Woszczurek no właśnie drogo, drogo mają z tego konada...ale mam nadzieje, że zawartość w buteleczce nie wysycha bo jednak cena powinna o czymś swiadczyć ale jak wiemy nie zawsze co drogie to dobre
Printable View
Woszczurek no właśnie drogo, drogo mają z tego konada...ale mam nadzieje, że zawartość w buteleczce nie wysycha bo jednak cena powinna o czymś swiadczyć ale jak wiemy nie zawsze co drogie to dobre
ja za swojego konada,4 plytki +3 lakiery zaplacilam 30f,same plytki kosztuja ok.6f a lakiery ok.5f
Są też pseudoKonady i mooże się na jakiś zdecyduje na początek - u mnie lakiery do stempelków [podróbki, nieoryginalne] kosztują 10 zł za sztukę, a pieczątka i płytka tyle samo..
ja mam taki pseudo.. ;) Dawno temu kupiłam ale nie wiedziałam jak sie tym obsługiwac i lezało lezało.. az wkoncu gdzies sie napatoczyłam na bloga gdzie było pokazane jak to się robi itd.. i wypróbowałam i teraz raz na jakis czas uzywam :)
a gdzie kupiłaś takie "pseudo" ?? :D:D:D:D
Szpila na allegro są - wpisz maszynka do zdobienia paznokci :0 są niedrogie - ksoztują ok. 30 zł :)
STAMPING Lakier NailDesign 12ml dla Tipsy KONAD (641471839) - Aukcje internetowe Allegro
a takie lakierki mogą być czy nie?? :D
to moje prace metoda "stepelkowa"
no wlasnie jesli te z allegro sa dobre to warto kupic w konadzie oryginalne kosztuja po 20zl za sztuke
czyli te lakierki z NailDesign się nie nadają?? :D
ja nie mam pojecia,uzywam tylko z KOnada
Szpila może i się nadają ale czy nie lepiej dołożyć to 5 złotych i mieć pewność, że będą dobre?Myślę, że mogą szybko zasychać... No chyba, że któraś z dziewczyn już kupowała i może je polecić :)
wiecie co, nigdy nie kupujcie tanich stempelków, wydaje mi się, że Konad jest najlepszy. ja ostatnio zakupiłam z ciekawości zestaw za 18 zł i niestety cena mówi sama za siebie, wcale się nie nadaje! :( a był lakier, stempelek i płytka z wzorami. szkoda pieniędzy, mogłam kupić porządny
Witajcie dziewczyny!!
Ostatnio nabyłam zestaw do stempelków Konada i od samego początku mam z nim problem...;( Otóż pierwsze kilka wzorków zawsze odbija się idealnie i na tym się dobre kończy... Po paru odbiciach stempelek jakby odmawiał posłuszeństwa... Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną... Próbowałam różnych rzeczy, zmieniałam lakier, "zdzierałam" z płytki ze wzorkami mniej lakieru... i ciągle to samo... Może któraś z Was miała taki problem?? Byłabym wdzięczna za pomoc ;)
Hmmm... a przemywasz za każdym razem stempelek i płytkę zmywaczem ? Mam konada ale ja nie mam takiego problemu
Tak przemywam. Próbowałam jeszcze wczoraj i ta sama sytuacja....
Jestem bezsilna... :(
mysle ze wszystkie podruby sa takie
Ale ja nabyłam oryginał i takie numery mi się dzieją...
to nie mam pojecia,musisz dokladnie zmyc za kazdym razem plytke i stempelek,szybko odbijac bo zasycha
Zgadzam się co do tego, że musisz robić to szybko i sprawnie... może po prostu za wolno to robisz?
Nie poddam się i będę próbować dalej :)
Dzięki dziewczyny za zainteresowanie :kwiatek:
eee nie, jak pisałam wczesniej mam taka podróbe... Kupiłam ją dawno dawno temu dosłownie gdzies przy ulicy za 15 zł, a ze nigdy czegos takiego nie widziałam i o niczym takim nie slyszałam to kupiłam z ciekawosci...pierw lezało i lezało a od czasu gdy bylo głośniej o konadzie wiem juz do czego to służy... lakierów tez nie mam konada i niektórymi innymi wychodza... ja najczesciej uzywam tych stempli tylko przy frenchu albo na w ogóle niepomalowane paznokcie...i wtedy uzywam białego lakieru Inglota.
Dzisiaj tez robilam na paznokciach stempelki(konad)i mialam to samo.Maz mi podpowiedzial ze to moze zalezec od temperatury,poniewaz jak jest cieplo lakier szybciej schnie i to moze byc powod ze wzorki sa nieodbite dokladnie.
za 15 zl calosc?czy poszczegolne elementy?
a co ja mogłam kupic przy ulicy ? haha no oczywiscie za całość. ;)
Jedyne czego momentami żałuje to wyboru wzorków, ale cóż skąd moglam wtedy wiedziec ;) .... zycie...
Rybki jestem wam potwornie wdzięczna za ten post i wasze opisy !! Kupiłam na allegro tą maszybkę do zdobienia paznokci co się palec wkłada i próbowałam kilka razy i nie chciało wyjść ;( i dzięki wam pierwszy raz rozdzieliłam maszynkę na części i samym stępelkiem zrobiłam wzór i wyszedł za pierwszym razem :yess: DzIĘKUJE :* może teraz naucze się maszynką :] :skacze:
Witam! moj kolega handluje stempelkami do paznokci. ma okolo 100 roznych plytek z wzorami.
sprzedaje cale zastawy, czyli - stempel, lopatka i plytka za 8zl
jakby ktos byl zainteresoany to podaje do niego maila:
crinosek@gmail.com
ja kupiłam taki podobny i nie umie w ogóle zrobić stempelków
to proste, tylko dokladnie trzeba robic i szbko,oczywiscie po kazdorazowym odbiciu trzeba zmyc dokladnie sprzet
oo ja własnie kupiłam takie podobny jak koleżanka wyzej wstawiła.. tylko zapłaciłam 15 a nie 8 :P ajjj
Też mam taki fajna sprawa te stempelki - super wzorki wychodzą świetnie wyglądają na pazurkach:)
pomalowałam stępelek zaraz po zrobieniu lakierem Glamour Perfect Lady fast dry i się nie rozmyło ... wzorek zrobiłam zwykłym lekko odstanym lakierem :)
kupilam płytke w sklepie za 15 zeta komplet i nie potrafie na tym pracować,nie odbija mi sie w całości wzorek,za radą koleżanki kupiłam na allegro KONADA płytke i lakier-efekt murowany.Pełny wzorek,lakier bielutki a nie tak jak na zwyklych szklisty co prawda troche drogi ale ...:good::skacze:
popieram,ja kupilam wprost ze stronki konada,jest ok
któregos dnia zrobie Wam zdjęcie mojego 'zestawu' i równiez stempel jaki wyszedł na paznokciu...jak dla mnie wystarczy i nie potrzebuje lepszego.. co kto lubi... ;]
jesli by mi sie udalo kupic dobrze funkcionujacy zestaw za tansza cene tez bym uzywala, mialas farta
a ja kupilam konada i rzadko uzywam bo mnie wkurza, ze mi sie caly wzorek nie odbija... tzn czasem sie odbija ale przewaznie tylko czesc... pewnie cos zle robie :/
ja go uwielbiam,mozna tworzyc cudenka
ja jakos nie umiem sobie z tym poradzic mi bardzo jasne wychodza zdobienia (uzywam normalnych lakierow) a wy jakich uzywacie??
i czesto wzorek nie jest pelny i cos brakuje:Dhehe wiec ja nie uzywam konrada macie jakies rady??
jak Cię nie stać na lkiery Konada (jak mnie :P) to bardzo dobrze się też sprawują takie juz stare lakiery, trochę glutkowate :D