no i tak chyba zrobię,
sama odżywka 20 zł
jako dodatek do hybrydy 10 zł
Printable View
no i tak chyba zrobię,
sama odżywka 20 zł
jako dodatek do hybrydy 10 zł
Cennik dla zainteresowanych z UK :) moze sie przyda :)
- Full Set GEL Nails "one colour/ glittter" £15.00 (zel jeden kolor, lub brokat)
- Full Set GEL Nails French £20.00-£22.00 (french)
- Full Set GEL Nails- "nail art" £22.00-£29.00 (zdobienie)
- Infill - £15.00-£20.00 (uzupelnienie)
- GEL/ACRYLIC on toes "french,art") £15.00 (stopy)
- GEL/ACRYLIC on toes "french,art"+extension £20.00 (stopy+ przedluzenie na formie)
- SEMI-PERMANENT eyelash extension £30 (rzesy)
- INFILL up to 3 weeks £15 over 3 weeks £20-£25 (rzesy do 3 tyg i po 3 tyg)
- SHELLAC hands £15.00 (hybrydowy)
- SHELLAC toes £15.00
- CRYSTAL SWAROVSKI pedicure £30.00
- CALLUS PEEL pedicure £20.00 :tuptup:
Ja właśnie też się zastanawiam nad ceną samej odżywki Vitagel z Harmony... i waham się pomiędzy 20-25 zł i te 10 do hybrydy w kolorze. Może ktoś jeszcze się wypowie ? Wiem, że to nowość i klientki będzie trzeba przekonać, ale podejrzewam że w niewielu salonach są wprowadzane takie nowości :)
a tak poza tym macie popyt na tą odżywkę?
Witajcie.... Przepraszam ,że was tak męcze ;) ale pomóżcie mi.
Chodzi o cennik. Zrobiłam go ale nie jestem pewna co do cen :( Narazie są to zabiegi ,ktore na pewno będe miała, może jakieś jeszcze dojdą.
Obadałam ceny konkurencji w bielsku... są różne od 50 do 120zł za paznokie żelowe bo glównie to będe robić. Oczywiście wykonanie paznokcie w innych salonach rożne(jedne ładne inne fatalne)
Wklejam moją propozycje cennika i proszę o rady czy coś zmienić!!?? Ceny są pośrednie moim zdaniem:)
Cennik
Stylizacja paznokci:
Przedłużenie paznokci metodą żelową na szablonie: od 90zł
- kolor, kameleony, brokat – 90zł
- french(z kamuflażem) – 95zł
Utwardzanie naturalnej płytki: od 70zł
- kolor, kameleony, brokat – 70zł
- french(z kamuflażem)- 75zł
Odnowa paznokci ( zmiana wzoru): od 70zł
- kolor, kameleony, brokat – 70zł
- french(z kamuflażem)- 75zł
Uzupełnienie bez zmiany wzoru (po około 2 tyg.): 40zł
Manicure hybrydowy (lakiero-żel) : 50zł
Zdobienia(dodatkowo platne) :
Kwiaty z żelu 3D : + 2-3zł/paznokieć
Cyrkonie swarovski: + 0,2-0,5gr/ szt.
Zdobienie farbkami akrylowymi: + 1zł-2zł/paznokieć
Malowanie paznokci żelowych lakierem: + 5-10zł
Cennik
Manicure biologiczny- 20zł
Manicure klasyczny- 25zł
Manicure SPA(manicure,kąpiel dłoni,peeling,krem)- 30zł
Manicure + malowanie- 30zł
Manicure+ zabieg parafinowy- 40zł
Zabieg parafinowy- 30zł
Henna na brwi/henna na rzęsy- 10zł
Regulacja brwi- 8zł
Henna na brwi i regulacja-15zł
Henna na brwi i rzęsy + regulacja brwi- 20zł
Henna na brwi i rzęsy- 15zł
Przekłuwanie uszu(z kolczykami)- 50zł
Przekłucie ucha(z kolczykiem)- 25zł
Przeklucie nosa(z kolczykiem)- 45zł
ceny za przedluzanie mam podobne i zelowanie mam podobne do Ciebie Lonia :) mysle ze takie ceny sa optymalne.
Niezbyt wygorowane, ale za niskie przeciez byc nie moga, bo nie beda naszej pracy doceniac :)
wg mnei ok ale nie wiem czemu tak dużo za przekłucie uszu? jaki masz pistolet?
Wiesz co uszy moge dać taniej... ale za kolczyka w nosie nie bardzo bo sam kolczyk do nosa kosztuje 33zł;/
Za uszu myślałam dać 40 zł hm.. to mogę zmienić
A za oistilet płaciłam chyba koło 150-200zł nie pamiętam dokladnie :)
A reszta ok?? ;)
A za cyrkonie Swarovskiego tylko 20 gr ? :)
ja mam za małe 0.50 gr a za duże 1 zł a to i tak mało ;)
Hm..ok to cene cyrkoni też zmienie :)
Dziewczyny, to i ja się udzielę, może coś podpowiecie bo nie wiem czy dobre ceny narzuciłam.
Za żelowe paznokcie na naturalnej płytce biorę 50zł, czasem za delikatne przedłużenie też wezmę 50zł
Za Żel na formie czy tipsie i długie biorę 60zł
Za Uzupełnienie 35zł
Za odnowę 40-45zł.. nie wiem która cena lepsza?
Za Manicure Hybrydowy 50zł, nie ważne czy frencz czy zwykły, jak robię żelowe z ozdobami, też za nie nie liczę..
Zabieg parafinowy 20zł
Za manicure z malowaniem 20zł
Za pedicure z malowaniem 30zł
I teraz jak policzyć gdy ktoś chce np hybrydę i parafinę.. wypadałoby dać zniżkę że w komplecie nie? Normalnie miałoby być 70zł, a policzyć ile 60-65zł?
Ja bym za komplety dawała zniżkę 5 zł ;p
Ania a Ty w domku robisz?
Tak w domu robię. I mam wrażenie że niektóre dziewczyny za darmo robią, bo jak mówię że 50zł za hybrydę czy za żel to się za głowę łapią, i ciągle powtarzają że za drogo.
Ale przecież materiały kosztują, sam pilniczek 4zł, a gdzie płyny do dezynfekcji rąk, powierzchni, narzędzi, cleaner, waciki, prąd itp, to wszystko schodzi za każdym razem przy klientkach. Zresztą ja jak mam 2-3n w miesiącu to święto :P
No dokładnie, ja mam za 50 żelowe, obojętnie co robię, czy french sam, czy z dodatkami :) ale też jak raz na pół roku ktoś przyjdzie to dobrze :D
Nie polecam cen z 5 zł ;p z nimi potem wiecznie jest problem i szukasz w portfelu czy przypadkiem nie masz.
Ja robię mega tanio. Ale robię też rzęsy po średniej cenie więc wychodze na swoje. Mnie zależy żeby mocno zejsc z czasem i jak za rok skończę szkołę to by ruszyć z czymś swoim.
Heh ale zawsze mogą zostawić napiwek z tych 5 zł ;p no problemowe masz rację, ale jeżeli Ania chce zrobić tą zniżkę, to 10 zł, trochę za dużo.
A co sądzicie o cenie za pakiet rzęsy+makijaż 120 zł ?
Moim zdaniem decydując się na ceny z końcówką 5, każda z nas wie, że należy mieć ileś tam tych pięcio złotówek na wydanie - ja nie widzę problemu, bo sama mam takie ceny.
I właśnie dużo babek zostawia te 5 zł jako napiwek :)
Ja tez mam ceny z piątką na końcu, choć nie wszystkie i zawsze zapas drobnych w portfelu :)
Moim zdaniem za odnowę lepiej brać tyle co za zrobienie nowych, materiałów się zużyje podobnie a jeszcze czas na spiłowanie dochodzi (więc czemu mamy brać mniej?), jak się weźmie więcej to niektóre babki będą zrywać żel żeby taniej wyszło zrobić nowe.
I będą przychodzić z naderwanymi paznokciami ? nie, no to już bez sensu trochę ;p
co do marudzących klientek, zawsze sie znajdą takie, dla których będzie za drogo, nawet jakby za 30zł było:) proponuję takich osób unikać, bo zawsze będą próbowały wymuszać zniżki, reklamacje, etc... niestety :( usługi są bardzo trudną branżą, bo ludzie nie rozumieją,że my tak zarabiamy na życie...:(
Aniu mieszkasz w mieście z dużym potencjałem klientek, na pewno też nie masz za wysokich cen! teraz pewnie sporo nowych osób, które do Ciebie dzwonią, to studniówkowe, stąd to zdziwienie cenami ;)
dziewczyny mój cennik wygląda tak
przedłużenie szablon 50zł
korekta [do 2 tygodni] 20zł
uzupełnienie 30-35zł [ z delikatną zmianą wzorka]
odnowa 50zł
stopy żel 35zł
hybryda ręce 35zł
hybryda stopy 30zł
żel na naturalnej płytce 50zł
siąganie żelu + odżywka 15zł
co wy na to? dodam że pazurki robie w domu . zmieniłybyście coś na moim miejscu?
Korektę bym dała za 30, a uzupełnienie 40.
a żel na naturalnej płytce dałabym 40.
Ja tak samo zrobiłabym jak Asiek, mam podobne ceny, z tym, że dopiero od przyszłego miesiąca wprowadzę hybrydy :)
Oto moj cennik sobie zrobiłam w PS na tle moich pazurkow :)
http://files.tinypic.pl/i/00222/u0d5i2slxz2r.jpg
dzięki dziewczyny. za naturalki biorę 50zł z tego powodu że moje klientki podchodowały je pod żelem i są bardzo długie:) i dlatego no.
patrycja a jak zrobiłaś ten cennik?
no tak, ale przecież mimo wszystko na naturalki schodzi mniej materiału ;) też bym zamieniła z 50 na 40 zł
Albo podwyższ odrobine cenę przedłużeni bo 50zł to i tak nie jest dużo, moim zdaniem powinna być jakaś różnica w cenie :)
Otworzyłam w Photo Shopie zdjęcie moich pazurków, weszłam w zakładkę u gory :
obrazek>dopasuj> jasność/kontrast, zmniejszylam jasnosc i kontrast, żeby zdjęcie stało się ciemne i żeby kolory za bardzo nie przebijały, zatwierdziłam.
Z narzędzi z boku wybrałam narzędzie pisania, rozciągnęlam na prawie calutkiej fotce obszar pisania, Wybrałam kolor, czcionkę, rozmiar i napisałam wszystko co chcialam.
Odstęp między opisem a ceną robiłam chyba spacją, a jeśli chcę zmienic miejsc położenia calego tekstu jaki napisałam, np podsunąć go do góry albo w dół, to wybieram z narzędzi z boku ikonkę, klikając i przytrzymując tekst, przesuwam sobie go dowolnie :)
Na koniec Wchodzę w zakładkę Warstwa>Rasteryzacja> Warstwa tekstowa
Potem plik, zapisz jako, nadaję nazwę, sprawdzam czy rozszerzenie jest JPG, JPEG i zapisuję :)
Oto ikonki których użyjesz:
http://files.tinypic.pl/i/00238/qtihgfmy4ukr.jpg
Patii gwarancja 3 tygodnie? zmień kochana, tygodniowa wystarczy w zupełności :)
No, ale dziewczynom będzie się kojarzyć, że tylko tyle wytrzymują :) a tak to pisze, że tyle, i tak nie przychodza na poprawki, tylko całe odnowy :)
Ale w końcu Ci się trafi taka co to wykorzysta :P
Może dopisz że uzupełnienie do iluś tam.... by zaznaczyć, ze po tym czasie jest odnowa.. ;)
a co do tej gwarancji, to faktycznie może Ci się przydarzyć jakaś co zgryzie sobie jednego pazurka około 3 tyg., przyjdzie do Ciebie i powie, że uderzyła i odpadł, żebyś zrobiła nowe. A, że tam są odrosty, to powie, że może zrobimy wszystkie od początku, więc może jakiś rabacik itd itd. ;)
Dokładnie o tym samym myślę co Natalia, lepiej nie pisać wcale, i tylko powiedzieć klientce, że tydzień reklamacji w razie jakby sobie z własnej winy uszkodziła ;)
Macie racje, usunę napis o gwarancji i zmienie cene zdejmowania masy, bo najczęściej tak jest, że głupio mi prosić aż 10 zł wiecej, żeby nie odstraszyc klientki :) a co do gwarancji to jak któras zapyta o nią, to odpowiem, że gwarancja obejmuje odpryśnięcia żelu, zapowietrzenia itd, ale urazów mechanicznych nie :)
Sama możesz od razu powiedzieć, co obejmuje gwarancja :) dziewczyny raczej sie nie pytają ;)
Pati a ta rekonstrukcja obgryzionych plus 5 zł to nie za mało ? Ja bym dała rekonstrukcję od 60 zł.. od dlatego że kiedyś Ci się trafi kobieta z tak zjedzonymi pazurkami, że za 55 zł nie będzie Ci się opłacało robić czasowo, ale to moje zdanie :)
Ja co prawda nie mam jeszcze cennika. Ale sie tak zastanawiam, gdy mamy uzupełnienie - nie ma zmiany wzorka, + nabłyszczenie, a powiedzmy klientka miała pod nabłyszczaczem one stroki, to wtedy je ponownie namalujecie? Bo wiadomo żeby nablyszczyć trzeba zmatowić więc wzór z farbek zniknie. Wtedy liczycie dodatkowo czy jak?
a co w przypadku kiedy dzwoni klientka, która nigdy u nas nie byla i chce uzupełnienie? Nie wiemy czego sie spodziewać, jakie żele wcześniej zastosowała inna stylistka.
To wtedy się mówi, że cenę określisz przy wizycie, bo przez tel ciężko powiedzieć ;)
więc podniosę cenę przedłużenia na 55ZŁ :) naturalki 45-50 [ króciaki 45 a długaśne 50] no a jaką cene dać za rekonstrukcje?? a za całkowite ściągnięcie żelu? a plus odżywka? i czasem dziewczyny przychodzą żebym tylko skróciła na długości:)