dziewczyny a jakie te farbki bo ja znalazlam zelowe i kryjace a to chyba nie takie co nie?? moze ktoras z was ma zdjecie jakies;)
Printable View
dziewczyny a jakie te farbki bo ja znalazlam zelowe i kryjace a to chyba nie takie co nie?? moze ktoras z was ma zdjecie jakies;)
chodzi ci o to jak wyglądają te do witrażu (szkła)? czy te christrio?
te do witrazu ktore dodajecie do liqidu :)bo te zelowe to raczej nie te i raczej chyba nie powinny byc kryjace?? te christrio troszku za drogie jak narazie :P
po południu wrzucę fotkę. farby do szkła mają konsystencję jak woda, można je kupić w każdym sklepie dla plastyków. moje są ciut przykurzone, dopiero będę nimi próbować
ja uzywam tylko tych maja konststencje wody
MDK farby do szkła i porcelany MARABU (730468180) - Aukcje internetowe Allegro
dziekuje asia czekam na fotke :)
agulusia a ktory numer tej farbki uzylas do tych cudownych edzi:love: tak mi sie ten kolor podoba ze szok :skacze:
więc tak, udało mi się je odkopać:) gdy malowałam, te po prawej (fiolet, żółć i zieleń) były znakomite, tamtymi po lewej gorzej się malowało. natomiast teraz te po prawej zamieniły się w galaretkę :/ , ale na fiolecie jest napisane że to farba akrylowa, więc może coś pokombinuję na sobie:). a te w słoikach, najwidoczniej miały lepsze zamkniecie i są ok. te w tubkach to farby konturowe. jeżeli coś z tego stworzę to wrzucę:)
asia farbiki zmieniaja sie w galaretke jak np dlugo postoi liquid z farbka to sie galareta zrobi:)
nikol kolor nazywa sie Smaragd emerald nr 496:D
dziekowac agulusia akurat moja tesciowka jedzie do mnie wiec mi zakupi moze te farbki i bede testowac :D:D:D
a moze masz jeszcze jakis fajny kolorek ktory polecasz :)
jesli z liquidem robi sie galareta to wystarczy pozadnie przemieszac i dodac odrobine nowego liquidu:)
nikola mam jeszcze kolor karminowy:D
tak wyglada
dzieki agulusia sliczne pazureksy:love: widzialam je na tutku i zastanawialam sie wlasnie jaki to kolor:skacze:
zastanawiam sie jeszcze nad kupnem kolory cytrynowego ale niewiem czy nie zabarwi sie za bardzo od liquidu hmmm co sadzicie??:)
użyj liquidu przeźroczystego:) ja właśnie wczoraj przy okazji odkopania farbek odszukałam jakiś liquid kupiony na allegro, przeźroczysty, ale szybkoschnący (a ja lubię te zwykłe), więc będę go miała do eksperymentów z tymi farbkami, akurat taka mała pojemność.
taki liquid za 100ml kosztuje ze 20zł, warto kupić do eksperymentów
Aja zakupilam takie farbki i wlalam kilka kropel do liqudu i mi sie zwaaarzyyyl;(jakie dokladnie mam kupic????????
Może dlatego, że była kryjąca a nie transparentna ( tak mi się wydaje).
Aniu, bardzo ładne te Twoje paznokietki
a możecie mi wytłumaczyc jak dokładnie robicie?? wlewacie kilka kropel do liquidu i co??
A czy farba witrażowa a farba do szkla i porcelany ( Farba do szkla 15ml - 9101 cytrynowa - [Lukas] - papierA4.pl - tu ) to to samo?
normalnie z dnia na dzień jestem coraz mądrzejsza
tak sa to zazwyczaj te same farby, tylko do paznokci musza byc transparentne a ta ktora wkleilas jest poltransparentna:)
te sa najlepsze do barwienia liquidu, uzywam ich i sa sprawszone w 100%:D
MDK farby do szkła i porcelany MARABU (730468180) - Aukcje internetowe Allegro
WOW!!! Jakie nowe cudeńka :good:
Znów mi przycisk " Dziękuję" wcieło:> Chyba za bardzo poszalałam:-x
widziałam juz takie pazurki z wykorzustaniem tych farbek witrażowych jest to przepiekne chętnie sama bym sobie zrobiła takie pazurki ale u nas chyba nie ma tych farbek :(
Aniu poswzukaj w sklepach plastycznych i papierniczych lub z alegro mozesz zamowic:D
patrzyłam już w sklepach i nie ma
na allegro widziałam ale muszę troche przystopowac z zamawianiem bo rozszalałam się za mocno :)ostatnio