A ja mam pytanie z innej beczki i nie wiem, czy w dobrym temacie, jak coś proszę o przeniesienie.
Zastanawiam się nad kursem rzęskowym, ale nie wiem, czy to jeszcze jest opłacalne, w moim mieście ceny utrzymują się w granicy 100-150 zł za nowe. Wiadomo, że po kursie będę wklejać rzęsy z jakieś 3 godziny :(
Jakie macie zainteresowanie na rzęski?
12-02-2013, 14:58
Agnieszka Praska
Odp: Przedłużanie rzęs 1:1 - wątek ogólny cz.2
moniek a prawidlowo maczasz rzeske w kleju?? zostaje na koncuweczce malenka kropelka kleju??
mozliwe ze nieprawidlowo prowadzisz rzeske przy wsowaniu na naturalka ;)
emilia ja za nowe 1:1 biore 150zl, oplaca sie ;) na poczatki bedzie ci dluzej schodzic ale jak dojdziesz do wprawy to zejdziesz duzo z czasu:) ja pierwsze rzeski kleilam po ok 5h, pozniej zchodzilam do 3h a teraz szybciutko leci do 1,5h :) kilka stron wczesniej dziewczyny wyliczyly koszt zuzycia materialow przejzyj ;)
12-02-2013, 15:02
moniek09
Cytat:
Napisał agulusia
moniek a prawidlowo maczasz rzeske w kleju?? zostaje na koncuweczce malenka kropelka kleju??
mozliwe ze nieprawidlowo prowadzisz rzeske przy wsowaniu na naturalka ;)
emilia ja za nowe 1:1 biore 150zl, oplaca sie ;) na poczatki bedzie ci dluzej schodzic ale jak dojdziesz do wprawy to zejdziesz duzo z czasu:) ja pierwsze rzeski kleilam po ok 5h, pozniej zchodzilam do 3h a teraz szybciutko leci do 1,5h :) kilka stron wczesniej dziewczyny wyliczyly koszt zuzycia materialow przejzyj ;)
ojj nie mam takiej kropelki na końcóweczce, maczam 2/3 dłguości, ale raczej nie zauważyłam tej kropelki, nawet nie wiedziałam, że musi być, nic mi na kursie nie powiedziano.
12-02-2013, 15:07
Agnieszka Praska
mozliwe ze masz za malutko kleju na koncowce rzeski a jesli jest szybkoschnacy to wysycha i sie nie doklei u nasady ;)
12-02-2013, 15:09
moniek09
Cytat:
Napisał agulusia
mozliwe ze masz za malutko kleju na koncowce rzeski a jesli jest szybkoschnacy to wysycha i sie nie doklei u nasady ;)
spróbuję zwrócić na to uwagę przy następnym klejeniu, ale też wydaje mi się, że mam problem z odpowiednim wsunięciem rzęsy. To już chyba muszę wyćwiczyć? Jeszcze jedno pytanie, czy przez tą końcówkę rzęsy mogą strasznie wypadać już na drugi dzień po założeniu?
12-02-2013, 15:11
natalia268
ja ostatnio usłyszałam, ze taka babka robiła rzesy u kobiety w 45 min. To możliwe ?
12-02-2013, 15:14
marchewkowy_las
Cytat:
Napisał moniek09
Dziewczyny mam problem z doklejeniem rzęski u nasady, ta końcówka często mi się nie dokleja, czy macie na to jakieś rady? Wklejać rzęsę bardziej pionowo?
tak, bardziej pionowo, musisz kłaść sztuczną nasadą, nie brzuszkiem.
mogą się szybciej odklejać właśnie dlatego, że nasada nie była odpowiednio przymocowana.
mysiaczeq, odsączaj nadmiar kleju lub bierz mniej kleju. nie klej rzęs obok siebie, klej rzęsy po jednej naprzemiennie na jednym i drugim oku, na 100% pomoże.
natalia268, ja osobiście myślę, że możliwe wykleić ładnie i starannie rzęsy w 45minut. tylko to ma być sam czas aplikacji, bez przygotowań rzęs do zabiegu.
12-02-2013, 15:20
Agnieszka Praska
Cytat:
Napisał moniek09
spróbuję zwrócić na to uwagę przy następnym klejeniu, ale też wydaje mi się, że mam problem z odpowiednim wsunięciem rzęsy. To już chyba muszę wyćwiczyć? Jeszcze jedno pytanie, czy przez tą końcówkę rzęsy mogą strasznie wypadać już na drugi dzień po założeniu?
moga odklejac sie od nieparawidlowego zaaplikowania ;)
natalia mozliwe ;) jak klientka ma malo rzesek a stylistka ma wprawione rece to jest mozliwe:)
12-02-2013, 15:20
moniek09
Dziękuję dziewczyny będę próbowała :) Powiedzcie mi czy 40-60 zł to dużo jak jeszcze trochę ćwiczę? Już nie wychodzi masakra, bo nawet całkiem ładnie wyglądają, ale takie idealne jak Wasze nie są :)
12-02-2013, 15:31
Agnieszka Praska
duzo:wow: chyba zartujesz smieszne pieniadze ja za rzesy:huh:
ja pierwsze 3 robilam za darmo pozniej kolejne 20 kasowalam po 120zl, a pozniej juz kleilam po 180zl
12-02-2013, 15:37
moniek09
Cytat:
Napisał agulusia
duzo:wow: chyba zartujesz smieszne pieniadze ja za rzesy:huh:
ja pierwsze 3 robilam za darmo pozniej kolejne 20 kasowalam po 120zl, a pozniej juz kleilam po 180zl
pierwsze 5 robiłam za darmo, a teraz właśnie w tych okolicach robię, ale jak mówie nie są idealne i to mnie męczy, choć, wiem, że nie da się odrazu robić cuda :D
12-02-2013, 19:28
Zen.
Kiedyś juz o tym była mowa- nie rób tak po taniości bo potem będzie ci bardzo ciężko wejść na wyższą cenę - proponowałabym 100-120 zł.
12-02-2013, 19:54
Mysiaczeq
dziekuje za odpowiedzi, calkiem mozliwe ze mam za cieplo w pokoju, co do klejenia naprzemiennie oczu to tak robie, najpierw rzeska na jednym oku potem na drugim i wracam do pierwszego, kleju biorę mało, kropeleczka malutenka na koncu (tak ze az czasem nie chce sie przykleic taka mala), zawsze odsaczam jak widze ze jest za duzo, albo zbieram peseta nadmiar. chodzilo mi bardziej o to ze jak przykleje rzese syntetyczna do naturalnej i przejde na drugie oko to juz zdazy sie ona skleic ze "zrobionymi " juz rzeskami
12-02-2013, 20:13
moniek09
Cytat:
Napisał Zen.
Kiedyś juz o tym była mowa- nie rób tak po taniości bo potem będzie ci bardzo ciężko wejść na wyższą cenę - proponowałabym 100-120 zł.
Tylko u mnie najwięcej biorą 150 to też nie mogę narazie tak dużo, puki nie robię tego ekstra.
12-02-2013, 20:24
Agnieszka Praska
mysiaczek podejrzewam ze masz za cieplo ;) ja w tej chwili staram sie utrzymac 19st, klientka kocyk dostaje i jest git :D klej schnie piorunem
moniek bierz wiecej bo nie podniesiesz ceny pozniej jak pojn\dzie fama ze prawie za darmo robisz, pozniej kazda proba podniesienia cen bedzie sie konczyc utrata klientek ;)
12-02-2013, 20:26
nadiuszka
Cytat:
Napisał natalia268
ja ostatnio usłyszałam, ze taka babka robiła rzesy u kobiety w 45 min. To możliwe ?
a było to na 100% 1:1? może Expres jakiś? albo pani miała po 50 rzęs doklejone na oko.
pełnej prawidłowej aplikacji od A do Z na obydwu oczach NIE DA SIĘ zrobić w 45 minut.
Cytat:
Napisał agulusia
moniek bierz wiecej bo nie podniesiesz ceny pozniej jak pojn\dzie fama ze prawie za darmo robisz, pozniej kazda proba podniesienia cen bedzie sie konczyc utrata klientek ;)
tak jest, ale jak ja to mówię zawsze: więcej kosztuje, mniej klientek, kasy tyle samo.
moniek, przyjmij sobie zasadę taką że co 5 np klientka to podnosisz o 10 zł, albo co miesiąc/dwa. aż dojdziesz do ceny jaką sobie założyłaś.
dla stałych inne warunki. mówisz że: "np. doszkoliłaś się, kupiłaś łóżko, przechodzisz na lepszy klej i tp. dlatego podnoszę ceny o X złotych. dla Pani jako dla mojej stałej klientki przez 2 następne zabiegi będzie rabat i będzie Pani płaciła tyle samo co wcześniej, ale od miesiąca Y cena dla Pani będzie taka sama jak dla pozostałych klientek" poczuje się wyjątkowo, będzie wiedziała że jesteś w stosunku do niej fer i nie podnosisz z dnia na dzień.
12-02-2013, 20:46
bombelkowa
moniek, dziewczyny dobrze mówią :)
ja miałam dzisiaj za ciepło w salonie i mi się sklejały ;[; się wkurzyłam..
12-02-2013, 21:47
moniek09
Cytat:
Napisał nadiuszka
a było to na 100% 1:1? może Expres jakiś? albo pani miała po 50 rzęs doklejone na oko.
pełnej prawidłowej aplikacji od A do Z na obydwu oczach NIE DA SIĘ zrobić w 45 minut.
tak jest, ale jak ja to mówię zawsze: więcej kosztuje, mniej klientek, kasy tyle samo.
moniek, przyjmij sobie zasadę taką że co 5 np klientka to podnosisz o 10 zł, albo co miesiąc/dwa. aż dojdziesz do ceny jaką sobie założyłaś.
dla stałych inne warunki. mówisz że: "np. doszkoliłaś się, kupiłaś łóżko, przechodzisz na lepszy klej i tp. dlatego podnoszę ceny o X złotych. dla Pani jako dla mojej stałej klientki przez 2 następne zabiegi będzie rabat i będzie Pani płaciła tyle samo co wcześniej, ale od miesiąca Y cena dla Pani będzie taka sama jak dla pozostałych klientek" poczuje się wyjątkowo, będzie wiedziała że jesteś w stosunku do niej fer i nie podnosisz z dnia na dzień.
oo to chyba tak zrobię :)
13-02-2013, 09:44
Agula Hol
A mi się dzieje tak samo jak Mysiaczq-owi. Kleje na HS-5 i sklejają mi się niemiłosiernie. Kleje oczywiście naprzemiennie w każdym oku, gorąco w pokoju nie mam, klientki zawsze o koc wołają. Potem jak je rozdzielam to czesto mi odpadaja od naturalnej. Klej jest świeży bo otwarty od połowy stycznia. Jutro bedzie paczka to otworze nowy bo może ten jakiś felerny trafiłam, będę mieć porównanie. Jeśli nadal będą się sklejać to będę wietrzyć albo przechowywać lodówce. Już sama nie wiem, do tej pory nie widziałam takiej potrzeby bo w swoim pokoiku utrzymuje zawsze stałą temperaturę ok 17-18 stopni i nigdy nie miałam problemu.
13-02-2013, 09:51
bombelkowa
ja niestety wczoraj dałam czadu.. jak przyszłam to było zimno i zapodałam ogrzewanie.. no i mam za swoje.. Trzeba było rozklejać :/:
13-02-2013, 10:48
aparatka
To ten hs5 taki wrazliwy jest??
Dzis wieczorem bede pierwszy raz kleic na hs4 i mam troche obaw,bo wczesniej uzywalam ciut wolniejszego z Ipn...trudno,najwyzej bede musiala nabrac szybszych ruchow :torba:
Mam nadzieje,ze sie jakos "dogadam" z tym klejem :zab:
13-02-2013, 10:56
edytakon
Laski nie dawajcie za duzo tego naszego kleju, on przez to tez moze nie chceć schnać..
Niestety Hs5 bywa kaprysny. Czego nie mozna powiedzie\c o HS 4 czy Ultra plus B
13-02-2013, 11:55
Agnieszka Praska
Agula ja w lodowce trzymam i mam chlodno w pokoju, zawsze wietrze przed klientka i jak wkleje rzeske to zanim zabiore pesety to juz jest sucho ;)
13-02-2013, 12:32
Gorzkajakmokka
A w lecie to chyba trzeba klimę albo wiatrak ( chociaż to drugie to pewnie niewygodne?). Aż się boję lata bo przy moim tempie to będzie masakra :D
13-02-2013, 14:04
pinoczetkaaa
nadiuszka a ja się z Toba nie zgadazam;) miałam panie o lichych rzeskach i dokladnie 45 minut i rzesy założone. Gęsciocha ja nie jestem w stanie w takim czasie wykleić , ale te lichutkie jakoś mi poszły. Oczywiście mówię tu o 1:1 . Ja kleje hs4 w pokoju mam raczej chłodno , nic się nie skleja a nawet jak tam jakies dwie się złączą to bardzo latwo sie rozdziela i nic nie odpada.
13-02-2013, 14:22
aparatka
Ciesze sie,ze hs4 nie wymaga zadnych "specjalnych " warunkow:D
13-02-2013, 14:41
Agnieszka Praska
ja w lato mam wiatrak i trzeba sie uwijac bo schnie expresem:D
13-02-2013, 22:36
nadiuszka
Cytat:
Napisał pinoczetkaaa
nadiuszka a ja się z Toba nie zgadazam
masz prawo się nie zgadzać.
ja mówię o średniostatystycznej klientce która ma na oku około 100-120 rzęs. dobrej jakości aplikacji od A do Z na takiej klientce w 45 minut zrobić się nie da. na żadnym kleju. takie moje zdanie i basta.
jak ktoś potrafi to chciałabym to zobaczyć na własne oczy a może uwierzę.
ja nie przeciągam zabiegu w nieskończoność a i na czas się nie patrzę żeby jakoś specjalnie przyśpieszać. jeżeli klientka ma mało rzęs odpowiednich doklejam na babylashes cieniuteńkie krótkie rzęski 0,07 żeby to jakoś wyglądało. tyle na marginesie ;)
14-02-2013, 09:29
moniek09
Próbowałam wczoraj z tą kropelką na końcóweczce i wkładałam rzęskę bardziej pionowo. Szło mi już lepiej, nie każda się dobrze doklejała, ale już wiem jak to robić. Mam jescze problem z klejem, bo nakładam go za dużo i później są takie obklejone ;/ A jak zaś dam mniej to nie umiem przykleić.
14-02-2013, 09:59
aparatka
Ja mam troszke inny problem i moze tez mi pomozecie;)
Dziewczyna na rzesy wczoraj nie przyszla i ma byc dzisiaj...
Wczesniej kleilam rzeski sypane,a teraz mam w paskach evo..
No i Kurka mowila,ze moge je na czolo klientki nakleic,zeby byly tylko prosto..
Babcia zgodzila sie mi polozyc na chwile pod pensety,bym sobie sprobowala no i juz widze,ze mi ten pasek przeszkadzal,choc przeklejalam parokrotnie,bo ja wlasnie jak kleje,to dlonie delikatnie opieram na czole...
W jakim miejscu naklejacie dokladnie ten pasek,czy w takim wypadku powinnam umiescic go na grzbiecie dloni??
Moze i glupie pytanie,ale prosze o rade:)
14-02-2013, 10:09
moniek09
Ja próbowałam i na czole przykleić i na dłoni, niestety nie wygodnie mi tak, dlatego teraz stawiam pudełeczko obok podstawki pod klej i z niego wyciągam rzęski.
14-02-2013, 10:12
meraszka
ja jestem praworęczna i kleję sobie lekko pod skosem, nad prawą brwią klientki- tak ze częśc paska zachodzi już na skroń- nie niszczy się wtedy rzęsek i nie przeszkadzają pod ręką
14-02-2013, 10:21
loginka
Ja przyklajema na srodku czola :D próbowałam na dłoni ale jak kleiłam do lewego oka i miałam odseparowaną rzęske to uciekała mi ona zanim oderwalam rzęske z lewej dłoni i bylo mi po prostu niewygodnie, dlatego zostałam przy czole :)
14-02-2013, 11:24
nadiuszka
aparatka, jeżeli masz zamiar kleić z jednego paska to przyklej na palec wskazujący. i tak przez całą aplikacje jest prosty więc jest wygodnie a bliżej już tych rzęs mieć nie będziesz.
jak używasz kilku rozmiarów rzęs więc jest kilka pasków to na tylnej części dłoni.
moim zdaniem przyklejanie na czoło jest trochę mało profesjonalne... ja bym nie chciała żeby mi stylistka coś na czoło kleiła. a jak używasz 5 rozmiarów rzęs? jak to będzie wyglądało?
jedyne co czasem daje na czoło to podkładka silikonowa jak już mi się do ręki nie klei, ale i tak mi przeszkadza. jakoś sobie z palcami i dłonią póki co radzę...
14-02-2013, 12:41
mucha
Witam się ponownie :)
Bedzie mega długi post, kto go przeczyta ? ;)
14-02-2013, 13:50
aparatka
mucha,cos jak sie rejestrowalam to pokazywal sie mini przewodnik i w nim pisalo,ze trzeba wstawic skan certyfikatow na odpowiedni temat...ja skanera do tableta nie podlacze,ale moze pojade gdzies poskanowac;)
Co do bratowej skubiacej namietnie brwi i rzesy-moze jakby jej zalozyc paznokcie akrylowe lub zelowe to by sie problem rozwiazal? Sama robie sobie od jakiegos czasu,bo jak siedze przy filmie lub sie zdenerwuje,to skubie przy twarzy a mam sklonnosci do tradziku:/:
Teraz sobie nie poskubie:D i buzia sie goi...
I rzesy tez skubalam...tak troche
Nakupowalam rzes wczesniej,ale te z evo mi sie podobaja:)wiec pewnie przy nich zostane i dokupie wiecej...
nadiuszka,fajny sposob z tym placem wskazujacym...jak doklejalam do czola,to non stop zahaczalam reka
14-02-2013, 13:58
bombelkowa
ja na paluchu te co używam najczęściej a grzbiecie dłoni resztę ;)
do nadania rangi wystarczy w miarę ładne zdjęcia nie musi być skan.
14-02-2013, 16:04
edusia777
ja tez przyklejam na pudelko tak jak moniek. tak mi jest najwygodniej, nie musze uwazac czy wsadze reke w pasek z rzesami:) i nie ma problemu jak zostana rzesy bo nie trzeba paska odklejac i nie zuzywa sie ten klej na pasku;) a jak sie konczy jakis rozmiar to odklejam stary pasek i na to miejsce przyklejam nowy. dobry jest ten sposob jesli ktos ma odruch po rzesach sypkich