Odp: DUAL SYSTEM - Formy silikonowe do zelu i akrylu
Hmmm ale się odczytałam dzisiaj o tych formach i chyba sobie zamówię kupie akryl i poćwiczę sama na sobie.Porobię jakieś esy floresy z akryli i zobaczymy.A mam pytanko jak długo się te paznokietki trzymają?
ta metoda jest bardzo ciekawa.. ja jednak nie robię akryli...
ale może kiedyś się przyda ;)
ja mam te formy i mi się robi na nich akryle rewelacyjnie. żelki próbowałam ale jakoś nie mogę się do tego przełamać. raz próbowałam zrobić żelki na nich i mi jakoś nie wyszły. a tym bardziej że trzeba je trzymać;(;(;(
ziziz5555 a jak długo trzymają ci się akryle?tyle co normalnie czy są mniej trwałe?
Teraz przekopuje neta z instrukcjami i znalazłam takie coś jak te formy na paznokcie ale na ozdoby zobaczcie
_MarGab_ Formy silikonowe - zdobienie akrylem HIT (661190449) - Aukcje internetowe Allegro
A tu filmik z ciekawą wstawka w pazurka:skacze:
[ame]http://www.youtube.com/watch?v=CDBavMSsX04[/ame]
ja również nie robię akrylami...kupiłam kiedyś i leżą na dnie szuflady...a są bardzo dobre jakościowo.jeśli ktoś zainteresowany mogę odsprzedać pytać na priva o fotki..użyte dosłownie 2 razy..bez skaz:D
ja ostatnio robiłam koleżance na tych formach i miała miesiąc czasu. ale jak na nią to i tak długo bo przeważnie po tygodniu zgryza:skacze::skacze::skacze:
Miesiąc? to długo jak patrząc jak szybko się je robi to nie dowierzam :)
A na przykład jak dwa kolory akrylu dajesz to nie rozlewa ci sie czy przesuwa jak dociskasz do paznokcia?
nie. tylko najpierw jak dociśniesz do pazurka to musisz od dołu zebrać nadmiar bo się zrobi gula. a tak po za tym to jest super,no i jak nałożysz to musisz chwilkę przytrzymać żeby się dobrze przykleił bo niekiedy może podejść powietrze od góry jak za szybko puścisz:):):)
To się napaliłam jak szczerbaty na suchary.Właśnie oglądam te formy i ależ mnie kuszą.Tylko muszę kupić tez akryle kurna znowu komornik w portfel wlezie.:skacze::skacze::skacze:Dziękuje:przytul: kochana za rady
nie ma za co. na początek kup sobie małe opakowanie akrylu.ja mam z i-nailsa i jestem zadowolona.:good::good::good:
Poradźcie czy na początek i próbe opłaca się ten zestaw?Bo w sumie Ci co mają formy nie maja akryli i tak liqid trzeba kupić pedzelek,to na taka samą kwote wychodzi.Teraz większy! ZESTAW + SZABLONY Dual System (696052769) - Aukcje internetowe Allegro
jeś%li chodzi o tą firmę to jej nie polecam.ale to na pw moge ci napisać:(:(:(
---------- Dodano o godzinie 00:42 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 00:40 ----------
ja tu swoje zakupiłam i jestem z nich zadowolona
DUAL SYSTEM - Popits -SZABLONY - FREE FORM 12szt (697835121) - Aukcje internetowe Allegro
Dziękuje za rade oczywiście jak coś napisz na pv jestem ciekawa co się stało.No też patrzałam na ta aukcje z tymi formami.Ciągle myślę i mysle....:skacze:
dziewczyny mam pytanie odnośnie dual system..
a więc.. czy mogę zrobić tak:
wypełnie masą akrylowa ta forme docisne do pazurka po jakims czasie sciagne i np. zrobie zelowy french czy cos w tym stylu?? czy nie bardzo? ;)
hmm mi się zdaję,że można tak ;]
Mam te foremki i nie jestem z nich zadowolona.
Jedyne co mi sie w nich podoba to to że fajnie się wtapia ozdoby, koronki cyrkonie wszystko czego dusza zapragnie i suuuuper!! się błyszczą i jest równiutka powierzchnia. Te formy akurat nie pasują do moich paznokci, są zbyt płaskie i nie ma rozmiaru na mojego kciuka,a nie mam szerokiej płytki więc wiele pań będzie miało z tym problem; może kiedyś będzie taki wybór jak w tipsach ;)
No i jak pierwsza i następne warstwy akrylu zaschną zanim do końca nałoży się w formę to co się zamierzało to pazurek już nie będzie pasował do tego do którego miał pasować. Tyle z mojej strony :p Dodam że jestem amatorką samoukiem i nawet akryl na formie sprawia mi małe problemy i robię to długo więc wprawione Pazurkowiczki może nie będą miały takich problemów:respekt:
Cytat:
Napisał
Daria
dziewczyny mam pytanie odnośnie dual system..
a więc.. czy mogę zrobić tak:
wypełnie masą akrylowa ta forme docisne do pazurka po jakims czasie sciagne i np. zrobie zelowy french czy cos w tym stylu?? czy nie bardzo? ;)
jak najbardziej możesz. tylko żeby ładnie wyglądało. zrób tak. nałóż cienką warstwę akrylu żeby zrobić szkielet. poczekaj aż stwardnieje. ściągnij formę.nadaj kształt. potem zrób fręcza. i jeśli trzeba daj kamuflaż. jak to będziesz miała gotowe zrób kolejną warstwę akrylu na formie. też nie za grubą. przyłóż i odczekaj aż stwardnieje.. potem wypiłuj i nadaj kształt. i gotowe.:D:D:D:D