-
Odp: DUAL SYSTEM - Formy silikonowe do zelu i akrylu
Cytat:
Napisał
Chanti25
Dziękuje :kwiatek::kwiatek::kwiatek: już zamówiłam właśnie te pierwsze :D a mam jeszcze jedno pytanie? Czy te formy są jednorazowego użytku?
są wielokrotnego żytku. ja ich nie przycinałam. robię nimi różne rodzaje pazurków i nie mam problemu z dopasowaniem. dlatego jest ich 12. a długość zawsze możesz sobie zaznaczyć linerkiem. ale jak dojdziesz do wprawy to bedziesz z nich bardzo zadowolona. agusia pa2 wczoraj nimi mi robiła pazurki akrylowe i było bardzo zadowolona. a to pazurki wykończone dual systemem prze zemnie.fręcz jest z tipsika.
-
super były pazurki Zizi ;P wiem bo sama widziałam ;) wcale nie za płaskie.. powiedziałabym że wręcz optymalne :D
i już zamówiłam dzięki Tobie Kochana foremki :* kurde ale sie napaliłam na to..
-
Cytat:
Napisał
madzialena
super były pazurki Zizi ;P wiem bo sama widziałam ;) wcale nie za płaskie.. powiedziałabym że wręcz optymalne :D
i już zamówiłam dzięki Tobie Kochana foremki :* kurde ale sie napaliłam na to..
dziękuje madzialena. ja dzisiaj postaram się zrobić na tipsach krok po kroku i dać na ten temat.a wieczorkiem jadę też robić takie pazurki to może uda mi się też zrobić krok po kroku ale filmik.a jak nie to foteczki postaram się porobić i wam dać:skacze::skacze::skacze:
-
Zizia Ty sie nie staraj ino rob!! bo ja sie tez napalilam ;p i chyba zamowie! moze w koncu uda mi sie prosta prawe reke zrobic ... :P bo zawsze tak koslawa ze az wstyd pokazywac :(
-
A mnie już dawno kusiły te formy :P, ale ja akryle robie tylko na stópkach wiec narazie sie wstrzymałam z zakupem :)
-
Ja kupiłam ale nie mam na kim przetestować,jak ściągnę swoje to będę tworzyć.Jutro robię sobie na wesele pazurki ale żelki na tipsie nie będę dwa dni przez eksperymentować.:skacze:
-
Cytat:
Napisał
deissy
Ja kupiłam ale nie mam na kim przetestować,jak ściągnę swoje to będę tworzyć.Jutro robię sobie na wesele pazurki ale żelki na tipsie nie będę dwa dni przez eksperymentować.:skacze:
desi możesz sobie zrobić na tipsie akrylek tymi formami. te pazurki to tips fręcz,nad tipsem jest położony żel maskujący i do tipsa przyklejony kwiatek fimo. a na to akrylek na dual systemie. na to polożony lakier i na konieć nabłyszczacz.
-
-
Cytat:
Napisał
Jade
właśnie nie wiem. ale jak znajde sosób na zel to wam powiem co i jak
jutro się tym zajmę:skacze::skacze::skacze:
-
Czekam z niecierpliwoscia bo tez chcialabym kupic?Chociarz akrylkiem tez moge robic:)
-
Kupiłam! ufff ! trochę mi to zajeło bo dużo tego na allegro :P
teraz zcekać na listonosz i do boju z akrylami! :P ajjj ale będzie zabawa :))
Dostałam!
Zrobiłam!
Ale była zabawa to takie niepozorne?:) Tylko się prosze nie smiać bo to moj PIERWSZY jeszcze na kleju jednodniowym:P
-
Właśnie zakupiłam te dual formy czy jak to nazywają inverted nail system, czekam na przesyłkę i oczywiście się pochwalę wynikami :D
Mnie się wydaje, że te formy to do żelu nie za bardzo się nadają, za to na akrylu to wygląda super, na pewno nie do malowania farbkami ale ile krócej robiłoby się zwykłego frenczyka....
Kupiłam! ufff ! trochę mi to zajeło bo dużo tego na allegro :P
teraz zcekać na listonosz i do boju z akrylami! :P ajjj ale będzie zabawa :))
Dostałam!
Zrobiłam!
Ale była zabawa to takie niepozorne?:) Tylko się prosze nie smiać bo to moj PIERWSZY jeszcze na kleju jednodniowym:P
Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć) http://forum.wzorki.info/attachment....1&d=1251199739 http://forum.wzorki.info/attachment....1&d=1251199792
plushak to jest super!
Tylko boczek troszkę nie tego.
Ale jak na pierwszy raz są przepiękne...
A dlaczego na jednodniowym kleju?
Nie rozumiem...
-
jedno dniowy klej to taki który trzyma paznokcie do pierwszego mycia rąk:)
-
a więc tak próbowałam na różne sposoby zrobić na nich żel. no niestety do żelu się nie nadają. ale do akrylu rewelacja. no i przede wszystkim zatapiania ozdób.:skacze::skacze::skacze:
---------- Dodano o godzinie 10:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:23 ----------
a tu macie linka gdzie znajdziecie jak robić dualkiem.
http://forum.wzorki.info/przedluzani...o-kroku-5.html
-
Ja jeszcze swoich nie dostalam:(nadal czekam na przesylke.A mozecie powiedziec jak wtapiac ozdoby?I troche zle ze niedarady zelem tylko po co pisza ze do zelu?
-
Ja tez czekam na moje foremki, a zel tez powinien sie dac zrobic, utwardzac trzeba razem z formami, probowalyscie tak?
-
Ja bede probowac bo musi byc jakis sposob skoro pisza ze do zelu i do akrylu.
A tu wstawiam link bo znalazlam fajny opis do foremek moze sie przyda
Portal informacyjny dla profesjonalistów
-
jade kochanie on będzie się na dawał do żelu. ale do specjalnych lamp.chodzi mi o takie lampy że z jednej strony wkłada rękę klientka a z drugiej ty możesz swobodnie przytrzymać. bo niestety ja próbowałam na sobie zrobić no i niestety ni da rady. w standardowych zamkniętych lampach jest to dość utrudnione. jest jeszcze ewantualność przy pomocy zaciskarki ale jeszcze sobie nie kupiłam. więć nie moge powiedzieć że na pewno się uda.
http://photos04.allegroimg.pl/photos...1/52/720515202
-
Zuzanno dziękuje, Milenka wyjaśniła,
nie mam na kim ćwiczyć to ćwiczę na sobie a że nie chcę mieć różnych paznokci to pos tylizacji rączki lądują w ciepłej wodzie i niema paznokci :)
Strasznie podoba mi się w dual systemie że ozdoby są na górze i widać je wyraźnie:P
-
plushak bardzo ładne te twoje dualkowe próby...
Też chcialam zakupic te formy jednak boje sie ze sobie z nimi nie poradze... ;/
-
Cytat:
Napisał
Daria
plushak bardzo ładne te twoje dualkowe próby...
Też chcialam zakupic te formy jednak boje sie ze sobie z nimi nie poradze... ;/
daria poradzisz sobie. nie ma nic łatwiejszego. . wiesz mi. nakładasz akryl na formę. na t dajesz ozdoby i na to jeszcze jedną cieniutką warstwę akrylu i na pazurka. i gotowe.
-
no niby tak.. ale jak próbowałam robić coś z akrylu to nigdy nie wychodziło za dobrze..
wiec moze byc problem....
-
inaczej się robi pazurki na formie a jeszcze inaczej na dualku. na pewno sobie poradzisz. we wcześniejszych postach dałam linka gdzie możesz sobie zobatrzeć jak się na nich robi pazurki. nic trudnego.
-
Dariu poradzisz sobie jak nie to poprowadzimy Cie za raczke:kwiatek:
-
na początku zawsze są jakieś małe problemy ale z naszym forum można sobie ze wszystkim poradzić :) Daria głowa do góry i ćwicz sprubować nie zaszkodzi powodzenia :)
-
Ja tez mam te formy ale na nich nie robie , jakos wole ta normalna metode :]Ale nie powiem ,ze jest zla , pazurki fajnie wychodza i i slicznie sie mienia no i nie trzeba tyle pilowac jedynie boczki , jak sie dobrze nalozy ;]
-
Cytat:
Napisał
Daria
no niby tak.. ale jak próbowałam robić coś z akrylu to nigdy nie wychodziło za dobrze..
wiec moze byc problem....
darunia obejżyj sobie filmiki, jak czegoś nie będziesz wiedziała to to pisz do mnie na pw albo na gg. zawsze ci pomogę. czy to będę ja czy inna dziewczyna która na tym robi. zawsze możesz na nas liczyć. ja na akrylu sama się nauczyłam. :*:*:*
-
no to przekonalyście mnie...
chyba je zamówie... ;)
-
ja je mam ale mam pędzelek do kitu i mi wychodzą bąbelki w akrylu.i jeszcze nie umiem proporcji dobrać,bo na pazurku są super a końcówka jeszcze mokra i zwisa:D mi ten akryl.Ale formy same w sobie bardzo mi się podobają
-
Cytat:
Napisał
deissy
ja je mam ale mam pędzelek do kitu i mi wychodzą bąbelki w akrylu.i jeszcze nie umiem proporcji dobrać,bo na pazurku są super a końcówka jeszcze mokra i zwisa:D mi ten akryl.Ale formy same w sobie bardzo mi się podobają
deissy zgadza się że ci się tak dzieje. bo za krótko trzymasz formę. musisz ją zostawiać na dłużej. a co do bąbelków z powietrza to nie uklepujesz akrylu. a jeśli ci się robią pod formą to za szybko puszczasz formę. ja robię tak. jak już na łoże na pazurka to przytrzymuje ok 1,5- do 2 min żeby to dobrze stwardniało. a dualek zawsze sprawdzam po ok 5 min. musisz go zostawić na troszku na pazurku. a nie odrazu ściągać.:*:*:*
-
Cytat:
Napisał
zizia
deissy zgadza się że ci się tak dzieje. bo za krótko trzymasz formę. musisz ją zostawiać na dłużej. a co do bąbelków z powietrza to nie uklepujesz akrylu. a jeśli ci się robią pod formą to za szybko puszczasz formę. ja robię tak. jak już na łoże na pazurka to przytrzymuje ok 1,5- do 2 min żeby to dobrze stwardniało. a dualek zawsze sprawdzam po ok 5 min. musisz go zostawić na troszku na pazurku. a nie odrazu ściągać.:*:*:*
Kochana masz racje:przytul::przytul:,ja jestem w gorącej wodzie kąpana i faktycznie za krótko trzymam .Ehh osiołek ze mnie,ale formy mi się naprawdę podobają.I nie spocznę póki nie zrobię nimi pazurka :skacze::skacze: ale narazie na przezroczystym tipsie próbuje ,bo nie chce nikomu krzywdy zrobić
-
mi chodzi glownie o to ... gdzies juz o tym pisalam.. zeby zbudowac akrylowy szkielecik i wszystko pozostale robic zelem...
ale czy to sie uda.. hmmm...
-
Cytat:
Napisał
Daria
mi chodzi glownie o to ... gdzies juz o tym pisalam.. zeby zbudowac akrylowy szkielecik i wszystko pozostale robic zelem...
ale czy to sie uda.. hmmm...
daria jak najbardziej. możesz tak zrobić. nic nie stoi na przeszkodzie.:*:*:*
-
no tylko zeby jak kupie te foremki cos wyszlo :):):):)
-
bądż spokojna. wiadomo że będziesz musiała troszkę poćwiczyć. ale jestem pewna że będziesz zadowolona.:*:*:*
-
no cwiczyc bede... tylko niewiem kiedy ja zamowie.
chyba dopiero za jakies 2-3 tyg...
-
dzisiaj przyszlo mi cos do glowy odnosnie zelu i tych foremek ale pewnie to sie nie sprawdzi?Bo myslalam tak,polozyc zel do srodka tak jak akryl z ozdobami i same foremki odwrocone utwardzic,pozniej na pazurka nalozyc zelu i wtedy przlozyc do paznokcia i jeszcze raz utwardzic,ciekawe co z tego by wyszlo?Ale chyba g..
-
wydaje mi sie ze pomysl nie jest zly...
sprobuj.. ;)
-
Najpierw musza mi przyslac formy,bo zamowilam,cos napewno bede kabinowac:)
-