Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Bogusia polecam Ci Bonding Gel, który przed nabłyszczaczem możesz nałożyć przy skórkach ( nie zalewając ich :) ) utwardzasz minutkę i nakładasz żel nabłyszczający. Nic się nie zapowietrza, a bonding starcza na bardzo długo ;)
27-06-2012, 19:00
Patii
Nysza dziękuję za odpowiedź :) W sumie na początku martwiłam się co to jest, ale jak zauważyłam, ze rośnie z paznokciem i nic złego więcej się nie dzieje, to po prostu to olałam... A mogłam iść do dermatologa ;)
Bogusia ja mam nabłyszczacz od DobrejRady, ale mi się zapowietrza jak wyjadę na naturalny, poza żel jednofazowy. Za to jak byłam na szkoleniu, agulusia mówiła o nabłyszczaczu z Infinity :) Podobno nim można właśnie na naturalka wyjechać i nie będzie się zapowietrzał, ale ja osobiście nie sprawdzałam :)
27-06-2012, 19:20
Nysza
Chcialam kupic nablyszczac, ktory bedziesz tez dobry na naturalki........ten pierwszy to jest twardy czy miekki bo juz sie pogubilam Nyszko?
Wstawiam jeszcze zdjecie pazurkow...........juz powoli trace cierpliwosc..chcialam zeby bylo tak ladnie a tu znowu taka przerwa miedzy nauturalkiem a kamuflazem.........jak robie kamuflazem wyzej to widac uskok a teraz jak zaczelam nisko to widac przerwe........na doszkalaniu zrobilam wczesnej ok a teraz jakos nie wychodzi.....macie jakies wskazowki moze jak powinnam dzialac?
Chcialam jeszcze zapytac - jesli mam primer juz od roku mozliwe,ze jest przeterminowany i traci swoja funkcjonalnosc? I czy jakosc kamuflazy moze powodowac podpowietrzenia?
jakosc kamuflazy moze powodowac podpowietrzenia, dobrze jest dac wczesniej clear, a potem dopiero kamuflaz, jesli nie jestes go pewna. sprobuj bardziej wycieniowac kamuflaz w stronę wału -zeby coraz mniej go bylo
28-06-2012, 13:47
Annauelle
Cytat:
Napisał Kaniusia0
to pazurek po dwóch tygodniach trzyma się super tylko tak z boku zaczęlo się robic.... co moglam zrobic zle? dobrze przygotowalam paznokcia do nakladania zelu , zmatowilam plytke, odtłuscilam, itd...
Kochana wydaje mi sie ze zbyt mało żelu jest na tym boczku....albo go za bardzo wypiłowałas przy opracowaniu,albo zbyt mało był nałożony....przy zbyt małej ilości zelu mozesz cudowac a i tak będzie sie odwarstwiac i wykruszac.
Proponuje zowniez przed nabłyszczeniem zastosowac line out - super sie sprawdza przy zapowietrzeniach własnie w tych miejscach. :)
28-06-2012, 14:09
malinowa
Bogusia1984 nie bój się położyć kamuflażu tuż przy skórkach, musi go tam być bardzo cienko i nie ma obawy że Ci spłynie na skórki, ja robię tak, że biorę sporą kulkę kamuflażu i kładę w miejscu gdzie ma być najniżej uśmiech i rozprowadzam na boki tworząc linię uśmiechu i nastepnie delikatnie rozprowadzam w stronę skórek cieniując , nie ma żadnego uskoku ani odstępu od skórek, pod kamuflaż daje zawsze żel bonder wcierając w całą płytkę przy samych skórkach, jest go minimalna ilość więc można dojechać do samych skórek
03-07-2012, 00:57
Bogusia1984
Dziewczyny mam taki problem, z ktorym dosyc dlugo walcze.wyprobowalam zel ibd, modeny, sunflowera i ciagle mam wrazenie, ze w momencie kiedy buduje tipsy i chce zachowac cienkosc pazurkow na wolnym brzegu sa one niedostatecznie twarde.pokrywam boki dosyc dokladnie zelem i nic.dopiero jak dam duzo wiecej zelu w momencie jak dotykam koncowek to zuje ze sa twarde i mocne...co ja robie zle? na szkoleniu pani zrobila mi takie mega cienkie i byly twarde jak skala.a ja nie moge..........help pleaseeeeeeeeeeeeee:(
03-07-2012, 06:45
Nysza
a te wybudowane przez Ciebie paznokcie traca na jakości ??, liftują się ??, odpryskuje wolny brzeg ???
że chcesz aby były twardo/sztywne - to zależy od rodzaju żelu jakim się stylizuje
03-07-2012, 10:57
Bogusia1984
Chcialam zeby byly twardsze - paznokcie sa gietkie i malo wytrzymale - czasem sie ukruszaja na koncach lub lamia najzwyczajniej.......
03-07-2012, 12:28
malinowa
Bogusia1984 nie wiem na jakim żelu z sun flower robisz pazurki, ale ja w tej chwili już drugi tydzień noszę french wykonany żelem sun flower galaretka brzoskwiniową wymieszaną z rzadkim żelem budującym sun flower żeby tą galaretką rozrzedzić nieco i mimo tego że są cienkie nic się nie kruszy i nie łamie,
napisz czy ty pracujesz na tipsie czy na szablonie? pewnie gdzieś popełniasz błąd, może krzywa c źle zbudowana?
04-07-2012, 00:01
Bogusia1984
Watpie, zeby to byla wina zelu.to definitywnie po mojej stronie lezy problem.....moze musze pocwiczyc..........bylam na doszkalaniu no i d....
04-07-2012, 11:22
stefcia92
Bogusia1984 - może za mało żelu kładziesz? ja robie tak (żeby końcówka nie była taka gruba) :
po namalowaniu np. frencha - buduje krzywą C tak : nakładam kulkę żelową na środek pazurka i przeciagam w strone skórek na boki ale końcówki nie pokrywam do końca- zostawiam ok 3mm nie pokrytych żelem. -> nakładam 2 kulke i przeciągam tak jak pierwsza + na końcówkę. wtedy ładnie się profiluje. mam nadzieje ze coś pomogłam
mam inny problem walczę już z nim od dłuższego czasu :( myślałam ze to wina primera bo zmieniłam z bezkwasowego na kwasowy ale nie :( przy skórkach i w środkowej części tworzą sie jakieś białe krechy plami itp. już ręce mi opadają nie mam pojęcia od czego :( dziewczyny w temacie o piłowaniu poleciły mi żebym mniej naciskała pilnikiem ale to też nie pomogło :(
nie widać tak dobrze na tym zdjęciu ale mam nadzieje że coś razem wymyślimy :) ? (najbardziej problem widoczny jest na paznokciu małym środkowym i serdecznym.)
może być tak jak stefcia napisała, ze za mało żelu jest po bokach
aczkolwiek żele nowej generacji nie wymagaja już aplikowania w dużych ilościach
a pazurki są mocne i wytrzymałe na życie codzienne ...
ale zastanowiło mnie jeszcze jedno
na kursie mówisz, ze miałaś twarde pazurki
a w domu pracujesz na tym samych produktach ???
jeśli tak to może być to tez wina słabych już żarówek w lampie ...
ale nie poddawaj się ćwicz dalej
najlepiej gdybyś poszła na dobre doszkolenie bo wówczas widać co i jak ...
04-07-2012, 17:52
Bogusia1984
Nyszko dziekuje - jestes kochana odpowiadajac za kazdym razem na nurtujace pytania - super z Ciebie profesjonalistka. Dziekuje serdecznie.
Stefcia sprobuje Twojego sposobu - jak i wezme druga zapasowa lampe- moze zarowki wysiadly.....
04-07-2012, 18:45
stefcia92
kupiłam nowiutka lampe 2 tyg temu i żaróweczki też są nowe. ale juz robiło sie tak przed wymiana . wiec to raczej nie żarówki :(
21-07-2012, 02:09
Bogusia1984
Witam - nie wiem jak sobie poradzic z takim problemem- to juz drugi raz u tej klientki gdy przedluzam kamuflazem widze, ze powstaja jakies dziwne kolory pomiedzy naturalkiem a tipsem i zelem - czy wina moze lezec po stronie koloru? ponownie staralam sie jak najblizej podjechac do walu aby nie widac bylo roznicy ale nadal to widze i przeszkadza to strasznie...na zywo pazurki wygladaja lepiej ............. http://pliki.wzorki.info/images/qWNU2.jpg http://pliki.wzorki.info/images/Ti34.jpg
21-07-2012, 16:07
sztynka
Bogusia ja nadal widzę, że za grubo dajesz kamuflażu przy wale. Ja robię tak. Najpierw daję na całe łoże cieniutka warstewkę kamuflażu, a potem w miejsce przy frenchu grubą i gęstą kulkę. Dzięki temu przy odroście wygląda to ok. Nie wiem jaki masz kamuflaż, ale dla tej Pani proponowałabym coś bardziej brzoskwiniowego niż różowego, może make-up cover z I-Nails?
22-07-2012, 00:00
Bogusia1984
Mam ten z inalis ale nie widze wiekszej roznicy pomiedzy tym z modeny. Wczesniej kladlam cieniej przy wale i bylo widac na pazurkach - ma takie linie ciemnawe i brzydko to wyglada......prosze zobacz - dziekuje za podpowiedz - postaram sie moze bardziej scieniowac nastepnym razem............. http://pliki.wzorki.info/images/vlS6r.jpg
22-07-2012, 00:40
Askar
Bogusia, a masz dobrze wymieszany cover? Czasami żele rozwarstwiają się w pojemniczku i na pazurku mogą wyjść dziwne przebarwienia. I druga sprawa: czy pędzelek, którego używasz do nakładania coverka jest czysty? (nieubrudzony innymi barwionymi żelami)
22-07-2012, 02:06
Bogusia1984
Oho przyznam sie bez bicia, ze troche zamajtam tym coverem, ale nie za duzo hihihi skupie sie na tym nastepnym razem - pedzelek staram sie wycierac jak najczesciej. spostrzeglam, ze jej plytka jest chyba troche jasniejsza od covera - moze w tym przyczyna.........Dziekuje kochana za rady - skupie sie na tych dwoch elementach i zobacze czy uzyskam efekty.
23-07-2012, 09:39
Agnieszka Praska
musisz mocniej wycieniowac :) i bedzie ok :)
30-07-2012, 22:02
madziorkowa
Dziewczyny mam problem, potrzebuje szybkiej odp i nie wiedzialam gdzie umiescic to pytanie wiec postanowiłam tutaj. Czy mozna w lakier hybrydowy wtapiać ozdoby?
31-07-2012, 09:40
kaka80
ja wtapiam,ale np cos cienkiego-jak folia,pazlotko,brokat itp,cyrkonie pod nablyszczacz,no i oczywiscie malowanki farbką tez pod nablyszczacz ;)
31-07-2012, 10:55
nanami7
ja wklejam cyrkonie, male miekkie holo, naklejki... ;)
31-07-2012, 11:00
madziorkowa
aha :) dzieki za odp dziewczyny. Klientka wyslala mi takie zdjęcie i zapytala czy mozna by cos takiego zrobic hybryda... jak myslicie ? to jest chyba brokat i hologramy myślicie da sie to nablyszczaczem pokryc ?
źródło zdjęcia : internet ale nie mam dokładnej str bo dostałam je od koleżanki na facebooku ;)
31-07-2012, 12:45
nanami7
hm... mysle ze da sie :P ale nie recze:)
31-07-2012, 15:20
madziorkowa
wypróbuje dzisiaj na mamie ;) hehe jak nie to bedziemy robic żelowe :) dzieki dziewczyny :)
31-07-2012, 21:11
kaka80
da sie napewno tylko naloz na kolor,pokryj bezbarwnym a na to nablyszczacz ;)
01-08-2012, 14:09
Nysza
dokładnie kaka80 będzie się trzymać jak ta lala:)
21-08-2012, 00:08
Bogusia1984
Dziewczyny chcialam zapytac czy trzeba zaciskac tunel takze przy uzupelnieniu? po dlugim czasie to juz naturalki zostaja...........i nie wiem czy nalezy ?
21-08-2012, 10:20
natalia268
madziorkowa i jak robiłas ?
ja odpisuje pewnie za późno, ale w samych hybrydach nie da się tego zrobić. Bynajmniej mi nie udało się przykryć brokatu samym nabłyszczaczem.
21-08-2012, 13:36
asia
bogusia, przy odnowie za bardzo nie ma jak zacisnąć, natomiast mozna sobie wyfrezowac nowy tunel od spodu ;)
21-08-2012, 13:59
madziorkowa
Cytat:
Napisał natalia268
ja odpisuje pewnie za późno, ale w samych hybrydach nie da się tego zrobić. Bynajmniej mi nie udało się przykryć brokatu samym nabłyszczaczem.
dałam baze później kolor ciniutenko nabłyszczacz na to ozdoby i później jeszcze raz nabłyszczacz i się udało nic nie odstawało i wogóle tylko nie mam zdjęcia bo próbowałam na mamie na jednym palcu to ci nie pokaże :/
22-08-2012, 21:12
sztynka
Cytat:
Napisał Bogusia1984
Dziewczyny chcialam zapytac czy trzeba zaciskac tunel takze przy uzupelnieniu? po dlugim czasie to juz naturalki zostaja...........i nie wiem czy nalezy ?
Bogusia ja przy uzupełnieniu tak trochę zaciskam, wtedy masa się dokładnie łączy z pazurkiem i jest cieniutko po bokach. Ale jeśli masz frezarkę to można pod spodem właśnie wyfrezować np. stożkiem, albo walcem malutkim .
26-08-2012, 02:00
Bogusia1984
Dziewczyny nie moge poradzic sobie z tymi bialymi bruzdami na jej pazurkach - nie uzylam kamuflazu aby nie bylo widac roznicy w przejsciu..ale nadal wyglada to zle..........moze zmieszac kamuflaz z bialym aby na maksa rozjasnic przy walach te bruzdy.........tylko z tymi pazurkami mam problem........... http://pliki.wzorki.info/images/WAQJx.jpg
Cytat:
Napisał natalia268
samym nablyszczaczem nie ale pokryc warstwą zelu ja np tym pokrywam co daje na baze i wtedy kochana nablyszczacz ;)
26-08-2012, 11:00
Candynails
Ja bym zaproponowała taiej klientce jakiś kolor na całość, najlepiej jakiś wyrazisty, czerwony albo ciemny róż. Przy odrastaniu kolor będzie odwracał uwagę od tych białych bruzd przy wałach, będą estetyczne. A jeżeli będzie się upierała, to możesz zdobienia przeciągnąć bardziej w stronę skórek, żeby to zakryć. Kamuflaż faktycznie niewiele tu zdziała, będą wyglądały dobrze przez kilka dni, a po tygodniu białe zabarwienie zacznie się wyłaniać, zresztą kamuflażu musiałabyś nałożyć dość grubo żeby to zakryć, a przy wałach staramy się nakładać cieniutko;) z białym żelem nie mieszaj, paznokcie będą wyglądały bardzo sztucznie i mętnie.
26-08-2012, 11:53
sztynka
Zgadzam się z Candynails całkowicie. Jeśli Pani chce mieć frencza to zaproponuj zdobienie przy skórkach. Ja w takich sytuacjach daję np srebrny pyłek multikolor przy skórkach, małe pieguski, czy też cyrkonie, ewentualnie kokardki akrylowe, co wygląda bardzo ładnie. Na reszcie można już nic nie dawać. Zrezygnuj całkowicie z różowego kamuflażu u tej Pani, bo on potęguje problem.
28-08-2012, 01:28
Bogusia1984
wybrnelam tak - dziekuje serdecznie za pomoc - klientka zadowolona- musialam dac mega cieniutko kamuflaz aby chociaz troszke przykryc te linie........... http://pliki.wzorki.info/images/o9Y85.jpg