ja mam kilka sprawdzonych już odżywek ;d
oczywiście łykanie tabletek ( które zawierają cynk oczywiście ) ;)
wcieranie płynnej witaminy A i E
a bezpośrednio na pazurka to z JOKO -> witaminowa bomba i zadbane paznokcie - odbudowa i wzrost
z firmy może mniej znanej ale bardzo skutecznej mianowicie La Rosa -> after tips regeneration - nail doctor
bardzo dobra , ładnie mi wzmocniła moje pazurki
stosowałam je na zmianę ;)
18-01-2010, 13:34
AgUsia950
Odp: Łamiące paznokcie - co poradzić?
Ja mogę polecić odżywkę AVON nail experts strong results. Fajnie wchłania się w paznokcie, a przy okazji ładnie pachnie. :)
Mi pomogła. :)
Z cytryną nigdy nie próbowałam. :)
Pozdrawiam!
31-01-2010, 00:26
sandruss
Ja polecam oliwke z avonu dla paznokci łamliwych
17-02-2010, 10:31
GLAMOUR
Moje klientki najbardziej chwalą MANICURE JAPOŃSKI, daje 100% efekty wzmocnienia paznokci, produkty można kupiić na www.elarto.pl
14-03-2010, 15:23
gattina
Skany z gazet:
14-03-2010, 15:40
gattina
Odp: Paznokcie proszą o pomoc- odżywki
Skany z gazet:
14-03-2010, 19:56
kobietazpazurem
Ja znalazłam swój własny sposób, Capivit A+E ale ten co płyn jest w środku nie zwykłe tabletki i pędzelkiem codziennie smarować paznokcie i skórki, paznokcie szybciej rosną i są o wiele mocniejsze, na mnie działa :)
15-03-2010, 10:55
Olciiia
ja rownież mialam ten problem ale zaczełam brac kapsulki Capivit A+E i do tego smaruje paznokcie u nasady mascia z witamina A
i skutkuje
22-03-2010, 11:04
Elizabeth76
OLIWKOWA KĄPIEL DŁONI
Doskonałym sposobem na zniszczone paznokcie jest kąpiel palców w oliwie z oliwek. Zaletą tej metody, prócz wspaniałej kondycji paznokci, jest jej prostota.
Szklankę oliwy z oliwek podgrzewamy na bardzo małym ogniu. Następnie przelewamy ją do miseczki i zanurzamy w niej palce. Kąpiel powinna trwać około 30 minut.
Kąpiel przyniesie spodziewany efekt przy regularnym stosowaniu.
2WZMACNIAJĄCY NAPAR Z KOPRU WŁOSKIEGO
Łyżkę kopru włoskiego zalewamy szklanką wrzątku. Parzymy pod przykryciem do ostudzenia. Następnie przecedzamy napar do szklanego naczynia.
Paznokcie moczymy przez 5-10 minut, codziennie przez 2 tygodnie. Warto co drugi dzień zaparzyć nowy napar.
Kąpiel w koperku doskonała nawilża i wzmacnia kruche paznokcie.
3KĄPIEL WZMACNIAJĄCA
Dzięki temu prostemu sposobowi, Twoje paznokcie nabiorą połysku, staną się jasne i wzmocnią się.
Do startego zielonego ogórka dodajemy ½ drobno pokrojonej cytryny oraz 3 łyżki startego jabłka. Całość mieszamy.
W tak przygotowanej kąpieli zanurzamy paznokcie na 20 minut. Cały proces powtarzamy codziennie przez 3 tygodnie.
4KĄPIEL W PARAFINIE
Kostkę parafiny rozpuszczamy poprzez podgrzanie w garnku. Po rozpuszczeniu garnek odstawiamy na bok i czekamy aż parafina nieco ostygnie. Następnie zanurzamy w niej paznokcie na 10 minut.
Po zabiegu zmywamy parafinę ciepłą wodą.
Stosujemy 2 razy w tygodniu przez 2 miesiące.
5SIEMIĘ LNIANE NA ŁAMLIWE PAZNOKCIE
Siemię lniane często wykorzystywane jest w medycynie naturalnej. Składa się z około 40% oleju tłustego, 25% białka i jest bogate w witaminy E, A oraz w cynk i nienasycone kwasy tłuszczowe.
Łyżkę siemienia lnianego wsypujemy do małego garnka i zalewamy szklanką wody. Gotujemy na małym ogniu do powstania gęstej konsystencji.
Zanurzamy paznokcie w ciepłej „papce” przez 15 minut.
6KONIEC Z ROZDWOJONYMI PAZNOKCIAMI
2 łyżki skrzypu polnego wsypujemy do małego garnka i zalewamy 1/2 szklanki oliwy z oliwek. Podgrzewamy przez ok. 30 minut na małym ogniu. Następnie całość odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia.
Paznokcie moczymy przez 15 minut co drugi dzień.
7SOK Z CYTRYNY
Osoby cierpiące z powodu żółtej płytki paznokcia, mogą ją wybielić za pomocą soku z cytryny.
Wacik kosmetyczny należy nasączyć świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny i nacierać nim płytki paznokci. Stosować codziennie.
8ODŻYWKA
Doskonałą odżywką dla paznokci jest maseczka z łyżeczki oliwy, żółtka jaja kurzego oraz 1/2 łyżeczki świeżego soku z cytryny. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i nakładamy na paznokcie na 15 minut. Następnie zmywamy odżywkę letnią wodą.
9WOSK PSZCZELI
Wosk pszczeli, tak jak miód, jest od stuleci wykorzystywany jako środek dobroczynnie wpływający na nasze zdrowie i urodę. Doskonale wpłynie na kondycje paznokci.
Wosk należy rozpuścić na małym ogniu, a następnie ostudzić i zanurzyć w nim paznokcie.
10ODŻYWCZA MASECZKA Z ZIEMNIAKA
2 obrane ziemniaki gotujemy i robimy z nich papkę. Następnie dodajemy 2 łyżki oliwy z oliwek oraz 2 łyżki mleka.
Tak powstałą maseczkę nakładamy na paznokcie i palce. Zmywamy letnią wodą po 15 minutach.
22-04-2010, 21:18
madzialenkabuziaczek
Ja polecam ciepły manicure z balsamem firmy gena tym różowym:) cud miód malina:) W szczególności po zdjęciu tipsów doskonale odżywia i regeneruje pazurki i dłonie, a masaż jaki przyjemny:love:
22-05-2010, 20:24
lusia
najlepszy kosmetyk dla paznokci to oliwka, tylko trzeba ja wcierać systematycznie
wykonywać wszelkie prace w wodzie i z chemikaliami w rekawiczkach :)
Od kiedy pamiętam to mam słabe pazurki, czy po tipsach, czy bez, ale sprawdzały się odżywki z JOKO!:ok: i systemstyczne smarowanie oliwką- ja wolę tą w żelu z Johnson's baby:skacze:
28-05-2010, 12:08
Klara
Ja też używam odżywki marki La Rosa tylko KERATIN BOMB i jestem bardzo zadowolona, bo wzmacnia paznokcie i nadaje im ładny kolor
17-06-2010, 20:02
KasiaW
a ja serdecznie polece sposob wymyslony przez siebie, a raczej niechcacy zauwazony :P
do rozdwajajacych koncowek wlosow uzywalam jedwab firmy biosilk i po jakims miesiacu stosowania (wtedy mialam jeszcze naturalne pazurki) zauwazylam ze paznokcie przestaly sie lamac, wiec zaczelam smarowac je tym jedwabiem. Po kolejnym miesiacu staly sie tak mocne ze z powodzeniem bym odkrecila nie jedna srubke :D Jedyny minus tej kuracji to, ze nie mozna miec pomalowanych pazurkow bo jedwab musi byc nakldany bezposrednio na paznokiec. Do tego jeszcze peeling do paznokci z Avonu i nigdy wiecej zlamanych paznokci ! :)
Jedwab jest dostepny w wiekszosci drogerii i kosztuje do 10zl wiec na prawde sie oplaca!
27-07-2010, 23:09
rynba
a ja polecam Manicure Japoński świetna sprawa:)
13-08-2010, 13:09
Barbara Nowak
Dziewczyny, moze znacie bardzie smaczą kuracje na łamiące się paznokcie? żelatyna / w galaretce owocowej tak/ sam jest nie apetyczna. może jakieś szybko działające witaminy w tabletkach.
wiem że sama sobie jestem winna , że mam brzydkie paznokcie. przez duuuuuuuuuuzo lat obgryzalmam komornika potrzebuje karty kredytowej. wiem feeeee. ale teraz chcialła bym bez akryli mieć ładne, czy to możliwe :)
13-08-2010, 13:22
Gość
proponuje utwardzacz sally hansen dostepny w dobrych drogeriach w okolicach 12-15zł lub na allegro
Zachwalane są preparaty NailTek, choć ja sama eksperymentuję z jednym z nich i na razie zachwycona nie jestem, jest jednak ogrom opinii szalenie pochlebnych.
14-08-2010, 11:53
ametka
Ja z czyściutkim sumieniem mogę polecić odżywki Sally Hansen(ok 35zł) Cena moze nie niska, ale są suuuuuuuuper:cwaniak2:
15-08-2010, 11:11
Cytryna6412
Oliwa z tartym ziemniakiem i odrobiną miodu ulepszyła stan moich paznokci i skórek :)
22-09-2010, 14:21
weronisiaaa88s
Cytat:
Napisał aga
nie wiem czy działa bo tylko raz próbowałam ale to poleciła mi moja babcia więc pewnie działa:)
Cytryna rozjaśnia cere, ale czy wyrówna kolor piegów do poziomu koloru cery wątpie, ale napewno rozjasni. Z tad wit.C w kremach.:) Dzięki jej delikatnym właściwościom złuszczającym i rozjaśniającym zmniejsza skłonność do przebarwień i piegów.
PIEGI DODAJĄ URODY !!!!!!!!!!. :ok:
20-10-2010, 11:29
eksnail
Na łamiące się paznokcie polecam manicure japoński ze 3 zabiegi i pazurki stają się naprawdę mocne. Sama sobie nie jednokrotnie wyprowadząłm je tak po tipsach.
01-11-2010, 02:02
Kamilia B.S.
manicure japoński jest super -to fakt :)
a z odżywek, to polecam onymyrth -jedyna odżywka, która mnie przkonała :)
09-11-2010, 19:30
Evela
Odżywki do paznokci
Witam,
przeglądałam forum i nie ma tematu o odżywkach do paznokci.
Jakie polecacie, jakie waszym zdaniem są najlepsze do gabinetu kosmetycznego?
Pozdrawiam
najlepsza odżywka jest nail teg masz opcje wyboru dla różnych problemów paznokci ja stosowałam tę xpress - dla bardzo zmasakrowanych paznokci (po kursie) ;P i się udało aczkolwiek 14 dni ja stosowałam codziennie i 14 przerwy bez lakierów i pazurk się bardzo odżywiły.
22-03-2011, 22:11
kobietazpazurem
Odp: Odżywki do paznokci
ja baaaardzo polecam odżywkę od peggy suge, fakt droga bo kosztuje ok 60 zł ale w salonie starcza na prawdę na długo, jest efektowna! poprawia kondycje paznokcia oraz stymuluje wzrost. Widać efekty po tygodniu użytkowania.
Ja mam identyczne zdanie jak Moja Przedmówczyni. Co prawda peggy suge jest nieco droższa,ale naprawdę bardzo dobra i solidna. Możesz ja kupić też w niektórych sklepach internetowych.
13-04-2011, 07:35
kasandra262
A ja przez 2 miesiące używałam NailTek-u ,łykałam belissę na paznokcie i włosy plus inne prochy, i tak odbudowałam swoje pazurki że kiedy odrastały to zrobiła się aż taka góreczka i dołek pomiędzy tym odrośniętym a starym paznokciem. Więc mi ta odżywka bardzo pomogła jestem z niej zadowolona, teraz pazurki mi trzymają się jak beton-człowiek uczy się na swoich błędach_NIE PIŁOWAĆ PAZNOKCI DO KRWI!!!!!!!!!!:skacze:
Słyszałam kilka dobrych opinii na temat tych odżywek ale jeszcze nie miałam okazji ich wyprobowac:
alessandro- Express nail hardner
Herome -Nail hardner strong lub extra strong
Mavala nail hardner
Ja osobicie kupilam Nail Tek foundation IIale nie jestem zachwycona
21-07-2011, 18:19
Zuuzaneczka
A ja jestem zachwycona Nail Tekiem, dla mnie czyni cuda, mam z tej serii Foundation II, Extra, Quicken i krem (kremu nie polecam, b. nieładnie pachnie). Nieraz pomogło mi to po zdjęciu tipsów, pazurki są twarde i lśniące.
---------- Dodano o godzinie 17:19 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:17 ----------
Cytat:
Napisał calkiem nowa
Ja osobicie kupilam Nail Tek foundation IIale nie jestem zachwycona
Sam foundation II niewiele da, bo to "baza" pod kolejne warstwy odżywki czy lakieru, foundation ma za zadanie wypełnić bruzy w paznokciach i je wygładzić, poprawić wygląd płytki i tym samym przygotować do dalszych zabiegów :ok:
22-07-2011, 15:06
calkiem nowa
Wiem do czego służyła odżywka czytałam informacje .Ale i tak niewiele odżywka nie spełniła moich oczekiwan
06-08-2011, 17:36
martusia23
ja mialam rozne odżywki z lepszych to Sally Hansen -natural shine instant nail finish , La roche posay- silicium. jednak teraz mam z mistero -odzywke nawilzajaca Inumidire i poki co sie sprawdza :) zobaczymy pozniej :)
18-09-2011, 18:58
DiamondShine
a ja mam pytanko, czy jak ściągacie klientce masę żelową czy akrylową bo np. już nie chce to dajecie jej odzywkę co nie?? Jakie odżywki polecacie po pazurkach żelowych czy akrylowych?
18-09-2011, 21:02
sztynka
Ja po ściągnięciu masy nie aplikuję jakiś tam szczególnych odzywek, miałam taką witaminowa z I-Nails, ale szybko gęstniała na pędzelku. Teraz przy zdejmowaniu zawsze ładnie poleruję pazurki, następnie baza i jakiś kolorek. Z reguły proponuję klientkom po zdjęciu zabieg regenerujący na dłonie, czyli peeling, maskę i parafinę z dużą ilością oliwki na skórki, która tez odżywia macierz. Jak wiadomo sama odżywka niewiele się zda, jeżeli nie poprzemy tego odpowiednią pielęgnacja od zewnątrz i kuracją od wewnątrz.
18-09-2011, 21:21
Zuuzaneczka
Cytat:
Napisał sztynka
Jak wiadomo sama odżywka niewiele się zda, jeżeli nie poprzemy tego odpowiednią pielęgnacja od zewnątrz i kuracją od wewnątrz.
Bardzo mądre słowa :ok: dużo osób pyta jakie odżywki wzmocnią paznokcie, a zapominają o diecie bogatej w składniki odżywcze. Po zdjęciu tipsów u mnie są dwie opcje - z odżywkami i wtedy daję NailTek Foundation II, NailTek Extra i NailTek Quicken - po tej triadzie pazurki są jak stal :D a jeśli klientka nie chce niczym malować to poleruję polerką z irchy na oliwkę :)
25-11-2011, 12:12
jadźka
Ja mam bardziej problem ze skórkami - ciągle mi się zadzierają, i to boleśnie. A okres zimowy, z zakładaniem rękawiczek to tylko pogarsza sprawę.
11-12-2011, 22:20
doti7
ja ostatnio zaczęłam stosować domowe sposoby: tj. w połowie szklanki ciepłej wody rozpuszczam łyżeczkę bądź dwie żelatyny i w tym roztworze trzymam paznokcie przez ok 15 min. I powiem szczerze że paznokcie naprawdę mi się wzmocniły