ale te wężowe są superrr!!! tylko ja bym po tym żelem przeleciała:)
Printable View
ale te wężowe są superrr!!! tylko ja bym po tym żelem przeleciała:)
to podobno ma sie trzymac nawet 6 tyg
no tak tylko kto by 6 tygodni czekal ;p
tez slyszalam o tej metodzie jakies 2 miechy temu :P mnie sie spodobala wlasnie ze wzgledu na to ze np takich metalicznych kolorow nie uzyskamy niczym innym
Niby ciekawa metoda, tylko jak to równo do paznokci poprzyklejać??:huh:
No fajne tez mi sie podoba.
W imieniu Redakcji pisma "Paznokcie" chciałabym zaprosić wszystkie osoby zainteresowane ozdobą MINX do lektury numeru 44 (5/2009) na s. 28-29, w którym znajdziecie artykuł na temat paznokci w stylu gwiazd.
http://images38.fotosik.pl/300/07950b846b0f0110.jpg
a czy gdzieś to w Polsce można dostać w jakimś sklepie ? bo szukałam już dzisiaj przez Google ale nie znalazłam .. może nie zauważyłam :D
prawdopodobnie jeszcze tego u nas nie wprowadzili ^^
Fajnie to wygląda...;)
Ciepłem. Ogrzana folia oblepi pazura, byleby uniknąć pęcherzyków.
niunia
Hm, wypiłowuje, mówisz...? Generalnie nie jestem przekonana do odpiłowywania nadmiaru naklejki, wydaje mi się, że to kłopotliwe. Równie kłopotliwe co wycinanie przed aplikacją, która wydaje się być nieunikniona aby pasowało na pazura, bo inny jest rozmiar kciuka a inny malucha, tymczasem folie widzę, są uniwersalne. Nie wiem, jak to wyglądało w Avonie, ale mam wrażenie że to też były takie gotowe kawałeczki pazurkopodobne. Mogę się mylić, zresztą to nie takie ważne, jak to, że odpiłowywanie (po skórkach? palcach?) nadmiaru nie jest przekonywujące.Cytat:
Minx nails roznia sie od tych o ktorych piszecie,
N aklej przykleja sie folie i ona jest w rolkach o roznych wzorach - rzeczywiscie ciezko ja dopasowac. Minx sa w ksztalcie paznokcia wiec nie ma problemu z dopasowaniem spilowywuje sie tylko tam gdzie jes za duze dla przykladu kilka zdjec zeby bardziej to zobrazowac
nie wiem czy to jest podobne do tych z avonu, ale na te avonowskie dziewczyny strasznie narzekaly - ze nie mozna przykleic bez pecherzykow czy zalaman itd itd. ja tego nigdy nie stosowalam, ale jakos to do mnie nie przemawia. zreszta, z tego co pamietam avon dosc szybko to wycofal, wiec to pewnie byl jakis bubelek. nie jestem tez pewna, ale wydaje mi sie ze widzialam w jakiejs gazecie podobny "naklejany lakier do paznokci" w reklamie sephory chyba...
e tam mi się to nie widzi jakoś :) wolę już zwykły lakier :)
ja też wole pomalować zwykłym dobrym lakierem odczekać te 10 minut i po sprawie a nie bawiś cię w docinanie i naklejanie .... ciekawe jak się to potem zdejmuje ...
czytalam no i przegladalam filmy o tym minxie ze to sie nei piluej przy skorkach tylko wolnym brzegu zeby nadmiar naklejki zdjac
aha i kciuk jest zwykle przy skorkach ee prosty i u jakiejs laski na pazurkach widzialam ze ona nei docianala tylko zostawiala jak jest ale to pewnie kwestia gustu ja bym docinala ;p
70 zl za 18 naklejek???chyba jakies zarty:]to niby ile taka stylistka ktora je robi mialaby brac za usluge??w dodatku to tylko naklejki nie trzymaja tyle co zele czy akryle niby mozna je zatopic ale na takim sliskim materiale nie sadze ze sie masa utrzyma no i poza tym trzeba by bylo doliczyc koszty zrobienia tych zeli/akryli plus minxy ktore sa tylko na raz bo na 2 stylizacje napewno nie starcza. mysle ze cena stanowczo zbyt wygorowana:/:przynajmniej jak na nasze realia;)
Ktoś powiedział ze były kiedys podobne w Avonie. Tak, jakies 3-4 lata temu.
Kupiłam, niewygodnie się naklejalo, bo nie układało się ładnie na paznokciu.
Mi sie nie podobaly, innym tez nie barddzo..
cena - smiech na sali. wzornik raczej nie w moim typie. a juz zupelnie nie wiem po co kupowac bezbarwny - jakby nie mozna bylo maznac sie bezbarwnym lakierem ;) fakt ze te "lustrzanki" wygladaja ciekawie. natomiast panterke czy inne zdobienia wolalabym wykonac sama. mnie to nie przekonuje.
spokojnie dziewczyny :) jako nowość musi mieć cenę lekko wygórowaną ;) za jakiś czas powinno zjechać do normalnego pułapu.
Jestem ciekawa jak się to trzyma i zachowuje ale również sądzę,że jako powierzchnia śliska nie za bardzo nadaje się do zatapiania jako całość,chyba że jak folia,pociąć,połamać ale wtedy rozwiązanie traci sens....Ma ktoś dobry patent? ;)
Cena zbyt wygórowana, ale jeśli spadnie mogłabym to wypróbować i zobaczyć co to za cud :)
Jednak nie przemawia to do mnie jakoś specjalnie...
Co do utrzymania masy...to myślę sobie w ten sposób, skoro można nadmiar wypiłować pilnikiem to może i dałoby się to i zmatowić????????
ee nie sadze bo to cienka folia wiec mysle ze wzor moglby sie zetrzec:]a jedyny patent jaki mi przychodzi to dobrze zalac wolny brzeg i boki moze wtedy ewentualnie;]
a i z tego co wiem do tego jest jakas specjalna lampa potrzebna a nei taka zwykla wiec pewnie jeszcze dodatkowe koszty;)poki co zupelnie nie oplacalne:P
a ja znalazlam taki opisik
Minx'y to cienkie, elastyczne powłoki (coś w rodzaju mini folii) pokryte od spodu substancją przylepną, która jest aktywowana ciepłem (ogrzewanie lampą). Dzięki temu możliwe jest idealne dopasowanie powłoki do kształtu płytki paznokciowej (jej zaokrągleń). Usunięcie "naklejki" jest możliwe także poprzez użycie ciepła.
"Naklejki" Minx są alternatywą dla lakieru do paznokci. Nie zawierają żadnych szkodliwych substancji, które mogłyby zniszczyć płytkę paznokcia. Ich zaletą jest to, że w przeciwieństwie do lakieru, nie niosą ze sobą ryzyka powstawania smug czy odprysków.
Z Minx'ami można swobodnie korzystać z kąpieli, ponieważ mają one powłokę zabezpieczającą przed wilgocią. Ciepła para, unoszącą się wokół podczas zażywania kąpieli nie powoduje ich odklejania.
Trwałość manicure w stylu Minx jest różna. Na dłoniach tego typu manicure przetrwa od 2-10 dni, zaś na paznokciach stóp - nawet do 4 tygodni.
Dla Mnie ta metoda jest beznadziejna dziewczyny,pojscie na łatwizne , dla tych stylistek ktorym cięzko cos samemu namalowac lub zalezy na czasie i kasie..
w Ameryce sie przyjeło bo niestety nie maja za wielu zdolnych stylistow,wystarczy czasami spojrzec na kształt paznokci i samo mowi za siebie..wystarczy popatrzec w ich branzowe gazety na temat paznokci i oczoplasu mozna dostac to co mozna tam zobaczyc,sama sie spotkalam z salonami gdzie nie fajnie to wyglada byle szybko..
poza tym utrzymuje sie nie za długo,wiec dla nas farbka kilka minut i piekny wzor gotowy i utzrymuje sie miesiac..
na pewno w pl sie to nie przyjmie
a lakiery i tak zawsze beda na topie one od zawsze były i nigdy nie znikna..
ta metoda w ogole do Mnie nie przemawia i tak pewnie juz pozostanie wole wydac wiecej siana na farbki czy lakiery i miec wieksza satysfakcje wymyslenia cos swojego i bardziej estetycznego co do wzoru niz ten cały minx...