-
Odp: Tatuaże
ja też w sumie nie wiem czy Emla by temu podołała:) na pewno trochę by znieczuliła ale zawsze coś czuć by było:)
I to prawda na stopie boli... ale ten 1 fakt wart cierpienia:)
z doświadczenia powiem wam że na ścięgnie Achillesa boli nieziemsko:D jakby ktoś się w kość wwiercał:D
-
jakiś kolor tych liści? tam są chyba tylko cieniowane na szaro...
ja uważam że tak naprawdę wszędzie boli... ;p
zależy od osoby, dnia, czsu wykonywania itd..
-
Ja miałam robiony w dole brzucha i na lędźwiach ale to taki ścieralny ale też maszynką (miał być na 2lata jest już prawie 7 :// i taki poprzecierany i wypukły) i za każdym razem mówiłam "ooo nie już nigdy więcej" ;D Ale chciałabym takiego jak na tym zdjęciu i też taki czarno-szary ;) Żadnych kolorów :D
---------- Dodano o godzinie 18:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 18:40 ----------
Milenka a co ty masz na ścięgnie?? ten feniks tam zachodzi?
-
myśle że jak taka wielkość itd to 100-150 max i wtedy czarny, cienie + bialy do rozświetlenia.
Bo mimo że wydaje się nie jakoś baaardzo skomplikowany to trochę dziubdziania jest.
Tak rzucam przykładowo do negocjacji :P
-
mój paw:) właśnie jest tak za tym scięgnem jeszcze kawałek.. tu widać jak tak zachodzi dalej..
-
Do negocjacji??? Ja za to "ogromne" Amor Omnia Vincit pod brzuchem dałam 400zł ;O Nie powiem, że żałuje bo bardzo pożądnie zrobione ale "troszke" dużo zapłaciłam ;)
-
no to nieźle zapłaciłaś:D ja za mój dałam 350:D
-
bo byłam w Krakowskim KULCIE a ten salon chyba każdy kto kocha tatuaże zna ;P Weszłam i zobaczyłam całe ściany i sufit w zdjęciach tatuaży i całe wytatuowane cała irokezy na pół metra i zakochałam się ;PP A kase miałam z 18stki ;)
-
tak tak wiem o co chodzi z Kultem:)
-
hehe dobre tatuaże:D a w tym za 500zl to co to w ogóle jest??:D
No za maszynke na pewno coś doliczają :D ja mam kolegę który robił dobre maszynki ale nie wiem czy tym się jeszcze zajmuje...
-
Jeśli w lipcu będę z moim lubym wybierać się na wycieczkę do Wawy (bo niby tak planujemy jeśli nie będę miała pracy albo mi dadzą wolne) to bym wpadła ;D Mamie się tatuaże nie podobają ale uznała, że to moje ciało i sama decyduje, a tata będzie się ciskał :P ale trudno... Jak miałam te 18lat to zrobiłam w sierpniu po moich urodzinach, a on zobaczył dokładnie w Wigilię bo mi się koszulka podwinęła i nie odzywał się 2h :PP
-
Germana, super, że tak higienicznie i sterylnie do tego podchodzisz. Widac po tym co napisałas(z resztą nie tylko po tym) że znasz sie na rzeczy i robisz to świetnie :master:
Właśnie ostatnio się zastanawiałam czy ja kur... - kurde ;) wytrzymam ten ból na stopie.
Niby mam wysoki próg bólu, bo mam przekłuty i język(dwa razy, bo pierwsza idiotka mało co mnie nie pozbawiła albo mowy albo życia) no i pępek. Nie zrobiło to na mnie większego wrażenia, także się tym pocieszam, że wytrwam i przy tatuażu.
---------- Dodano o godzinie 02:36 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 02:35 ----------
Shizunia, to masz spoko Tatę, skoro tylko 2h się gniewał ;) Jakoś przeżyje następny ;)
-
mnie bolał pępek ale Emla troche uśmierzy ból :P haha taką mam nadzieje ;)
Wiesz bo on ma takie podejście że jak będę stara to mi to zostaaanie bla bla :P Kurde mam prawie 21lat i i tak sobie go zrobie ;))) Tylko zobaczymy jeszcze kiedy ;D
-
dziewczyny, jesli moge sie wtracic. Na emlę szkoda kasy jak jest tatuaz wiekszy nic 5,6 cm kw.
Tubka kosztuje ok 80 zlotych, troche znieczula, to fakt, ale po pol godzinie roboty na takiej duzej powierzchni i tak czujesz jakby nic nie bylo znieczulane.
Mozna tez doznieczulać lidocainą w sprayu w trakcie zbiegu, ale to znow wydatek ok 50 zlotych. I szczypie, bo nakłuta skóra reaguje na alkohol 96% procentowy, w ktorym jest lidocaina w sprayu rozpuszczana
Poza tym emla dziala tak, ze w miejscu posmarowania spowalnia krazenie,zamyka naczynia krwionośne przy duzych tatuazach niewskazane ze wzgledów zdrowotnych. A i doswiadczeni tatuazysci mowia, ze u niektorych osob znieczulonych emlą inaczej sie barwnik pod skorę wchodzi
czytaj-gorzej.
Nie bać się.. tatuować się na żywca:skacze:. To ponoc jedna z ideologii tatuowania.. ma troche boleć:skacze:
I oczywiscie, ze wytrzymacie, jak Wy nie wytrzymacie, to kto:)
-
hehe Kura zgadzam się z tobą w 100%:)
właśnie ten ból jest fajny:) no i przynajmniej człowiek czuje że żyje:)
A co do emli to całkowicie nie znieczula
-
hyyyy milenka... no bo tatuaze są dla twardzieli:skacze:
-
-
No, ja to będę twardziel jak sobie pierdyknę w najbardziej bolącym miejscu :P
Szczerze mówiac - nie wierzę w znieczulacze, wszystko co miałam, miałam robione na żywca.
-
ja też nie miałam znieczuleń ale boje się troche tej stopy :P Jednak to delikatne miejsce ;)
-
skarbenia7 - ty mieszkasz blisko więc zawsze można rozłożyć to chociaż juz chyba łatwiej jest raz. ale jeśli zachodzi taka potrzeba mozna 1- sesyjka kontur 2 wypelnienie/cienie
Shizunia - u ciebie sprawa wygląda gorzej ale wpijesz się w chłopa swojego i będzie ok ;)
wyluzujcie dziewczynki wszystko da się znieść ;)
poboli w trakcie robienia potem tylko delikatnie jest podrażnione(kilka- kilkanascie h) i po problemie
kobiety rodzą dzieciaki to i kłucie da się przeżyć ;p
dzisiejsze dziubdzianko na ręce Artura Hajdasza :]
"Made In Poland."
Załącznik 39619
są "równo nierówne" ale takie było założenie
-
Germana :* Ja do Ciebie przyjadę, to będę chciała wszystko na raz. Nie lubię tak na raty ;)
-
Ja mialam robiony tatuaz rok temu na stopie i powiem tak wole ten tatuaz i ten ,,bol,, niz wizyte u dentysty:)
-
skarbenia7 - będzie dobrze... :przytul:
jeszcze się będziesz z tego śmiała;)
Jade - oj tak... zgodze się z Tobą ^_^
-
Germana, musi byc dobrze :* Nie no, aż tak to się nie boję :]
Chyba dziewczyny nie lubicie dentysty :P
-
Haha ja nienawidzę :P A mam wizyte 6maja :PP Znów będę cierpieć :P