-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Cytat:
Napisał
mysiula
Hej dziewczynki. Mam problem.. ostatnio pomalowałam sobie zwykłym lakierem paznokcie i na koniec dałam nabłyszczacz..następnego dnia porobiłam mi się na paznokciach taka 'pajęczynka' nablyszczacz popękał. Praktycznie na kazdym paznokciu..jaka może być przyczyna? czytałam że może to byc spowodowane zbyt małą lub zbyt dużą ilościa nablyszczacza..?raczej dałam mało..ale to już nie pierwszy raz się tak zdarza..
Pokryłaś cały paznokieć zwykłym lakierem i dałaś nabłyszczacz? Czy masz na myśli żelolakier? Nabłyszczacz nie nadaje się do nabłyszczania lakieru bo jest twardym żelem.
-
Ja to zrozumialam, ze nalozylas lakier i na to zel nablyszczajacy, tak ? :huh:
Nie bedzie to wspolpracowac ze soba i bedziesz miala jakies "ubytki" bo zel nie bedzie sie trzymac lakieru, chyba ze dasz odwrotnie...
-
ja zrozumialam ze dala utwardzacz (lakier do manicure) nablyszczajacy na lakier,dzieje sie tak jak za szybko dajesz utwardzacz na lakier.Lakier musi troszkę wyschnąć przynajmniej z wieszchu aby utwardzacz za szybko nie "ścioł" lakieru wtedy dzieje się taka pajęcczynka. Poczeaj aż lakier przeschnie z wierzchu potem maluj nabłyszczaczem
-
-
Witam wszystkich! Od jakiegoś czasu używam żelu nabłyszczającego z SILHOUETTE DCD i mam problem. Jak maluje na zmatowioną płytkę farbkami akrylowymi np.motyw kwiatowy i nakładam ten nabłyszczacz to mi szybko odpryskuje szczególnie w prawej ręce. Skusiłam się na ten nabłyszczacz bo nie jest drogi ale chyba do bani bo wcześniej nie miałam takiego problemu bo zamawiałam dwa razy droższy nabłyszczacz. Poradźcie mi jaki jest dobry nabłyszczacz szczególnie do pokrycia farbek bo bardzo dużo maluję a szkoda mi zaraz po zrobieniu coś poprawiać. Z góry dziękuję za odpowiedź
-
ja też bym prosiła o polecenie jakiegoś dość trwałego nabłyszczacza, bo niedługo koleżanka przychodzi do mnie, zrobić paznokcie na komers. wymyśliłam już, taki fajny wzorek z lakieru, ale nie wiem czym to wykończyć, żeby całość się szybko nie rozpadła..:/
-
Dziewczynki pazurka pokrytego lakierem nie da się nabłyszczyć żelem glossem, nie współpracują ze sobą. Jeśli o mnie chodzi to po zakończeniu malowania i jako bazę daję lakier od dobrej rady, nie jest jakiś rewelacyjny, ale maluje nim nawet po nie do końca wyschniętym frenczu i mi nie rozmazuje, wysycha szybko i dobrze utrwala zdobienie.
CALCIUM Builder Gel i-nails UTWARDZACZ do paznokci 15ml!!! z kopolimerami akrylu i WAPNEM!!! :: dobrarada
Albo też jest fajny z ellio , z tym, ze ja go nie lubię bo jest gumiasty. jest konsystencja nie pasująca dla mnie, ale błyszczy się szalenie i nawet trzyma cyrkonie na naturalku.
ellio.pl - Diamond Coat 10ml
-
Cytat:
Napisał
mysiula
czekałam dość długo aż lakier wyschnie całkiem i dalam nabłyszczacz.. i do lampy 3min. alena drugi dzień już popękał..
mysiula ... to co robisz mija sie z celem ;) moze po prostu zamien kolejnosc ?? zrob pazura do porzadku ( budowa , nablyszczenie ) i potem pomaluj zwyklym lakierem a napewno bedzie sie dlugo trzymal ;) dodatkowo mozesz na to zapodac jakis utwardzacz :)
-
mi chodzi jedynie o to aby po zakonczeniu manicure dać na kolorowy lakier coś, aby trzymal sie dłużej..
ale dzięki :)
sztynka chodziło mi właśnie o cuś takiego, już zamówiłam :) DZIĘKUJĘ :)
-
mysiula kochana tak jak dziewczyny napisaly:)
na lakier tylko jakis utwardzacz czy cuś:)
tak samo jak na lakier nie powinno sie nakladac zadnego zelu twardego (np. budujacego) tak samo nablyszczacza...bo pazurek powinien byc zmatowiony zeby nalozyc zelik, bo inaczej zrobi ci sie taki pajaczek wllasnie:)
Ja tez jak zaczynalam, przygode z pazurkami to tak zrobilam i popekał żel:) A potem przeczytalam ze tak nie wolno:)
Pianka i Aliz ja uzywam nablyszczacza od DobrejRady :) Jest super:)
Kupilam tez teraz z Basica NoName, ale jest taki gumiasty i tzreba go przemywać, co niestety mi nie odpowiada:) no ale trudno:P wykrzystam go jakoś:)
A wiecie co moze byc przyczyną tego, że jak utwardzam żel, to na kciuku u prawej łapki, po lewej stronie tego kciuka nie chce mi sie zel utwardzic.. po prostu jak przemywam cleanerem to zel schodzi...
juz u 3 osob mi sie tak zrobilo.. Mam nowa lampe! kupilam w styczniu...
w sumie moze wina lampy... bo jedna zarówka sie spaliła... w tak krotkim czasie:/..nie wiem jak to sie stalo... czy top w ogole mozliwe ze po tak krotkim czasie zarowka sie spalila?
chcialam zlozyc reklamacje, ale na zarowki nie obejmuje gwarancja:/
-
Cytat:
Napisał
mysiula
mi chodzi jedynie o to aby po zakonczeniu manicure dać na kolorowy lakier coś, aby trzymal sie dłużej..
ale dzięki :)
sztynka chodziło mi właśnie o cuś takiego, już zamówiłam :) DZIĘKUJĘ :)
kochana warto tez spryskac wysuszaczem na koniec :ok:
-
Patii, a Ty próbowałaś po utwardzeniu żelu na dłoniach włożyć jeszcze na koniec same kciuki na ten sam czas? bo ja gdzieś wyczytałam, że tak jest pewniej, bo czasem właśnie na kciuku może dokładnie nie złapać światło i się nie utwardza całkowicie
-
Aliz, bo to tak jest faktycznie.
Nie każda klientka ułoży tak łapki w lampie, aby wszystko dokładnie utwardzić i ja jak nabłyszczam to na koniec wręcz nakazuję włożyć same kciuki do lampy chociaż na chwileczkę :)
-
Mysiula, tak jak Basia pisala.. jeśli zbudujesz pazurka, nablyszczysz i na to pomalujesz lakierem to bedzie sie swietnie trzymal !! weźmiesz lakierem bezbarwnym i sie blyszczy jak psu jaj*a :D .. nie kombinuj nic innego :)
-
Aliz tak kazałam włożyc tego kciuka potem jeszcze na ten sam czas (akurat 2min i zel zawsze pieknie sie utwardzał).. nie pomogło.. dopiero jak tego kciuka przytrzymala 6min w lampie to dopiero sie utwardził:(
-
dzięki Nanami7:) a co do Patii to ja już się chyba poddaję, bo nie mam aż tak szerokich wiadomości w żelach jeszcze..:(
-
Cytat:
Napisał
Patii
Aliz tak kazałam włożyc tego kciuka potem jeszcze na ten sam czas (akurat 2min i zel zawsze pieknie sie utwardzał).. nie pomogło.. dopiero jak tego kciuka przytrzymala 6min w lampie to dopiero sie utwardził:(
Pati, a gdzie i jakie kupowałas żarówki? Ja kupuje do eurotecha od doberka i mi się od razu po włożeniu jedna wypaliła, bo kupuje na zapas i torochę w szafce leżała. Podobno Philipsa i Silwanii czy jakos tak są najlepsze, ale ta cena. :(
radzę aby kciuka od razu robić oddzielnie. Ja robię, w zależności od zdobienia, albio na przemian po jednym pazurku z każdej ręki, albo po 4 pazurki, a na końcu kciuk. Może być tez wina żelu. Mi się kiedyś violet od doberka nie utwardzał, złaził jak masło, zarówno budujący jak i jednofazowy.
-
-
sztynka kochana ja kupilam lampe od jaapee, a żarówki teraz bede domawiała:) Mam nadzieje ze bedzie wszystko okej..zamówie od razu sobie 4, zeby miec w razie "W" ... zobacvzymy co bedzie:) Dzieki dziewczyny:):*
-
Cytat:
Napisał
Patii
mysiula kochana tak jak dziewczyny napisaly:)
na lakier tylko jakis utwardzacz czy cuś:)
tak samo jak na lakier nie powinno sie nakladac zadnego zelu twardego (np. budujacego) tak samo nablyszczacza...bo pazurek powinien byc zmatowiony zeby nalozyc zelik, bo inaczej zrobi ci sie taki pajaczek wllasnie:)
Ja tez jak zaczynalam, przygode z pazurkami to tak zrobilam i popekał żel:) A potem przeczytalam ze tak nie wolno:)
Pianka i Aliz ja uzywam nablyszczacza od DobrejRady :) Jest super:)
Kupilam tez teraz z Basica NoName, ale jest taki gumiasty i tzreba go przemywać, co niestety mi nie odpowiada:) no ale trudno:P wykrzystam go jakoś:)
A wiecie co moze byc przyczyną tego, że jak utwardzam żel, to na kciuku u prawej łapki, po lewej stronie tego kciuka nie chce mi sie zel utwardzic.. po prostu jak przemywam cleanerem to zel schodzi...
juz u 3 osob mi sie tak zrobilo.. Mam nowa lampe! kupilam w styczniu...
w sumie moze wina lampy... bo jedna zarówka sie spaliła... w tak krotkim czasie:/..nie wiem jak to sie stalo... czy top w ogole mozliwe ze po tak krotkim czasie zarowka sie spalila?
chcialam zlozyc reklamacje, ale na zarowki nie obejmuje gwarancja:/
od zewnętrznej strony dłoni?
przechyliłaś palce podczas utwardzania, lub nałożyłaś zbyt cienką warstwę produktu.
Warto jednak wytrzymać parę minut więcej z rękami w lampie, wiem bo sama sobie zepsułam pazury przez niecierpliwość :D
-
Ja nabłyszczacz jaki by nie był to trzymam 2 razy po 180 sekund każdą łapkę (na 2 lampy pracuję) tak dla pewności.
Zauważyłam ostatnio, że gloss od Doberka zażółca mi zmatowiony pazurek. Czy to frencz biały, czy szklaneczki, to nie są białe, a żółte. :( Nie wiem co mu się stało:huh: We wtorek mam frencza, zrobię bez tego glossa i zobaczymy.
-
Cytat:
Napisał
sztynka
Ja nabłyszczacz jaki by nie był to trzymam 2 razy po 180 sekund każdą łapkę (na 2 lampy pracuję) tak dla pewności.
Zauważyłam ostatnio, że gloss od Doberka zażółca mi zmatowiony pazurek. Czy to frencz biały, czy szklaneczki, to nie są białe, a żółte. :( Nie wiem co mu się stało:huh: We wtorek mam frencza, zrobię bez tego glossa i zobaczymy.
sztynka z tego co się orientuję to takie coś chyba nazywa sie liftowaniem ( bodajze za dlugo w lampie czyli za duzo uv i zel bez uv blockerow wiec sie żółci ) . widocznie zelik od doberka nie jest jakiejs super jakosci ...
-
Mnie się tak nie dzieje przy DR, ale miałam to używając glossa z Modeny. Przyżółcał mi nailsy :D nie wiem czemu
-
Witam dziewczyny.
Proszę o pomoc zamówiłam sobie zestaw do paznokci żelowych. (jestem początkująca i nie wiem wszystkiego). Mianowicie chodzi mi o to, że w zestawie są 3 żele:Żel french-white (biały) , Żel clear (bud. przeźroczysty) , Żel nabłyszczający. Czy są to żele tzw 3 fazowe? Jeżeli tak to w jakiej kolejności ich używać. Mi głównie chodzi o to by utwardzić moją naturalną płytkę paznokcia (bez tipsów). Proszę o rady jak się do tego zabrać.
Pozdeawiam
-
Żel french biały jak sama nazwa wskazuje jest do frencha. Jeżeli chcesz sobie na naturalnych zrobić french to tak:
1. zmatowić płytkę paznokcia
2. odtłuszczasz płytkę, smarujesz primerem
3. pierwsza warstwa żelu clear
4. malujesz białym linię uśmiechu
5. budujesz pazurka clearem
6. opracowujesz pilnikiem by był równy
7. nakładasz żel nabłyszczający ( jeżeli po wyjęciu z lampy się klei to trzeba go przemyć cleanerem ;)
chyba wyjaśniłam prosto :D
a do tego czy są trzyfazowe to musi być napisane gdzieś..