Aniu przepiękne !! !! !! !! !!
Printable View
Aniu przepiękne !! !! !! !! !!
dziekuje wam bardzo:*
Evelyn na 2 stronie Tusia wkleila krok po kroku jak sie robi takie jajeczka;)
moje "chinskie"raczki zrobily jeszcze dwa i ciagle mamnastepne zamowienia :]
czy was tez tak miesnie przedramienia bola?mnia chyba od tego bo od czego innego w koncu kilkaset szpilek dziennie wbijam;)
Anoosia sliczne :) Zajaczki wychodza Tobie perfekcyjnie :)
Anoosia, przy takiej pracy - przy skladaniu wstazeczek, wbijaniu szpilek, wykrecaniu nadgarstkow i palcow na wszystkie strony to pracuja najmniejsze miesnie i sciegna od dloni az po staw ramienny wiec wcale sie nie dziwie, ze Cie bola.
Najlepiej po takiej robotce dac dlonie do zimnej wody, niech troche sie namocza, a na noc nasmarowac jakas mascia rozgrzewajaca :)
O mamuniu, jaki słodziak! anoosia podziwiam Cię. Tak schludnie, starannie wszystko wykonane no super ^_^
anoosia mogłabyś wrzucić link na uszka, lub gdzie filc kupujesz, przejrzałam allegro, ale znaleźć nie mogę:(
ja kupilam w sklepie plastycznym u mnie w miescie po 3 zl:]a na allegro pelno tego jest nawet po 1,40 ale troszke trzeba by bylo wziasc zeby sie oplacalo bo przesylka tez kosztuje;) tu masz rozne Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
jak masz u siebie plastyczny albo taki gdzie sa rozne materialy do wyszywania,szycia decaupage'u itp to tam tez mozna dostac:)
a wczoraj zrobilam kurke:)
anoosia widzę, że pełną parą się za to zabrałaś :) Co następny twór to lepszy ^_^
anoosia piękna kurka masz wielki talent , do świąt coraz mniej czasu a ja nic nie mam, też chce się tego nauczyć .
anoosiu dziękuję..., u mnie nie ma takiego sklepu, więc muszę zamówić wszystko na allegro:)
ja ostatnio widziałam u kolezanki wariacje na temat karczocha.......do tej pory robione były bombki, jajka, zające i kurczaki a ja widziałam koszyczek do połowy karczoch a reszta ozdobiona róczyczkami ze wstazek i zamocowana rączka koszyczka.....jak znajde instrukcje wykonania to wrzuce:D
Podziwiam taki talent :kwiatek: tylko pozazdrościć :love:
taaa, tez jestem ciekawa jak to wyglada :) Tusia, szybko szukaj :P
Anoosia, na co masz zaczepione te uszy u zajaczka ?
Ide kupic przybory i se tez zrobie, a co :D :p
Rudzia szpilkami normalnie uszy doczepiam:)wbijam pod wstazke zeby nie bylo ich widac;)
Tusia wlasnie dzisiaj w pasmanteri babka mi pokazala te koszyczki w jakiejs gazecie i tez sprobuje tylko kwiatki musze dokupic ale musze przyznac ze bosko wygladaja:D az zalowalam ze odrazu nie kupilam tych kwiatow ale sie spieszylam wiec napewno nastepnym razem kupie caly "bukiet" -sa 2 rodzaje raczek koszyczka: mozna zrobic na jajku normlanie pasek brazowej wstazki albo osobno chyba drucik owiniety wstazka -tak sie wlasnie z ta babeczka zastanawialysmy jak to jest zrobione i ona tez chce sprobowac:] moze jak nastepnym razem bede na miescie to do niej zajde:)
anoosia w takim razie czekamy na kolejne Twoje dzieła ;)
no to jak czekacie to dobrze bo jzu myslalam ze przynudzam ;)
no to jak chcecie to macie;)
dla bystrych :znajdz roznice w 2 pierwszych zdjeciach hehe to te same zajace tylko troszke pozmieniane szczegoly do wyboru jakie kto woli;)
Ja wiem, ja wiem :D Jasnoróżowy króliczek ma inny kolorek w uszkach, oba mają inne kolory nosków i ten ciemniejszy króliczek ma innego koloru to takie na czym jest nosek i wąski (nie wiem jak to się nazywa) :D
anoosia jak zawsze rewelacja ;)
hhe no zgadlas:skacze: nie chcialo mi sie juz robic nastepnych wystarczy maly szczegol zmienic i juz inaczej wyglada ;)ten ciemniejszy poszedl nawet z 2 noskami kolezanka bedzie sobie wymieniac raz bialy raz rozowy bedzie wstawiac hehe jak chce to niech ma;)
A ja juz mialam jednego zajaca zrobionego do prawie konca i musialam sciagnac wszystko :( od dolu rozjechaly mi sie trojkaty, byly przypiete, nie wiem dlaczego ale sie zdenerwowalam i robie od nowa :P
Anoosia, jest na co oko zwiesic, taka mala rzecz a cieszy :)
Ania jestem pod ogromnym wrażeniem :D jakie to śliczne :D
dziekowac:)
Rudzia ja przyczepiam jeszcze 1 szpilke na samym srodku wtedy sie tak nie rozjezdzaja tylko minus jest taki z strasznie duzo szpilek idzie ale ja sie wycwanilam i kupuje najtansze nie w pasmanteri tylko w papierniczym;p za 1,60:D
noo i w koncu zrobilam dzisiaj kosz z kwiatami :D mi sie strasznie podoba tylko te kwiatuszki cholernei drogie;/musze gdzies tanszcyh na allegro poszukac bo pojde z torbami;)
O matulu cudowne!!!:love::love::love:
Anoosia wlasnie tez wpadlam na pomysl wpinania szpilek po srodku :)
u mnie nie ma papierniczych, jedynie w marketach ok 500 szpilek za 3 euro ;)
dodatkowo jeszcze mam na koncu wbita, zdejme dopiero wtedy jak skoncze jajo bo jak opieram o brzuch by wpiac kolejny to sie rogi gniota :p
a jaki koszyczek, jej, zakochalam sie :love:
wiem, ze to co teraz pokaze to nie bedzie nic specjalnego, ale daje frajde w robieniu, bo sie mozna upackać:D wersja bez niczego, ogólnie mozna powkładac cos do srodka, pomalowac farbkami i obsypac brokatem, ja w zeszłym roku pomalowalam klejem i obsypałam brokatem i napchalam do srodka piorka kolorowe;) to cos na kształt jajka:d rozmiar w zaleznosci od tego jak nadmuchasz balona:D mozna wieszac gdzieś albo poukładać na parapecie czy gdziekolwiek;)jak znajde czas na dokonczenie to wstawie;)
Anoosia no to teraz zarzuciłaś :skacze: jak dostanę kasę lecę do pasmanterii bo mi ślinka cieknie na widok tych kurczaczków króliczków i innych cudeniek :slina:
Rudzielcu jak to jest półprodukt to nie narzekaj, ja już mam wizję jakby to pomalować bo to jest wersja zimowa:D lepiej gadaj co i jak napakowałaś na balona ^_^
dmuchasz balon:D bierzesz kłebek wełny czy tam włuczki tniesz na kawalki gdzies mniej wiecej 20cm, w miseczce rozrób mąke z wodą i solą, nie ma proporcji, konsystencja ma byc gęsta to juz wyczujesz. no i bierzesz po sznureczku maczasz w tym, ukladasz w rozne strony na balonie, wieszasz ten balon w cieplym miejscu i jak wszystko wyschnie przebijasz go;)
dziekuję :*kurde będzie trochę dekoracji na wielkanoc do robienia :D
Anoosia nie wiem czy dobrze zrozumiałam. Koszyczek sama zrobiłaś a kwiatuszki kupiłaś?
i tez kosz to jajko styropianowe ? :huh:
anosiu boskiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!! !!!:love:
Na moje to Anoosia przyzdobila jajo normalnie we wstazeczki i do tego doczepila kwiatki tworzac koszyczek :)
A ja zrobilam jajo juz i przyczepilam oczy i uszy i stwierdzilam, ze jajo za duze do reszty ( 12 cm ) i musze kupic mniejsze bo smiesznie to wyglada :D Przerobilam na zwykle jajo z wstazka u gory :p
hehe no to jest cos na kształt iluzji optycznej, w gruncie rzeczy to jajo jest ,tylko brazowe elementy są poprzypinane na kształt koszyka i doczepione kwiatki;)
hehe dokladnie tak Rudzeilec:)jajo (styropianowe)zrobilam jak zwykle tylko wstazki tak ulozylam(pasek)zeby wygladalo jak raczka od koszyczka a potem doczepilam kupne kwiatuszki ale juz sie naumialam robic sama kwiatki tylko musze ich narobic mnostwo do nastepnego koszyczka -takiego z raczka z drucika i wtedy bedzie juz peelen kosz kwiatow cala polowa bedzie zapelniona:D jak zeskanuje gazete ktora mi babeczka z pasmanterii pozyczyla to wam wstawie jakie cuda mozna zrobic ,tam wlasnie jest pokazane jak samemu kwiatuszki zrobic kpk:)
miłą masz babeczke w pasmanteri :)
Anoosia jak duze masz jaja i ile trojkatow w jednym pasku ? :)
I czekamy na skaniki ksiazeczki :)
anoosia właśnie Ci chciałam napisać, że sama byś lepsze kwiatuszki zrobiła i taniej by Cię to wyszło ;]
http://forum.wzorki.info/nasze-hobby...tml#post254093 wrzuciłam pare instrukcji :)
Przepraszam za dluga nieobecnosc ale wiecie jak duzo czasu zajmuje robienie jaj a jeszcze tyyyle zamowien:]juz mnie reka boli jak nie wiem co ale dzialam dalej;)
Rudzia najczesciej robie jaja 10 cm :)chodzi Ci o ilosc paskow wzdluz?jak tak to z reguly jakies 12-13 zalezy jak gesto je ukladam;)
obiecane skany z gazety i czesc zaleglych prac:
Kolejna dawka cudnych zajacow i kurakow :)
Ja kupilam teraz 8 cm bo nie bylo 10 ;) Zobaczymy...
Ten koszyk na zdjeciu jest swietny, szkoda ze nie widac jak tam z tymi rozyczkami jest bo ciut male zdjecie :(
A probowalas te kwiatki ? :)