-
Odp: cienie do powiek
Czytałam wszystkie wasze posty i mam problem, od września planuję zacząć kurs kosmetyczny i chciała bym się jak najwięcej nauczyć i myślałam czy nie przyjść z własnymi cieniami bo nie wiadomo co będzie w pracowni poza tym w 12osób jak będziemy się uczyć to może czegoś braknąć, chciała bym też sama ćwiczyć różne typy makijaży i nie wiem co wybrać na początek? Myślałam o takiej paletce AG167 KOMPLET CIENI 120 KOLORÓW CIENIE DO MAKIJAŻU (2532547272) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. bo chciała bym mieć od początku dużo kolorów ponieważ nie wiem co się może przydać a potem dokupić z sleekte ,,chodliwe,, kolory, co o tym myślicie, co powinnam kupić na początek? Dodam, że mam w domu dużo różnych ,,zwyklaków,, ale nie chciała bym malować kosmetykami ogólnie dostępnymi dla klientek. Lubie kosmetyki KOBO ale one też są ogólnie dostępne
-
koleżanka ma i sobie chwali, ale ona nie ma nic wspólnego w wizażem, moim zdaniem grunt to dobra baza pod cienie. ja mam podobna palete tylko z kolorami bardziej nude, i roznie z nimi byla, niektore nie chca sie nawet na pedzel nabrac, ale inne :O cudeńko, także w tej palecie cień cieniowi nierówny, ja bym kupiła nawet tak do ćwiczeń :)
-
Myślę, że za taką cenę to można zaryzykować
-
-
Z tego co widzę to są te same cienie tylko w innym opakowaniu i inaczej zdjęcie zrobione ale kolory te same
-
niby te same ale firma bardziej znana, posiada dużo filmików z makijażami na youtube i tym się sugerowałam;)
-
fryzzz ja tez mam te cienie. Do ćwiczeń czy zabawy są fajne. myślę nawet że wystarczające. A powiedz mi gdzie idziesz na kurs? (bo my w sumie podobne okolice;) ) Bo ja jak byłam na kursie, to też mieli dokładnie te paletki. Stąd wiedziałam, że póki co taka mi wystarczy :D gabinetu na razie nie otwieram :P
-
co do wyprawki na początek to zacytuję moje własne słowa z innego forum:
-baza pod makijaż
-baza pod cienie
-cienie w minimum dwóch wersjach: zestaw codzienny i zestaw wieczorowy (ciemniejsze barwy), przydałyby się oczywiście też kolorki
-dwa odcienie podkładów (zawsze możesz je mieszać)
-korektory (kółeczko Kryolanu jest najbardziej uniwersalne)
-podstawowe kolory pomadek, transparentny błyszczyk
-kredka czarna do oczu
-tusz do rzęs
-puder sypki (transparentny)
-bronzer i kilka odcieni różu
Akcesoria:
-pędzel do podkładu lub gąbeczki lub jajko
-pędzle do powiek wedle upodobań
-pędzel do pudru
-pędzel do różu
-pędzel skośny do kresek i brwi
-pędzel do ust
-puszek
No i chusteczki suche, chusteczki mokre, waciki, patyczki, żel antybakteryjny, środki do demakijażu, środek do dezynfekcji pędzli etc.
Przydałoby się jeszcze mnóstwo rzeczy, ale taki minimalny starter myślę, że styknie. To jest takie absolutne minimum jakie na początek się przyda. Potem trzeba na bieżąco dokupować bazy, podkłady, pędzle, rozświetlacze, fixery...
-
Ide na 2 kursy do ZSPiSU w Sosnowcu, na wykonywanie zabiegów kosmetycznych twarzy i wykonywanie zabiegów kosmetycznych ciała dłoni i stóp, jeśli jesteś chętna to zapraszam bo może jeszcze są wolne miejsca
-
Dziewczyny czy polecicie profesjonalny cień w kolorze szampana? Taki typowy do nude/ślubnych dzienniaków, taki satynowy. Może być z kryolana, glazela, inglota itp byle taki bardzo dobry.
I potrzebuję kilku odcieni brązów do ślubniaków, macie jakieś godne polecenia zestawy lub pojedyncze numerki?
-
ja do ślubniaków najczęściej używam: sypkiego z The Balm (ma kolorek taki perłowy isrzący, do rozświetlania świetny), paletki z MAP do ciemniejszych makijaży: Paleta 5 cieni (10g) - Folaroni - makijaż, kosmetyki, Make-Up i mam skomponowane dwie palety z Inglota po 10 cieni w każdej, do jednej wybrałam jasne cienie zarówno matowe jak i perłowe i do tego kilka ciemniejszych typu brąz, czarny, bakłażan, granat etc a w drugiej mam kilka odcieni fioletu i niebieskiego, morelowy, żółty...
-
A jaki jest koszt skomponowania palety na stosiku? z Inglota? Bo mam dwa takie i mogłabym się wybrać. Dla mnie wystarczyłaby opcja np 6 sztuk. Fiolety mam, granaty też i beże. Ale brakuje mi takiej typowej brzoskwinki/moreli matowej , pastelowej na górna powiekę, no i orzechowego czy brązowego i właśnie jakiegoś bakłażana. Wiem, ze z MAPa cienie są ekstra, ale jednak za duży wydatek :(
-
wkład do palet Inglota kosztuje 10zł, a paletę można kupić na miejscu (chyba ok 20zł na 10 wkładów) albo zamówić magnetyczną na allegro
-
A taką paletę to ja mam magnetyczną, czyli same wkłady też mogę kupić? Jakie polecasz odcienie z Inglota, które masz i używasz?
-
tu przykładowy makijaż z opisem cieni, takich typowo ślubniakowych: Makijaż ślubny 2012 – krok po kroku
-
Ja w koncu kupiłam sobie paletki sleek i.... i sie zakochałam w nich......
-
ewelina pokaz ktore paletki wybralas, pokaz pokaz, ja tez kocham sleeka mam jzu ich 7:):) dopkupie sobie jakas mala paletke z inglota:)
-
Ja chciałam albo Au Naturel albo Storm kupić, ale w jednej i w drugiej pasuje mi powiedzmy 4 cienie i chciałabym pomieszać. A tak się nie da :( Kupować dwie to bez sensu , koszt 70 zł, a za tyle mam 7 szt inglota i to takich najlepszych.
-
sztynka, ta au naturel jest bardzo klasyczna iwlasciwie przydatna, na dzienne makijaze fajnie sie nia maluje, a z inglota dokup rezte ktorej Ci brakuje, ja musze zakupic jakis fiolet fajny:)
-
Dziewczyny co myślicie o firmie glazel?
-
Matowe cienie polecam z czystym sumieniem, satynowe średnio, bo się bardzo osypują i nikną na powiece, wypiekane są dość ładne, ale trudne w blendowaniu. Mam dwie palety po 15 szt
-
Satynowe to masz na myśli perłowe tak?
-
hello jest tu ktos? cisza na tym forum
:/:
-
satynowe to z takim delikatnym, nienachalnym połyskiem :) coś pomiędzy matem a pełowym
-
-
te duże palety się nie sprawdzają moim zdaniem, lepiej mniejsza paletka, za to taka, z której będziesz z pewnością korzystac ;) ta szybciej się przeterminuje niż ją zużyjesz a na dodatek część cieni pewnie okaże się nieużyteczna, przynajmniej tak było z moją dużą paletą, na dodatek jak spadła mi to **** ły się te zawiasy i część cieni całkiem wypadła. No i cienie zawierały w sobie parabeny niestety
-
ja sobie bardzo chcwalę cienie Paese ( fajnie napigmentowane )- do tego baza pod cienie z tej firmy , która jest porównywalna jakościowo z bazami z wysokich półek .. . mam głęboko osadzone, opadające powieki i dzięki tej bazie nic mi się nie roluje w załamaniach
-
Hej:)
Ja sie juz dawno zastanawialam nad paleta MAC. Znalazlam i w Polsce i w Uk, ale jedno mnie zastanawia. Czy cena 250 zl nie jest za niska do TYLU kolorow??? Czy moze to byc podroba??
Cienie polecam INGLOT,CLARINS,MAC,BELL :)
BAZA pod cienie i makijaz tylko Clarins poznalam i polecam.:)
-
z tego co się orientuję to MAC nie robi paletek większych niż 15 cieni... no i cena takiej paletki to 500-600zł, więc ta na 100% jest nieoryginalna i z marką MAC nie ma nic wspólnego, nawet nie można powiedzieć, że podróbka, bo podróbka musi być jka najbardziej zbliżona do oryginału ;)
nawet chyba nie 15 tylko 12 czy jakoś tak, aż tak się nie zagłębiałam nigdy w produkty MAC
-
katiaa162 to niemal na 100% podróbka
-
Ja pozwolę sobie polecić CIENIE do POWIEK 88 PALETA IS TRENDY. Paleta zawiera 88 soczystych odcieni. Kolory bardzo żywe, modne i trzymające się naprawdę długo.
-
Sleek MakeUp RESPECT Paleta cieni PPQ Collection KOSMETYKOMANIA.PL - Drogeria internetowa zwariowałałam jak zobaczyłam tą paletkę,mam nadzieje,że jakość będzie znośna:) dzisiaj zamawiam :D
-
Dziewczyny potrzebuję paletę do ślubniaków. Możecie coś polecić? Potrzeba mi głównie brązy i takie śliwkowe/oberżyna. Czy coś ze sleeka się nada?
-
natalilka- a się zakochałam w sleeku chociaż na początku dziwne się troszke wydają.
moje koleżanki również
sztynka- jak brązy ze sleeka to klasyka czyli "au naturel", "oh so special" to też takie delikatne...
ja mam obie i bardzo polecam jeszcze "ultra matte v2" uwielbiam ! tylko one są faktycznie matowe i nie każdy takie lubi ;p
-
jeśli chodzi o Sleeka również polecam
mam kilka paletek ( zdaje się że 5 ) i jestem mega zadowolona :)
-
Hej.
Mam wielki dylemat. Ostatnio przymieżam się do zakupu paletek Sleek.
Ale jest tyle opcji, że szok!
Powiedzcie mi jakie dwie paletki na początek sobie wybrać?
Na razie testuje na sobie. Ale może z czasem....
Ktore paletki mają najwieksze wzięcie/najbardziej się przydają...?
Znalazłam zestaw trzech palet niby najbardziej przydatnych
Sleek Zestaw Najpopularniejszych Palet + Gratis! (3700992358) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ale czy aby na pewno?
Wpadła mi jeszcze w oko paletka z bazami pod cienie
Sleek Paleta Cieni I-Divine PRIMER Baza pod cienie (3698722774) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ale czy to się sprawdza?
-
Ja ostatnio wypróbowałam cienie Colorescience. można je dotać na dermstore.pl. Jestem bardzo zadowolona, dobrze się nakładają, mają dużo pigmentu i dlugo się trzymają :) O Sleeku słyszałam, chciałam kupić, ale zdecydowałam sie na Colore i nie żałuję.
-
Dziewczyny powiedzcie jakie palety z sleeka są na prawde przydatne ponieważ dużo o nicg czytam i w sumie wydaje mi się że są dobre :) Ale wszystkich jest 17 i nie wydaje mi się żeby aż tyle było mi potrzebne albo jakie inne cienie polecacie ale w przystępnych cenach :)
-
jeśli planujesz zakupić cienie po to żeby malować klientki, to ja osobiście nie polecam sleeka, nie zarzucam im nic pod względem jakości ale nie są zbyt szlachetne, tzn mogą powodować uczulenia, miałam kilka przypadków ze po umalowaniu oczy zaczynały łzawić, wykluczyłam wszystkie inne opcje, zostały tylko cienie... mam z 7 tych paletek i jesli chodzi o kolorystke to najbardziej chyab poleciła bym oh so special, au naturel, bad girl, i jeszcze jedna taka z lososiami...ale przemysl te uwage... teraz przezuciłam sie na inglota jest w przystepnej cenie, super jakości i nie mialam przypadku uczulen na nie :D
-
inglot jest fajny i tani jeśli chodzi o cienie :) i sama możesz komponować palety