-
Odp: Modena Nails
Ostatnio zrobiłam sobie zakupy u "Dobrej Rady":D, i kupiłam taki kolorowy żel
i-nails Jelly Color UV Gel - 20g/15ml szafirowy niebieski intensywny :: dobrarada
Kolor jest super, dość intensywny ale....
nie bardzo wiem jak go zastosować na naturalnej płytce, ponieważ on jest przeźroczysty!:o
Czy któraś z Was może miała do czynienia z takimi żelami?
Super wygląda na tipsie przeźroczystym!:ok:
-
Odp: I-nails/DobraRada/Dekorynka
na naturalnym pazurku chyba nie będzie tego efektu... te żele są raczej do frencha i wtedy paznokcie wyglądają cuudnie :)
-
Hmmm szkoda,
już na niego napaliłam, ale szkoda mi obcinać moje długie pazurki:/:
---------- Dodano o godzinie 09:01 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 08:57 ----------
Kupiłam też http://www.dobrarada.com.pl/galerie/...-z_21217_k.jpgColor Gel Nail Systems Żel UV kolorowy z brokatem
róż i fiolet, są super.I bardzo fajnie się je nakłada:D
trzymają się rewelacyjnie:ok:
-
mam kilka żeli witrażowych ale nie wypróbowywałam jak wyglądałyby na naturalnym paznokciu (na wolnym brzegu) bo nałożony na całość to raczej nie fajnie. Ale przecież możesz wypróbować i nałożyć na wolny brzeg i zobaczysz... może akurat będzie to ładnie wyglądało :)
Ten różowy żelik jest prześliczny!! :love:
-
Hehe dzisiaj właśnie wypróbowałam i ...... porażka!:wow: na naturalku (na wolnym brzegu) prześwituje i tak nie fajnie to wygląda.
Ten żelik nadaje się tylko na tipsy typu clear...:ok:
-
Transparentne tylko do przedłużania pazurka na naturalek nie nadaję się ale na przedłuzonym wyglądaja bajkowo :D
-
na wolnym brzegu efekt jest cudny...właśnie o to chodzi...one mają prześwitywać, dlatego nie nakłada się ich na łożysko tylko na wolny brzeg, coś domalowujesz np. czarną farbką i masz efekt witrażu. Zrób sobie normalnego frencha tym żelem, cover na łoże paznokcia i french tym żelikiem :)
-
Spróbuje następnym razem, .............może wymyśle coś fajnego:skacze:
-
Dziewczyny mam do Was takie pytanie a zarazem prośbę.. Który z tych liquidów byście poleciły na sam początek "pracy" z akrylem?
dekorynka I-NAILS LIQUID SPEED 50ml (1977566539) - Aukcje internetowe Allegro
dekorynka i-nails LIQUID DO AKRYLU PREMIUM 100ml (1973628368) - Aukcje internetowe Allegro
dekorynka LIQUID PŁYN DO AKRYLU 100ml VIOLET HIT!! (1965255346) - Aukcje internetowe Allegro
Jako że jestem zielona w tym temacie, a chciałabym coś podziubać to zwracam się do Was z tym pytaniem :)
Zależy mi konkretnie na którymś z tych trzech, mam zamiar połączyć go z akrylami od Dekorynki :) pozdrawiam :*
-
premium, jak nie mialas akrylu w lapkach to tamte za szybko beda Ci zastygały...;)
http://dobrarada.com.pl/ tu na stronie sklepiu masz wsyzstko napisane zy on jest wolno czy szybko schnacy;)
-
Zdecydowanie premium, speed lubi włosie wyciągać z pędzli, a ten zwykły jest ... zwykły ;)
-
dziękuję Wam za pomoc :) pozostaje kupić i próbować :P
-
Ja też mam premium do budowy, ale do kwiatków wolałam speeda, bo tym premium za bardzo mi się ciągną.
-
Dla początkujących tylko Premium :) speed do kwiatków :)
-
dziewczyny który kamuflaż z i-nails polecacie? bo widzialam ze u DR jest ich aż siedem :/
-
-
tak na oko ten masked tez wydaje mi się najlepszy :) a taki zeby byl bardziej w różu ? tylko zeby koloru w lampie nie zmienial! kupilam ostatnio z ntn kamuflujacy róz- delikatnie rozowo lososiowy... a jak klientka wyciagnela z lampy reke to okazal się trupio blady, normalnie sina plytka ;(
-
nataszka w różu też mają, ale ja osobiście nie miałam takiego różowego, ale może ten dobrarada.com.pl/p16170,zel-uv-i-nails-1-phase-uv-gel-masked-blush-pink-15ml-15g.html
, jest pokazany jak wygląda na paznokciach, może ten cię zainteresuje
-
Ten Blush Pink moim zdaniem jest taki właśnie jasno siny, jeśli go używam to tylko po wymieszaniu z Maskedem, nigdy solo
-
faktycznie za blady ten blush pink :/ chyba pozostane przy beżach bo te róże cos kicha wychodzą
-
Blush pink w lampie robi się właśnie trupi musiałabyś go pomieszać z maskedem wtedy dopiero kolorek jest ok sam masked jest też taki w roż wpadający...
-
Cześć Dziewczyny
Całe forum o żelach od DR wasze przeczytałam, no i zamówiłam...:)
Zamówiłam żel kolorowy Nr. 32 i dwa żele 3d. Powiem szczerze, że się zawiodłam, różowy nr 32 bardzo słabo kryje, przy dwóch cienkich warstwach, pod spodem widać cały szablon:(. Więc nałożyłam więcej tych warstw, no ale nie o to chodzi bo przecież chce sobie ułatwić pracę:) Natomiast żel budujący ( super builder) od DR - super, gęstość podobna do żelu budującego IBD.
Jakie żele kolorowe możecie polecić mi ! ;) chodzi mi o takie idealne do wzorków, żeby dobrze kryły. :papa:
Dzięki
-
te żele trzeba pomieszać dzień wcześniej bo pigment osiada na dnie ja mam kolorówkę żeli od DR i kryje za pierwszym razem
-
Ja mieszałam tak 20 min wcześniej.:] Dziękuję za odp:papa:
-
Jest jeszcze opcja transparentnych żeli te nie są napigmentowane tylko maja być przeźroczyste :)
-
ja sporo kupuję od dr i powiem wa, że ta bagietka jest boska bardzo delikatna:)
http://forum.wzorki.info/moda-zakupy...rzasz-349.html
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy używałyście od dobrejrady tych żeli soak off?? ze zwykłych kolorowych jestem zadowolona, nie wiem jak będzie z tymi... no i przy opisie produktu jest napisane, że trzeba zbudować paznokcia normalnie jak przy przedłużeniu, z tego co ja wiem żeli silikonowych nakłada się cienkie warstwy. Znawcą nie jestem ale proszę oświećcie mnie czy tam jest źle napisane?? :/:
-
Cytat:
Napisał
zuzka19
Dziewczyny powiedzcie mi czy używałyście od dobrejrady tych żeli soak off?? ze zwykłych kolorowych jestem zadowolona, nie wiem jak będzie z tymi... no i przy opisie produktu jest napisane, że trzeba zbudować paznokcia normalnie jak przy przedłużeniu, z tego co ja wiem żeli silikonowych nakłada się cienkie warstwy. Znawcą nie jestem ale proszę oświećcie mnie czy tam jest źle napisane?? :/:
Ja miałam, pazurka tym nie przedłużysz, przynajmniej mi się nie udało, nawet krótkich, bo paznokcie zrobione tymi żelami są jak... guma, żelek haribo :P może komuś na jedną imprezę czy coś to tak, ale generalnie słabo to wygląda. Ja pracowałam tymi żelami jak normalnymi.
-
ja tych żeli tez jeszcze nie używałam, ale myslę że na szkielet z twardziela się będą nadawać :")
-
to znaczy nie miałam na myśli absolutnie przedłużania, nakładanie tylko na naturalną płytkę...
przedłużać to wiem, że nie można
no ale to nic, wypróbuje to będe wiedziala :mml:
-
wstawcie proszę jakieś foteczki ze swoimi pracami wykonanymi żelami I-nails. jestem zainteresowana ta firma ale chce zobaczyć efekty :)
-
Stefcia a o które żele konkretnie Ci chodzi? Większość mojego kuferka to i-nails i jak wrócę w weekend do domu to mogę zrobić dla Ciebie zdjęcia :)
-
na 2 i 3 stronie są niektóre kolorki ;)
ja mam pytanie czy któraś uzywała z dr tych lakierów : Lakier do paznokci holograficzny (hologramowy) lh118 łosoś :: dobrarada
-
właśnie nie wiem z której strony ugryźć tą firmę :D ... ale chyba najbardziej chodzi mi o żele budujące . widziałam filmik w którym dziewczyna bardzo zachwalała
Żel UV i-nails BUILDER Brick - co o nim sądzicie
jestem również ciekawa
Żel UV i-nails (5) jednofazowy 15ml :: dobrarada
Żel UV i-nails EXTREME WHITE (white) 5ml NOWOŚĆ :: dobrarada
i jakiegoś kamuflażu najbardziej zbliżonego do naturalnej płytki,
Nena90- jak możesz wrzuć jakieś foteczki ;)
-
-
extreme white jest swietny, pierwszy bialy zel z ktorego jestem naprawde zadowolona, nie trzeba dlugo utwardzac, cudownie kryje, ja daje tylko 1 warstwe i jest mega kryjaca, no i kolor jak snieg bielutki. kolorowka tez jest fajniutka. ja wszystkie zele mam z i-nails, jednofazowy mam violet, jak dla mnie idealny, swietnie sie poziomuje. jedynie finish mam z innej firmy bo z i-nails niestety nie mozna nim najechac na naturalka bo odrazu sie zapowietrza.
a i juz nic nie wspomne o make-up cover-cudenko, tylko trzeba nauczyc sie nim cieniowac.
-
Cytat:
Napisał
natalia268
ja mam fajny jest kryje i naprawdę holograficzny
-
stefcia92 kamuflaż i-nails z serii black line - rewelacja, chyba najlepszy jaki miałam do tej pory, kolor piękny (w zasadzie nie ma różnicy między płytką nat ażelem) i super kryje, ja jestem bardzo zadowolona
-
ja też mam żelki z i-nails, są fajne, extreme white też polecam, ja daje dwie cieniutkie warstwy, super biel, kolorków daje dwie albo trzy warstwy nie wszystkie dobrze kryją, ale są ok, do budowania też używam jednofazowy violet, fajnie się poziomuje, nadaje się też na ostatnią warstwę, ładnie się błyszczy, gloss również polecam, używałam do tej pory make-up cover jest ok, ale zamówiłam teraz maskeda bo czytałam wiele dobrych opinii...
załączam fotki z pazurkami wykonanymi tymi żelkami ;)
jedyne z czego zadowolona nie jestem to żele soak off ;( nie trzymaja mi się tak jak powinno być, schodzą po kilku dniach ale może ja coś źle robie, także tym się nie sugerujcie, w każdym razie kolorki na pewno wykorzystam do pazurków przedłużanych ;)
z kolorków to żółty, różowy (cover i biały) jest z i-nails, a niebieski i zielony z allepaznokcie
-
dziekuje dziewczyny :)
natalia268 - super kolor :)
zuzka19 - cover bardzo ładnie wygląda.:) biały też zadowalający :)
a używa któraś właśnie tego covera Masked? bo też czytałam o nim że jest dobry.
i proszę o opinie na temat BULIDER Brick. :)
a tak w ogóle to co u nas na forum było pierwsze Modena czy I-nails?