nie wymaga wymiany zarowek i skraca o polowe czas utwardzania zelu. Tylko nie wiem czy nadaje sie do kazdego rodzaju zelu.
same plusy poza cena:), na niemieckiej stronie innej firmy kosztuje troche ponad 300euro
20-01-2010, 19:55
AgUsia950
Odp: Lampa UV - Zakup lampy UV
Ja mam zwykłą, białą i jestem z niej mega zadowolona. :) Ale i tak marzy mi się cyfróweczka. :)
Może kiedyś... ^_^
28-03-2010, 10:36
dudejla
Ja w kwietniu teraz będę kupowała nową i nie wiem co wybrać, podoba mi się ta cyfrowa ale boję się trochę takiej ilości elektroniki, że będzie się psuć często ...:/:
A teraz właśnie przejrzałam stronkę Allepaznokci i chyba od nich cos wybiorę albo samą lampę albo zestawik jakiś
28-03-2010, 11:48
Elizabeth76
ja mam dwie lampy jedną taką
a drugą od sami
28-03-2010, 11:51
Ewelina83
Ja tez mam taka zwykla tunelowa biala z przelacznikiem czasowym na 120 180 i staly jak na razie nie narzekam mylse nad kupnem drugiej jedynie co to te zarowki kupilam na ebay i chodzily tylko miesiac jak byly w niej te orginalne to przy moim trybie pracy wytrzymaly rok a te...normalnie szok...
28-03-2010, 12:32
dudejla
elax i która lepsza?
28-03-2010, 12:55
RoksiSK
Ja też mam taką jak Elax - tą drugą. Dałam w Evershine z przesyłką niecałe 100zł. Ma przełączik ma 180sek. Miga mi się przyy włączaniu ciut za bardzo, ale utwardza żel.
Ostatnio kupiłam na jedną żarówkę u Samaron taką srebrną. Powiem tyle - jest super, dobrze utwardza a jeszcze ta cena:skacze:
Widziałam lampę LED w Nail Pro - myślę, że jak otworzę salon to będzie warto w takie cudo zinwestować. Ciekawe jak będzie cenowo to wyglądało. Ale jak to mówią - aby zaoszczędzić, trzeba najpierw sporo wydać.
Proponuję kup od Sami ma lampy w dobrej cenie te co ja kupiłam :] Dla mnie nie ma znaczenia żeby lampa była z wyświelaczem lcd dla mnie to nie jest ważne tylko żeby dobrze utwardzała żel ;)
29-03-2010, 13:09
farbstift
jak ja będę miec kaskę to tez kupię u Samaron, bo ma fajniutkie cenki:)
24-06-2010, 18:11
ana_k
Powiedżcie mi do czego dobre są te lampy z 1 żarówką? nie nadają się one do domowego utwardzania żelu?..nie chce jakiejś profesjonalnej lampy bo robie paznokcie tylko w rodzinie..zaczęłam z akrylem a chciałam też zobaczyć jak się na żelach pracuje, a plusem takiej lampy sa tez małe gabaryty i cena:)
25-06-2010, 09:06
farbstift
różni się ilością żarówek a co za tym idzie mocą:) Miałam taką małą, ale świra dostawałam, bo niektóre kobitki nie potrafią tam łapki zmieścić i kciuk trzeba potem osobno, a do takiej na 4 żarówki nie ma problemu żadnego. No i w małej nie ma przełącznika czasu, tylko sama sobie liczysz np.3min.
Ja ze swej strony polecam tą: LAMPA UV 36W+4 ĹťARĂWKI gwarancja BIAĹA - Allepaznokcie.pl
Zamawiałam u naszej samaron i jestem naprawdę zadowolona:ok:
25-06-2010, 09:13
Elizabeth76
Cytat:
Napisał ana_k
Powiedżcie mi do czego dobre są te lampy z 1 żarówką? nie nadają się one do domowego utwardzania żelu?..nie chce jakiejś profesjonalnej lampy bo robie paznokcie tylko w rodzinie..zaczęłam z akrylem a chciałam też zobaczyć jak się na żelach pracuje, a plusem takiej lampy sa tez małe gabaryty i cena:)
ana_k ja mam 2 lampy na4 żarowki ale zakupiłam też na jedną :]taka lampa na jedna żarówkę to fajna sprawa jak robisz stopy lub jak dla mnie bo robie też pazurki akrylowe do utwardzania na koniec samego nabłyszczacza lubie ją bo jest mala i poręczna^_^ również jak jezdzisz na warsztaty to zajmuje malo miejsca w bagazu :] naprawdę polecam:D
25-06-2010, 09:20
farbstift
No tak, bo ta mała jest bardzo praktyczna, ale raczej jako dodatek, gdy już ktoś posiada większą lampę lub tak jak elaxx pisze, gdy tylko nabłyszczasz akrylki.
25-06-2010, 09:21
Ewelina83
A ja sobie w koncu zamowilam nowa lampe cyfrowa:) juz nie moge sie doczekac kiedy do mnie dotrze:)
Co do migania zarowek to mialam podobny problem jak sobie dokupilam nowe do mojej starej lampy bialej..zamowilam 8 zarowek z czego tylko 2 swiecily normalnie od razu 2 nie zapalaly sie w ogole a reszta migala po wlozeniu i zaczynaly swiecic po dobrej godzinie-co jak dla mnie bylo beznadziejne i tak za kazdym razem po wlozeniu ich czy zapaleniu.... wiec odeslalam !Facet mi napisal ze chyba mam chinska lampe:) bo u niego wszystkie chodza:) a lampa w cale chinska nie byla wiec wydaje mi sie ze to po prostu wina zarowek!!
25-06-2010, 09:29
farbstift
Ewelinko, bo je trzeba tak bardzo mocno, wręcz na siłę dopchnąć do środka, inaczej migotają.
25-06-2010, 09:39
Ewelina83
Moj maz tez je wpychal na kilka sposobow i nie bylo szans...jak mialam inne od innego sprzedajacego to wszystko szlo wiec moze to faktycznie wina tych lamp byla-juz sama nie wiem w kazdym razie zamowilam sobie druga cyfrowa i mam nadzieje ze bede zadowolona:)
25-06-2010, 09:40
Agnieszka Praska
Cytat:
Napisał Ewelina83
A ja sobie w koncu zamowilam nowa lampe cyfrowa:) juz nie moge sie doczekac kiedy do mnie dotrze:)
Co do migania zarowek to mialam podobny problem jak sobie dokupilam nowe do mojej starej lampy bialej..zamowilam 8 zarowek z czego tylko 2 swiecily normalnie od razu 2 nie zapalaly sie w ogole a reszta migala po wlozeniu i zaczynaly swiecic po dobrej godzinie-co jak dla mnie bylo beznadziejne i tak za kazdym razem po wlozeniu ich czy zapaleniu.... wiec odeslalam !Facet mi napisal ze chyba mam chinska lampe:) bo u niego wszystkie chodza:) a lampa w cale chinska nie byla wiec wydaje mi sie ze to po prostu wina zarowek!!
ja mialam kiedys taki problem, zarowki mi mrugaly w lampie tylko 2 boczne, probowalam dopychac juz nawet lampe z piachy potraktowalam moj maz tak patrzyl i patrzyl co wyczyniam:haha:podszedl wyciagnal mrugajace zarowki(mrugaly po bokach) w wsadzil je jako 2 gorne a te 2 dobre jako boczne i lapka chodzila jak ta lala, okazalo sie ze cos w nich nie stykalo jak byly pod katem:leze: a ja od tego dopychania cale gniazo sobie obruszalam
25-06-2010, 09:56
Ewelina83
miejscami tez wymienialismy-na prawde sprawdzalismy na pare sposobow i nie ruszylo tak jak milao:)
25-06-2010, 11:08
RoksiSK
Agulusia dobrze wiedzieć, bo ja też wpycham i wpycham. Czasem te nasze chłopy się na coś przydadzą :D
25-06-2010, 13:06
ana_k
dziękuje za odpowiedż, czyli jednak da się bez problemu utwardzić żel:) a tylko o to mi chodziło, tak jak pisałam robie paznokcie domownikom także wygode moge sobie darować;] a dodatkowy czas nie jest problemem, tym bardziej że jestem na etapie eksperymentowania:) jeszcze raz dziewczyny bardzo Wam dziękuje;)
25-06-2010, 16:04
klanat
Dziewczyny a te do tych lamp od allepaznokcie to żarówki gdzie kupujecie?
29-06-2010, 17:10
beakta
Hej. Potrzebuje rady. Czy ktoras z was miala juz do czynienia z lampami LED ?
Przymierzam sie do kupna dwoch sztuk tylko gdzies na amerykanskim forum przeczytalam ze do tego sa specjlane zele...hm...i juz zglupialam bo nie slyszalam o czyms takim. ??? Wiem ze NSI wprowadzilo lampe LED i tam cos tez pisali i normalnie juz neiwem o co biega. Wiecie cos na ten temat? Z gory wam bardzo dziekuje :)
no cóż najprościej wyjąc wysuwaną szufladkę z lamy, obrócić lampę do góry nogami, wziąć żarówkę wcisnąć do dziurki w lampce aż kliknie. żarówki w takich lampach są wciskane. powodzenia
03-08-2010, 14:04
Agnieszka Praska
Odp: Żarówki od Lampy UV
jak to jak, wyciagasz z kartonika i wkladasz do lampy:)
przeciez zarowki nie da sie zle wlozyc no chyba ze o czyms nie wiem;)
na koncu zarowka ma kostke i bolce i normalnie wkladasz tak zeby pasowalo:)
03-08-2010, 22:50
mala
tylko pamietaj zeby przy wkladaniu zarowek nie dotykac ich rekami...maz jak mi wklada to zawsze tzryma husteczka
04-08-2010, 07:55
RoksiSK
Mała a czemu nie wolno palcami dotykać?
04-08-2010, 12:23
samaron
Żadnych żarówek nie powinno dotykać się placami, bo zostają drobinki tłuszczu, potu itp z dłoni, które potem się nagrzewają, parują i mogą powodować pękanie żarówek.
Osobiście jeszcze mi żadna nie pękła, a mietolę paluchami.
Ja mam taką tylko fioletową, bardzo jestem zadowolona:D
05-08-2010, 20:19
klanat
Bardzo sie w takim razie ciesze Sami i dzieki za odpowiedz ,pozdrawiam :)
12-08-2010, 18:46
kaasiuleek
ja na śmierć zapomniałąm ze nie dotyka się palcami żarówek i wkładałam je i pozniej dotykałam je i wogole ale do tej pry działaja więc nic nie popsułam :)
12-08-2010, 19:55
Sildre
A ja z czystego pedantyzmu wkładam przez chusteczki, bo świadomość że MOŻE są na żarówkach jakieś smugi by mi spokoju nie dała ;)
No, ale ja podobno dziwna jestem... mój to do dziś się stuka w głowę jak słyszy o moim chronologicznym układaniu zdjęć szczególnie na nk :P
08-09-2010, 12:33
szerek
Dziewczyny a ja mam taka 36 W z allepaznokci ale matowa i juz mi bialego żelu nie utwardza i chce do niej dokupic nowe żarówki- kłopot w tym że jak zaczełam przeglądac allegro to juz nie wiem jaka lampę posiadam, a na moich żarówkach pisze tylko 9 W- L
Jest to zwykła tunelówka, więc te chyba beda dobre TipsyNails Żarówki UV 9W typ ENF (1222979125) - Aukcje internetowe Allegro.
11-09-2010, 22:02
betisska
Ja mam taka lampeczke:) Jestem z niej bardzo zadowolona. Jeden jej inus to wielkosc. Nie zmiesci sie do kuferka, bardziej nadaje sie do pracy w salonie.
12-09-2010, 13:18
pinusia6
Betisska świetna lampa :) Też bym taką chciała ale jak mówisz że się nie mieści w kuferku to troszkę lipa :(
A ja póki co robie rozeznanie bo mam zamiar zacząć robić żelik i taki się zastanawiam jaką lampę tu sobie sprawić :huh: