-
Odp: Ile czasu trzymaja sie przez was zrobione paznokcie.
Ja na razie niewielu osobom robiłam, głównie rodzinie, ale zazwyczaj trzymają się tak około 3-4tygodnie więc chyba nieźle :) Tylko mojej teściowej musiałabym robić co 2 tygodnie, bo jest fryzjerką i o nie po prostu nie dba, bo nie używa w pracy rękawiczek... (chociaż zwracam jej na to uwagę :/: ). Mojej mamie też musiałabym robić co 2-3 tygodnie, bo baaardzo lubi grzebać w ziemi, robić gołymi rękami różne prace domowe i remontowe, a ostatnio chodziła na grzyby i je oczywiście gołymi rękami obierała (i to maślaki!) :/: Ale ja sobie mogę mówić, żeby zakładała rękawiczki... :P
-
Wiem, że to może być głupie pytanie, ale jak fryzjerce się mogą niszczyć paznokcie? Jedyne co mi przychodzi do głowy to jak myję głowę, albo przy farbowaniu, ale wtedy chyba każda fryzjerka zakłada rękawiczki
-
bardzo często się zdarza, ze fryzjerzy nie zakładają rękawiczek do zmywania farby.....wiem coś o tym bo mój mąż jest fryzjerem i nakłada farbę w rękawiczkach ale zmywa już bez...i niestety paznokcie zachodzą farbą;/ robiłam kilka dziewczyn od niego z pracy i jest to samo...zabarwione pazurki od spodu i wyglądają tragicznie...;/ jednej robiłam akryl i zżółkł od chemii (trwała ondulacja przy zmywaniu) ...;/ a wszyscy myślą, że fryzjerki mają pracę w której paznokciom nic nie szkodzi...otóż nie.
-
Fryzjerki mogą też uszkodzić paznokcie nożyczkami:) mi się kilka razy zdarzyło, że kosztem żelu uratowałam palec przed przecięciem nożem
-
mi sie ostatnio poprawilo :)
znajoma mówi ze pazury miala 4 tygodnie ale ze jej jakis tam strzelil to chciala sciągnąc reszte. Mówila ze mnie wyklinala jak miala pilowac :) gdyby nie ten jeden to by pewnie dlugo chodzila :) ale uroslam :) jak paw :)
-
moim znajomym, czy paniom które przychodzą to tak trzymają się bez zarzutów.
Chyba, że mają gigantyczny odrost, to wiadomo co się wtedy dzieje.
Natomiast moja przyjaciółka w 1,5 dnia straciła dwa paznokcie.
I ja się pytam jaka jest przyczyna?
Może wkładania rąk do buzi? Grzebania? Pewnie tak, ale kto się przyzna...
-
Do mnie stałe klientki przychodzą regularnie raz na miesiąc i nic się nie dzieje...
początkowo jak zaczęłam sie zajmowac paznokciami bywalo ze nanastepny dzien dziewczynom odpadały....
-
Do mnie babki przychodza Co 4 tygodnie i pazurki Sa cale. Mam tez pare klientek ktore przychodza co 6 tygodni i tez bez problemu. A moja przyjscolka ostatnio przyszla Po 3 tygodniach i 4 pazurkow nie miala. Ale to jej Rekord bo zazwyczaj to Po tygodniu juz jednego lub wiecej nie ma. Wien ze ona Te pazurki caly czas w buzi trzyma i memla.
-
u mnie ostatnio nastała moda, że mi klientka przychodzi bez jednego czy dwóch paznokci, ale większość jednak się przyznaje, że coś zmajstrowała. Ja pracuję nad fryzjerkami i widzę te zółte pazury codziennie. Sama z zawodu jestem fryzjerką, mało tego ciągle w polu pracuję i też mam brzydkie paznokcie, ale nie odpadają jakoś cudownie same. Nie dbam o nie, wyjadam boczki, skórki dłubię i ogólnie jak wiadomo w pracy w rękawiczkach.Mimo tego pazury siedzą jak szalone:skacze: Ostatnio jedna klientka zadzwonila po tygodniu, wlaśnie fryzjerka, że jej kilka dni wcześniej jeden odpadl, ale tak glupio wyszlo, że nie miala czasu , a ni ja tego naprawić, i mam wrażenie, że choć stała klientka od pol roku, to, że się wkurzyła na mnie i już nie wróci
-
właśnie od memlania i trzymania w buzi najwięcej zależy.
Bo nie powiem ja też dużo grzebię przy swoich, skubię dłubię...
i też nie odpadają. Chyba, że się podpowietrzy, bo to po czasie szlag
go trafi.
Ale nie wierzę w to, że odpadają samoistnie, tymbardziej jak ktoś siedzi
w pazurach dłużej niż od wczoraj...
-
No, a ja zauwazylam ciekawa rzecz u siebie...
W ciagu roku mialam tylko dwa razy tipsiorki zalozone na swoich i co...zapowietrzenia - sa zawsze a tak to jade na naturalkach i nic im nie jest nawet do 4 tygodni, no minimalne zapowietrzenia :P A grzebie przy nich codziennie, slecze w chemikaliach ( taka praca ) i nie wspomne ile w wodzie grzebie w ciagu dnia i sie trzymaja
W zeszlym tygodniu zdjelam cala mase, skrocilam swoje naturalki do minimum bo juz patrzec nie moglam i zalozylam tipsy bo w za krotkich to sie zle czuje i co...dzien pozniej i na prawej lapce, na 3 pazurkach mam zapowietrzenia do polowy :huh:
Nie zakladam juz wiecej tipsow :P
-
ducek, chodzi o to, że moja teściowa nawet jak robi trwałą to nie zakłada zawsze rękawiczek... Ani do farb, ani do strzyżenia, no "nie lubi robić w rękawiczkach" i tyle :/: Sama mi przyznała, że raczej o paznokcie nie dbała jak jej zrobiłam. I potem po takich akcjach po prostu odłażą jej całe :/: A przynajmniej tak mi powiedziała, a czy cos przy nich sama robiła to juz nie wiem. Nikomu innemu sie tak nie dzieje...
-
Ajjj.. nie mogę sobie tego wyobrazić jak można do tego rękawiczek nie zakładać. Pewnie jest wygodniej, ale ja bym tak nie poświęcała swoich dłoni/paznokci
-
nasze klientki robia terminy co 3 tyg jest kilka że co 4 tyg , nie wyobrazam sobie odrostów takich juz po 5 czy 6 tygoniach , paznokcie sie im trzymaja bardzo dobrze ale one lubia miec cos nowego co chwila .
-
hahaha moja rekordzistka nosi moje paznokcie 3 mies ;p a jak przychodze do niej robić, to akryl 3ma się już na samym koniuszku;p
zazwyczaj jest to około 2-3tyg
a u mnie to nie powiem, bo nigdy nie ponosiłam paznokci dłużej jak półtora tyg ;p zawsze coś zmieniam ;p
sorki najdłużej nosiłam 2 mies ale to tylko jeden pazur dla sprawdzenia :) w żelu bez zapowietrzeń, a w akrylu często i gęsto tak, nie wiem czemu tak się dzieje
-
Normalnie klientki umawiają się raz na miesiąc, czyli co około4-5tyg.
Odrost 7,5 tyg- dotychczasowy rekord /tuż przed wizytą troszkę się posypały/ pani pracuje w spożywczaku
https://lh5.googleusercontent.com/-P...2520odrost.jpg
Najnowszy rekord 9 tygodni
https://lh5.googleusercontent.com/-t...520tygodni.jpg
-
te po 9 tyg wygladaja niezle ale tylko dlatego sie trzymal;y bo sobie pani sama skracala ;-) a te ze spozywczaka pani sie nie wstdzila z takimi chodzic?
-
witam was dziewczyny:przytul:
Ja miałam robione pazurki na wesele u kosmetyczki w środę zrobione i w poniedziałek już mi odpadł jeden wskazujący na prawej ręce. Natomiast jak zrobiłam u innej stylistki to nosiłam pazurki po 5 tygodni bez piłowania(skracania długości), zdjęłam je tylko dla tego że już mnie bolały płytki no i niestety były siniaczki na płytkach po prostu za długie pazurki, ale bez zapowietrzeń jak również i bez żadnych skaz. Natomiast robię teraz sobie sama no i moje pierwsze pazurki po ok 1 tygodniach miały zapowietrzenie przy skórkach chociaż zdaje sobie sprawę że pozalewałam ich trochę i to w główniej mierze dla tego. Teraz robiłam uzupełnienie i już bardziej akuratnie przy skórkach nakładałam i na razie się trzymają (robione 17.02.2012 :) ) Więc jeżeli chodzi o pazurki to mam swoje dobre i według mnie to paznokcie w dużej mierze nie odgrywają znaczenia w trzymaniu się żelu, bardziej chodzi o sam żel i metoda nakładania to z mojej skromnej własnie obserwacji :) (praktykę mam małą ok 10 miesięcy mam do czynienie z zelami)
pozdrawiam serdecznie :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:
-
Ja jak sie czyms tresuje to notorycznie trzymam palce w pysku, nie moge nad tym zapanowac, albo je skubie wiec jesli juz sie zapowietrza albo cos jest obskubane to tylko z mojej winy, ech
a do trzymania to roznie, bo jak nic z nimi nie robie to ladnie wygladaja nawet 3 tygodnie ( wiecej nie wytrzymam bo odrost mnie denerwuje nie lubie takich dziur miec przy skorkach)
ale zawsze w miedzyczasie mam chociaz jednego pazura do poprawy ( to takie monimum) bo ja straszna gapa jestem. Upuszcze cos na rece, wloze paznokiec w jakas szczeline albo po prostu w cos tak walne ze az peknie.
-
Ja wracam po przerwie, ale mam przeczucie, że paznokcie będą się zapowietrzać.
Powiedzcie mi czy wy nakładacie żel w jakimś odstępie od skórki ( chodzi mi o te skórki przy macierzu)? Mam wrażenie, że chociażby nie wiem co to mi się tam coś zleje, ścieknie czy machnie pędzlem...
Co prawda pierwsze po-przerwowe paznokcie założyłam w poniedziałek i cisza, ale mam paniczny lęk przed tym, że coś będzie nie tak :(
-
Witam,
Im więcej pracuje tym dłużej robione przeze mnie pazurki się trzymają :skacze: Wiele zależy od dokładności przy opracowywaniu paznokcia ale też od jakości użytych produktów. Zaczynałam od takich kupowanych na Allegro i efekty nie były szałowe...:/: Dopiero z czasem zaczęłam szukać, szukać i szukać... produktów, które by mi odpowiadały. Teraz moje "dziełka" trzymają się 3-4 tygodnie :D Jednak zauważyłam pewną prawidłowość - najczęściej łamią się moim dziewczynom na palcach - wskazujący i kciuk. Myślę, że to z tego powodu, że są to palce "chwytne" i nimi wykonujemy większość czynności, a co za tmy idzie - są najbardziej narażone na uszkodzenia... Czy myślicie, że warto na tych właśnie 4 paznokciach robić jakieś wzmocnienia? Ja ostatnio dokładałam na nie jeszcze jedną warstwę żelu na koniec i chyba daje to efekt....;)
-
Do mnie standartowo klientki przychodzą co 3-4 tygodnie i jest wszystko ok :)
Są i takie panie co przychodzą po 7 tygodniach :) :
http://i.pinger.pl/pgr322/bf5ea0f500257d334f75d968/
-
jejku ja się dziwię jak można z takimi paznokciami funkcjonować, ja bym się wstydziła nawet rękę komuś podać, przecież to okropnie wygląda. albo tylko mi się tak wydaje.
-
mój rekord to pani która wracała do mnie po 3 miesiącach bez niczego, ale widziałam że właśnie sobie pościągała te paznokietki. rekord stąd że wolno jej odrastały. ale przez co najmniej 2 miesiące dawały radę świetnie w sensie wytrzymałości konstrukcji i materiału.
generalnie duuużo zależy od jakości pracy, materiałów i stylizacji.
pracując na Ibd przy opiłowaniu paznokci, wzorach na brokatach z nieprzykrytą lunulą i bardzo dokładnym wyszlifowaniu klientki "całe" ale poodrastane wracały od 4 do 6-7 tygodni.
teraz z Ibd bez opiłowywania góry i szlifowania, z kolorkiem po całości wracają po 2-4 tygodniach i wygląda to średnio.
-
u mnie to różnie, chociaż zazwyczaj 3-4 tyg, różne się sytuacje zdarzają że panie np chodzą 3 mc w pazurach tak jak mówiłyście niekiedy. Oto przykład... pazury bez żadnych zapowietrzeń chociaż w stanie wizualnym strasznym :P
http://img28.imageshack.us/img28/8862/obraz059lm.jpg
-
odrost mega, ja jak mam lekki odrost to już muszę uzupełniać o mnie denerwuje:P
-
-
Cytat:
Napisał
Drapi
jesli chodzi o mnie to 3-10 tygodni na rekach sie trzymaja, a jak stopy robie to do 5 miesiecy :) az paznokiec nie odrosnie caly :) ale zdazaja sie klientki ktote po 2 tyg przychodza bo polamaly tipsa z paznokciem swoim i wtedy "aaaa..... ratujmy gooo, ja nie chcialam..." i takie tam :) hihihihi
Z jakiej firmy ma pani te żele ?:) bo moje trzymaja się dosć krótko tylko 3 do 4 tygodni a mam z firmy "sunny nails" :)
-
Stopy to i ze zwyklym lakierem czesto sie trzymaja az wszystko odrosnie
-
Dziewczyny jak Wy to robicie, że tyle czasu Wam się trzyma? :[ ja jestem po różnych kursach, panie są zadowolone z kształtu paznokci, paznokietki wyglądaja naturalnie ale nie trzymają się tak jak powinny. Średnio panie przychodzą po 3 tygodniach już z jakimiś ubytkami :[ rekord mialam 6 tyg ale praktycznie polowa byla do wymiany. Robię krzywą C, staram się nie spilowywac za duzo masy z bokow paznokcia, juz probowalam wszystkiego. Robilam i bardzo wyrazna krzywą i taką mniej, spilowywalam boki potem zostawialam tam wiecej zelu. Juz nie wiem co jest nie tak... Pracuję na żelu ibd. Ile na koniec suszycie paznokcie w lampie? Moze to ma jakis wplyw? Ja pracuje z rękoma naprzemiennie a jak juz wszystko ladnie zaleję to pakuje rączki na 3 minuty do lampy UV. Może to za malo? Dodam, ze nie mam problemow z zapowietrzeniami, wiec plytka jest przygotowana raczej dobrze. Lamią sie w polowie na linii stresu. Tak jakby mialy problem z budową... ale reke bym sobie dala uciac że mają zachowane wszelkie krzywizny... Nie wiem juz co robie źle....
-
Jeżeli pękają w połowie to musi być błąd w budowie. Nie ma rady . Musisz nad tym popracować .
-
Patinka wstaw zdjecia w temacie gdzie oceniamy stylizacje i cos doradzimy. Moze zarowki w lampie masz do wymiany i zel nie utwardza sie tak jak powinien ? :)
-
Moim klientkom pazurki trzymają się miesiąc w porywach do dwóch miesięcy. Lecz standardowo na korektę przychodzą po 3-4 tygodni :)
-
Ja robię tylko sobie i koleżankom więc im tak uzupełniam co 4-5 tygodni, no a sobie nie wytrzymuję i często zmieniam :D Ale robię też przerwy ;)
-
U mnie hybryda utrzymuje się średnio 3-4 tygodnie, co uważam, że jest to bardzo dobry wynik. Zwykle usuwam ze względu na odrost
-
Ja ide w piatek robic ,ale niestety musze zrobic jasny wzorek ,bo sukienke mam delikatna i w ogole http://picsrv.fora.pl/images/smiles/icon_smile.gif No ale to tylko na ok. 4 tyg. xD
Suuu ja jak sciagnełam żele ,tzn. jak sobie je po operacji oderwalam to strasznie obgryzałam paznokcie, bo mnie wkurzaly ,chociaz wczesniej tego nie robiłam
Ogolnie pazurki trzymaja sie długo, czasami chodzę i po 4 tygodnie ale wolę robić co 3 bo jednak odrost nie jest niczym ładnym. A wiadomo, ze pazurki to jednak wizytówka każdej eleganckiej kobiety..... Tak wiec warto o nie dbać.
https://e-urodowo.pl/jak-zrobic-mato...krok-po-kroku/
Aktalnie bardzo w modzie są też matowe paznokcie.