:wow: SUPER :)
Printable View
:wow: SUPER :)
zuzaneczka, no prosze, prosze:good:
dziewczyny , to dajcie moze jakies wskazowki dla samoukow, na co zwrocic szczegolna uwage przy doklejaniu rzes?
Zuuzaneczka piekne te rzesy!!! A gdzie kupilas ten zestawik do przedluzania??
Dziewczyny,mam problem. Znizyłam cenę na przedłużanie rzęs do 220zł ! Czy to nadal za drogo? Metoda jest bardzo pracochłonna,a materiał też kosztuje. Co zrobic,by klientki zaczęły przychodzić? Wiem,że 220zł to duzo jak na "jakieś tam" rzęsy,ale uzupełnienie u mnie jest w smiesznie nisiej cenie 40-70zł,a srednio wychodzi 50zł,więc w czym problem? Nie mieszkam w biednym mieście. Czy mam cene jeszcze zaniżyć?
mysle, ze po prostu jest jeszcze male zapotrzebowanie na przedluzanie rzes. Mimo wszystko kobiety wola tuszowac codziennie rzesy (kwestia przyzwyczajenia), a na wielkie wyjscie swietnie sie sprawdzaja kepki. Wiec obnizenie ceny nic nie da:(
Masz rację,ale kępki bardzo niszczą rzęsy i są na krótko,a ta metoda nie niszczy rzęs i utrzymuje sie aż do wypadniecia rzęsy naturalnej razem z syntetyczna czyli około 2miesiące. A poza tym ta metoda jest dobra dla osób uprawiających sporty czy chodzacych na basen,a może powinnam to zaznaczyc w ulotkach tłustym drukiem?
Mnie nie trzeba przekonywac :) , lepiej bedzie jak wyraznie zaznaczysz plusy tej metody, moze wiecej ludzi zwroci na to uwage i moze napisz tez ze dla mezczyzn tez sie nadaja, jezeli chca miec mlodsze spojrzenie.
A tak na marginesie, kepki nie niszcza rzes bo sie je do skory przykleja
zuzaneczka piekne rzęsy:wow: i te cyrkonie:buja:
a sama masz założone rzęsiska?? jeśli nie to załóż...klientki bardzo na to reagują,chwila moment i zauważą, pozazdroszczą ze też takie chcą... zaraz się będą pytać a jak a co i się skuszą ;)
a jak ceny u konkurencji?
no to nawet powiedziałabym że jest niska!! musisz napisac sobie banery, ze masz promocje (promocja zawsze dobrze brzmi haha) i info że uzupełnienie jest za grosze tak naprawde
u konkurencji dotąd 300zł ale teraz mają wiosenne promocje i tez kolo 200 zł zeszli. ale najgorsze,ze jakas dziewczyna w domu robi za 180zl,niby nie duza róznica,ale moze ktos na to poleci... ja w kazdym bądź razie z ceny juz nie zejde,najwazniejsze,zeby zdobyc stale klientki,bo przeciez skoro dziewczyny dają miesiecznie po 60zł za dopelnienie paznokci to ta cena za uzupełnienie rzęs nie jest duża.
A ja mam założone,ale przez mamę,a wiadomo,ze kursu nie przeszla i nie umiała za bardzo,wiec przedluzyla moze połowe moich. Efekt jest bardzo fajny,ale nie taki,jaki naprawdę powinien byc... A może zlecic komus rozdanie ulotek pod Galerią? Zwykle ludzie robiący zakupy w galeriach mają kase :)
no, zawsze to jest jakaś myśl, co do klientek to i tu mamy: http://forum.wzorki.info/stylistki-klientki-itp/705-jak-zdobyc-klientki.html
może zrób na 1 miesiąc promocje taniej, moze sie skuszą, ale to chyba najlkepej na czas komunii i slubów w maju :D
a co do kepek,to moja mama kiedyś miala i niestety wypadaly razem z jej rzesami. Nie wiem,moze dziewczyna,która je robila nie umiala tego zrobic,ale wiele osob twierdzi,ze zostaje po tym z połową swoich rzęs... :/:
no dokładnie, musisz to lepiej zareklamować, moja znajoma robi po domu za 200 zł a i tak ma klientki.
Wstaw fotki swoich prac jestem zainteresowana
---------- Dodano o godzinie 17:07 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:06 ----------
Buuuuu myslalam ze jestes blizej :(
Zestaw jest z allegro ;) dziś próbowałam na koleżance i wszystko było super, przykleiłam ładnie kilka rzęs, ale koleżanka nie wytrzymywała oparów (?) tego kleju, strasznie szczypały ją oczy i musiałyśmy przerwać :( niestety ja miałam takie same odczucia podczas zabiegu :( łzy lały mi się ciurkiem... ;( nie wiem co na to poradzić...
zuzaneczko, nie wiem co Ci powiedziec:( Nie wiem ile placilas za te rzeski, ale mam wrazenie, ze to tak jak zestaw startowy do paznokci z allegro tyle ze do rzes:( Ja bardzo starannie wybieralam rzesy, zeby nie kupic cos co mi nie jest potrzebne wiec kazda rzecz byla bardzo przemyslana, ja za swoj skompletowany zestaw zaplacilam ponad 500 zlotych, a mam naprawde tylko podstawy 500 zlotych i 40% znizki.... normalnie byloby okolo tysiaca:(a i poprosilam babeczke aby mi pokazala ze klej jest dopuszczony do obrotu i przebadany owszem byl ale z tym tez byly pewne klopoty(nie moge o tym pisac na forum). Klej nie powinien szczypac przy zamknietych oczach. Chyba, ze dziewczyna lub Ty otwieralyscie oczy podczas zabiegu.
Jest mi bardzo przykro, bo wiem jak to jest napalic sie, kupic a potem takie jaja.
;(Moze byc tak kochana, ze Twoja kolezanka jest uczulona na jakis skladnik tego
kleju, ot tak po prostu. Sa kleje dla alergikow rowniez. Klej jest najwazniejszy tak naprawde, a dobry kosztuje okolo 200 zlotych.
Czy pracujesz na samej tasmie chirurgicznej, czy masz podkladki silikonowe ?
Czy masz remover w tym zestawie w razie czego?
Czy jest primer do rzes, aby je odtluscic i odkazic?
Unita-ja bym moze i dala jakies wskazowki, ale nie mam legitymacji, bo sama jestem samouk. duzo czytalam,owszem o chrobach rowniez bo to moze nie tak jak z paznokciami, ale rzeski potrafia miec tez choroby np nużeńca., ale masz racje niech sie dziewczyny podziela wiedza, ja z przyjemnoscia poczytam, no Valia.. halo, halo annamon:yess:
hehe "nie mam legitymacji" jak to urzedowo brzmi:), wiele z nas nie ma certyfikatow na pazurki , a robi dziela sztuki i niekiedy maja wiecej wiedzy i umiejetnosci niz te szkolone dziewczyny, wiec sie nie wykrecaj.
Ja tez duzo czytam, ale nie ma to jak sprawdzone "w praniu" informacje:D
no i juz mi klientka uciekła ;(
mam już projekt 3000sztuk ulotek,teraz tylko problem w tym-kto to poroznosi? :)
postaram się rozdawać ulotki gdzie się da-np.w solariach. Mam też plan rozdawać wizytówki gdzie się tylko pojawię np. kasjerkom w sklepach, na poczcie itd:) a za 3 miesiące będę świętować swój sukces:) a może i nie:/:
a jak nie,to się przeprowadzę tam,gdzie jest na to zapotrzebowanie :) żartuje oczywiście.
Wiara czyni cuda :good:
Ja też raz jak miałam wiele lat temu, to poszły z moimi - podczas odrywania;( Bo nie wiedziałam, że istnieje tkie cusik jak remover kleju do rzęs. Ale to było 9 lat temu, teraz doba internetu, więc łatwiej o wiedzę:P
Co do ulotek, może zapłać jakiejś kuzynce lub koleżance, aby roznosiła. Albo nawet lepiej - zrób jej gratis przedłużanie rzęs - będzie żywą reklamą, a jeszcze ulotki będzie rozdawała:good:
Może zrób promocję w rodzaju Panna Młoda ze świadkową za komplet usług (rzęsy + paznokcie + co tam jeszcze robisz) np nie 200% ceny (100% Młoda + 100% Świadkowa) a np 170% - i porozdawaj po salonach z sukniami ślubnymi, jak ktoś się skusi, to masz 2 potencjalne stałe klientki. Teraz na czerwiec, sierpień to może coś dać, ale dała bym też fotkę przedłużonych rzęs, bo napis na papierze nie kusi tak, jak widok krowiej firany na oku :D
Z tymi klejami to trzeba uważać. Gorzej jak wyjdzie jakieś uczulenie...
Dziewczyny a czy można delikatnie, dosłownie musnąć przedłużone rzesy tuszem?
Moje paznokcie- wiem o czym mowisz, tez mam ten problem. Jestem co prawda samoukiem jesli chodzi o rzesy, ale po wielu darmowych probach na kolezankach odwazylam sie w koncu dac ogloszenie w internecie na przedluzanie rzes i co? I nic! Owszem jest duze zaintertesowanie, ale to tylko dlatego ze nie wpisalam tam konkretnej ceny. Nie pytaj za ile robie, bo uwazam, ze cena ktora podaje jest totalnie za niska, jak za sleczenie w skulonej pozycji przez 4 godziny z dwoma pincetami w rekach.
ale ..chcialabym choc dwie trzy klientki zrobic, bo jak ktos juz zrobi to potem juz chce ciagle.Wtedy podskocze z cena, bo nie chce absolutnie rynku psuc.
....
Ostatnio to ze zlosci sie poryczalam. Dzwoni dziewczyna o 7:30 rano! Czy ja przedluzam rzesy-woszem przedluzam, czy moge zrobic dzisiaj-owszem moge. Ona na to, ze juz leci do mnie(pamietaj, ze to 7:30 rano) ja jej na to, zeby mi dala choc godzine na ogarniecie sie, ona na to, ze ok bedzie o dziewiatej, no wiec pucuje, rzeski sobie rozlozylam ubralam sie umalowalam-czekam.. 9:30 jej nie ma, 10:00-dzwonie do niej, a ona.. nie odbiera, smsa do niej wyslalam, ze moze sie zgubila i co? Ani nic ani pocaluj mnie w nos ani nic. Wiesz co czulam, nie? To miala byc moja pierwsza klientka.....
Dzoana-nie ma takiej potrzeby tak jak pisze unita... ale po co:good: Przedluzane rzeski sa pogrubione nie tylko przedluzone. Sa bardziej czarne, bo rzesa syntetyczna ma naprawde gleboka czern, sa idealnie rozdzielone, bo dokleja sie jedna do jednej. Nie ma takiej potrzeby chyba, ze... wiem ze dziewczyny to praktykuja pogubilas juz wiele rzes i masz przeswity(tam gdzie zgubisz rzeske razem ze swoja na jej miejsce wyrasta nowa-jest krotsza i ciensza, bo nie przedluzona) Wtedy powinno sie isc na dopelnienie, a nie kombinowac..(to tak jakbys odrost na pazurze zamalowala lakierem). Oczywiscie sa tusze na bazie wody,ktorymi maluje sie przedluzone rzesy, ale to oslabia ich trwalosc,bo ten tusz musisz zmyc, a aby zmyc musisz potrzec te pomalowane rzesy, a to im nie sluzy niestety..., bo trac uszkadzasz je mechanicznie. Sprobuj potrzec energicznie swoje rzeski to zawsze Ci jedna albo dwie wypadna-nie ma sily.:kwiatek:
ale sie rozpisalam....
Unita- hehehe ja tak zachowawczo zeby mi ktos potem nie powiedzial: nie masz certyfikatu wiec siedz cicho;]
roksik- to tez zbadano;] srednio na 200 pań trzy maja uczulenie na klej;] Wtedy powieki puchna(pomimo tego, ze nie do nich dokleja sie rzeski) oczy swedza i.. trzeba sprobowac albo z innym klejem, albo zdjac, dlatego jak pisalam dobrze miec w swoim kuferku remover, ktorym mozna bezpiecznie rozpuscic klej, bo jak zalozysz, dziewczyna przyjdzie Ci z takimi opuchnietymi oczami przybiegnie do Ciebie z reklamacja i co zrobisz? wyrwiesz jej rzesiory?;] Remover warto jest miec tez z innego wzgledu, w trakcie doklejania rzesisk zdarza sie tak, ze nam sie dwie rzesy skleja razem, albo przykleimy krzywo i nie zdazymy usunac zanim zaschnie klej(ja mam taki, ktory schnie 7 sekund), albo przy doklejaniu zrobi nam sie grudka z kleju, bo nabierzemu zbyt duzo na rzese(przy jednej nie widac, ale trzy cztery takie grudki i nie wyglada to dobrze) wtedy na patyczek kropelka removera smarujemy rzeske ktora dokleilismy i po minucie lagodnie usuwamy penseta nie wyrywajac naturalnej i juz!:)
oczywiscie do niczego nie zmuszam, ale mysle ze sa tu tez inne dziewczyny przedluzajace rzesy,ktore moga sie podzielic swoim doswiadczeniem;)
dzikakura> czy ja dobrze kojarze ze masz siostre w HH? Nie wybierasz sie do niej? ja chetnie zostane twoja klientka przy okazji:)
hyyyyy, dobrze kojarzysz, dobrze unitka. Mam posiadaam siostre i jak sie wybiore na pewno dam Ci znac! Cmok:skacze:
P.S A gdzie jest to Brunsbuettel?
a to 70 km od twojej sis, ale jak co to ja podjade do was:D
Dziakura bardzo Ci współczuję. Beszczelna dziewucha - żeby chociaż sms'a nie wysłać, że się nie pojawi :zly:
unita-ja sie moge dzielic tym co wiem, choc wiem, ze wiem.. nieduzo-jakby co.. to zwale na Ciebie, zes mi pozwolila:P
kurka czemu tak daleko :( byłabym Twoją klientką !! a nie wiecie,czy któraś z dziewczyn przedłuża w okolicach Krakowa, Katowic?
u mnie na osiedlu mozna rzesy przedluzyc za 110 zl metoda 1:1
no to sie dziel, jak co to link w moim opisie na dole mowi sam za siebie:D
hyyy unita-tak jest!
unitka- no to koniecznie!
roksik... ludzie to wstydu nie maja mowie Ci-nie szanuja innych ludzi a przez to nie szanuja tez siebie niestety
dzoana nie mow, bo sie rozrycze