja papugując po Cat też daje takie mini, bo klientki zazwyczaj używają jakichś mleczek , toników czy płynów dwufazowych. taka miniaturka jakieś 3zł na allegro.
-
-
co do norek, też się w nich ostatnio zakochałam, i mogę polecić Magnitica Lashes. Fajnie odrywają się od tasiemki , mają dosyć mocny skręt ( ,c,) i z tego jak obserwuje klientki nie odkształcają sie.
-
PATI - tak, szukaj najtaniej :D ja brałam 10 szt wiec zwracałam uwagę szczególnie na koszty przesyłki tak żeby sumowało się najlepiej.
na prawde fajna sprawa, bo klientki lubią cos dostawać. moje dostają szczoteczkę, te duże aplikatory z noble których używam do odtłuszczania oraz taką buteleczkę. radości co niemiara.
-
Dziewczyny potezebuje polecic klientkom ktorys tusz do rzes przedluzanych. Mam 2 takie co lubia miec czarno na oczach. Jedna z nich kupila tusz z noveau lashes (?) za 70zl i to co miala na oczach mnie i ja zaskoczylo. Tusz sie nie chcial zmywac, miala cale rzesy jak w gumie. Nie rozpuszczalo tego nic, nawet cleanery z alkoholem. Musialam prawie wszystkie rzesy zdjac i robic aplikacje od nowa. Jak dla mnie tusz na bazie wody powinien schodzic pod wlywem wody i rozmiekac od razu a nie ze pol godziny namaczanie, scieranie i nic! Tusz widzialam, pokazala mi go i wygladal normalnie. Czy jego zachowanie jest spowodowane np niewlasciwymi warunkami przechowywania ? Jaki tusz mozecie polecic - zalezy mi zeby to byl tusz z ktorym mialyscie doczynienia bo ja niestety nie uzywalam zadnego a nie chce zeby znow laska wydala kase na dziadostwo :/
.
-
Cataleya - moja jedna klientka również używa tego tuszu z NL (tego na bazie wody) i absolutnie jest nim zachwycona, mówi, że faktycznie zmywa wodą. Ja nie zauważyłam niczego złego na jej rzęsach, może dlatego, ze klientka jest u mnie już po zmyciu. Poza tym rzęsy trzymają się dłużej, twierdzi, że poza funkcją mascary ma działanie utrwalające. Przy okazji zapytam ją jaką "techniką" ją zmywa :)
-
Hej dziewczyny, mam do Was pytanie czy słyszałyście coś o kleju Nano Pro Cosmetics Zone? Dostałam go w prezencie od znajomych razem z pęsetami i trochę boję się go używać, zwłaszcza, że jestem świeżo po kursie i nie chcę się zrazić.
-
też jestem ciekawa Nano Pro (ok 25zł za 5ml), zakupiłam ostatnio kilka klejów na allegro do testowania, tego Nano Pro akurat nie kupiłam, ale zapisałam go na listę kolejnych testowych zakupów :)
Cataleya, moje klientki używały tuszów na bazie wody z Secret Lashes i z Nouveau Lashes i działo się tak samo - ciągnące się gumowate płatki. ale zauważyłam, że jeżeli klientki stosują tusze przeważnie na koniuszki rzęs, to nic złego się nie dzieje, wszystko się ładnie zmywa; jeżeli stosują od nasady rzęs, to całe wiązanie klejowe jest upaćkane gumowatym, trudnym do wymycia tuszem. i prędzej takie rzęski nadają się na zdjęcie i założenie od początku (oooo, do tego polecam smakowite remówery :) choć wczoraj ściągałam sobie rzęski remówerem w kremie, przed lustrem, cały czas otwierałam i zamykałam oczy, w międzyczasie zrobiłam sobie herbatkę i nic nie piekło :D tak jak kiedyś pisałam, najbezpieczniejszy :) )
-
ja mam cosmetic zone klej i jest superrR:) moim zdaniem lepszy niz evo lashes
bardziej gesty nie jest rzadki nie rozdziela sie na jakas wode jak w evo
-
malutka, a jak z lepkością i czasem schnięcia?
-
Hej dziewczyny chce zamówić rzęsy 0,07 i nie wiem które. Agula pisała na swoim blogu o rzesach z stars colors ze są czarniejsze od minków. Napisałam do Aguli ale nie odpisuje wiec może któraś z Was mi pomoże. Gdzie można namierzyć te firme? jak wpisuje w google to pokazuje mi sie tylko w ofercie allepaznokcie, ale czy to te?
-
Aguli można wybaczyć. Głowę ma w chmurach przedślubnych.
-
-
A te Evo nie są przypadkiem grubsze?
-
Dziewczyny czy możecie mi polecić konkretne płyny do demakijażu oczu, które będą bezpieczne dla rzęs przedłużonych ?:)
-
Ktoś gdzieś kiedyś polecał rossmanowy - rival de loop?
http://i.pinger.pl/pgr193/a4c2ab8200...braz%20311.jpg
za ok 5 zł. Mam nadzieję że to o tym była mowa bo ja już 3 butelkę zużywam :D
( czytałam etykietkę i jest wyraźnie, że bez tłuszczu a to najważniejsze :D)
-
Ja tez używam. I daję klientkom w gratisie jak mi sie akurat Vichy skończy.
-
Gorzkajakmokka ten, Marchewka kiedyś na forum o nim pisała. Są też w wersji mini właśnie jakby dla klientki się chciało dać za ok 2,5zł. Ja wcześniej dla siebie miałam ziaję ale coś mnie piekła w oczy a teraz sama używam tego Rival bo dobrze zmywa, nic nie piecze a jeszcze do rzęs się nadaje :))