-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
Dziękuję dużo mi to pomogło. A jeżeli będę chciała zrobić brokatową końcówkę, to zamiast białego żelu nakładam przezroczysty i brokat?
-
Tak, ewentualnie możesz wymieszać brokat z żelem w jakimś pojemniczku i odrazu nałożyć na końcówkę :)
-
moim zdaniem nie są 3 fazowe, gdyby były to miałabyś żel bonder, żel budujący, żel nabłyszczający i french, albo jeszcze jakiś pink french.. tak mi się wydaje. Jak jest tylko budujący i nabłyszczający to są to raczej jednofazowe. Wszystko robisz budującym i na koniec nabłyszczający ;)
-
Dziękuję bardzo za wasze odpowiedzi. Myślę, że z czasem ogarnę temat. Malowanie paznokci wychodzi mi dosyć dobrze zobaczymy jak z żelem będzie trochę to trudniejsze ale myślę że jakoś dam radę.
-
Jak dla mnie do naturalków to tylko easy off,przynajmniej na moich to zdało egzamin :)
-
Cytat:
Napisał
barbara_kawka
sztynka z tego co się orientuję to takie coś chyba nazywa sie liftowaniem ( bodajze za dlugo w lampie czyli za duzo uv i zel bez uv blockerow wiec sie żółci ) . widocznie zelik od doberka nie jest jakiejs super jakosci ...
Hmm tylko ja pod nabłyszczacz buduję violetem z sun blockerami i na to nabłyszczacz. jak daje za krótko do lampy to się nie błyszczy. W takim razie zmienię nabłyszczacz na inny. Dziękuję :love:
-
ostatnio zamówiłam sobie zel do naturalnych pazurków easy off. Tylko teraz nie wiem, pod ten żel mam nałożyć jakiś podkład czy wystarczy tylko primer?
-
Pianka wystarczy primer i dobrze odtłuść płytkę. ;)
-
dziś napisała mi pewna dziewczyna..cytuję:' Mi kiedyś wrastały u dużych paluchów u stóp i miałam robione zabiegi chirurgiczne.Niestety podczas tych zabiegów lekarze uszkodzili mi widocznie macierz i mam brzydkie paznokcie. U jednego mam taki niby normalny ale kawałek jest jakby przepołowiony i to wygląda jakby był drugi mniejszy. U drugiego natomiast mam takiego "garbusa" i z boku wyrasta drugi malutki'
dziewczyna chce na to położyć żel. Ja nigdy nie miałam do czynienia z takim czymś.. grzybicy nie ma..ale martwi mnie ta uszkodzona macierz paznokcia..nie ma przeciwwskazan do nałożenia żelu w takim przypadku?? licze na wasza pomoc.
-
dziękuje bardzo.Pozdrawiam
-
a mnie nurtuje takie pytanie - czy jak robię żel na tipsie albo szablonie to muszę zaczynać od jednofazówki (bo takie mam) która może spełniać się jako bonder (bo tak pisze w opisie produktu) czy od razu mogę kłaść kamuflaż??
bo ekspedientka w hurtowni zawzięcie mi tłumaczyła, że bez bondera się nie obejdzie.
-
Cytat:
Napisał
mysiula
dziś napisała mi pewna dziewczyna..cytuję:' Mi kiedyś wrastały u dużych paluchów u stóp i miałam robione zabiegi chirurgiczne.Niestety podczas tych zabiegów lekarze uszkodzili mi widocznie macierz i mam brzydkie paznokcie. U jednego mam taki niby normalny ale kawałek jest jakby przepołowiony i to wygląda jakby był drugi mniejszy. U drugiego natomiast mam takiego "garbusa" i z boku wyrasta drugi malutki'
dziewczyna chce na to położyć żel. Ja nigdy nie miałam do czynienia z takim czymś.. grzybicy nie ma..ale martwi mnie ta uszkodzona macierz paznokcia..nie ma przeciwwskazan do nałożenia żelu w takim przypadku?? licze na wasza pomoc.
przeciwskazan nie ma ale bedzie ci to ciezko zmatowic , chyba ze posiadasz frezarke ;) wtedy frezarka i dokladnie kazde miejsce dopiescic :)
-
Aliz lepiej dać jakiś inny żel pod kamuflaż ;)
-
Mi kosmetyczka zakłada od kilku miesięcy żel na nturalne i trzyma się bardzo dobrze.
Ale za drogo mnie to wynosi i postanowiłam spróbować włąsnych sił
-
Asiek a mogę jeszcze wiedzieć czemu tak?:)
Złośnik ja Ci mówię, że jak skompletujesz wszystko co Ci potrzebne do robienia własnych to wtedy poczujesz jak to jest drogo^^
-
Cytat:
Napisał
Aliz
Złośnik ja Ci mówię, że jak skompletujesz wszystko co Ci potrzebne do robienia własnych to wtedy poczujesz jak to jest drogo^^
Dokładnie :D Ja już chyba fortunę wydałam, a ciągle czegoś mi brakuje :skacze: Jak tak dalej pójdzie to zbankrutuję :P
-
kochnaa dobrze mówisz. Ja mam wielki kufer samych żeli, ozdób i płynów, a Ślubny jak widzi, że znów coś oglądam, to pyta czy już na to zarobiłam...ciągle by coś było potrzebne...a to już w tysiące idzie, nie setki... Nie jest to tak tanio jak się wydaje...
-
Aliz żel kamuflujący może nie mieć takiej przyczepności do naturalnej płytki :) i może się zapowietrzyć.
-
Może macie racje.Ale i tak płaci narzeczony hehe :) lubię coś robić przy paznokciach do tej pory tylko malowałam i postanowiłam spróbować czegoś innego
-
Cytat:
Napisał
Aliz
a mnie nurtuje takie pytanie - czy jak robię żel na tipsie albo szablonie to muszę zaczynać od jednofazówki (bo takie mam) która może spełniać się jako bonder (bo tak pisze w opisie produktu) czy od razu mogę kłaść kamuflaż??
bo ekspedientka w hurtowni zawzięcie mi tłumaczyła, że bez bondera się nie obejdzie.
Ja używając maskeda I-Nails, lub np. pink blusha nie dawałam żadnego podkładu, tylko primer i się ładnie trzymało. Robiłam jajko z covera na szablonie i do tego doklejałam białą końcówkę, tak jakbym robiła akrylem :D nie lubię efektu kanapki .
Ciężko będzie zmatowić, ale ja w takich przypadkach, m.in. swoim bo zerwałam pazurka gracując w polu :D matowię co się da, odtłuszczam pazurka czystym acetonem kosmetycznym, potem odtłuszczaczem, na to kładę primer kwasowy , rówież na mięsko. trochę piecze i wiem, ze tego nie powinno się robic, ale ja mam to sprawdzone. następnie na to daję primer bezkwasowy lub dehydrator. Pamiętając o dokładnym odsunięciu skórek i błonek. W przypadku skrajnym kilka dni wcześniej wykonuję pełny pedicure zmiękczający wały.
Podkładam standardowo dobrze docięte szablony-tipsa nie zalecam. Przedłużenie robię silikonowym Light Blue- I-Nails. Następnie kamuflaż, frencz lub zdobienia. Białego mam softa, a kamuflaż z ellio, z dodatkiem silikonu. Lekko buduję palucha dużego już za pomocą kamuflażu, potem zalewam znów Light Blue. Przemywam, opiłowuję kanty, pazurka nie opracowuję tylko matuję blokiem polerskim i na to nabłyszczam znów silikonem. Wsio się trzyma. Dodaję fotkę.
-
Ponad tydzień temu zrobiłam moje pierwsze w życiu żelki na tipsie i dwa dni temu zauważyłam no dwóch palcach że podeszło mi powietrze -zalałam skórki- jest to malutkie zapowietrzenie i w ciągu tych dwóch dni nie zrobilo się większe. A moje pytanie jest takie; czy robić coś z tym teraz czy nie ruszać jeśli nie będzie się powiększało?Nie chcę zrobić moim pazurkom krzywdy nieświadomie.
-
Jeżeli robiłaś pierwszy raz to możesz to zapowietrzenie opiłować, pazurek nie jest zniszczony jeszcze to delikatnie wypiłuj. Jeśli się martwisz, to tak jak ja zostaw ze 2 tygodnie, jest łatwiej potem odrasta ci i jak mi się czasem w prawej ręce zrobi powietrze z boku, to sam pazurek z czasem po 3-4 tygodniach odłazi i ja go lekko podważę to ładnie odchodzi. Ale to już jak mam mega powietrze.
-
dzięki sztynka:*zrobie tak jak Ty zostawie ich do zmiany stylizacji , chyba że same odejdą wcześniej, dzięki jeszcze raz
-
Ja, gdy mam male powietrze to nie ruszam, zostawiam az do nastepnej stylizacji ;) Wole jak mi naturalek odrosnie niz jak mam po dwoch dniach pilowac na nowo :)
Nie widac az tak bardzo, chyba ze naprawde ktos bedzie sie perfidnie gapic to zabieram lapki ;)
-
rudzia1985 na szczęście tylo ja to widzę i choć denerwuje się gdy coś nie jest tak jak powinno to korzystam z Waszych cennych rad i w paznokciach nie grzebie ,dzięki za rady:)