Przeczytałam posty z tego tematu i szczerze mówiąc jestem zachwycona parafiniarką i mam chęć ją zakupić.:rolleyes:
Printable View
Przeczytałam posty z tego tematu i szczerze mówiąc jestem zachwycona parafiniarką i mam chęć ją zakupić.:rolleyes:
ja wykonuje parafinke w nastepujacy sposob
dezynfekcja rak
peeling
ampulka serum
maska ceramidowa
4 zanurzenia w parafince
20minut w frotkach i sciagam
a po co ten prparat do sciagania to pojecia nie mam:wow: przeciez cala parafinka zostaje na foliowkach^_^
asia w aptece jest patafina, ale plynna:) takiej w kostkach jeszcze nie spotkalam:)
zgadza sie agulusia to co napisalas takiej parafinerki nie dostaniesz w aptece,Ja w kazdym badz razie rowniez nie widzialam..i dobrze przeprowadzasz ten zabieg ale rowniez pamietaj o niedolacznej sprawie czyli masazu bo to bardzo wazna czynnosc..z tym trzymaniem w tych rekawicach jest roznie,czasami nawet po 10 minutach mozna juz sciagnac,u nie ktorych klientek ta parafinka ciagle podtrzymuje cieplo wiec najlepiej tak do 15minut i jest ok...
o tak masazyk jest najfajniejszy:D
ja trzymam w zaleznosci od ilosci zanurzen w parafiniarce jesli 3-4 to do 15minut jesli 5 to 20 minut bo wtedy bardzo dlugo trzyma cieplo:D
Aniu na jakiej firmie pracujesz, mozesz cos fajnego polecic ??
ja narazie ampulki i maski z norela uzywam
Ja uzywam z Cuucio,spa ritual,magnetic a ampuleczki z apteki wszystkie witaminy w ampulkach i jeszcze dla skory dojrzalej ampulki z kawiorem..
ja z cuccio uzywam tylko tabletek do manicure:D miodzioo:D
musze sie przejsc do apteki w takim razie bo za ampulki norela place jak za zloto:wow:;)
też tych tabletek używam czasem:)
byłam w aptece i się pytałam, kiedyś były takie w kostkach (sama pamietam:)), ale weszło zarządzenie że nie mogą być sprzedawane preparaty które są używane do receptur farmaceutycznych i ją wycofano ze sprzedaży z tego względu właśnie, że ją używają do wyrobu maści.
no własnie, a powiedzcie mi drogie dziewczynki ile kosztuja takie ampułki i ile ich tam jest, mój Gamoń i dał się wmanewrować w mój napoleoński plan i jade dzis po parafin iarkę :lol:
:skacze: :skacze: :skacze: :skacze: :skacze: cwana bestyja ze mnie :skacze: :skacze: :skacze: :skacze: :skacze:
jedna ampulka ok 35-40zl i maska ceramidowa 50-60zl
ja akurat kupuje norela
ale jesli chcemy miec zabiegi dla roznych typow skory to polecam zaopatrzyc sie w maski dla roznych typow i na jednej sie nie skonczy;)
dobra, ja już swoją przywiozałm, mam do tego rękawiczki, skarpety, fioliowe rękawiczki, pędzel, i taką kratkę, ale nie wiem do czego ona jest.
czy ta kratke wkłada sie na spód i na to parafinę czy jak??
kratka lezy na spodzie dla bezpieczenstwa ,jakby klientka niechcacy dotknela dna...
o dziękuję Aniu:kwiatek:
no tak włanie podejrzewałam, ale mysłałam nad tym czy się nie topi, ale skoro wypróbowane to już sie zabieram za próbe na sobie
---------- Dodano o godzinie 21:53 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:32 ----------
dobra!! ja juz sobie zrobiłam na 1 rękę żeby zobaczyc róznicę... muszę powiedzieć że róznica jest znaczna... nawet przy zastosowaniu peelingu z joanny JOANNA Naturia Pomarańcza 100ml - peeling myjący (834377588) - Aukcje internetowe Allegro i oliwkowej maski z ziaji ZIAJA OLIWKOWA MASKA DO RAK I PAZNOKCI (857969240) - Aukcje internetowe Allegro (kupiłam na próbe zeby sie nauczyć :) )
jesli chodzi o ilośc parafiny to:
są dwa poziomy- min i max
ja włozyłam 2 kostki po 450g i brakuje połowy do minimum.
więc:
- aby było minimum trzeba by (tak jak wczesniej pisała Ania) włożyć 4 kostki (ok 2000g=2kg)
- aby było max to na oko trzeba włozyć 6 kostek (ok 3kg)
:slina: muszę ją mieć:]
woszczur polecam peeling z bielandy ideal skin :D kosztuje ok 50zl, ale jest genialny
jest w puszce 500g(tylko do uzytku profesjonalnego):D
Aga jakbyś link mogła podac bo zukam na allegro ale nie wiem który Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy
ja znalazłam wczoraj kapsułki z wit Ai E i keratyna al tez nie wiem czy się będą nadać KERATYNA DO PAZNOKCI, BRWI I RZĘS 24 PEREŁKI (855000496) - Aukcje internetowe Allegro
ten i nawet na alegro tanszy:D
BIELENDA PEELING DO DŁONI JEDWAB NOWOSC GRATISY ! (850526112) - Aukcje internetowe Allegro
ma boski zapach cos miedzy kiwi a ananasem:love:
te kapsulki co podalas sie do dloni nie nadaja one sa do paznokci:)
ogolnie do rak moga byc te same ampulki co do twarzy np
BIELENDA MORSKA KURACJA SERUM UJĘDRNIA KAWIOREM (850526181) - Aukcje internetowe Allegro
BIELENDA SERUM ODMŁADZAJĄCO NAPINAJĄCE FITO-FRU (835661283) - Aukcje internetowe Allegro
PRZECIWSTARZENIOWE SERUM DEBORAH- NAJTANIEJ!!! (859626423) - Aukcje internetowe Allegro
dla dojrzalej skory
ANTI-AGE SERUM LIFTINGUJĄCO-NAPRAWCZE -BIELENDA (853859524) - Aukcje internetowe Allegro
to uwielbiam
ODŻYWCZE SERUM Z KWIATEM LOTOSU PEGGY SAGE (835792744) - Aukcje internetowe Allegro
Peggy Sage Keratynowa maseczka do rąk 100 ml (838749606) - Aukcje internetowe Allegro
ogolnie polecam kosmetyki z peggy sage
i linie z baobabem i lotosem
MASECZKA ODŻYWCZA Z KWIATEM LOTOSUL PEGGY SAGE (835790136) - Aukcje internetowe Allegro
A ja kiedyś dawno temu kupiłam sobie kilka półproduktów do odżywiania włosów i skóry, m.in jedwab, keratynę i kwas hialuronowy, a teraz wysmarowałam tym dłonie (z masażem) stałej klientki-koleżanki , ma bardzo wysuszone dłonie, pękające skórki i kruche paznokcie. Po jednym razie widać było różnicę, wszytsko kupiłam tutaj: MAZIDŁA SKLEP Z PÓŁPRODUKTAMI KOSMETYCZNYMI - Strona główna
niestety stosowanie kwasu hialuronowego bez nosnika mija sie z celem poniewaz nie przenika przez naskorek:) natomias ceramidy rewelacyjnie wchlaniaja sie i odbudowuja cement miedzykomorkowy
dlonie wygladzily sie bo zastosowalas jedwab i podejzewam ze keratyne hydrolizowana;)
natomiast jak pisalam kw.hialuronowy bez nosnika nie przeniknie i trzeba zawiesic go np w oleju lub innym nosniku np krzemian glinowo potasowy
acha dziewczyny do "produkcji"wlasnej roboty mazidel trzeba stosowac emulgatory
Zawiesiłam w oleju kokosowym :)
no chyba ze tak:D
widze ze kolezanke po fachu mam:D:yess:
ooooooo... dzięki dziewvczyny!! jesteście wielkie...
podzi ekowania rozdam jak tylko wrócą :)
Ja Was dopadne na warsztatach i ubije.. narobiłyscie mi smaka na kolejną rzecz i zamist na kurs znow wydam na pierdołki hyyy. W życiu tyle nie wydalam odkad jestem na tym forum:P
na pewno nie będzie żałować parafinarka to porządna rzecz:) polecam jak najbardziej
No dobrze kochane... Juz wiem teraz (woszczurek napisał) ze ok. 2 kg parafiny to minimum... czyli na ile zabiegow to mniej wiecej wystarczy? Zakładając ze zanurzymy dłonie, czy stopy w parafinie 3-4 razy?
Czy jest któraś mniej więcej w stanie mi to powiedzieć;*?
Ktoś kto dłużej już ma parafiniarkę i się zdążył zorientować?:)
Bo ja właśnie zamówiłam:D wiec we wtorek będę miała:)) Tylko teraz pytanie... Na ile zabiegów te 2 kg starczy.. prosze o odpowiedź;*:*:*
fundusze mam:]teraz szukam parafiniarki:D:rolleyes:
http://www.cosmeticsnails.eu/podgrzewacz-parafinyzestaw-p-17.html
wlasnie zakupilam jak dojedzie dam znac :):) czy produkt godny polecenia
buziaki kochane i kochany :P
ja powróciłam i jutro robię zabieg chyba:D i zacznę się powoli zaopatrywać w różne mazidła:D
może to glupie pytanie, ale "zawiesić w olejku " znaczy rozmieszać? n8e znam się, zawsze gotowe kosmetyki/ampułki itp kupuję a ta stronka samaron mnie zainteresowała:)
No wymieszać albo lepiej wlewać stopniowo jedno do drugiego mocno wytrząsając, ogólnie chodzi o to żeby połączyć ze sobą dwie fazy wzajemnie się wykluczające jak olej i woda. Tak jak np. dwufazowe płyny do demakijażu, trzeba najpierw poszarpać, żeby zawiesić jedno w drugim czyli zrobić tzw. emulsję. :)
dziękuję bardzo:) oj chyba poszaleję:D
Jakie jest Wasze zdanie, że zabiegi parafinowe moga powodować miejscowe odwapnienie kości? Wydaje się niedorzeczne ale pytam:]
o kosci to nie slyszalam ale o skorze tak:) ale zapytalam babki od kosmetologii i powiedziala ze to bzdura;)
parafine mozna stosowac 2 razy w tygodniu z odpowiednimi maskami i ampulkami zeby zbytnio skory nie odwodnic;)
kochane ponawiam pytanko :P na ile zabiegów wystarcza te 2-3 kg parafinki?:)
Mi dzisiaj przyjezdza parafinka :D
biedny pomijacz... jak nikt nie chce odpowiedzieć to ja napisze jakie są moje obliczenia
ja robiłam tylko 2 zabiegi przy 3krotnym moczeniu na prawie 1 kg parafiny (połowe brakowało do wskaźnika minimum)... ubyło ok 2 cm... więcna oko i przeliczając biorąc kilka poprawek relatywistycznych przypuszczam że 1kg wystarczy na ok 8 zabiegów, nie wiem czy sie nie pomyliłam...
bijcie mnie ja nadal nie mam czasu. ale zrobie takie same obliczenia i porownamy:)
tak przeczytałam ten swoj post z obliczeniami i dla usciślenia tylko podkreślę ze miałam na mysli 8 zabiegów do "wylizania" parafiniarki :)
Dziekuje Woszczurku :*:*
Ja dostałam właśnie:D wrzuce sobie 1,5 kg parafinki i testuje na chlopaku, na mamie (na stopach:D) i potem na sobie:D:D
a taki maly off : bede robila kurs stylizacji paznokci w Czestochowie:D +zabieg parafinowy xD wliczony w cene:D ajjj sie ciesze :)
__________________________________________________ _____
tak jak moje poprzedniczki... potwierdzam! parafina swietna rzecz!!! :D cala rodzinke obparafinowalam xD babcie, mame i mojego Misia:D ale byli zadowoleni:D
na sobie kiedy indziej:D
nie no bomba ta parafinka:D ajj:D
Kochane ile u was kosztuje zabieg parafinowy?:>?:))