-
Odp: Forumkowe inkubatory
tutaj nie chodzi o to, tylko przyjdzie co do czego, a to ja dostane upomnienie, za tlumaczenie sie w temacie i za to, ze chcialam, zeby mial rece i nogi. poza tym, gdy mam cos do powiedzenia danej osobie, to mu pisze na priv, a nie w sposob, zeby kazdy to mogl przeczytac.
Szpilka "Woszczur (...) sie szybko denerwuje..." to chyba kazdy doskonale wie, ze wystarczy pierdola, zeby rozzloscic Woszczura, ale to ze jest taka, to nie moj problem....
tyle na temat dywagacji, czy robie dobrze czy robie zle- nie wtracam sie. temat jest tematem i tyle. Moze zbyt doslownie do niego podeszlam,co zostalo zle zinterpretowane. nie piszemy juz o tej sprawie, a jak ktos cos chce mi zarzucic, to zapraszam na priv.
---------- Dodano o godzinie 11:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 11:45 ----------
Cytat:
Napisał
Kamis
spokojnie jak na wojnie ;)
coś na rozluźnienie atmosfery
hahaha :) ale z tego co wiem, to "afgany" maja przepustki :D wiec moze wtedy zalal robaczka :D
-
Cytat:
Napisał
afterglow
hahaha :) ale z tego co wiem, to "afgany" maja przepustki :D wiec moze wtedy zalal robaczka :D
Ha ha ha ha "zalał robaczka", no takiego określenia to jeszcze nie słyszałam:hahaha::hahaha::hahaha:, ale dobre dobre:good::good:
-
Cytat:
Napisał
ivonna70
Ha ha ha ha "zalał robaczka", no takiego określenia to jeszcze nie słyszałam:hahaha::hahaha::hahaha:, ale dobre dobre:good::good:
okreslenia zwiazane z poczaciem jakie znam to:
zalać robaczka
zalać forme
zrobić zalewajke
zalał jajko majonezem
odlać forme
stworzyć rykowisko
:P
-
Hi hi hi no kapitalne:D. Muszę powiedzieć to mojemu mężowi jak wróci:P. Dzięki:)
-
ja znam zalać robaka = uchlać się..:P
kamis ty się przyzwyczajaj, ciebie też prędzej czy później pewnie to czeka:)
powiedzcie mi, jaka jest norma zwiększenia wagi w ciąży?
-
Cytat:
Napisał
asia
powiedzcie mi, jaka jest norma zwiększenia wagi w ciąży?
wlasnie wczoraj czytalam o tym w moim boski poradniku. kobieta o przecietnej wadze, pwoinna przytyc max do 15 kg. a kobieta z ndwaga do 9.
Oczywiscie zdarza sie ze przytyja wiecej, ale jest to spowodowane "teraz musze jesc za dwoje". Chociaz rowniez jest to sprawa genetyczna.
w 1 trymestrze kobieta winna przytyc 1-2 kg. w 2 i 3 trymestrze bo 150- 200 gram tygodniowo az do konca ciazy.
dodaje tabele przyrostu wagi:
Załącznik 14974
-
afterglow piękny suwaczek :)
-
ja jestem w 30 tyg i przytylam 6 kg jak na razie. dzis bylam u lekarza i mam jeszcze wiecej magnezu brac- mam juz skurcze ktorych jeszcze nie powinno byc, na szczescie z baby wszystko ok-rozwija sie prawidlowo.
-
no ja mam dzisiaj pierwsze usg. zobaczymy czy pecherzyk czy fasolka zechce sie pokazac :) oby tak :) wlasnie sie zastanawiam jak powiedziec rodzicom... gdybym byla blizej domu, to nie byloby problemu, a tak.... gluipio mi przez sms, telefon czy skype...
-
rudi GRATULUJE nawet nie wiedziałam ze Ty też będziesz mamusia :love: I też chce tylko tyle przytyć... ale nie ma reguły :/: Siostra mojego męża tez jest taka malutka i drobniutka jak ja i przytyła 27 kilo w ciąży... ale po ciąży w mik to zgubiła i teraz waży mniej niz przed ciążą hi hi hi
After to czekamy na zdjęcia kropeczki lub fasolki ;) a ja jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka to się popłakałam ze szczęścia ;( Ja dzisiaj na 16 też idę do lekarza :D I nasza Zyza też dzisiaj do lekarza ;)
-
Cytat:
Napisał
Chanti25
After to czekamy na zdjęcia kropeczki lub fasolki ;) a ja jak pierwszy raz usłyszałam bicie serduszka to się popłakałam ze szczęścia ;( Ja dzisiaj na 16 też idę do lekarza :D I nasza Zyza też dzisiaj do lekarza ;)
hihiih no mam nadzieje, ze dzisiaj cokolwiek zobacze... w ktorym tygodniu mialas pierwsze usg Chantunia??
RUDI :) Zostałaś dopisana do klubu, witamy wśród cięzarowek i moje gratulacje ;*
-
w 4 tyg miałam sam pęcherzyk maluteńki, a w 6tyg i 3 dniu następne usg i już była fasolka i bilo serduszko :serce:
-
to czekamy na wieści od lekarzy:)
-
afterglow-ja mialam ten sam problem-jak powiedziec rodzicom :) niestety nie mialam innego wyjscia jak powiadomic telefonicznie :)
-
ooo Rudi sie dobrze kryła :D witaj wśród ciężarówek :D
wróciłam od lekarza :D dostałam leżące L4 takż ebe was zanudzać na śmierć :D
szef jak zobaczył L4 powiedział 'to dzwoń do żony!' tak się jej boi :D
szefowa nawet nie zadzwoniła zeby pogratulowac ale nie dziwmy sie jej... chociaż jest mi przykro :D
lekarz przepisał mi duphaston bo to krwawienie oznaczało nie wielkie odklejenie się endometrium... ale uspokoił że to często się zdarza :D
ja dziś zobaczyłam pęcherzyk i i ciałko żólte czy jakos tak i mało się nie poryczałam a co dopiero jak ty chanti usłysze serduszko...
fasolka jeszcze musi trafić do pęcherzyka... na tym etapie stwierdził że wszystko rozwija się jak nalepiej :D
ale jaki numer miałam w poczekalni...
przyszedł starszy gośc z babcią i od progu żartuje
- czy ten pan przyjmuje także mężczyzn?
a w poczekalni w kolejce jakiś inny koleś siedzi i czeka na wizytę :D jaki przypał :D dziadek sie zaczerwienił
-
Cytat:
Napisał
zyza
(...)szefowa nawet nie zadzwoniła zeby pogratulowac ale nie dziwmy sie jej... chociaż jest mi przykro :D
ty się kochana szefową nie przejmuj,
-
a ja właśnie dziś okres dostałam i jak tak czytam o tych serduszkach bijących i o fasolkach to aż mi łezki same lecą ... ;(
-
Basiu kochana :przytul:zobaczysz jeszcze będziesz się z tego śmiać :D
ja w każdym razie trzymam za ciebie kciuki i nawet na msze dam jesli to pomoże :D
---------- Dodano o godzinie 17:12 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:12 ----------
a długo sie już starasz?
---------- Dodano o godzinie 17:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:12 ----------
ps. after i co widzisz już pęcherzyk czy nie?
---------- Dodano o godzinie 17:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:14 ----------
Woszczur moja też się nie ucieszyła bo powiedziała to teraz musisz dorosnąc i zobaczysz ile to roboty...
-
też mi się ciepło na serduszku zrobiło jak cie czytałam zyza:) gratulacje:)
a rudi sie z niczym nie kryła:)
-
Basiu wiem jak to jest jak sie bardzo chce. Ja sie z mezem staralam trzy lata, a testow zrobilam tyle, ze nie jestem w stanie policzyc. Zmienilam swojego lekarza, zlecil mi bardzo duzo badan. Wszystko robilam prywatnie, ale tak bardzo pragnelismy tego dzieciatka. Po kolejnej serii badan okazalo sie, ze mam niedoczynnosc tarczycy. A wiec wtedy sie zalamalam, bo wiedzialam, ze poki jej nie wylecze to nie ma szans. Zapisalam sie do endokrynologa, pomimo ze prywatnie na wizyte czekalam pol roku. Wiedzialam, ze ta kobieta jest dokladna i mi pomoze. Stad tyle czekalam na wizyte, a nie poszlam do innego lekarza. Moj ginekolog powiedzial mi zebym kupila sobie jod taki w pluszu nawet i go codziennie pila. I uwierz mi, ze po 3 miesiacach picia zaszlam w ciaze. Poprawily mi sie wyniki i sie udalo. Choc pani endokrynolog stwierdzila, ze to niemozliwe. A jednak:) tymbardziej, ze odpuscilismy sobie jakiekolwiek zblizenie i wystarczyl tylko jeden raz. Przepraszam, ze sie tak rozpisalam. Doskonale Cie rozumiem i zycze Ci zeby sie udalo tak jak mi:przytul:
-
potrzeba było postrzelonej after co by temat założyła :D
bo ja sie dopiero dowiedziałam ale moze dlatego że ja od niedawna w nałóg forumkowy wpadłam :D
-
-
Basiu proponuje jeszcze troszke poczekac. Moze to oznaczac ciaze, a moze tez to byc przez to ze sie stresujesz. Przez taki stres rowniez moze sie opozniac lub roznic sie od wczesniejszego. Ale oczywiscie trzymam bardzo mocno kciuki:)
-
Zyza no t gratuluje :* i witaj w klubie bo ja tez leżę na zwolnieniu kolejne 30 dni i biorę dufaston i luteinę. Będzie dobrze tylko pamiętaj leż i nic nie dźwigaj!!!!!
Ja dzisiaj już po badaniu :) dzidzia rozwija się prawidlowo , tylko sie tak skubana ułożyla że nie mogliśmy zobaczyć jak płeć hi hi hi Leże dalej 30 dni ale zmniejszono mi dawke leków. I wiem ze będzie dobrze :]
---------- Dodano o godzinie 20:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:10 ----------
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
Basiu ja też trzymam kciuki i wysyłam fluidy ciążowe do Ciebie hi hi hi
-
oj wysylaj wysylaj ale duuuuzo...
-
Basiu ja w trzeci dzień takiego pseudookresu zrobiłam test i wyszło jak nic :D
-
aaaa jejuuu... w jednej chwili czuje ze napewno sie udało a w drugiej znow nie chce sie nastawiac bo znowu sie zarycze.... Boziu zebym miala tak samo jak Ty Zyza ... a bolał Cie brzuszek ? jak to wogole u Ciebie wyglądało ? aaa i mam rodzine w Żaganiu :D
-
-
Ta, Chanti ma racje będziesz od razu wiedzieć! A mu tu wszystkie trzymamy kciuki!!!!
-
Basia, takie krwawienie skape w terminie spodziewanej miesiaczki to moze byc krwawienie implantacyjne. Radze zrobic tescik. :)
A ja widzialam moja fasoleczke :D mam fotke USG ale aparat rozladowany, a pol dnia walczylam z internetem zeby działał, wiec jutro wrzuce. Szkoda tylko ze lekarz dal mi to, gdzie nie widac zawartosci pecherzyka, bo jedno ujecie takie zrobil, ze widac pecherzyk i malutkie ziarenko w srodku. I powiedzial mi ze to moje bejbi :) mowil ze za wczesnie na wszystko inne, wiec zaprasza mnie za 3 tygodnie. Wtedy dziecko powinno mierzyc kolo 4 cm. Moj pecherzyk ma 6,1mm czyli ponad norme jak na 5 tydzien. Moj Maciek sie smial, ze idzie wielkoscia po tatusiu :))
powiedzialam rodzicom. Tata w niebowziety, mama nieco zszokowana, ale ogolnie przyjeli to do wiadomosci :)
jestem szczesliwa :)
-
eh dziewczynki chyba nic z tego.... ;( brzuszek mnie boli .... dzis rano male krwawienie ale to i tak nie jest to co zawsze ... ja juz nie wiem :( sorki ze wam zasmiecam :(
-
Basiu mi się zaczeło od nagłego zapotrzebowania na picie... nagle zaczęłam wypijac duże ilości wody... potem ten okres nie okres, przysypianie na stole w pracy i ból w podbrzuszu taki nieregularny co jakis czas tak np. jak czasem sie za mocno przeciągasz albo zbyt gwałtownie wstaniesz z kucaka... no i w trakcie współzycia strasznie bolało jak na okres :D
After no mi pokazało pęcherzyk ale takie kóleczko jako ciałko żółte czy jakoś tak bo jak na 5 tydzień to nie ma jeszcze u mnie fasolki... no i powiedział że wszystko jest tak jak byc powinno w tym okresie :D
czyli jednak nie w jednym czasie zmajstrowałyśmy? :D
-
After no to gratuluje :* czekamy na foto dzidziusia.
Ja tez mam nowe foto, później zrobię zdjęcie to Wam wkleję-padniecie ze śmiechu mam w brzuszku małego kosmite :wow::hahaha:
-
chanti pokazuj pokazuj :D
oni mnie kiedys doszału doprowadzą cholera jasna... nawet dziecka miec nie wolno bo cie zaraz oskarża... :/ pffff
zaniosłam L4 wczoraj jak wiecie do pracy i szefowa palnęła tekst do moich babeczek
- no tak to Iza jak wróci ze zwolnienia to ona do niczego nie jest przydatna bo żadnego sprzętu kosmetycznewgo z ultradźwiekami i prądami nie może ruszać. Muszę się prawników poradzic co z tym faktem zrobic...
a wiecie jaka była mowa na rozmowie kwalifikacyjnej????
- dziewczyny ja wam zginąć nie dam! jesli któraś z z was zdarzy się ze w ciąze zajdzie to proszę o uczciwość. Jesli nie będzie potrzebne zwolnienie to ja wam zapewnie prace na innym stanowisku.
No i jakbym nie musiała byc na L4 to teraz by mnie wywaliła a nie dała mozliwości pracy....
uch musiałam sie wygadac bo mnei normalnie zdenerwowali... rodzinna atmosfera jasne... a szef podpytuje dziewczyny czy ja to zaplanowałam... czy to wpadka...
chyba powinni sie cieszyć bo troche im ulżę finansowo? i w końcu straszyli nas że dwie kosmetyczki dadza sobie radę? a tu nagle panika...
-
zyza nie martw się to norma. ona tak tylko mówi żeby wszystkie sie jej bać zaczęły, nic niemoże zrobić, jak coś to do sądu pracy z nią, to tak sie będzie trząść że ci odszkodowanie za stres polubownie wypłaci.
-
wiem musiałam się wymarudzić :D
---------- Dodano o godzinie 12:44 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 12:44 ----------
ps. tylko ja miałam nadzieje na powrót tam a tu dupa... bedzie trzeba znależć kogoś rozsądniejszego :D
-
Zyza olej te durne babsko!!!! Niech sobie pogada!!! Tylko szkoda , że tam nie będziesz mogła wrócić, ale nie wiem czy faktycznie nie będziesz mogla wrócić, bo w ciąży nie ma prawa Cie zwolnić. Ale jak urodzisz to zmień prace, bo tam panuje chora atmosfera przez szefowa...
-
no ja mam pecherzyk i ziarenko w srodku :) moze jest to tylko kwestia sprzetu co widac, a czego nie. Basiu nic straconego. Mnie caly czas boli brzuch jak na okres ;p hehe
najlepiej sprawdz sobie szyjke macicy. Umyj lapki wsadz sobie paluszka. Wyczuj szyjke macicy. Jak bedzie twarda( jak czubek nosa), to lec po test, jak miekka (jak usta) to chyba zbliza sie okres. Jednak te skape krwawienia dla mnie sa implantacyjnymi :D
-
AFTERGLOW ale ty mądra jesteś, ja nie wiedziałam, ze tak się sprawdza :)
-
afterglow-o tym to ja tez jeszcze nie slyszalam :)
a to moj maly (jeszcze bezimienny)-teraz to ma juz 1500g wagi i 34cm: