-
Odp: krok po kroku wykonanie pazurków żelami ( tips )
Cytat:
Napisał
agasol78
Dzięki Annauelle za odpowiedź :) A może inne dziewczyny się wypowiedzą ile warstw żelu dajecie???
agasol widzę że to cię męczy :D
Żele ze względu na technikę pracy zostały podzielone na dwa rodzaje: na żele jednofazowe i żele dwufazowe.
Żele jednofazowe to takie, która mają właściwości trzech żeli. Żelem jednofazowym możemy zbudować warstwę podkładową, budującą i nabłyszczającą czyli tu masz 3 warstwy :D
Żele trójfazowe składają się z trzech żeli:
Żel podkładowy ( BONDER, BASE GEL), którym tworzymy pierwszą warstwę, nakłada się ją bardzo cienko.
Żel budujący (BUILDER), którym budujemy paznokcia, jedną grubszą warstwą .
Żel nabłyszczający (GLOSS, QUICK FINISH) służy nam do nabłyszczania wykończonych paznokci.
-
Kochana elaxx76 dziękuję za odpowiedź. Ale czy czytałaś jak mnie uczono? Co o tym myślisz? Paznokcie naprawdę nie wychodzą grube i nie wiem, którą warstwę opuścić???? POMOCY!!!!
-
Cytat:
Napisał
agasol78
Kochana elaxx76 dziękuję za odpowiedź. Ale czy czytałaś jak mnie uczono? Co o tym myślisz? Paznokcie naprawdę nie wychodzą grube i nie wiem, którą warstwę opuścić???? POMOCY!!!!
Tak czytałam i większej bzury na temat paznokci nie slyszałam :o ja naliczyłam że dajesz 8 warstw żelu razem z nabłyszczaczem :woot: :o ja daje 3 warstwy zelu jeszcze pociagam dodatkowo nabłyszczaczem Ja wszechwiedzaca nie jestem ale ten kto cię tak nauczył to jest.........:porazka: poczytaj na forum dużo cennych rad tu znajdziesz ;)
-
Kochana jesteś! Widzisz właśnie dlatego to wrzuciłam, bo przeczytałam że dajecie mniej i przy tym skraca to czas pracy!
-
nigdy jeszcze nie spotkałam się z tyloma wartwami
ja robię tak jak pozostałe dziewczyny, daję 3-4 warstwy i koniec ;)
Kurs który skończyłam do najlepszych nie należał, ale takich cudów nas nie uczyli ;)
-
Agasol
ja daję tak:
cieniutko clear
cover i na niego ozdoby jesli maja byc
na to clear budujący
i na koniec nabłyszczacz
-
Czy Clear żel moge uzywac jakos 1 warstwe lakieru np jak robie french?? I przed nablyszczeniem znowu go?
-
Ja robie tak, ze jak utwardze bialy to daje cienka clearu na calego i odrazu na nia wiecej do zbudowania krzywej ale nie daje tak jak lakier bo pazur sie zlamie jak o cos pukniesz, chyba ze na mega krotkiego ;)
-
Czyli np moge zrobic tak ze normalnie przygotuje plytke etc nakleje bialego tipsa bo narazie malowanie zelem frencha mi tak az nie wychodzi jeszcze wypiluje wszystko etc nakladam clear, utwardzam robie np stempel, nablyszczam?
-
raczej nie, bo będzie za płaski- nieprawidłowo zbudowany.nałóż clear, ale później jeszcze clearem czy tam żelem pink french zbuduj paznokcia, później opiłuj i na koniec stempel i nabłyszczacz ;)
-
ja robie tak
/ dezynfekcja
/skorki plus frezarka przy skórkach delikatnie
/matowienie
/tipsy dobieranie i klejenie
/opilowanie
/primer
/gruntujązy żel i 2 min lampa
/maskujacy żel jeżeli frencz i lampa 2 min
/bialy zel a jak robie kolor to nakładam odrazy żel budujacy mleczny i lampa
/po białym żel cler budujący wiadomo że sciagamy wszedzie warstwy depresyje
/opiłowanie i nadanie kształtu
/ jak frecz to juz tylko żel nabłyszczajacy a jak kolorowe zel kolorowy i nabłyszczacz 2 min lampa
na koniec olejek na skorki
-
Witam serdecznie
mam takie pytanie,od jakiegoś czasu robie pazurki na szablonie i mam pare pytan,bo wydaje mi sie ze cos robie nie tak..
wykonuje szkielet i po utwradzeniu szkieletu przemywam go clienrem opiłowuje go troszeczke,zeby nadac pazurkowi troszke kształtu,nastepnie nakładam cover,końcówka french,buduje krzywa C,piłuje...
niestety pazurki czasami podchodza powietrzem po bokach;( nigdy mi sie to nie zdarzało przy pracy na tipsach,oczywiscie oduwam skórki ,odpylam,primer tak jak zawsze przy pazurkach robonych na tipsie,czy winą może być przemywanie po zrobienie szkieletu?z góry dziekuje za odpowiedzi
-
-
Mam pytanie. Otóż jak robicie żelem białą końcówkę to robicie jeden palec i do lampy, w tym czasie palec u drugiej ręki i do lampy czy od razu całą rękę i dopiero do lampy?
-
http://forum.wzorki.info/pomoc-pytan...matach-53.html
sprawdz tu milane-powinnas znalezc odpowiedz-bo bylo podobne pytanie
konwalia to zalezy od zelu jaki masz.ja do tej pory robilam białym do frencha z activu i on jest sredniogesty,ale nadawal sie do nakladania na 5ciu paznokciach jednoczesnie ,cienkie dwie warstwy.Aktualnie mam perfect withe z PB i jest on bardzo gesty-Prawie konsystencja kremu nivea hehe wiec robie po dwa pazurki dosyc grubo,ze wystarcza jedna warstwa
-
ja zawsze robię białą końcóweczkę po jednym pazurku i w międzyczasie w drugiej rączce,bo jednak zawsze jest ryzyko,że coś spłynie...Naturalnie zależy to od samego żelu,jakiej jest konsystencji,ale żeby nie ryzykować,że praca pójdzie na marne to od razu utwardzam :)
-
Cytat:
Napisał
konwalia1515
Mam pytanie. Otóż jak robicie żelem białą końcówkę to robicie jeden palec i do lampy, w tym czasie palec u drugiej ręki i do lampy czy od razu całą rękę i dopiero do lampy?
to jaką techniką będziesz robić zależy tylko od Ciebie
od Twoich umiejętności, konsystencji żelu i .... od klientki
jak przychodzi mi nerwus, który nie potrafi sekundy utrzymać nieruchomo rąk,
to robię po jednym i do lampy - wówczas jej się nie nudzi i ćwiczy sobie ręce wkładając je na przemian do lamp :D
ja mam wówczas pewność, że nie zniszczy mojej pracy za czym nie skończę ostatniego frencha malować
-
W związku z tym,że używam gęstego białego żelu to kładę go na cztery paznokcie i dopiero do lampy.później druga ręką i kciuk z pierwszej..
-
dokładnie, najwięcej zależy od systamu żelowego, na którym pracujesz (tzn oprócz umiejętności ;)), każda firma oferuje żele innej konsystencji i poziomu bieli, bardzo ważne jest, aby dobrze się z nimi zapoznać i używać róznych technik, stosownych do konkretnego produktu. np cieżko będzie opanować żel rzadki sposobem do żelu gęstego ;)
-
Jeżeli chodzi o żel french pink, kolejność nakładania:
-podkład
-końcówka french
-french pink (nakładam go tak jak cover czy po całym paznokciu?)
-clear
proszę o poradę :)
-
Jeżeli french pink to tylko tak jak cover ;)
-
Dziewczyny mam pytanie a jak przedluzam paznokcie zelem jesli dziewczyna nie ma krotkich paznokcie tylko powiedzmy srednij dlugosci ? Musze wtedy je skrocic czy moge forme podlozyc pod taki dluzszy paznokiec????
-
Teoretycznie możesz, ale nie powinnaś. Od spodu będzie paskudnie wyglądać, no i tunel będzie kiepski jeśli naturalne paznokcie zostawisz dłuższe.
-
Chciałąbym jeszcze spytac czy przy uzupełnieniu paznokcia żelowego również uzywam zaciskarki czy tylko przy budowaniu szkieletu??
-
Zastanawiam sie czy mozna nalozyc jednofazówke pod builder i gloss..jakby zamiast bondera..pomozecie? ;)