samaron super. Przy najmniej będą wiedzieć na co zwracać uwagę.
jedni jest pewne muszę iść do jakiegoś sklepu 'wszystko po 3 zł' zakupić pędzle. Może się jakieś fajne trafią do ćwiczeń?
Printable View
samaron super. Przy najmniej będą wiedzieć na co zwracać uwagę.
jedni jest pewne muszę iść do jakiegoś sklepu 'wszystko po 3 zł' zakupić pędzle. Może się jakieś fajne trafią do ćwiczeń?
sylla- ja trafiłam na fajne właśnie :) warto sprawdzić
kwadraciki mam całe czarne. No niektóre kryją, ale rewelacji nie widzę w porównaniu do tych co miałam wcześniej... a różowy i żółty wcale nie kryją. Na czarnej powierzchni to mażna zapomnieć o malowaniu, a właśnie na tym mi zależało. Normalnie jakbym miała phoenixy wlane w tubki maimeri polycolor. Jestem wściekła. Nawet nie mam żadnej farbki żeby porównac i ewentualne reklamacje robić... płakać mi się z tego wszystkiego. Tak się cieszyłam na te farbki :(
Hersa i Elaxx mogłybyście podać nr lub nazwę koloru, tych słabo kryjących?
Ja kupiłam srebrną i złotą pół kryjące i dziwiłam się, czemu te kolory słabo kryją ;)
a mnie biała polycolor zżółkła, a czarna zaschła w tubce :( musiałam gwoździem przebijać żeby się do niej dostać :(
może to od partii produkcyjnej zależy??
bo mnie się jakieś lipne trafiły :(
Kamilko albo w sklepie na półce długo leżały... Ja raz kupiłam dwie tubki z Renesans - fiolet miał super konsystencję a taki łososiowy był gęsty i grudkowy
Mi ta Rose pale 208 nie kryje właśnie. Tak jak Lemon Yellow 100, reszta lepsza ale też bez rewelacji. Następnym razem kupię z Renesansu matowe. Mam jedną i jest lepsza od Policolorów, z tym, że nie wiem czy mnie ktoś w bambuko nie zrobił, tak jak pisałam... ale więcej nie zaryzykuję.
Albo dekorala kupię. Kiedyś zostało mi trochę białej po malowaniu mebli i była dobra farba, mocno kryła. Ciekawe jak z kolorami i czy się mieszają fajnie. Trzebaby wypróbować i wtedy ewentualnie się zrzucić czy coś, porozlewać w pojemniczki i się podzielić, bo pojemności duże są.
nie wiem kochana :( mam tez czerwona i zielona z poly i sa oki :) ale i tak sie zrazilam bo dalam za farbki 6,90 za szt i nie naciszylam sie nimi za dlugo :/:
Z tego co ja wiem to przewaznie farby zlote i srebrne nie kryja w calosci.
Dziewczyny, dopiero początkuję i mam pytanie - bo chyba na nie słuchałam uważnie na zajęciach i nie wiem, jeśli np robie akryl ble ble ble.. później maluje farbkami akrylowymi - to :
- po farbkach nakładam warstwę żelu przeźroczystego czy akrylu?
a po 2:
- jeśli chce się tego pozbyć, to bez problemu mogę to spiłować?
- co jeśli klientka po tygodniu z kwiatkami postanawia mieć coś innego nie chcemy zdejmować jej akrylu tylko odnowę zrobić po kwiatkach malowanych???
Czekam na odp z utęsknieniem ... pozdr
na przedłużonych pazurkach już opiłowanych itp. (wszystko jedno czy to akryl czy to żel) malujesz farbkami czekasz z 5min żeby dobrze wyschły i dajesz nabłyszczacz, albo jednofazówkę i do lampy. Jak chcesz zmienić wzór to wystarczy że spiłujesz tylko tą cieniutką warstwę razem z farbką :)
Kupiłam farbki od dobrejrady. Będę testować...zobaczymy :skacze:
Dziewczyny, ja zakupiłam komplet farbek z Yasmin, kolorki mają bardzo fajne i ładnie kryją :) ale dziś zakupiłam dwie farbki z Chromaakrylu (białą i fioletową) mają duże pojemności bo po 150 ml, kosztują 7 zł za sztukę i są rewelacyjne! biała bardzo ładnie kryje nawet na ciemnych powierzchniach, można używać od razu po wyciśnięciu z tubki, bez rozcieńczania wodą i ich konsystencja jest genialna...
Mam czarna farbkę z Chromoacryl i może i dobrze kryje ale strasznie źle maluje mi się nią cieniutkie kreseczki...
nie mam czarnej, mam tylko dwa kolory, białą i fioletową i maluje mi się nimi bardzo fajnie...w zasadzie to są pierwsze farbki przy użyciu których zaczęło mi coś wychodzić :D
- Witam, jestem tu nowa :) i mam 1 problem niedawno kupiłam w sklepie dla plastyków farbki akrylowe firmy Pidilite. Czy mogę je stosować do zdobień na tipsach? Jeżeli tak to pod żel czy na ostatnią warstwę przed nabłyszczaczem? Proszę o szybką pomoc :) :D
kolor red jest zarezerwowany dla administracji forum;)//tusia
jakiekolwiek farbki, byleby byly akrylowe moga byc stosowane i pod zel i pod nablyszczacz, wzor ma nie zajmowac wiecej niz 1/3 powierzchni zwartej, czyli mozna sobie i ozdobic wieksza powierzchnie tipsa, czy tez przedluzonego pazurka ale zeby przerwac wzór, czyli np naprzeciwlegle, przy wale paznokciowym i na wolnym brzegu. W przypadku zamalowania wiekszej powierzchni niz 1/3 zel badz gloss moze odprysnac, moze.. ale nie musi:)
bardzo przydatna informacja :] dziękuję
Kupiłam dzisiaj farbki akrylowe takie : Załącznik 32921
No i wzięłam się do roboty :D haha pewna byłam, że to jest banalne, troszkę się pomyliłam xD
nic mi nie wyszło jak chciałam, nie wiem, będę próbować dalej może coś lepszego tym razem wyjdzie xd
wrzucam fotke, zakładam że to moje pierwsze coś 'a-la' one stroke, na razie na kartce :D tylko się nie śmiejcie! :leze:
Załącznik 32922
bierycia czy to farbki akrylowe z Lidla ??
tak z lidla :)
Mam pytanie. Też mam farbki kupione jakieś 2 lata temu- i nieużywane przez 2 lata;p Podobne jak te wyżej ale firmy phoenix. I powiem Wam, że ciężko mi się nimi maluje.... Powiedzcie mi czy może lepszym wyborem będzie zakup farbek specjalnych do paznokci? Patrze właśnie na stronę, mają piękne kolory itd... a te moje to porażka a jest ich 24 tubki... Kolory takie mocne... Do stroke one się nadają, ale do obrazków- porażka.... Co byście mi radziły? Może któraś z Was ma takie jak ja te farbki phoenix? Może to ja coś źle robię... Zaznaczam, iż nie są zgęstniałe ani zaschnięte- na moje oko stan bardzo dobry.
oo to fajnie, też je kupię:)