dlamnie najlepsy kieliszek:)))))))))))))))
Printable View
dlamnie najlepsy kieliszek:)))))))))))))))
Kurko kochana ja rozumiem, ale mi jakos bez gruszki spoko sie pracuje i raczej sie nei sklejaja :P A co do kleju to rozmawiałam z Kurką i wydaje nam sie,ze jest to mała oszczedność kleju.. do na pierscionek troche wylejes, a na szkło kropelke tylko... :)
Oczywiscie,ze niewyczesane:P
jestem w szoku po raz kolejny, jak ładnie wygląda buźka tylko z dorobionymi rzęskami !
kurde, nie spodziewalam sie takiego czegos:) w sumie mam w domu gruszke, pęsety, kamien, tasme medyczna, nozyczki, podkladke silikonowa na rzeski(naprawde super sprawa!) i troszke rzęsek: C, 0,15 grubosci, 8,10 i 12 mm.
Wiec co tak naprawde musze dokupic?
jakies rzesy pewnie?
klej
odtluszczacz
zmywacz do kleju
mikroszcoteczki
czy o czyms jeszcze zapomnialam?
i moje ostatnie pytanie:) gdzie i jak to najtaniej kupic, ale zeby bylo w miare dobre jakosciowo?
A co do podkładki silikonowej... kupiłam i d*pa!!
rzęsy leżą i ani drgną, chwicić je mega ciężko! podkladka felerna czy jak? Kurko pomóż :( i oczywisce w S-L kupowałam... taka przeźroczysta...
ja sobie kupilam podkladke ta co mialam na kursie i jest naprawde super. moze nie odkleilas folijki? nie wiem...
edusia777 chyba nic nie pominęłaś :D przynajmniej nie zapomniałaś o niczym niezbędnym. Mozesz sobie dokupić trochę rzęs jeśli masz na nie fundusze, bo i tak będziesz musiała uzupełniać swoją kolekcję w coraz to nowe grubości, długości i skręty ze wzgledu na różne upodobania klientek....ja bym Ci proponowała kupić teraz rzęski C o grubości 0.2 w trzech długościach, np 9, 11 i 13 lub rzęsy typu J dla klientek pragnących bardziej naturalny efekt, nie jest powiedziane ze musisz teraz kupić takie czy siakie rzęski, tak jak napisałam wyżej, wszystko zależy od upodobań klientek.
Ja pracuję na rzęsach SL, co prawda z innymi nie miałam do czynienia, wiec nie powiem Ci czy są lepsze, czy gorsze niz inne, ale mi one odpowiadają, są wykonane starannie, równo wycięte, nie przyślą Ci połamanych, czy zniekształconych, przynajmniej mi się to nie zdarzyło. A z tego co słyszałam, często właśnie zamawiajac na allegro można się spodziewać rzęs źle wyciętych, połamanych, czy też o różnych długościach i grubościach w jednym paczku...
Hej dziewczyny
Jestem po kursie. Powiem wam ze dla mnie najtrudniejsze jest oddzielenie dolnych rzęs od górnych. Probowalam silikonowymi podkladkami SL i tasma , troche lepiej wychodzi mi tasma ale rzesy mi wyskakuja .. nie wiem co zle robie ale sie przy tym namecze ;-)
Mam do was pytanko czy ta tasma ochronna to taka sama tasma jak ta ktora uzywa sie przy klejeniu do tapet ? Wyglada identycznie ?
drugie pytanko czy ciąża 9 miesiąc jest przecwskazaniem ?
ja sobie zawsze tej taśmy medycznej biore kawałek żeby mi starczyło na oko i wycinam na niej delikatny łuk i wtedy dopasowuje się do oczka a jeśli trzeba to jeszcze drugim kawałkiem podklejam
ciąża to nie jest przeciwskazanie:)))
blue - tak jak byla mowa wcześniej, naklejej po 2-3 kawałki plastrów, będzie latwiej chwicić wszystkie rzeski ;)
dziewczynki ja mam ciagle jakies watpliwosci;) pani ktora mnie szkolila powiedziala ze przed zabiegiem mozna zrobic henne. i z tad moje pytanie- czy mozna zrobic henne przed samym zabiegiem przedluzania rzes i odrazu po tym zaczac przedluzac? czy trzeba jakos odczekac?
bo mam klijetke ktora chce za jednym zamachem henne, rzęski i pazurki. wiec tak mysle ze moze najpierw zrobie henne, pozniej pazurki zeby rzeski troche przeschly i w ogole (wlasnie nie wiem czy taka przerwa jest potrzebna;)) a na koniec rzeski.
wiem ze troche zamotalam ale moze domyslicie sie o co mi chodzi:)
doradzcie:)
z tego co ja słyszałam, to trzeba odczekać conajmniej jeden dzień, a najlepiej ze 3... ale niech Kurka się wypowie.
a po co henne skoro i tak czarne rzeski nakładasz? ja mam jaśniuśkie rzeski i naprawde nic nie widac;)
henne mozesz zrobic bezposrednio przed aplikacją, pamietaj jednak, aby dokladnie wymyc resztki henny, Tak naprawde henne robi sie w dwoch przypadkach przed aplikacją:
a) Gdy klientka chce miec mniej wiecej wyrownana kolorystycznie granicę miedzy gornymi rzesami, na ktorych zrobisz aplikację, a dolnymi, ktore są z natury rzeczy jasniejsze
b) Gdy no coz... niedowidzisz:skacze:, jesli klientka ma bardzo jasne rzęsy mozesz mieć trudność w aplikacji, bo po prostu czasem ich nie widać, na pewno czarne podbarwione henna widać lepiej. Choc nie jest to koneiczne, bo nawet na bardzo jasnych rzesach(jak pisała asia mozna z powodzeniem aplikowac rzesy, klej jest czarny rzesa jest czarna,) nie zostaje nawet wspomnienie po jasnych rzesach klientki
Henna nie przeszkadza w aplikacji, tylko jak pisałam, dokładnie zmyć, aby nie zostały resztki, bo przez te resztki bedzie sie słabiej trzymać.
ło
Możecie popatrzeć na moje. To jedne z moich pierwszych klientek - koleżanek więc mogę ćwiczyć. Wydaje mi się , że troche za mało co ?
http://images39.fotosik.pl/350/d86af7c2ea4e3cf3m.jpg
http://images49.fotosik.pl/354/07735c0420a98922m.jpg
http://images49.fotosik.pl/354/c3fed72720d4eadbm.jpg
http://images49.fotosik.pl/354/1b79aec05e89bb82m.jpg
Kurunia wspaniale :) Blue każdy zaczyna, więc spoko :D
dzieki dzoanka.
Blue.. sama wiesz przecież. Ja bym chciala wiedziec co to znaczy "troszke za mało":skacze:
każda którą napotkasz musisz dokleić, czasem mozesz sobie podarowac pare w zewnetrznych kacikach, bo tak rzeski sie wywijaja czesto na rozne strony, ale jak sie troche pomeczysz i dokleisz te zewnetrzne kaciki- to nastepne, ktore wyrosna beda juz troszke pokorniejsze:), ale tak ogolnie bardzo dobrze. (tam się pare na lewym oku ewidentnie krzyzuje, tak nie powinno byc i to nie winna nierozczesania tylko doklejenia w zlej kolejnosci), najpierw doklejamy te ktore idą łatwo, a potem wyłuskujemy te z ktorymi mamy problem, wtedy te rosnace prawidlowo a juz doklejone dyscyplinują te niepokorne. Tak mi wychodzi z praktyki;d
Dzięki
xx
Witam dziewczyny,
Jestem na tym forum po raz pierwszy.Chętnie zobaczyłabym te cudne rzęsy dzikiejkury....ale niestety nie wiem jak. Pomożecie?? :)
Jokane, a tu mozesz sobie sprawdzic :)
http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...omentarze.html
dokładnie, tam je znajdziesz :) ja też czytając pierwszy raz wątek nie wiedziałam gdzie wszystkie dziewczyny widzą te zdjęcia, dopiero jak doszłam do strony z zamieszczoną informacją, ze zdjecia zostały przeniesione ze względu na to, ile ich jest dodawanych to znalazłam i zaspokoiłam swoja ciekawość :D
swoją drogą, na pewno zobaczysz tam piękne prace :)
Ogromne dzięki!!!