-
Odp: ile czasu zajmuje wam zrobienie paznokci i jak skrócić czas pracy
chcialabym zobaczyc wkoncu idealne paznokcie, omg to znaczy ze jak siedzie 2,3 godz nad paznokciami to juz jestem prefekcjonistka?? jea!! niestety nie zaliczam sie do takich wiem ze duzo mi brakuje, ale wiem tez to ze jak mialam wiecej klientek to sila rzeczy swoja prace wykonywalam coraz to szybciej i wcale nie gorzej bo mialam wiecej wprawy, o wlasnie tak to sie nazywa WPRAWA...:)
-
Mi się udało zrobić krótkiego frencza w 1,5h jak mnie czas gonił, fakt, uśmiech nie był idealny, ale budowa poprawna. Nie robię cudnych paznokci jakie można zobaczyć w galeriach niektórych dziewczyn z forum, ale moim zdaniem są wykonane prawidłowo i estetycznie, zazwyczaj żeluję naturalki, więc ciężko się popisać, jak każdy idzie w inną stronę, i to że robię pazurki 4 czy 5 lat mi nie pomogło bo nie pracuję zarobkowo i mam mało klientek i mało czasu na nowe. Nikt mi nie powie, że czas jaki robimy pazurki liczony w latach ma znaczenie. To czas jaki poświęcamy ćwiczeniom i ilość zrobionych stylizacji ma znaczenie czyli tak zwana "wprawa". Oczywiście nie zawsze. Znam "stylistki" po szkołach, kursach, które pracują w zawodzie kilka lat, a dalej przyklejają białe tipsy na pół płytki i dają cienką warstwę żelu na to. Więc znowu wracamy do tego, że to kwestia indywidualna :)
evenense- nie bądź taka, pokaż te swoje boskie, dopieszczone prace, nie każ się prosić
-
Cytat:
Napisał
natalia268
evenense Zachęcamy do wklejenia swoich prac w odpowiednich tematach oraz założenia albumu.
Ja też chcę zobaczyć, uwielbiam pazurki rodem z rosyjskich stronek:love:
PS. przepraszam za offtopa:)
-
Evenense chyba o to Tobie chodzilo zeby zrobic sensacje na forum. Najlepiej kogos oceniac, a samemu nie wystawic sie na pozarcie. Gdybys nie miala nic do ukrycia to po prostu bys swoje prace wkleila. Kazdy z nas moze sie wymadrzac i oceniac. A moze to zazdrosc, ze po tylu latach doswiadczenia nie wypracowalas sobie takiego dobrego czasu ... ?
Ja nie mowie ze nie mozna kogos oceniac, jasne krytyka sie zawsze przyda a nie tylko "slodzenie". Jednak dziala to w dwie strony. Skoro jestes profesjonalistka to nie powinnas sie niczego wstydzic.
-
oj Kobietki i po co się tak gryźć, jedna nadrabia czasem w jednym miejscu druga w drugim, ja robie 2-3 h ale pracuje bez frezarki, robię wszystko ręcznie, skórki odsuwam, te naprawde straszne wycinam, próg tipsa, kształt itd a już najgorzej odnowa sciąganie masy- wszystko ręcznie może kiedyś też dojde do 2h ze zdobieniem, a 1,5 bez, kwestia wprawy i sprzętu, bo sądze, że z frezarką byłoby szybciej:):rybka:
PS. Ladys cudne prace, moje tak po 2,5 nie wyglądaja nawet a co dopiero po 1,5 godizny :D
-
Cytat:
Napisał
natalia268
evenense Zachęcamy do wklejenia swoich prac w odpowiednich tematach oraz założenia albumu.
bardzo dziekuję za zachętne ale nie mam ani czasu ani potrzeby by zakladać galerie na forach . mam ten etap za sobą.jednak dziekuje za sugestie :)
nanami7 nie, ani sie nie wstydze ,ani nikomu nie zazdroszczę. Bo uwierz mi nie mam takiego charakteru i potrzeby.Od sensacji jestem daleka wiec tez pomyłka.
Myślę że gdy popracujecie troche w tym zawodzie to same dostrzeżecie pewne rzeczy. tyle ode mnie..
to ze nie pokazuje prac nie oznacza ze mam cos do ukrycia . Nie mam uwierz mi :ok:
-
Moje pytanie...skoro nie masz czasu to co tutaj robisz?? Lubisz robić zamieszanie?? Po co to wszystko?? Po co w nie miły sposób wytykasz dziewczynom błędy i je obrażasz Skoro jesteś doświadczoną stylistką powinnaś dobrze wiedzieć, że nauczenie się i zdobycie pewnych umiejętności wymaga czasu i pracy. Obrażasz dziewczyny które nie zajmują się paznokciami tak długo jak Ty. Sprawia Ci to przy6jemność?
Nie wątpimy w to że robisz fajne paznokcie, ale zawsze tak było?? Nigdy ni zrobiłaś krzywego frencha?? Gdy patrzysz na swoje prace z perspektywy czasu uważasz że są świetne?
Bardzo łatwo oceniać kogoś będąc anonimowym, samemu nie wystawiając się na krytykę.
-
W sieci nie ma anonimów, dosyć łatwo jest daną osobę "namierzyć". Ukrywanie się nie ma większego sensu ;)
-
RedSunset do mnie pijesz?
Kobieto poczytaj posty jeszcze raz a potem wyciagaj wnioski.
Nie wytknęłam niczyich błędów.. to mnie zostało wytknięte że nie umiem ich dostrzeć więc na ŻYCZNIE Ladyss je napisałam. Nic wiecej.sory ale grzecznosc mnie uczy ,że jezeli ktoś ma wobec mnie jakies obieckie staram się odpowiadać.. prawdę a nie slodzić.
Owszem...wiem jak dlugo dochodzi sie do perfekcji..ja przez pierwsze trzy lata też byłam laikiem...wiem doskonale jak to jest ciężka praca..
Nie rozumiem twojej postawy? Chyba źle mnie zrozumiałaś. Wyraziłam swoją opinię . Po co tu jestem a wiesz...zaczęłam rozszerzać swoją dziedzinę kosmetyczną i szukam informacji.. wyraziłam tu swoją opinię na temat czasu, ktora została zanegowana. każdy ma prawo pracować jak mu wygodnie. jego sprawa..Ale nie wciskajcie ludziom kitu.Jeżeli nie macie wystarczającego doswiadczenia.
Nie mam nic do ukrycia...kochana:-)
-
Evenense rozszerz działalność o szkolenia bo jak widać Ty jedna wiesz jak się dobrze pracuje. Liczyłabym również na poradę co trzeba zrobić by być aż tak doświadczonym skoro wśród naszych szeregów nikt taki się nie znalazł
-
Cytat:
Napisał
karchola
Evenense rozszerz działalność o szkolenia bo jak widać Ty jedna wiesz jak się dobrze pracuje. Liczyłabym również na poradę co trzeba zrobić by być aż tak doświadczonym skoro wśród naszych szeregów nikt taki się nie znalazł
sory ale tego nie napisałam... koncze temat
-
Cytat:
Napisał
evenense
sory ale tego nie napisałam... koncze temat
Nareszcie :kwiatek:
-
A ja mam moje drogie klientkę, która siedzi u mnie 4 godziny!:D oczywiście odpowiednio dostosowuje zapłatę do czasu pracy, więc i ja jestem zadowolona, i ona bo ma szał na paznokciach i nigdy jej się nie spieszy;)
Do każdej klientki dostosowuję indywidualny czas pracy, już wiem czego będą oczekiwały, króciutkie i jeden kolor to godzinka pracy, french troszkę dłużej, przy przedłużanych ok 2 godzin wzwyż, zależy od rodzaju zdobień, a moje klientki coraz bardziej się rozkręcają. Zgadzam się z tym, że nie należy się spieszyć, mi by to osobiście odbierało radość z wykonywanej pracy:)
-
Houston mamy problem :)
Do tej pory (czyli tak jak zaczęłam robić pazury w czerwcu) przedłużenie zajmowało mi 3h. Liczyłam, że jak zdobędę trochę wprawy to będzie lepiej z czasem.
A tu nagle 2 ostatnie klientki (dobrze że to znajome znajomych) - 4 i 5h. Jedne żelem, drugie akrylem. Oba na szablonie. Oba frenche z jakimiś małymi dodatkami. Nie wiem co się dzieje - ale rozpacz dziewczyny rozpacz.
Samo przygotowanie zajęło 30min. Więc tak czy siak pozostaje dużo czasu.
Jestem ciekawa czy to chwilowe, czy już sama się pogubiłam i nie wiem jak robić. no ręce mi opadają.
-
Sobie jak robie to tez zajmuje to 4-5 h i nie moge zejsc nizej z czasem, staram sie dokladnie wszystko robic i po 2 paluchy...Podobnie czasu zajmuje mi kolezankom na tipsach bo na formach nie potrafilam, teraz juz powoli je opanowuje i zele do tego, stad tak dlugo a dodatkowo one z malymi dziecmi, w dodatku tu kawka, tam ciasteczko, gadu gadu i papierosek i po jednej rece bo druga zawsze musza miec wolna eh.
Pewnie starasz sie dokladnie wszystko robic by bylo bez zapowietrzen, porzadna budowa, ladny usmiech frencha > Normalne bo chcesz bylo bylo pieknie i dobrze a to laczy sie z czasem :)
-
Kiwaczek nie martw się. Ważne żeby pazurki były poprawnie zbudowane, estetyczne i ładnie się trzymały. Z czasem dojdziesz do wprawy:)
-
a widzicie im bardziej się staram tym gorzej wychodzi. i nie ma żadncyh pogaduszek, papierosków, dzieci , itp. Cały czas robię. na prawdę się załamałam.
muszę się za siebie zabrać. i ćwiczyc i ćwiczyć. tylko właśnie najgorsze jest to że im więcej robię tym dłużej ;)
-
no więc ... ja paznokcie żelowe na przedłużone na formie , zwykły french robię w ok 50min do 1h :wstydek:
nie pytajcie jak to robię , bo samo jakoś tak wychodzi , przy czym opracowuję paznokcie naturalne frezarką - mam świetne frezy ( na początku miałam prep od ABCnailstore , ale teraz kupiła tańszy odpowiednik ,a równie dobry ) , do ściągania masy mam PB super ostry , żel bazowy mam ,który utwrzda się w 1min. , na koniec nie daję mega duużo budulca tylko cienką wartswę i od razu staram się budować krzywą , do tego zawsze robię 5 pazurów na raz - oprócz frencza , który robię na przemian na pazurkach ...
a efekty mojej pracy mozecie zobaczyć na forum lub na blogu - nie są najgorsze :wstydek:
i trzymają się długo
-
wilczus normalnie szok! czas masz niesamowity a prace są super - przejrzałam;) a co za frez, który masz zamiast prep jeżeli możesz zdradzić? :)
U mnie to z czasem różnie, ale przeważnie przedłużanie na formie z frenchem około 2,5 godziny a odnowa około 1,5 godziny ale to tez zależy od zdobienia ;)
-
kupiłam go już jakiś czas temu przez internet i nie mogę sobie przypomnieć gdzie .... jak tylko znajdę tą stronę to wkleję w wątku o frezach ...
-
Wilczuś - Twoje to ja podziwiam od dawna. inie wyobrażam sobie jak można machnąc to w godzinę skoro właśnie u mnie samo przygotowanie zajmuje 20-30min. ja nakładam każdy pazur osobno bo boję się że nim zrobię kolejny to pierwszy już się rozpłynie;)
-
Wilczus - normalnie gały z orbit mi wyszły :wow: jakie Ty piękne prace tworzysz:ok: Gratuluje talentu :kwiatek:
-
wilczus jestem pod wrażeniem, przyznam szczerze, że jak najpierw przeczytałam Twój post, to pomyślałam, że Twoje prace pewnie są koszmarne:P ale weszłam na bloga i zrobiło mi się wstyd:P prace idealne, podziwiam Twoją prędkość:)
-
Ja robię pazurki 3,5 roku i już od 2 lat mam ten sam czas - zwykłe pazurki 1,5h, french 2h, french z kamuflażem, zdobienia 2,5h. Z zegarkiem w ręku. Zdarzają się wyjątki, że jest ciutkę krócej lub ciutkę dłużej ale rzadko. I już nie próbuję zejść z czasu, klientki też już wiedzą ile czasu mają poświęcić na wizytę u mnie, nikt nie mówi że długo czy coś ;) przynajmniej pewne jest to, że będą nosić moje pazurki 3-6 tyg :D
-
Ja wykonuję pazurki około 2 godziny;) jakieś zwykłe ponad 1.5godz. ,french ze zdobieniem kolo 2-2.15godz. I jestem zadowolona z tego czasu bo około rok temu zajmowalo mi to 3godz.
Ale najciekawsze jest to ,że uzupełnienie i wykonanie paznokci na nowo zajmuje mi tyle samo czasu:) Ale dlatego żę dużo czasu zajmuje mi spiłowanie i przygotowanie paznokci chociaż używam frezarki :)