jak nie ma za co jak jest.. :)
Już prawie ją pakowałam do reklamacji :) Instrukcja taka skromna i nic w niej na ten temat
Printable View
jak nie ma za co jak jest.. :)
Już prawie ją pakowałam do reklamacji :) Instrukcja taka skromna i nic w niej na ten temat
hej kobitki szukam frezarki tym razem tylko i wylączne do pediksa...moge przeznaczyc do 1000zl mam na oku
Frezarka Marathon 90W Do Pedicure + Osprzęt (2417954573) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Frezarka Champion BLUE lub IVORY 90watt - 2KOLORY (2402667868) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
FREZARKA Promed 2520 TIPSY ŻEL AKRYL PEDICURE (2397910342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
mam dylemat a musze kupic na juz pomożcie prosze!!!:/:
---------- Dodano o godzinie 22:03 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 10:32 ----------
znalazlam jeszcze taka DenTech - Sklep On-Line moze ktoras z was ja posiada
FREZARKA Promed 2520 TIPSY ŻEL AKRYL PEDICURE (2397910342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jest technicznie najsłabsza - 20 tys. i 40 wat chyba wolałabym, którąś z 90W
Marathon i Champion nie bardzo się różnią, a nawet mają tą samą rączkę. Na praktykach w salonie korzystałam z championa i bardzo fajnie się nią pracuje. Nie ma problemu przy opracowywaniu stóp nie zatrzymuje się. Spokojnie pociągnie pracę w salonie - z tego co rozmawiałam z szefową ma ją 2 lata i nic kompletnie się nie działo.
Ja paznokcie w sumie robie po koleżankach ale gdybym miała się decydować na coś lepszego to definitywnie wybrałabym champion :) Może jest to subiektywna ocena.
Co do tej ostatniej się nie wypowiem ponieważ nic o niej nie słyszałam.
dzieki wielkie za podpowiedz...przy tej ostatniej kusi mnie moc bo az 170W to duzo wiecej niz posiadaja inne frezarki ale tez o niej nie slyszalam i troche sie zastanawiam:/:
---------- Dodano o godzinie 10:57 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 23:07 ----------
jeszcze jedno moje pytanko moze i glupie ale czym sie rozni frezarka od mikrosilnika??
Hey kupiłam frezarke i ona ma taki bolec, nie wiem jak go wyciągnąć zeby włozyc frez, przekręcam i nie idzie wyciągnąć :( na zajęciach tego tam nie było :( Pomóżcie :)
co to za frezarka, jaki model - może masz ją na kluczyk ??
musi dać radę wyciągnąć ten bolec
nie nie, nie na kluczyk twist-lock jest ale nie umiem wyciągnać boje sie że cos popsuje
ok udało mi sie wyciągnąć :)
Dziewczyny ja tu tylko ciągle pytam i pytam, ale wiem, że wy jesteście skarbnicami wiedzy. Na kursie miałam styczność z frezarką, ale tylko na chwilę- do skórek. Teraz już mam dość wiecznego piłowania i rozważam zakup taniej frezarki. Tak do 300 zł max.
Widziałam wcześniej, że polecałyście z activa taką do 200zł więc to by było już dla mnie idealne. Chyba, że ktoś może coś polecić w tej cenie lepszego? Ewantualnie trochę drożej.
I pytanie. Czy frezarką można ściągać żel i tipsy? Czy nadaje się do tego? Czy to raczej właśnie do skórek i takich drobniejszych robótek?
oczywiscie ze sie nadaje:) tylko oczywiscie musi miec odpowiednie obroty, a raczej predkosc...ja rowniez rozgladam sie za frezarka, na allegro znalazlam ponizej 300zł i mysle ze dobre obroty od 0 do 30tys, prawe i lewe, frezy wymieniane na twislock a to byla ogolnie frezarka JD500
Nie wiem czemu zawsze uważałam, że frezarka jest za mocna do ściagania paznokci ponieważ może powodować to nieprzyjemne uczucie gorąca. Nie wiem nawet czy właśnie tak nie mówiła nam ta kobietka z kursu. Chociaż to tak dawno było. Do czego jeszcze używacie freazrki poza równaniem przed uzupełnieniem, ściąganiem i skórkami? Można nią matowić też? Czy wtedy w ogóle pilniki potrzebne są do czegoś poza jakąś ostateczną kosmetyką i równaniem boczków?
---------- Dodano o godzinie 16:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:29 ----------
FREZARKA manicure JD500-35W 3kolor+35frezow+5nakla (2435408734) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
lub
http://allegro.pl/rosaris-frezarka-j...426638342.html
O tej mowa? I później wszystkie inne frezy pazują czy trzeba z tej samej firmy kupować? Przepraszam jak to durne pytania :D
Edit: teraz doczytałam o tej JD700 i może jednak ją bym kliknęła, hmmm.
Ja mam taką różową właśnie i jest fajna, większość frezów pasuje, musisz patrzeć na średnicę trzonka żeby nie był za duży, ale rzadko się to zdarza. Frezarka właśnie musi być mocna do ściągania masy żeby się silniczek nie spalił, a co do pieczenia to faktycznie musisz uważać żeby mocno i długo nie przyciskać bo można poparzyć palce najlepiej kupić dobry frez, ja mam od Dr (z tego co pamiętam) frez karbidowy oraz super mocny z PB i nie zdarzyło mi się nikogo poparzyć, za to kapturkami ściernymi zakładanymi na mandrel raz mamę podgrzałam troszkę więc trzeba uważać, działa to tak samo jakbyś szybko i mocno tarła pilnikiem-też wytwarza się ciepło. Matowić płytkę też można frezarką tylko delikatniejszym frezem i też chętnie się dowiem jaki dziewczyny polecają :)
Ok kupiłam tę 500, wstępnie wypróbowałam te podstawowe frezy i czuję, że się polubimy. Mam nadzieję, że faktycznie ułatwi mi trochę życie i odejmie piłowania :)
może poćwicz trochę na samych tipsach
aby wyczuć dobrze jej moc
i nie robić spustoszeń na paznokciach - bo to akurat robi się w błyskawicznym tempie ...
no i nie musisz pracowac na najwyzszych obotach, masz pokretełko to zacznij sobie od najslabszych:)
ja musze caly ten temat chyba wydrukować, bo się przymierzam do frezarki
troszkę przeraża mnie fakt pracy na frezarce bez przeszkolenia
a potem przepiłowane płytki wokół płaczą że tipsy niszczą paznokcie ....
w poniedziałek 09.07. 2012 mamy tzw Dzień otwarty czyli KOLOROWY DZIEŃ Z NAILS COMPANY
będzie tam też poruszany temat pracy na frezarce oraz omówiony nowy frez węglikowy spiekany
tutaj proszę szczegóły
http://forum.wzorki.info/konkursy-po...any-pokaz.html
Spokojnie, w ogóle nawet nie próbowałam najwyższych obrotów. Zaczęłam od najmniejszych na sobie i mamie. Podejrzewam, że zanim zacznę działać cokolwiek na tym papierku ściernym zrolowanym ( wybaczcie za brak fachowej nazwy) to minie trochę czasu. Aktualnie próbowałam tych podstawowych. Na małych obrotach. Myślę, że raczej rozsądna ze mnie babka :D
To chyba ja jestem stuknięta i z miejsca kapturkami na mandrel po sobie poleciałam. Gorzka w kontactcie we wrocku mają dobre frezy do żelu za 30zł a nie tak g** jak w tych zestawach ;) Ja osobiscie mam złoty karbidowy ale dlatego, że na gwałt potrzebowałam a na węglik spiekany trzeba było poczekać ponad 2 tyg. :)
dokupiłam kilka w tym właśnie karbiodwy, ale wygląda przerażająco i pewnie długo będę się do niego przymierzać;p takie do skórek tez warto kupić dodatkowo?
Dokupiłamtaki,ale nie wiem czy dobry?https://encrypted-tbn3.google.com/im...2G8JQJnAQW1nJA
dobry ;)
pewnie ze dobry - teraz tylko ćwiczyć
najlepiej na sobie aby poczuć jak błędy bolą ;]
Mam ten do skórek i dobry jest :-) Używam też stożka diamentowego, aby głębiej błonki zebrać. Do zdejmowania kapturków ściernych 180 , ale faktycznie czasem przypieką. Miałam frezy karbidowe, ale nie mam szczęścia do nich, zawsze mi się felerne trafiają :/: Ja frezarką robię wszystko, zaczynając od skórek, matowienie płytki, zdejmowanie masy, opracowywanie, wypiłowywanie spodu paznokcia przy odnowie itd. A mam Jd700 :D za 220 zł
sztynka a jakim frezem matowisz pazurki? a jakim opracowujesz ? a i ten do frezowania od spodu też mnie interesuje, jak możesz to podaj linki żeby mo9żna było zerknąć
ja do zdejmowania masy mam taki Golden-Nails :: Frez karbidowy 1 i nie jestem zadowolona, chciałabym masę zdejmować szybciej a tym się nie da
:)
miałam na myśli, tipsa, którego doklejasz, plastik, a nie wystylizowane dłonie :D
(nigdy nie mówię, że robię tipsy, bo to nie prawda , tipsy produkowane są w fabryce)
generalnie pierwsze kroki z frezarką robi się na plastikowych tipsach
nie muszą być przyklejone do paznokci
po prostu trzymasz sobie tipsiora w paluszkach
i próbujesz frezy i moc frezarki
na nich doskonale widać co dany frez potrafi