-
Odp: Odrost paznokcia
Kurczeee to i ja wstawie w koncu sie zebrałam zeby sie tu zalogowac odrost 61 dniowy mojej zakreconej klientki ktora nie ma czasu na nic :D oczyiscie byl to french z coverem moim zdaniem nie rozni sie mocno od plytki :)
---------- Dodano o godzinie 15:15 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:14 ----------
eee nie dodalo sie :( dziewczyny mam problem z ddooodaniem zdjecia :[
---------- Dodano o godzinie 15:16 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:15 ----------
http://images49.fotosik.pl/1197/1e0fad79e232fff2med.jpg
---------- Dodano o godzinie 15:17 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 15:16 ----------
jeeeest xD
-
wow!! Jaki odrost!! Klientka rekordzistka :D
-
o matko jaki odrościk, ale jak zelik sie pięknie trzyma, super
-
dziekuje :) chociaz ja bym nie mogla funkcjonowac z takim odrostem zmieniam praktycznie co tydzien jesli mam czas :D
-
-
odrost rzeczywiście mega.
Miała babka szczęście ,bo niestety chodząc z takim odrostem nie trudno o różne nieciekawe przygody:)
-
po prostu lekka praca hehe ;)
---------- Dodano o godzinie 20:41 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:39 ----------
ale wiele moich klientek tak chodzi niektore to az im ten zel po prostu zrosnie i wtedy chca hybryd :P
-
ja tez tydzien gora dwa i juz gmeram cos przy paznokciach i zmieniam. no odrost imponujący, cover naturalny bardzo, czytalam ze uzywasz modene wiec to pewnie od nich cover, tez go mam i nie zamienie:D
-
tak tak :) ale zawsze mieszam dodaje albo bialego albo czerwonego zalezy jaki mi przyjdzie ba zauwazylam ze nie kazdy cover taki sam :P raz przyjdzie taki za mocno rozowy a raz az podchodzi pod bez
-
jaaaaaaaaaa, ale odrost :D Grauluje dobrej pracy! ale żeby można chodzić z takim odrostem.. ??? :)
-
a to ja Wam wklejam.
Te czerwone to mojej mamy i ona ma już meega odrost po jednym tyg. Tu chyba mają ze 3, ale były zamalowane lakierem.
To drugie to miesięczny odrost.
-
-
Pinusia, nanami śliczne odrosty.
Wklejam też swój osobisty, bez trzech dni ... dwumiesięczny :D. W tym czasie było jedno dolewanie akrylu. Na pazurach był tylko cover, który pokrywałam zależnie od zachcianki różnymi lakierami. Dlatego udało mi się dotrwać do dziś. A teraz zmykam założyć sobie nowe pazurki :skacze:.
Od razu zaznaczam, paznokcie robię tylko sobie, więc hobbistycznie.
-
A to mój wygrz***** z telefonu bodaj 4 tyg.
zakropkowało mi słowo wygrz e bany:D:D
-
super odrościk, jak ładnie się wszystko trzyma, żadnych uskoków przy skorkach, ładne zdobienie
-
-
Kobieto, ile ma tygodni ? :) piękny, zero zapowietrzeń.
-
-
-
-
Nie, no z takimi to ja juz bym chodzic nie mogla, szczegolnie z kolorowkami ale widac, ze trzymaja sie jak na beton :ok:
-
Pinusia co Ty ?? 7 tygodni ... ? szok ! taki malutki odroscik :)
Ja czy mam duzy odrost czy maly to i tak zmieniam co dwa tygodnie ;)
-
Hehe Choco no pozazdościc tylko tym że tak pazurki rosną :)
Nanami tak 7 tygodni nawet nie wiem kiedy to zleciało ale siostra tak sie do nich przyzwyczaiła że nie chciała przyjść na odnowę :P Hehe no jej wolno rosna pazurki jak i mnie kiedyś rosły jak szalone a teraz się uparły i nie chcą :P
-
-
rudzielec super odrost :) zazdroszcze wam tych odrostow...ja kurde sama nie umialabym miec takiego... zbyt kusi ..
-
ja tez nie czesto mam odrosty:D zaraz cos zmieniam i gmeram:D
-
tutaj odrościk mojej klientki ^_^
pazurki były wykonane 5 lipca
dziś odrost który wyhodowała klientka...równe 7 tygodni :)
drugi mój, zdjęcie zrobione jakiś czas temu, odrost 2 tygodnie.
-
mój odrościk coś ok 3 tyg ..
-
a tutaj na naturalkach 6 tygodni
-
-
dziewczynki szkoda,ze nie piszecie od razu jakimi zelami bądz akrylami tak mocne paznokcie zrobiłyscie:))
-
-
a Tu moje kolientki, odrościki równo 3 tygodniowe :)
-
Patrycja, śliczne pazurki i odrościki też:)
-
I kolejna partia obydwa odrościki 4 tygodniowe :)
-
Testowałam jak długo wytrzymają robione przeze mnie pazurki. Po 5 tyg nie dałam rady. Denerwował mnie już odrost
Załącznik 65534
Co ciekawe termożele przestały zmieniać kolor. To co na zdjęciu jest żółte za nic nie chciało się zmienić na pomarańczowe :P
-
-
Z racji ze to temat ogólny o odroście to może zarzucę źdźbłem teorii, które stworzylam w sumie z myślą o moich klientkach, ale może początkującym pasjonatkom też się przyda :)
Moje klientki często pytają, czy jak zamalują odrost lakierem, to czy będzie to wystarczające rozwiązanie. Otóż nie. Paznokcie żelowe i akrylowe żeby były trwałe muszą posiadać pewną budowę. Naturalny paznokieć ma tzw linię stresu, która jest najbardziej narażona na uszkodzenia i można ją określić przyciskając niepomalowanego paznokcia do twardej powierzchni. W mniej więcej 1/3 od wolnego brzegu wyrysuje nam się biały łuk, który jest naszą LINIĄ STRESU. Jest to miejsce w którym paznokcie o złej budowie najczęściej pękają i wymaga ona większej dbałości. Na obrazku widać, że linia stresu jest wzmocniona poprzez wybudowaną ładną krzywą C.
http://i.pinger.pl/pgr94/ca5247cb001613f25123eafa/
Co sie dzieje w przypadku zbyt długo noszonego odrostu?
Po pierwsze: nasze paznokcie brzydko wyglądają:)
Po DRUGIE I NAJWAŻNIEJSZE: przez to, że nasza krzywa obsunęła się wraz z rosnącym paznokciem, linia stresu nie jest już chroniona. Co za tym idzie? Masa żelowa ciąży na paznokciu, linia stresu jest "odsłonięta", a paznokcie dużo bardziej narażone na urazy (np pęknięcia w miejscu stresu naszego naturalnego paznokcia).
http://i.pinger.pl/pgr13/7b4225550011c5305123eb25/
Co więc zrobić gdy nasze paznokcie mają więcej niż 3-4 tygodnie?
Najlepiej udać się do stylistki paznokci na odnowę, która pozwoli nam cieszyć się pięknymi paznokciami przez kolejne 3-4 tygodnie, lub na zdjęcie paznokci zupełnie. Wtedy żel lub akryl zostaje nam spiłowany do naszego naturalnego paznokcia, który nie obciążony niczym i bezpieczny, rośnie sobie nadal tak jak przed założeniem paznokci żelowych/ akrylowych. Mam nadzieję, że pomogłam Wam zrozumieć jak ważna jest dbałość o odrost i regularne go kontrolowanie :)
-
Pati fajny artykulik :D wysyłaj do gazetki ;)
-
Dwa dni temu przyszła do mnie na druga wizytę pewną Pani.
Pierwsza wizyta była ok.3 tyg.wcześniej.Klientka miała swoje bardzo krótkie i małe paznokcie.
zrobiłysmy wtedy przedłużenie french na szablonie.
Wizyta druga cover po całości.
Wszystkim nowym klientom klepie dokładnie to co wstawiła
Patrycja.
Klientka świadoma"bezpiecznego chodzenia z odrostem"tuż przed
Wyjściem do mnie mówi tak-jak one są takie naturalne to ja teraz przyjdę
Jak mi już to wszystko odrośnie.:wow:
Matko jedyna ręce mi opadły dziewczyny.!