aguliusia a jakiś link do tej szkoły albo namiary :P można prosić:P?
Printable View
aguliusia a jakiś link do tej szkoły albo namiary :P można prosić:P?
szkola nazywa sie cosinus:D
nie wiem jak inne kierunki, ale kosmetyke w czewie mamy wypas:good:
pracujemy glownie na kosmetykach norela:)
nie powiem latwo nie jest bo przed sesja tyle kucia ze sie odechciewa wszystkiego ale warto bo jak tylko wchodze na pracownie to usmiech od ucha do ucha sie pojawia:D
ja chodze do teb edukacja
Ja najprawdopodobniej przeprowadzę się do Jaworzna więc szukam czegoś w tych okolicach.Mama mojego chłopaka uczy się w AP edukacja w Katowicach,ale ciekawa jestem czy może jeszcze jest coś innego:)
Aga w lublinie jest kosmetyka za darmo 4 semestry. Jak ci sie nie spooba zawsze mozesz przerwac:) kasy nie stracisz.
ja powiem szczerze robilam TEB edukacje w zielonej gorze i odradzam stanowczo...
wszytsko zalezy od kadry my jako wychowawczynie mialysmy babke ktora tylko caly dzien ogladala sie w lustrze i sprawdzala sobie paznokcie jak tylko mogla to odwolywala zajecia... na nasyzm roku przypadl jej rozwod takze to tez sie odbilo na naszych zajeciach... poza tym w innych szkolach dziewczyny mialy na zajeciach z fizykoterapii zajecia z masazu... my nie mialysmy ani jednego! dopiero na pracowni masaz twarzy i to tyle...
ale nie weim jak TEB wypada w innych miastach u nas tragedia... :D psycholozka mowila do nas per pani Izuniu pani Magdusiu jak do dzieci i najwazniejsze na psychologii bylo co to jest cecha a co to jest zaleta... zero intrukcji jak sobie dac rade z klientka w gabinecie.. :D
ja juz pislam w jakims emacie najlepiej spytac sie kogoś z tej szkoly ktora wybierzesz na naszej klasie :D
ja własnie też po technikum wybieram się do szkoły albo cosinus albo AP edukacja bo jak czytałam na ich stronie to brzmi ciekawie i czuję że dużo się nauczę i wiem że chce iśc w tym kierunku a nie że wybrałam hotelarstwo bo nie wiedziałam gdzie iść;p i tylko tutaj poszłam bo praktyki są w Grecji ;p
zyza ja jestem z Częstochowskim TEBie i tutaj jak najbardziej polecam szkołę. Kosmetykę mają na wysokim poziomie, jestem w 100% zadowolona choć nie powiem - czasami dają nam w kość ale w gruncie rzeczy to dobrze:) zauważyłam że marudzą tylko dziewczyny którym nie chce się uczyć, no ale cóż, papierka za nic nie dostaną i to je boli. Wszystko zależy od wykładowców, niestety nie wszędzie są kompetentni:/:
u mnie teb edukacje polecam na pracownii robilam masaz twarzy szyi i dekoltu dloni i stop zabiegi na cialo ( cellulit biust ipd)henna jonoforeze darsonwal i inne zabiegi z pradami mikrodermabrazje zabiegi wybielajace peeling kawitacyjny no i wiele wiele innych rzeczy jeszcze bede miala wizaz no a na fizykoterapii tez mialam masaz :) wiec ja jestem zadowolona :)
to jednak naprawde zalezy od danej filii w miescie nie jest tak wszedzie wiec musialabys sie popytac kogos :)
powiem Ci tak ja mam kurs ale do szkoly tez poszlam i pojde jeszcze dalej bo w czerwcu koncze jeden kierunek i ide zaraz na nastepny ;) wiec przyda sie i szkola i kursy
Ja już w pierwszym semestrze miałam masaż twarzy, stóp, dłoni i pleców bo tak naprawdę masaż wykorzystujemy przy każdym zabiegu - nawet przy nałożeniu podkładu uczono mnie żeby to wykorzystywać. Więc dziwi mnie to co się dzieje w innych szkołach:/:
oczywiscie masaz dloni i stop tez mialysmy ale chodzilo mi tylko o filie zielonogorska...
ponoc z tym rokiem kadra sie porpawila i ja wolalbym zeby mnie pogonili troche ale niestety u nas wyszlo szydlo z worka na koniec na egzamin jak polowa prawie nie zdala egzaminu :D takze polecma podpytać kogos z bylej szkol wlasnie przez NK albo innymi sposobami
ja własnie do Zielonej Góry sie wybieram ale na AP edukacja a nie na TEB;p no i do COSINUS ;]
Znalazłam wczoraj w AP edukacja miesięczny kurs stylizacji paznokci pierwszego stopnia.Był ktoś może na takim kursie?Bo jeśli cena będzie w miarę dla mnie przystępna to się chyba wybiorę...
no własnie na ten kursik chce się wybrać jak snonczę szkołę i tez jestem ciekawa ;]
---------- Dodano o godzinie 14:21 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:18 ----------
Mam pytanie takie... Jak jestem teraz w tech. hot. i potem chciałabym iśc do Szkoły Policealnej http://cosinus.pl/Ofertaedukacyjna/C.../DirTyp/2.aspx to mogę iśc? Bo ktos mi mówił że nie opłaca mi się bo tak jakbym sie cofała... ;/
a ja np chciałam iść do tej szkoły :) uważam, że plan zajęć jest bardzo ciekawy :) już miałam składać papiery jak się okazało, że znów będę mamą :) ale co się odwlecze to nie uciecze :)
moje znajome sobie chwalą te szkoły :) no i nic nie ryzykujesz,bo sa za darmo ;):good:
a że niby te płatne lepsze??? taaaaaaaaaa ;)
kochana u mnie w grupie sa dziewczyny po studiach:D
Agulusia a TY do cosinusa chodzisz?? :D
http://www.medyk.katowice.pl/ to jest zachwalana szkoła, gdzie rok w trybie dziennym kosztuje 120zł tylko, bo na Radę Słuchaczy:)
Ja zdecydowałam, że pójdę na studia(chyba ta filologia) a pazurków i tak sobie nie odpuszczę:D jak sie uda to wybiore się na kursik
u mnie na zaocznych chodzila laska na 3 lub 4 roku filologii i robila wlasnie dodatkowo policelana kosmetyczna:D
o matko kochana ta dziewczyna chyba w ogole czasu dla siebie nie miala :)
hah na zaoczne chodzila do kosmetycznej czyli sobota niedziela od 8-16 a na dzienne filologia... na trzecim czwartym roku to juz luzy są wieksze:D
a wogole bestia taka skromna byla ale mądra:D bez kitu wzystko zakula... ale dala radę a kosmetyczna robila dla siebie bardziej niz dla zawodu :D
ta moja kumpela na raz studiuje 3 kierunki... w sumie jeden już skończyła to zostały jej jeszcze 2
fabi znalazlam tą szkołę kosmetyczną, masz link: Paris Beauty
myślę nad tą szkołą bo całkiem ciekawie wygląda, co myślicie?
Już kiedyś przeglądałam ich ofertę i przyznam, że bardzo ciekawa. Mają sekretariat na ul.Warszawskiej.
ja dzisiaj dostałam kartkę z darmową szkołą kosmetyczną u nas w Toruniu ale kurcze ja nie jestem przekonana to tych darmówek..
Potwierdzam slowa Agulusi, zawsze możesz popytać co i jak, a nuż widelec to opłacalne będzie??
Hej dziewczyny może wy mi pomożecie poszukuję szkoły policealnej kosmetycznej ale niestety nie wiem czym one sie różnią no i która daje lepsze perspektywy szukam w Poznaniu i w Gorzowie Wlkp w sumie znalazłam jakąś w Gorzowie ale nie wiem czy jest taka dobra. podaję stronke do niej i powiedzcie proszę co o niej sądzicie :]http://www.szkola-kosmetyczna.pl/
Fabi to gdzie się w końcu wybierasz?
Ostatecznie pójdę na studia (filologia polska najprawdopodobniej) i w międzyczasie zrobię jakieś szkolonko, jak się uda to z UP:)
ja sobie znalazłam świetną szkołe kosmetyczną w Warszawie (z magistrem-bo na takiej mi zależy)...ale ceny narazie skutecznie mnie odstraszają... :(
im bliżej składania papierów tym większe wątpliwości mam... moze jednak zamaist filologii tu:
2 letni - Technik Usług Kosmetycznych (forma dzienna - kształcenie bezpłatne) - Medyczna Szkoła Policealna Województwa Śląskiego nr 1 im. Zofii Szlenkierówny
powiem ci tak - idź tam gdzie cie serce prowadzi...ja poszłam na studia z rozsądku i tylko mam nerwy (na szczęście koniec już niedługo)..,marzyłam o czym innym i ws umie z tych studiów dużo nie skorzystam...poszukaj najlepiej szkoły wyższej z kosmetologią (zawsze wyższe to wyższe) :) przemyśl żebyś potem nie żałowała :przytul:
wiem...ciągle nad tym myślę. Bo owszem lubię literaturę, w szczególności poezję, ale nie chcę się o tym uczyć, ja traktuję to jao coś bardziej prywatnego. A wiem, że chce w przyszłości założyć własny salon.
Kochana powiem tak. Ja jestem teraz właśnie na pierwszym roku takiej dwuletniej szkoły i nie powiem bo fajnie jest (tylko, że ja jestem na zaocznych). Zanim złożyłam papierzyska rozmawiałam z dziewczynami które są na kosmetologii i stwierdziły, że tam jest sama sucha teoria, nie mają ćwiczeń. Dlatego poszłam na studium. a tutaj jest dużo ćwiczeń i kupa materiału do skserowania. a teraz tak prawie po roku "nauki" (nauki w cudzysłowie bo powiem Ci szczerze, że jeśli się chodzi i słucha na zajęciach to uczyć się nie muszę już później, no chyba, że na fizykoterapię i pracownię chemiczną bo jakoś to mi nie podchodzi) stwierdzam, że jak skończę to, to idę na dermatologię bo to mnie chorobliwie kręci i choć czasem są takie rzeczy, że od patrzenia chce się dosłownie rzygać to i tak jeśli tylko się da to będę robić sobie już właśnie to wyższe o którym mówi Emilka. Więc musisz się naprawdę zastanowić :przytul:
Jeżeli przyszłość wiążesz z salonem - idź na te studium. jak je skończysz zawsze hobbystycznie i z zamiłowania możesz iść na studia :) a wykształcenie kosmetyczne już będziesz mieć i prace pewnie też ;)