no i to taka odpowiedź mi chodziło, dzięki wielkie
Printable View
no i to taka odpowiedź mi chodziło, dzięki wielkie
Malinowa, ja kładłam bazę hybrydową, kolor (zwykłą kolorówkę) i na to nabłyszczacz hybrydy i trzyma się pięknie. Klientce nie trzymała się zwykła kolorowa hybryda, ale to co napisałam jak najbardziej! :)
to dobrze wiedzieć, kurcze ja dzisiaj robiłam babeczce hybrydę z golden nails, kolorek ładny ale krycie słabe, trzy warstwy i jeszcze nie było tak jak trzeba, nie jestem zadowolona z efektu, dlatego pytałam czy można zwykłą kolorówką zrobić pazurki w taki sam sposob jak hybrydy czyli bez budowania, widzę że tak robicie, teraz będę mądrzejsza, bałam się jej dać zwykły kolorowy żel, a teraz widzę że niepotrzebnie
malinowa ja robię tak jak choco, czyli ta druga wersja ;)
dziewczyny używałyście tych hybryd?
Color Club?
A ja Was wszystkie zaskocze ;) zaczynam dopiero z hybrydkami i kupiłam kilka kolorków z allepaznokcie, raz zrobiłam znajomej french, przyszla do mnie po miesiącu (pazurki wolno rosną) i żel byl prawie nie naruszony (bite 3 tygodnie nic!!). Generalnie trzymają się ok 10 dni. Ostatno skorzystałam też z promocji MM i kupiłam - miodzio kolorek, super się nakłada, bez polotu do tych z allepaznokcie ale... po 3 dniach robiły się odpryski, załamałam się kompletnie, nie wiem czy zrobiłam coś źle, czytam wątek już chyba z 2 godziny i wydaje mi się że wszystko dobrze nałożyłam (skórki, mat, odtłuszczasz, primer <kwasowy>, top/baza- 2min, kolor- 2min x2, top/baza -2min) brzeg też raczej dobrze zabezpieczyłam, może primer bez kwasu łagodniejszy byłby lepszy (?) nie wiem juz sama, coś bede dalej kombiinować...
pozdrawiam
p.s. przesyłam fotke problemowych hybrydek po zrobieniu, może któras z Was 'coś' zauważy
Witam!dziewczyny moze mi cos poradzicie Od jakiegos czasu mam problem ze zdejmowaniem hybryd Uzywam do tego acetonu ktory kupuje w hurtowni kosmetycznej Wczesniej nie mialam takiego problemu a teraz kupilam w innej hurtowni ten aceton Czy to aceton moze byc przyczyna?uzywam hybryd głownie Indigo,troche MM i Harmony Zdejmuje lekko wierzchnia warstwe pilnikiem,namaczam wacik w acetonie i owijam folia aluminiowa Nawet po 20min wiekszosc musze pilnikiem pilowac a wczesniej ladnie schodzilo
skoro wcześniej nie miałaś problemu ze ściąganiem tych hybryd
a zmnieniłaś aceton
to tu tkwi właśnie problem ...
czesc dziewczyny :lol: czy wiecie jak jest z wytrzymałością Indigo one phase w porównaniu ze zwykłymi lakierami hybrydowymi Indigo? :cwaniak: z góry dziękuję za odpowiedź :skacze:
czytałam Wasze negatywne komentarze na temat hybryd LaPerl.
Mimo wszystko je zamówiłam,bo i tak w większości kładę je na żel a kolory mają fajne.
Zrobiłam kilka kompletów na naturze i gdyby nie to,ze niektóre kolory mają takie jakby grudki to można je śmiało polecić.
Chciałam Was tylko zapytać jak Wam się pracowało ich nabłyszczaczem,bo u mnie cos kiepsko nabłyszcza i nie wiem czy to jego wina czy też żarówek.
Kupiłam i wyrzuciłam:( oieniądze w błoto. i lakiery i bazę z topem.
tzn,że w ogóle nie nadały się do użycia?
mam prawie wszystkie kolory i chyba w trzech są te grudki(róż,błękit i fiolet )
w sumie po wybłyszczeniu znikają.
nawet na naturze trzymają sie b.dobrze.
tylko ten nabłyszczacz mnie zastanawia...
Jeśli chodzi o Lakiery hybrydowe MM do ściągania polecamy płyn do rozmiękczania polimeru DISSOLVERE Preparat do rozmiękczania DISSOLVERE (80 ml) - MisteroMilano. Procedura ściągania jest dokładnie taka jak opisałaś powyżej, czyli zwilzamy wacik płynem, nakładamy na paznokcia, zawijamy folią, odczekujemy3 do 5 minut... i gotowe :)
Dziewczęta, co najmniej kilka z was korzysta z hybrydek Indigo i MM.... powiedzcie mi czy jakościowo są one zbliżone? czy może, któryś byście bardziej polecały? :> I kolejne pytanko: czy któraś z was łączyła te firmy (np baza z Indigo, lakier z MM - bądź odwrotnie)? Jakie były efekty? :> tak już dostaje bzika, bo nie wiem które wybrac :woot::skacze2:a najchętniej to bym pomieszała... bo i tu i tu jakies fajne kolorki :skacze: Tylko jak z wytrzymałością? wiem, żę są ok... bo je polecacie ;), ale zastanawiam się które są lepsze :D z góry dziekuję :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:
łączyłam hybrydy indigo z bazą mm i było ok
Ja łączę bazę z indigo z kolorami mm, sama mam kilka kolorków z indigo i kilka z mm, jakościowo nie widzę różnicy, np bordo jest identyczne
jeśli miałabym na któryś się zdecydować, to chyba jednak mm, bo w indigo wnerwia mnie to kółeczko w butelce przez które wpada słoneczko i może się robić glucik ;) ( a może to nie od tego kółeczka? )
Dziękuję za odpowiedzi :kwiatek::kooffa::master:... Samaron, a czy zauważyłaś by, któryś trzymał się dłużej? Czy czas ich żywotności jest taki sam ? :D
Szczerze nie zauważyłam, żeby któryś był trwalszy bądź nie,
wydaje mi się, że sporo zależy od bazy/topu niekoniecznie od kolorówki,
do tej pory używałam z indigo, chociaż ma w środku farfocle (dlatego jej nie mieszam) oraz zżółkła mi trochę, ale ja mam jeszcze z tych pierwszych partii z niedopracowanym pomalowanym gwintem, w nowych podobno jest lepiej. Sam produkt jest ok, nie wiem czy zżółkł mi z upływem czasu czy np podbrudził się lekko od innych kolorów, szczególnie czerwieni. A właśnie jeszcze co do czerwieni takiej intensywnej r02 chyba, niestety barwi płytkę nawet pod bazą, krycie ma rewelacyjne ale ten mały defekt doprowadza mnie do szału, nie da się po czerwieni zrobić frencza ;)
Podsumowując baza indigo, kolory mm, (ja osobiście bardzo lubię gelish od harmony, ale nie chcę Ci już mieszać skoro postanowiłaś wybrać pomiędzy powyższymi firmami :) )
Teraz zakupiłam 2 kolorki na próbę z NC, więc jak przetestuję to również coś skrobnę.
A ja zaczynam przygode z hybryda jaka baze i top polecacie ?
sloneczko base/lucido czyli 2w1 Mistero Milano :)
A co powiecie na temat basy z KODI czy Harmony czytalam troche ostatnio o niej i sie nad nia zastanawiam ;)
bo MM u mnie w kraju nie ma ;(
w Nails Company masz bazę i top w jednym
poza tym jest wciąż promocja na hybrydę 2+1
czyli możesz wziąć sobie 2 kolorki a baza/top dostajesz gratis :ok:
dziewczyny a ja mam pytanie jakim acetonem ściągacie gelisha harmony????
bo ja mam problem baza mi się nie rozpuszcza i zostaje muszę ją kopytkiem metalowym ściągać bo nie da rady a kolor i nabłyszczający schodzą super (odpadają samoczynnie) używam acetonu z daimond nails i próbowałam również soak off z sun flower
białaaaa a jak ci sie trzymaja te gelish harmony ?? Bo jak rozumiem masz baze i kolor i nabłyszczacz harmony ?? ;)
trzymać się trzymają super, kolorki mam z sf, mm nie mam żadnego z gelisha mam tylko bazę i nabłyszczacz i mam problem z tym bo baza mi pozostaje przy ściąganiu
Dziewczyny! Dylemat: shellac, MM, bluesky a może coś innego? Cena podobna a jak z trwałością? Chciałabym dokupić parę odcieni z jakiejś firmy i już sama nie wiem czego chcę ;)
Białaaa, a jak Ci się trzymają te kolory z SF? Kładziesz je na baze z harmony? czy może używasz tej z SF?? ^_^
używam bazę i nabłyszczacz z gelisha kolorki mam z sf i mm i się super trzyma wszystko, mam z sf bazę i powiem że kiepska jest bo odpryskiwały zaraz
ponawiam pytanie
z jakiej firmy używacie acetony przy ściąganiu gelisha i że zschodzi baza również????????????
Shellac po 65zł+ chodzi, MM dokładnie za 50zł a Blue koło 45 więc dla mnie te ceny są podobne - widać też zależy jak komu leży ;) Mam MM i Golden Nails zastanawiam się nad kompletem od Indigo a dodatkowo właśnie czegoś z powyższych. Piłowanie na bank odpada. Głownie zależy mi na trwałości. Wiem, że bluesky to podróbka pytanie jak dobra ;) Nie miałam styczności z Shellackiem więc zastanawiam się czy nie jadą na brand logo z ceną...
jeśli ktoś kupuje do sowjego użytku 3 sztuki hybrydy to moze nie ma róznicy czy 45 zł czy 65 ale jak trzeba kupić do salony 15 kolorów to już jest różnica.. nie mówiąc póniej o dokupywaniu kolorów jak sie skończą , cena produktu decyduje o cenie usługi naszej póżniej. najlepiej aby cena butelki zwróciła sie po dwóch zabiegach . A ja uwielbiam Shellac i swietnie sie je sciaga w acetonie w 2 minuty dosłownie , jedyny minus to tylko dośc mała gama kolorystyczna.
Do mnie przyjeżdża taka dojezdna dzieweczka z W-wy (mieszka trochę tu trochę tam), w W-ie robi shellac i przyjeżdża z odpryskami niestety, schodzi w acetonie szybko - to fakt, ale mam wrażenie, że jednak trwałość w zamian za łatwość zdejmowania, nie wiem, sama shellakiem nie robię i w sumie nie znam stylistki, która by na ten produkt narzekała, ten "brand logo" jak nazwałaś, wiesz no nie bez powodu ;)
Wracając jeszcze do podróbek - klientki też znają się na produktach i wiedzą, która marka jest dobra a która nie bardzo :)
Ja powiem tak.. nigdy nie zdejmuje hybryd acetonem.. zawsze pilnikiem z dwóch powodów- po pierwsze robię to szybciej ( slyszałam ze po kilku zdejmowaniach acetonem hybrydy zaczynają się gorzej nosić), po drugie zawsze zostawiam warstwę starej bazy co utwardza pazurka z każdym kolejnym zabiegiem. Moje klientki nie boją się pilnika, bo wiedzą, że nie piłuję im płytki - zależy im na czasie noszenia, więc dodatkowo udzielam rad jak o nie dbać, żeby móc sie nimi cieszyć nawet 4-5 tyg. Mam może dwie - trzy panie, ktorym hybryda się słabiej trzyma, wtedy robię utwardzanie akrylem pod hybrydę. Wtedy tym bardziej nie używam acetonu;)
A ja jak dawałam Shellaca na utwardzone pazurki żelem to strasznie pękał , zarówno jak dałam nabłyszczacz do "twardych" żeli jak i ten opryginalny Shellac. Inne hybrydy bez problemu sie trzymaja na żelu/akrylu a Shellac pęka. U was też tak bywa?
Do CHOCOLATA;
1-Interesuje mnie jakie czynności wykonujesz jeśli po spiłowaniu masy hybrydowej zostawiasz cienką warstwę starej bazy???
2-A odnośnie słabszych paznokci i utwardzenia akrylem;
Ja nie pracuję akrylem ,więc czy takiej pani można zasugerować utwardzenie żelem?
Rozumię,że żel należy zmatowić ,opracować paznokieć ,odpylić szczoteczką i co dalej.....doradzcie-
-czy pociągnąć bazą hybrydową lampa,potem lakier kolorowy hybrydowy L. i pociągnąć topem i przemyć?
-czy na odpylony paznokieć nałożyć od razu kolorowy żel Hybrydowy
Bardzo proszę o odpowiedz.
A ja wlasnie kupilam sobie te niby podroby i zeby jeszcze bylo fajnie to tylko 28 sztuk !!!! wydalam kupe kasy i jest mi z tym dobrze.Osoby ktore mi je polecily sa bardzo zadowolone i uzywaja w salonie,klientki zadowolone z tych podrob :p
Na żelu nie probowałam, zawsze robię to akrylem - matowię go, potem odpylam, linię wlosa przejeżdzam pędzelkiem z cleanerem
kłade bazę
2x kolor
przemywam
Co do "odnowy"
ścieram wiekszosc materiału, zostawiając warstwkę bazy z poprzedniej stylizacji
odpylam
przecieram cleanerem
miejsce odrostu - primer
baza po calości
2x kolor
top przemywam
A zapomnialam dodac im drozsze produkty tym lepsze!!!! No i nie podrobki :P ...bo to zbrodnia uzywac podrobek lol
BLUESKY SHELLAC UV NAIL POLISH 10ML
All our bluesky shellac are 100% Authentic direct from bluesky company with certificate !!!
BLUESKY SHELLAC™ COMPANY produces and manufacturers its own brand of hybrid shellac gel polish. Bluesky shellac™ is a fully registered trademark
The term shellac applies to the type of hybrid gel polish used.
Like CND with its own brand name and not a cheap imitation.
All shellac products regardless of the manufacturar contain the same ingrediants.
Ja próbowałam hybrydy na żelu. jak robiłam tak:
- baza do żelu (bonder)
- 2x kolor hybrydy
- nabłyszczacz do żelu
i taka kombinacja bardzo szybko pękała.. ale jak używałam na wierzch nabłyszczacza do hybryd to trzymało sie super :) ( hybryd używałam z MM)