daj znac jak ci poszlo :)
Printable View
daj znac jak ci poszlo :)
sztynka- u mnie przestały działać jedne obroty po dwóch użyciach a przy trzecim całkiem siadła, mój facet przedmuchał mi kompresorem i rączkę i frezarkę i działa do tej pory bez żadnego czyszczenia. Jak nie masz kompresora to kup sprężone powietrze (takie jak do czyszczenia kompów, klawiatur) i przedmuchaj, może pomoże :)
Mój chłop ma kompresor i jutro spróbuje mi to zrobić , dam znać jak poszło :D
Daj znać koniecznie, wiesz w te dziurki musisz dmuchać ;) w rączce po bokach i od spodu i przedmuchaj też przełączniki w urządzeniu, bo może tam się pył dostał :)
Witam! Mam problem chciałabym zakupić frezarkę, ale zupełnie nie mam pojęcia jaką wybrać. Zależy mi też aby nie była droga. Proszę was o jakieś rady lub sugestie. Co myślicie może na temat tej frezarki Frezarka Do Manicure Biała 35W + Osprzęt (2317481704) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. ?
Ja mam taką też z Activ tylko różową i do użytku "domowego" jest świetna, dobrze się na niej pracuje. Dużo dziewczyn ma taką, polecam przeczytać temat, ile razy można pisać o tym samym ;)
:ok:Ja kupiłam już frezarkę budowlaną- i jestem baaardo zadowolona.
Do nóg nadaje się doskonale, do rąk na pewno nie( ma za dużą moc,troszkę drży i byłby problem z precyzją).
Jest na akumulator więc żadne kable mi się nie plączą, końcówki pasują do niej od zwykłach frezarek kosmetycznych, jest lekka, ma dużą moc(nie przegrzewa się), a zabieg wykonuje się naprawdę w błyskawicznym tempie,no i w porównaniu do specjalistycznych do pedi jest dużo tańsza- bo razem ze sporą ilością końcówek kosztowała mnie 105 zł :ok:Jest nieco głośniejsza niż zwykła kosmetyczna frezarka-ale nie przeszkadza to w użytkowaniu.:ok:
Też mam dremela i kiedyś używałam do ściągania masy coby się pilnikiem nie namachać, da się to zrobić ale nadgarstek siada... a tak JD500 bez nerwów i dokładnie mogę wypiłować zapowietrzenia wypiłować skórki (błonki czy jak to zwał), co się sprawdza na stopach, na dłoniach wolę jednak pilnik, nie ma bicia na rączce, jestem zadowolona. Wolałabym 100zł dołożyć na Twoim miejscu i kupić właśnie np. JD500 albo JD700. No ale każdy lubi co innego.
Nie za bardzo wiem o co chodzi Ci z tą mocą, że się nie przegrzewa i drży, bo to rzeczy niezależne od mocy.
Hersa niestety przedmuchanie nic nie dało i nawet jakoś zaczęła dziwnie świszczeć po tym zabiegu, więc już jej nie ruszałam tylko oddałam na serwis ;(
Z tą mocą może źle napisałam-miałam na myśli obroty-minimalnie mogę ustawić je na 10?w przeciwieństwie do większości frezarek gdzie obroty zaczynają się od 5. No i choć u mnie jest oznaczenie 10 to porównując to ze zwykłą frezarką kosmetyczną-obroty są szybsze na tym poziomie. Co ważne frezarki kosmetyczne z reguły mają jakąś blokadę pod wpływem nacisku-tutaj nie ma czegoś takiego( zmaczy się jest ale tyczy się o wiele twardszych powierzchni niż skóra nóg np. drewna). Ja nie kupiłam frezarki do paznokci- bo zarówno do tych u rąk jak i nóg używam zwykłego pilnika.Frezarka jest zakupiona z myślą o skórze pięt-moich własnych;)
Frezarki frezy - frezarka 25 000 obrotow JD700 - Naildesign
A ktoś ma może tę i może polecić/odradzić? Mam szansę kupić używkę, ale mało używaną. Cena całkiem przyjazna więc dumam...
A że z kasą krucho to wolałabym jednak nie wydawać na buble :)
a wiesz jaką ma moc? No nie wiem ja bym mimo wszystko poważnie się zastanowiła. We Wrocławiu w activ jd500 można kupić za 160zł z gwarancją na 2 lata. Jeżeli to nie od koleżanki tylko od kogoś "dalszego" to chyba lepiej dołożyć i mieć spokój. Tekst, że ktoś już nie robi paznokci to i ja mogę walnąć, a niby czemu ktoś miałby rezygnować z frezarki? Myślę, że to jakiś bubel ale ja już się na różnych rzeczach przejechałam więc podejrzliwa jestem nawet w stosunku do siebie :D:D
Ja osobiscie jestem zakochana w ACTIV -
kilka stron wcześniej też pisałam o tych frezarkach JD a w szczególności używanych ...
krótko mówiąc wywaliłam wówczas pieniądze, których i tak prawie nie miałam.
Nie było ani kasy , ani dobrego sprzętu
Gorzkajakmokka przemyśl to- ja również już nie wierzę w takie bajki
nie mówię, ze wszyscy oszukują i kłamią
ale przez takie przykre doświadczenie człowiek staje się bardziej ostrożny
i mniej ufny ( epopeję mogę w tym temacie pisać )..
Tak jak dziewczyny piszą - nówkę można kupić za przyzwoitą cenę, z gwarancją :) Rok temu kupowałam chyba od SunnyNail i płaciłam jakieś 180zł z 2 letnią gwarancją i kompletem jakiś pseudodiamentowych frezów i kapturków :P Sama z JD700 jestem zadowolona, sympatyczny sprzęcik ale warto dodać, że nie używam jej z taką intensywnością jak dziewczyny z salonów - nie wiem jakby się sprawdziła używana przez kilka godzin codziennie.
Sztynka- dopiero przeczytałam, no to nie masz wyjścia, trzeba wysłać szkoda że te frezarki się tak łatwo "kurzą" w środku
hej dziewczyny powiedzcie mi czy jest roznica miedzy JD 700 a JD 900 ta druga jest z wyświetlaczem Led i nie wiem czy to nie będzie problem... czy któraś pracuje na 900..proszę o odpowiedz :*
Ja ma JD500 od 2 lat skonczyła sie już gwarancja i już 3 raz zepsuł się jeden bieg mój tylko lutuje i lutuje :( tylko ileż można nie wiem co robić
Przytulanka mi po pół roku siadły prawe obroty,w Jd700 wysłałam i naprawili, ale mam wrażenie, że to się nie jeden raz jeszcze powtórzy. Dobrze, że masz chłopa zdolnego co Ci naprawi, bo mój niestety wolałby żebym sobie kupiła nową.
Moze i naprawi ale teraz coraz częściej sie to psuje i to w najgorszym momencie :/ no ale dobrze ze chociaż jeden bieg działa i mój mi powiedział co trzeba zrobic zeby zamienic lewe na prawe wystarczy kabel z koncówki tam gdzie sa takie bolce wsadzis do góry nogami ;P nie wiem czy wiesz o co chodzi
Kochane ja mam pytanie do tych co używają JD 700, bo ja właśnie zakupiłam takową na allepaznokciach( obiecywałam sobie że nawet tam ozdóbek nie kupie bo mnie ostatnio wkurzyli ale się złamałam) i niby wszystko gra ale tam jest przełącznik z rąk na stopy. Na rękach wszystko hula jak tzreba a jak przełącze na stopy to nic się nie dzieje frez ani drgnie. Może coś źle robie ? czy ten przełącznik tak dla ozdoby jest hehe ??
A można wiedzię gdzie ja kupiłaś i za ile bo wolałabym w jakiejś hurtowni zrobić zakupy niż na allegro?
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.No nie wierze :D
Ale ze mnie matołek heheeeee!
Ja to tak właśnie zrozumiałam
---------- Dodano o godzinie 21:38 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:37 ----------
Ale za to właśnie kocham to forum, jak nie wiesz to się dowiesz.
Dzieki :)
Hehe spoko, nie ma za co :D