Pewnie, że tak :)
Printable View
Pewnie, że tak :)
Zapomniałabym, po ok 5 sek w lampie, potrafi nieźle zaboleć podczas utwardzania. Niby przy cieńszej warstwie już mniej, ale klientki komfort jest ważny, dlatego szukam alternatywy.
W tej chwili pracuję na I-nails, jak na początek przygody z pazurkami są całkiem fajne :)
Teraz zainteresowałam się Mistero Milano, może następnym razem kupię żele z tej firmy ;) Ale póki co wykończę I-nails :) Najbardziej lubię jednofazówkę, maskeda i Prima White, fajny też jest podkładowy, jednofazówka violet i kolorowe (teraz testuję te z serii Paradise) a co builderów (superbudujący i brick) właściwie też nic nie mam :D Jedyne co to z Cosmic white się niezbyt lubimy...
witam:P
ja pracuje na IBD, ale okopnie piecze a wlasciwie "pali" budujacy clear w lampie, chcialam zmienic na christrio, wszytskie produkty mam marki IBD i wykonuje w taki sposób: matuje, odluszczam daje primer bezkwasowy nastepnie bonder po nim budujacy builder clear i na koniec nablyszcacz intense sealwczesniej pracowalam na produktach sun flower ale duzo sie naczytalam tu na forum ze to jakosciowo dobre produkty zachcialo mi sie zmiany:/:, ogolnie jestem bardzo zadolwolona z marki IBD, tylko to pieczenie...
mam pytanie czy christrio to jedno- czy trojfazowka?? i jesli bym chciala pracowac tylko na tych produktach i je kupic, to co musze miec na uwadze?? to znaczy primer, bonder, budujacy i nablyszcazc??chyba ze to jednofazowka, ja zeluję tylko paznokcie naturalne..
nablyszczacz instense seal, pieknie blyszczy, ale swieci pod ultrafioletem, a nie kazda klientka to lubi.. czy nablyszcacz christrio rowniez siweci pod ultrafioletem??
czym sie rozni Basic One Sculpture Clear od Basic one clear ?? ktory jest z nich gesciejszy, ja wole gesciejsze to znaczy sredniogeste, bo na rzadkich nie umiem pracowac, rozlewaja mi sie, budujacy z IBD odpwoiadal mi pod wzgledem konstystencji
slyszalam ze te zele christrio sa swietne samopoziomujace, same pozytywy..:ziewam:
przepraszam ze tak wypytuje, ale napewno macie spore doswiadczenie z ta marka, a ja nie:happybday:
dziekuje i pozdrawiam serdecznie:-)
kate tak jak mówisz ibd to bardzo dobra marka chociaz to pieczenie przy budującym jest okropne do tej pory żele budujace ktore miałam to żadne tak bardzo nie piekły jak własnie ibd :why:
Też pracuje na IBD, ale z pieczeniem nie mam takiego problemu, trzeba wyczuć produkt :) ja tak po 7-10 s. każe wyjmować łapkę z lampki i można w ten sposób ominąć to nieprzyjemne uczucie :)
Chociaż też rozważam zmianę produktów,chociaż są super jakościowo, żele twarde jak akryl, ale wukrza mnie to, że nie mają covera i biały też srednio biały :/ Więc te dwa zele muszę kupowac z innej firmy. I taka mieszanka wychodzi :/: Zastanawiam się nad przejściem nad INDIGO lub Astonishing Nails, ale do tej pory się zdecydować nie mogę ;(
Emila ja też pracuję na IBD, cover i whita mam od dobrej rady;) maskeda i używam teraz do frenchu 3d białego - rewelacja... śnieżna biel i równiutka linia uśmiechu;) i to, że mieszam firmy na trzymanie pazurów nie ma wpływu!!! tak jak mowisz twarde jak akryl, a ja ze wzgledu na moje klientki, które doceniają ich twardość i trwałość NIE ZMNIENIĘ na żadne inne!!
ja byłam na szkoleniu które sie odbyło na zelach ibd i tez kamuflaz był innej firmy a biały do frencha jeszcze innej primer jeszcze , jeszcze innej :D tylko bonder był też ibd i pazurki trzymały sie jak beton ;)
powiem Ci ze ja mam bialy IBD ale ten French Xtreme i jest supr, bardzo bielutki,stosuje go do frencha i na to nakladam najczesciej jakis brokacik , wyglada to pieknie, w sumie jestem zadowolona bardzo z IBd ale to pieczenie- dostaje szalu jak sie to dzieje;(
a czy ktoras z Was pracuje na Christrio albo maila do czynienia z tymi produktami??
Też ma białego xtreme, ale on dla mnie nie jest taki biały :)
I też używam mieszanek covera również masked, a biały z PB pure white. Oczywiście wszystko ładnie się trzyma, ale kobieta zmienna jest i chciałabym spróbować czegoś innego ^_^
ja dotychczas PB blush numer 1 , kupiłam ostatnio noname różowy przezroczysty i byłam w szoku - bardzo podobny do PB tylko nie wiem jeszcze jak z wytrzymałością , na razie tydzień i jest ok, zastanawia nie czy te droższe żele rzeczywiście są tak dużo lepsze od tych tańszych ?
czy oprócz pięknych opakowań i dobrej akcji promocyjnej czymś sie różnią ?
muszę sprostować że to nie noname tylko basic różowy przezroczysty o ten http://allegro.pl/slay-basic-pink-15...725027377.html
Kurs zrobilam zaraz po maturzei10lat temu i o ile dobrze pamietam, to uczono mnie na produktach marki La Femme-masakra totalna dlatego zaraz po kursie po prostu sie poddalam bo stwierdzilam, ze po prostu sie do tego nie nadaje :sciana:-dzis wiem, ze to byl wielki blad bo po prostu produkty tej marki to totalna porazka :glupek:. Jakies 3lata temu sytuacja zmusila mnie do tego by sprobowac jeszcze raz ( w uk nie moglam znalezc zadnej pozadnej stylistki i stwierdzilam, ze takie "cuda" jakie one czaruja na mouch biednych paznokciach to nawet ja sama wyczaruje a moze nawet lepiej ;) )-kupilam caly sprzet i zele IBD-pracowalo mi sie na nich ok poza tym, ze masakrycznie mnie uczulaly-oczy mi puchly okropnie, rece cale w malenkich, czerwnoych i swedzacych krostkach. Moj plan zarobkowy wiec legl w gruzach i postanowilam pozostac jedynie przy swoich wlasnych paznokciach i w miare mozliwosci zabezpieczac sie przed alergia (gogle, maseczka, dlugi rekaw, chustka na szyji itp). Po roku jakos zachcialo mi sie znow krotkich i naturalnych paznokci i odstawilam wszystko w kat.
Niedawno pomyslalam sobie, ze moze sprobuje akrylu i alergii zadnej na szczescie nie mam, ucze sie poki co na sobie, ale ciagnie mnie nadal do zelu, wiec postanowilam sprobowac jeszcze innych firm w poszukiwaniu takiej, ktora mnie nie bedzie tak uczulac jak IBD-kupilam poki co zele SPN, Perfect Beauty oraz I-nails. Jestem zachwycona nimi poki co jezeli chodzi o prace na nich-sa fantastyczne i blush PB po prostu moj numer 1 :ok:. Dzis pierwszy raz robilam nimi paznokcie, wiec trzymajcie kciuki, zebym jutro nie obudzila sie znow cala zapuchnieta itp. Mam nadzieje, ze bedzie lepiej bo naprawde PB i SPN sa swietne i chcialabym na nich pracowac.
Oj to rzeczywiście nie ciekawie, ja bym juz dawno wszystko wywaliła. Podziwiam Cię, że masz jeszcze chęci do tego :)
mnie blush PB czasem wkurza i zawsze jak mówię że zmieniam żel to zaczyna się słuchać , tylko w cieple trzeba trochę szybciej nim pracować
Emila jezeli to bylo do mnie to fakt-ja sama siebie tez podziwiam za ten upor :haha: Dzis na szczescie obudzilam sie w takim stanie jak wczoraj, wiec :jupi:. Moze to zasluga zmiany zeli na inne albo po prostu pochlaniacz pylu robi swoje i dlatego nic zlego sie nie zadzialo-w kazdym razie jestem happy i oby tak dalej :ok:. Najwiekszym problem z tego wszystkiego okazalo sie zrobienie fotek paznokciom :hahaha: za nic nie moge dobrze uchwycic, zeby bylo dobrze widac i zdobienia i budowe paznokcia. Ciagle jakie takie niewyrazne mi wychodza czy robie telefonem czy aparatem. Nad tym tez trzeba bedzie potrenowac :wstydek:
Na to też mamy radę: http://forum.wzorki.info/zdjecia-paz...-paznokci.html
Lubka ja od 1,5 roku należe do "szczęśliwego' grona alergiczek żelowych. jaka forma by nie była, mam te same objawy co Ty. Nie poddałam się, dalej robiłam. Czasem mam masakryczne dni, umieram, gluty z nosa lecą, ale dam radę. Znalazłam dobrego lekarza i zobaczymy.
Ja pracuję na takich mieszankach, że byście się zdziwiły. Primer bezkwasowy z IMS, podkład jednofazówka no name, cover masked I-Nails, biały Golden Nails, kolorówka no Name i I-Nails :D
Sztynka ja tez nie mam zamiaru sie poddawac :ok:. Generalnie alergikiem nie jestem, wiec mam nadzieje, ze jak postaram sie zminimalizowac kontakt z pylem jak najbardziej sie da to jakos to bedzie :ok:
Najwazniejsze, że macie chęci i zapał do pracy :) powodzonka dziewczynki :D
Dziewczyny ratujcie;(Może któraś z was doradzi mi coś na temat żelu firmy IBD. Zastanawiam się nad kupieniem tego zelu i bondera bo słyszałam że są bardzo dobre. Nie wiem tylko czy żel IBD bezbarwny budujący nadaje się też na naturalną płytkę czy tylko na tipsy i formy? Do tej pory pracowałam na żelu SunFlower 2" i bonderze z I-Nails ale za każdym razem po troszeczku podchodzi mi powietrze przy skórkach (chociaż ich nie zalewam i w ogóle staram się robić wszystko tak jak trzeba). A może jest to wina tego że zamiast clinera używam spirytusu salicylowego? Proszę doradźcie coś;(
Tutaj mamy opinie na temat produktów IBD:
http://forum.wzorki.info/sprzedawcy-.../2748-ibd.html
Agulusia mam do ciebie pytanko zkupilam sobie zelki perfect z silcare powiedz mi czy używasz pod niego bondera z tej lini czy coś innego kładziesz pod spód
Duzo dziewczyn pracuje na modenie i dużo na sf jedna będzie ci to chwaliła druga to najlepiej jeśli cie interesuja te dwie firmy kup sobie na początek małe pojemności i porównaj wtedy przekonasz sie na własnej skórze co dla ciebie dobre ;)
wlaśnie chciałam zapytac o żele mistero milano, czy są godne polecenia bo ceny tez maja tak w miarę przystępne. kiedys byłam na ich pokazie i kobieta która prowadziła pokaz bardzo kompetentnie mówiła o tych produktach.