piekne rózyczki..wogole pazurki supcio:brawa:
Printable View
piekne rózyczki..wogole pazurki supcio:brawa:
goslavo przepiękne kwiatuchy!!
insane mi tez sie kawiatek spodobal brawo
moje klientki szaleja a ja cwicze kwiatuchy :)
noo Basiu zazdroszcze tych szalenstw!! slicznie!!
bardzo ładne te wasze kwiatki mam nadzieję że kiedyś też takie będę potrafiła zrobić, póki co muszę się jeszcze wiele nauczyć
u mnie nastapil niedawno przelom i widze ten oszroniony akryl o ktorym zawsze mi ania na warsztatach mowi (moment ugniatania)... bo wczesniej to takie placki mi wychodzily. probuj niki a napewno dojdziesz do wprawy :)
dziewczyny, potrzebuję rady, przebrnęłam przez pierwsze 13 stron tego tematu i już nie mam siły :P podpowiedzcie czy bardzo różnią się od siebie te akryle (zwykły kolorowy i 3D)? Ma któraś porównanie?:
Akryl kolorowy 3g mały słoik 15 zielony :: dobrarada
vs.
3D Akryl (01) biel kredowa 5g :: dobrarada
wolałabym zwykłe kolorowe bo tańsze i gama kolorystyczna bardziej mi odpowiada, ale czy dobrze lepi się z nich kwiatki?
kolejne pytanie to czy któraś ma porównanie co do liquidów, który lepszy dla początkującej (chodzi wyłącznie o kwiatki, nie budowanie pazurków):
I-nails Liquid SPEED - płyn do akrylu 50ml violet SZYBKOSCHNĄCY :: dobrarada
vs.
I-nails Liquid PREMIUM - płyn do akrylu 100ml violet :: dobrarada
Chciałabym ozdobić kilka rzeczy, nie paznokcie (tzn. najpierw muszę poćwiczyć, bo nigdy nie miałam styczności z akrylem, dlatego te pytania). Gdzieś na początku tematu czytałam, że nie trzeba na klej przyklejać kwiatków np. do telefonu,zapalniczki, ale czy będą się trzymały na szklance/wazoniku? wystarczy te przedmioty odtłuścić? czy jakoś zmatowić trzeba? Bo jak telefon w kieszeni cały czas, albo w torbie jest, to nie odpadają te kwiatuchy?
Z góry dzięki śliczne za odpowiedzi lub linki do odpowiedzi :)
1. akryl 3d zwykle lepiej się ugniata, a ten zwykły do frencza fajnie wygląda. chociaż niekoniecznie, ja mam takie i takie (akurat nie od dr)
2. lepszy jest normalny liquid od szybkoschnącego na początek, moim zdaniem
3. ja mam kilka rzeczy w kwiatkach i nie spadają, ale zależnie od faktury czasami da się je podważyć i zdrapać (np od plastikowych opakowań), możesz spokojnie robić
:):):)
ja mam zwykłe akryle i nie narzekam, na początek kup sobie zwykłe akryle i liquid nie szybkoschnący :D i trenuj;]
właśnie zamówiłam :D
dzięki dziewczyny
hersa czekam na fotki :P
obiecuję, że nawet jak wyjdzie najgorsza "kupa" to wystawię :P pośmiejemy się chociaż :)
więcej wiary w siebie:D
no i masz nasze forum;)
http://forum.wzorki.info/przedluzani...nstrukcje.html
Ja to się na kurs zdobienia i cieniowania akrylem się wybieram,bo moje próby z tym panem skończyły się śmiercią kilku pędzli ;p
Natii, nie strasz...
hejka mam rozwiazanie jak pocwiczyc sobie robienie kwiatuszkow nie marnujac produktu.slyszalyscie o masie solnej?pocwicznie na niej,tanio wyjdzie.pozdrawiam
fajny kwiatuch:P
Nail Cabana
Hersa "koci język" w dłoń i próbuj:D:P
Wczoraj przyszły mi akrylki i postanowiłam sobie po ćwiczyć, ale wychodzą mi jakieś koślawe każdy innej wielkości ;(To chyba nie dla mnie :(
musisz wyczuć jaką kulke nabierasz na pędzel, "nie na raz Warszawę zbudowali" cierpliwości:D
spokojnie, chwila ćwiczeń i będzie malina:)
zacznij od ćwiczen jakiegoś dowolnego jednego konkretnego płatka i skup się tylko na nim. zobaczysz że po próbach zacznie wychodzić:)
zobacz tutaj: http://forum.wzorki.info/przedluzani...html#post74498
moim zdaniem fajnie wytłumaczone są maki w poście 13 na dole postu
piniusia oddychaj:D i lep:P
ja też próbowałam i więcej nerwówy miałam przy tym ... :( i poddałam się..
nie poddawaj się, na prawdę po jakimś czasie zaczyna wychodzić:)
znalezione na
Ęëóá Íĺéë Ěŕńňĺđîâ - NailClub
piękne:wow::wow:prawda?
kalaga :szczena: te pierwsze szczególnie mi się podobają, ta kompozycja..mmm...
nooooo...to sie nazywa mak :o wyglada jak zywy przyklejony na pazury :)
przyszły mi akrylki :D obiecałam wystawić fotkę pirwszego kwiatucha to wystawiam, dzieło sztuki to to nie jest, ale kiedyś się nauczę :P noi muszę stwierdzić że pędzelek mam do d... rozczapirza się i w ogóle makabra.
zdjęcia ciut nieostre, jakoś nie mogę takiego małego pizdructwa dobrze uchwycić :)
pędzelek faktycznie wygląda nieciekawie na tej fotce, ale kwiatek bardzo fajny:) podoba mi się też ten malowany na twoich pazurkach:D
dziękuje asia, co do malowanych kwiatków na pazurkach to dopiero prawa ręka pomalowana, a ja lewą ręką jedyne co potrafię to podrapać sie po tyłku hihi dlatego trochę krzywe te kwiatki, jak zrobię lewą rękę to wrzucę fotki :)
Buziaki!
hersa, Tobie przynajmniej wyszedł kwiatek :D a mi wyszło jedno wielkie G ... ! :skacze:
zrób tak,weź pędzel, śmierdzący zgniłym czosnkem liquid, puder akrylowy (dleikatnie 1 sekunda) niewydarzona niby kulka na ręznik papierowy 2 sekundy, tą cipe na przedmiot na którum ma być kwiatek, wygładz delikatnie żeby wyszła ciapowata kulka, policz do czterech i formuj co chcesz :) jak masz dobry pędzel zrobisz cuda, moim się dało tylko niby płatki. Powodzenia nanami7
no Hersa kwaietek niczego sobie :D ale tak jak Asie mnie zaciekawily Twoje malowidla na pazurkach :skacze:
Hehehehe Hersa.. poczekam aż zrobisz" krok po kroku" wg wlasnej instrukcji cyt." tą cipe na przedmiot na którym ma być kwiatek, wygładz delikatnie.... "
Hehehe uśmialam sie do łez;)
wow hersa :D niełzy instruktaż:hahaha: