-
Odp: Krzywa C na małych palcach u stóp - JAK TO ZROBIĆ
z uroda.pl
nie ma żadnych budowanych krzywizn
-
Piękne te Wasze prace!!!!!
-
Ja z kolei wogóle nie mam popytu na żeliki u stóp w gabinecie... Przy kazdym pedi maluję paznokcie i kobietki sa na tyle zadowolone,ze chetnie co miesiąc zmieniają kolory :)
Chyba,ze mam paznokcie do rekonstrukcji lub wrastające...wtedy akryl i tylko akryl :)
-
O kurcze, i ten lakier to im się miesiąc trzyma na naturalnym paznokciu? :wow: Jakich lakierów używasz?
-
Spokjnie i kolorowe i french miesiac sie trzyma.
Uzywam lakierow CM. Podkład Orly Bonder i Speed Finish z Ez Flow. Pazurki po miesiacu wygladaja jak zeliki do uzupełnienia.
-
Cytat:
Napisał
kobietazpazurem
tez bym chciala taki maly paluszek ja go nie mam wcale :P
jak to nie masz,nie rozumiem???
-
Wystarczy prześledzić temat, bo po jednym ostatnim poście sie nie dowiesz :)
Poprostu nie wszystkie mamy piekne i duze paznokietki i stopek, szczegolnie jesli chodzi o ostatnie paluszki. Mnie tez to dotyczy, wiec nawet jak mam ochote na jakies fantazyjne ozdoby, to musze je spełniać na siostrze, bo u mnie nie ma gdzie ich robić :)
-
Dziewczyny a jednak jak zachodzi potrzeba przedłużenia paznokci u stóp (oczywiście minimalnie) to jak podkładacie formę pod te malutkie pazurki ?
-
Kasiu nie trzeba podkładać formy można nadlać żelik na paluszek delikatnie a później podważyć żeby się odkleił i wypiłować ładnie ;) ja tak robię przy małych ubytkach :) a jak chcesz troszkę więcej przedłużyć możesz podłożyć sobie jajeczko od formy :)
-
Dziewczyny ja rowniez miałam problem z braku paznokcia na ostatnich palcach ale przez jaki czas, okres 4 miesiecy nakładałam krople akrylu na to co tam bylo bo paznokciem tego nazwac nie mogłam i pieknie wyrósl mi pazurek i do teraz nie mam juz problemow,wszystko pieknie rosnie a ja mam wszystkie pazurki pomalowane..i problem z głowy..
-
Paznokcie w stopkach- jak do tego podejsc??
Hej.:) Tak wlasnie sie zastanawiam nad poszerzeniem swoich uslug o pazurki u stop,bo juz kilka dziewczyn pytalo mni czy robie, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac, robie pazurki w domu, nie mam specjalnego fotela i nie wiem jak to wszytstko sobie zorganizowac. Przeciez klientka nie zalozy mi nogi na stolik hehe ;P napiszcie jak wy to robicie. Sezon letni- trzeba zadbac o swoje stiopki ;) Pozdrowionka:*
-
Odp: Paznokcie w stopkach- jak do tego podejsc??
Cocaine, wcale nie potrzeba specjalnego fotela.. :) Ja robię to tak: Klientka siedzi na sofie, stopy trzyma na pufie, ja siedzę na drugiej i pracuję. :)
-
Odp: Paznokcie w stopkach- jak do tego podejsc??
a mi ostatnio za podnóżek posłużyła wielka maskotka tygrys :D
-
Odp: Paznokcie u stóp - jak się do tego zabrać,żelowanie,krzywa C
ja to do salonu musiałabym iść aby żelki albo cokolwiek zrobić na stopach:( mam za duży brzuszek i nie daje rady sama sobie zrobić:( ale jak robiłam znajomej to też bez krzywizn.
-
ja krzywej nie buduję, doprowadzam do tego aby płyteczka pięknie wyglądała, a cover używam w zależności od samej płytki klientki - niektóre bardzo ładnie wyglądają bez :)
---------- Dodano o godzinie 22:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:55 ----------
jeżeli chodzi o wygodę robienia - ja na kolanka kładę ręczniczki papierowe i na te ręczniczki klientka kładzie mi nóżki - najwygodniej :)
:P
-
rowniez nie buduje bo nie ma takiej potrzeby i co ciekawe ze u stop zel nie odpryskuje tak jak to u rak nieraz sie zdaza gdy cofa sie zel przy utwardzaniu. U mnie jak zaczyna sie sezon letni to prawie kazda pani ktora robi raczki dolancza stopki i pedicure i zel wiec na wakacje jest super zarobek nawet lepiej niz na sylwka:)
-
No to dentycznie jak u mnie Delyszys- jak dłonie to i stópki. Pogoda się poprawia, ludzie wskakują w odkryte bucisze. No ale żeby pokazać stópki najpierw trzeba o nie zadbać :)
-
powiedzcie mi ile bierzecie za żelowanie stopek??
wlasnie mam zamiar sobie zażelowac pazurki u stop
tylko ostatnio na duzym palcu zlamal m sie paznokciec i nie wiem co teraz zrobic zostawic skorcic 2??czy przedluzyc tego zlamanego?
-
Malutkaistotko ja borę za zażelowanie stóp 40 zł :)
-
malutka najlepiej przedłuż ;)
-
tylkonie bardzo Wiem Emilo jak sie do tego zabrac:)
mam jeszcze 1problem clay czas nadpekuje mi pazurek nie widac tego az tak bardzo
nie przeszkadza mi to ale clay czas lekko odrosnie i juz peka dziwna sprawa...
ten 1za duzym paluszkiem:D
-
żeby przedłużyć możesz sobie formę podłożyć (wycinasz głębszy otworek) :)
A co do pękającego pazurka to pewnie od butów-niestety teraz rzadko robią wygodne (a jak są wygodne to babcine :D ) :)
-
pękające czasami tak mają że za każdym razem pękają. ja mam wszystkie 10 zażelowane non stop cały rok, z tym że 2 duże nadrobione formą kiedyś były. gdybym ich teraz nie pokrywała żelem to by sie połamały do pierwotnego kształtu (owal mniej więcej).
proponuję przedłużyć na formie albo na tipsie, robiłam obie metody i nawet czasami na tipsie wygodniej, ale to muszą być takie szerokie do stóp. potem z biegiem czasu skracasz i masz tylko swojego paznokcia.
za pełny pedicure z żelowaniem biorę 90zł, czyli pedi jest za pół ceny wtedy. jeżeli by ktoś chciał bez pedi, to i tak przecież paznokcie trzeba przygotować (czyli połowa pedicure praktycznie), to bym z 70 wzięła. za przedłużenie dużego 15 a za zażelowanie bez przedłużenia 10 (jeszcze mi się w nowym miejscu nie zdarzyło samych dużych robić)
-
jak ja miałam czas robić pazurki zarobkowo to brałam 30zł za żel na stópkach (no ale ja samouk i domokrążca ;) ) i jak zdarzało mi się przedłużać to na opuszku przedłużałam- bez formy. To już zależy jak komu wygodnie, bo próbowałam z formą ale jakoś za dużo czasu marnowałam, nie mogłam sobie poradzić i efekt był taki, że pazurek trochę grubszy był przy wolnym brzegu. Tylko mamie przedłużam na formie, bo ona ma paznokcie jakby "wyżej" i na opuszku jakoś płasko wychodzi.
-
ja też zalewam opuszek żelem jak pazurek jest za krótki:P
-
Wydaje sie to takie proste ciekawe jak mi pójdzie ,hi hi za tydzien sprobuje.
-
też zalewam, ale później trzeba to spiłować dokładnie, bo się zapowietrzy :P
-
nigdy nawet nie probowałam przedłużać na formie, zawsze wyjeżdzam żelem na opuszek i nic mi się nie zapowietrza ;) a za żelowanie biorę ok 50 zł.
-
Cytat:
Napisał
xsunnyolciax
też zalewam, ale później trzeba to spiłować dokładnie, bo się zapowietrzy :P
tzn. nie zalewam skórek, ale przedłużam na opuszku od wolnego brzegu... i nic się nie zapowietrza! bo nie ma jak:P
---------- Dodano o godzinie 22:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:34 ----------
a i ja za same pazurki, bo pedi nie robię, bo nie mam odpowiedniego sprzętu, biorę jeżeli w komplecie z rączkami 30-35 zł, a jak same 40zł, bo robię po domach pazury;)
-
Kochaneczki! Powiedzcie czy jak się kładzie kolorowy żel na stopy to trzeba robić jakiś podkład czy od razu na zmatowioną płytkę można kłaść?
-
LAURKA, kładzie się podkład, najczęściej clear, dlatego że kolorowy żel może zabarwić naturalną płytkę.
-
Odp: Jak zrobić paznokcie u stop
-
Witam serdecznie!
Szukałam,szukałam aż wreszcie znalazłam to forum - jejku ale macie kobitki talent :wow:.
A ja z takim pytaniem,kupiłam dla swojego użytku taki oto zestaw jaapee * FULL ZESTAW DO ŻELU UV * EXTRA DUZY XXXL i.....jestem zielona w tym temacie.Bardzo bym chciała nałożyc żel na paznokcie u stóp,ale nie wiem jak sie do tego zabrac :(.Jest tam dołączona instrukcja,ale im wiecej czytam tym mniej wiem....
Nie wiem który żel najpierw nałożyc i na który nakładac te ozdoby - jest tu tyle tych lakierów że nie wiem co do czego ;(.Bardzo sie wstydze zadawac takie pytanie-jak dla Was na pewno błahe,a dla mnie....:o.Byłabym bardzo wdzieczna jeżeli ktoś miałby chwilke i zerknął na ten zestaw i chciałby mi pomóc.Bardzo prosze:kwiatek:.A może jest tutorial na takich produktach jak w tym zestawie? Z góry serdeczne dzieki-pozdrawiam
-
Agusia napisz jak chcesz do mnie na pw to ci powyjaśniam co i jak mniej więcej ;)
-
polecam najpierw przestudiować ten dział Przedłużanie paznokci - Forum Paznokcie Wzorki.Info tu znajdziesz większość rzeczy-pozostałe w reszcie działów :) gdybyś miała jeszcze problemy to pisz (w odpowiednim dziale) ;) z chęcią pomożemy :)
-
ja robię :skacze: żelik na stópki i małe zdobionko:)
-
agusia81 ja preacuje na zelach jaapee wiec jakby co to pisz na pm to ci chetnie pomoge:* co do czego co i jak to bardzo chetnie wytlumacze na tyle na ile potrafie:*
-
Na tipsie na stopach też robiłam pazurki i powiem szczerze- ze jakoś czasami ładniej wyglądały niż akrylowe. Duży palec lepiej mi się kształtowało.
-
Ja nawet czesto zalewam pazurki u stóp żelem,to jest strasznie wygodne i wygląda estetyczniej niż lakier. Czasami wtapiam jakis brokat np i jakies ozdoby na duzym palcu.Wcale to mnie przeszkadza.Co do małych paznokci u stóp to tipsy do stóp też już istnieją więc zawsze mozna cos dokleic :);]
-
Ja tylko żel używam na stopy :) ale wasze rady też przydadzą :)