Jestem pod wrazeniem profesjonalnych porad :) Od teraz bede lepiej dbala o paznokietki! Dzieki kobietki!
Printable View
Jestem pod wrazeniem profesjonalnych porad :) Od teraz bede lepiej dbala o paznokietki! Dzieki kobietki!
ja najpierw opilowalabym paznokcie, bo mokre paznokcie gorzej sie piluje, wyginaja sie i bardziej niszcza, zadzieraja,
potem wymoczyłabym dłonie
a potem nałozyła preparat do zmiękczania skorek,
polerki w ogole nie uzywam, bo lakier z moich obserwacji lepiej sie trzyma na nie wygladzonych pazurkach (chociaz zalezy od gradacji)
w notatkach podaje sie ze peelinguje sie dlonie naklada maske a potem odtluszcza i maluje (tak jak napisalas), ale mi sie wydaje ze lepiej pomalowac i na koniec polozyc maske, natluszczenie plytki bedzie mniejsze, lakier sie bedzie lepiej trzymal :)
Paulino to co napisalas to standardowy przebieg zabiegu do projektu kosmetycznego ;)
jednak w praktyce kilka rzeczy zmienilam :) w praktyce wszystko wychodzi pozniej:P
ja przy klasyku odeszlam od moczenia rak, plytka wciaga wode i dlugo ja utrzymuje przez co nawet po odtluszczeniu lakier odpryskuje szybciej ;)
maske i kremik po malowaniu:)
Hej super temat! Genialne informacje! Na pewno się przydają ;) Szczególnie z masażem rąk i próbując na znajomych lepszy jest masaż "na mokro" niż "na sucho", czyli z użyciem preparatów.
Kochane...
Chcialabym poszezyc swoje uslugi i myslalam ze niedluzym kosztem moglabym robic spa manicure, chcialabym wiedziec jakie kosmetyki i przyzady beda mi do tego potrzebne.
Chcialabym wiedziec o jakis olejkach zapachowych moze platki kwiatow zeby wygladalo super profesjonalnie i ladne ;)
nie wiem jak to jest "fachowo" i "profesjonalnie" :D ale wg mnie spa manicure różni sie wlaśnie jedynie jakimis zapachami, świecami, fikuśnymi kosmetykami, oraz stworzeniem odpowiedniej atmosfery do tego.
Mhy bardzo "profesjonalnie" wygląda piling ze śmieciami, w sensie jakieś, łupinki, orzeszki, trawy, kawa itp.
Oprawa, świece, płatki kwiatów, nie wiem jakieś kadzidełka, masaż miodem (uwaga na alergików).
Dobrym sposobem jest przekładanie porcji kosmetyku do miseczki dla danej klientki, tak żeby nie widziała plastikowego opakowania, tylko ładną szklaną miseczkę :)
sie uśmiałam z tych "śmieci" Wyobraziłam sobie jak wyskakuję przed dom, wsypuję piach do miski , zrywam trawę i jazda :D
jeszcze można kojącą muzykę dać. jakieś maseczki ze złota czy czego tam można;D
Hihi kiwaczek :)
Maski ze złota zostaw sobie na "Luxury Manicure" ;)
Ja tam nie mam w swojej ofercie żadnego spa manicure i też jest dobrze :P
Na parafine po 10/15 zeta nie było chętnych a co dopiero za spa manicure dopłacać hehe:D
Sandra to tak jak ja, parafine nowa jeszcze nie rozgrzana juz 3 mies stoi, ale myslalam ze jakies kwiatki suszone itp moga pomoc zawsze jakas inna usluga cos nowego
Hej, a mam pytanko - a jak poprawnie wykonać manicure z użyciem frezarki??
Ja robię tak samo tylko po odsunięciu skórek usuwam błonki frezem stożkowym, a skórki frezem piaskowym. Co zostaje to wycinam.
Jak myślicie - czy stosowanie płynów do zmiękczania skórek przed zrobieniem hybrydy może wpływać na jej trwałość? Bo właśnie przeczytałam, że nie powinno się stosować takich preparatów przed stylizacją żelową/akrylową, bo może to właśnie niekorzystnie działać. Jak wtedy sobie poradzić ze skórkami, bo przecież trzeba je usunąć przed malowaniem?
Trzeba odtłuścić.
Hej dziewczyny, ratujcie błagam ;(
Od jakiegoś czasu klientki przychodzą do mnie ze skargami, że nie trzyma im się lakier do paznokci po zrobionym przeze mnie manicure... Nie wiem co jest nie tak... Napiszę co robię po kolei, może sprawa się wyjaśni :(
dezynfekuję dłonie klientki płynem skinsept
opiłowuję paznokcie na dany kształt i długość
Nakładam na skórki preparat ORLY CUTIQUE
Odsuwam skórki i je wycinam
Przecieram paznokcie a zwłaszcza skórki płynem skinsept
nakładam bazę Euro Fashion Milky Base Coat
nakładam 2 warstwy lakieru do paznokci Sally Hansen
nakładam Quick Dry Top Coat
nakładam oliwkę na skórki
a klientki po pol dnia lub po jednym przychodzą i pokazują, że lakier odchodzi im płatami... nie mam już siły, myślałam, że to wina lakieru bo przedtem działo się tak przy Orly więc zmieniłam na Sally Hansen i dalej to samo :(
Może to wina bazy albo topu? Ja tak miałam jak nakładałam bazę Peggy Sage. Jak jej nie nakładam to lakier o wiele dłużej się trzyma. Teraz zamiast typowej bazy daję odzywkę nail tek i na niej ładnie się trzyma. Zrezygnowałam też z topu bo właśnie lakier płatami schodził a używałam vinyluxa cnd i Sally Hansen.
ja mam tą milky bazę i nie korzystam bo właśnie nie jest za fajna w trwałości. też użwam nail teka pod lakier lub zwykłej odżywki golden rose. top też jest ważny nawet nie wiem czy nie ważniejszy.a top jaki masz?
Quick dry top coat z EF. Zwykły top ich firmy strasznie długo mi schnie a ten quick dry szybko powierzchownie ale tez trzeba uważać... w dodatku jak za szybko go nałożę na nie zbyt wyschnięty lakier to potrafi mi sciągnąć lakier od strony wałów nawet 3 milimetry, co nie wygląda fajnie :(
Myślałam nawet, że może to wina zmiękczacz do skórek ale juz nie mam pojęcia co gdzie i jak...
zmień top to się okaże, znajdz sobie inny quick dry. ja od siebie polcam seche vite quick dry. rewelka i lakier trzyma się dobrze, nie odpryskuje tylko się ściera.
a znacie moze jakis dobry preaprat do zmiekczania skórek ? (kiedys ktos polecał mi jakiś z OPI,aloe to było dawno temu.......):/:
Również polecam produkty Sally Hansem. Jestem im wierna już od dawna i jeszcze nigdy mnie nie zawiodły :)
Witam moje pytanie jak wykonać manicure na dłoniach u mechanika samochodowego jak pozbyć się tych zabrudzeń przy skórkach , Pomocy pomóżcie proszę PLISSSS.
Świetny post, wszystko klarownie i dokładnie opisane. Dezynfekcja zawsze i wszędzie, jednak pamietajcie też o biednych atopikach.. bo ja sama jestem człowiekiem z AZS no i takie preparaty baaardzo wysuszają moje dłonie.Do masażu dłoni dla osób z podobną przypadłością używam oliwki do której dodatkowo wkrapiam olej arganowy- łapki trochę się błyszczą po zabiegu,ale skóra jaka szczęśliwa ! :) Pozdrawiam ;)
Super post:) wszystko dokładnie opisane tego szukałam
Ekstra porada. Na pewno się przyda. Wszystko dobrze opisane. Dobra robota.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Hydraulika Siłowa Świdnica
http://http://chss.pl/
Uwielbiam masaż dłoni :) ale nie robić komuś, tylko żeby mi ktoś robił :D
Hahaha :) No komuś robić to już trohę mniejsza przyjemność :) Też bardzo lubię, bardzo odpręża ręce :)
Jeżeli o mnie chodzi to ja osobiście polecam wam lakiery hybrydowe Vasco. Świetny wybór.