Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
a po co nałożyłaś dwie warstwy nabłyszczacza ???
jedna w zupełności wystarcza
może miałaś zbyt grubo farbki nałożonej , albo ta druga niepotrzebna warstwa nabłyszczacza tutaj bruździła ..
farbkami zdobiłam na hybrydzie, jak jeszcze twierdzono, że się nie da :skacze:
no ale dzięki temu babki, które w Krakowie robiły hybrydy ( a tam się nie zdobiło)
od koleżanek dowiadywały się ze sie da
i przyjeżdżały do mnie ...
Ja daję farbkę na kolorową hybrydę. Jeśli się ślizga, delikatnie dotykam paznokcia suchym wacikiem i dopiero maluję. Potem nabłyszczam. Trzyma się dokładnie tak samo dobrze.
ja też od razu na hybrydę kładę farbkę
a ja matowie bloczkiem, super delikatnie tak zeby mi sie nic nie slizgalo :)
co do modeny - nadal jest spoko.
ogolnie to wole malowac hybrydami na akrylu, wiekszosc hybryd jednak nie trzyma sie dlugo przy rozdwajajacych sie paznokciach, a zazwyczaj z takimi "mam do czynienia" ;)
natomiast ostatnio zrobilam sobie samej, zeby bylo szybko, przedluzenie coverem i potem jako frencz hybryda, na matowa mase, bez bazy itd i trzymalo sie az do uzupelnienia, a wczesniej robilam na baze, czyli teraz wiem ze mozna ten element pominac :)
a co masz konkretnie na myśli, że modena nadal spoko?
testowna wielokrotnie na roznych osobach i wszystko jest ok :)
asia ale na ich bazie na naturalnych pazurkach? napisz coś więcej bo ja mam zamiar je kupić ale ciągle się waham, napisz jak dokładnie robisz na naturalnej płytce, będę wdzięczna
tak samo jak kazde inne, bazy uzywam z elegance :) zawsze mozesz kupic na probe 1 czy 2 kolory. natomiast najbardziej lubie harmony i artistic, to sa moim zdaniem najfajniejsze hybrydy poki co. ale jeszcze chce probowac mm i spn bo ich nie mam. indigo ma tez fajne probki za 20zl za szt
Witam Dziewczyny.
Ja po przeczytaniu Waszego, a właściwie już naszego:D wątku zdecydowałam się na Gelish Harmony. No i do frencha zakupiłam kolor Sweet Dream, ale jak są ładne paznokietki to jest ok, ale jak są troszkę podniszczone lub przebarwione, to mam wrażenie, że jest zbyt mało kryjący. Czy możecie polecić coś do frencha, aby był trochę bardziej kryjący? Moja dzisiejsza modelka lubi cieniutką białą końcówkę, i było widać, że lakier nie kryje zbyt dobrze. No i się nasłuchałam:huh:
Na jakich kolorkach wam się najlepiej pracuje??
Racja,dzisiaj złożyłam reklamację w sklepie na te hybrydy które zgęstniały,niech dystrybutor kontaktuje się z producentem,jeśli jego pośrednictwo kończy się jedynie na pobieraniu kasy i sprzedawaniu starych wadliwych żeli bez uprzedzenia ze mogą zgęstnieć powinni sprzedawać je z rabatem i pełną świadomością kupującego.Jestem wściekła bo wywaliłam 600zł na cały zestaw a teraz połowa się nadaje do kosza:((( wrrrrr
Będę walczyć o swoje,niech zwrócą kasę lub wymienia na nowe
Cytat:
Napisał
sliwka
Witam Dziewczyny.
Ja po przeczytaniu Waszego, a właściwie już naszego:D wątku zdecydowałam się na Gelish Harmony. No i do frencha zakupiłam kolor Sweet Dream, ale jak są ładne paznokietki to jest ok, ale jak są troszkę podniszczone lub przebarwione, to mam wrażenie, że jest zbyt mało kryjący. Czy możecie polecić coś do frencha, aby był trochę bardziej kryjący? Moja dzisiejsza modelka lubi cieniutką białą końcówkę, i było widać, że lakier nie kryje zbyt dobrze. No i się nasłuchałam:huh:
Na jakich kolorkach wam się najlepiej pracuje??
Ja po wielu poszukiwaniach wreszcie mam dwa ulubione do frencha http://www.beautyflo.pl/img/p/107-219-home.jpg
Soak Off Color Gel - Artistic Colour Gloss - La-Ti-Da - Beautyflo oraz
Magic Gel-Laq kolor 8 ml.(cielisty wpadający w róż/kamuflaż do french) http://www.udanezakupy.com.pl/imagem...=90&h=72&page=http://www.udanezakupy.com.pl/-c-343_348.html
Lubię też Soak Off Color Gel - Artistic Colour Gloss - Peach Whip - Beautyflo http://www.beautyflo.pl/img/p/106-218-home.jpg z tym ze ten jest lekko transparentny
Tu oba z Artistica na wzorniku - trzeci i czwarty kolor od lewej http://i1091.photobucket.com/albums/...ydyprobass.jpg
Chocolata, dziękuję serdecznie. Nie ukrywam, iż na Ciebie właśnie liczyłam. Ale oczywiście jak Któraś z Was może jeszcze mi coś podpowiedzieć, będę wdzięczna. Zastanawiam sie nad czymś z Harmony. Bardzo fajne są te hybrydki:)
Artistic to mlodszy brat Harmony. Wiele kolorów się powiela w obu firmach a jest nieco tańsza.
dziewczyny polecicie biały do frencz hybrydowy, który kryje 1 warstwa, dobrze i szybko sie utwardza i nie marszczy sie w lampie?
jumpi - ja do frencha używam harmony. ładnie się nakłada, fajnie kryje, nie odpryskuje. Zrobiłabym Ci próbniczka jak wygląda 1 warstwa ale teraz idę spać :P a jutro mam zajęcia cały dzień:( Jak będziesz cierpliwa to jutro wieczorem, albo w niedziele mogę zrobić jak to wygląda. o ile jesteś zainteresowana harmony ;p
jumpi - obiecany test krycia.^_^
kreska zrobiona niebieskim flamastrem
na tipsie: warstwa mlecznego "little proncess" i 1 warstwa białego "sheek white". z nim trzeba uważac bo jak przesadzisz to potrafi się lekko zmarszczyć ale przy odrobinei ostrożności krycie ładne i zero zmarch :D
oczywiście gelish- harmony
Załącznik 52094Załącznik 52095
kolor na żywo bardziej biały ale w sztucznym świetle mój aparat robi tak ;/
Nakładasz go pędzelkiem z buteleczki czy używasz swojego? Na filmikach widzialam że on nie jest nie taki ostry biały - co mi akurat by pasowało. Jak z noszeniem? Długo się trzyma ?
ja nakładam pędzelkiem z pojemniczka a potem swoim ( najtańszym 4- płaski) robię ładną linie uśmiechu :)
nie jest śnieżno biały. raczej taki delikatny...
Ja z trwałości jestem zadowolona. 3- tygodnie spokojnie się trzyma, dłużej nie nosiłam ;p
Na stopach chyba dociągnełam do 5 tygodni. ( Mi paznokcie praktycznie nie rosną więc bez obawy bo zabrzmiało to strasznie ^_^)
Cytat:
Napisał
Chocolata
a jak z trwałością?
Porównywalny do innych- 2-3 tyg.
French hybrydowy wykonany Gelishem :)
Zuuzaneczka możesz podać numery (nazwy) kolorów użytych produktów?
Oczywiście - biały Sheek White i mlecznoróżowy Sweet Dream :)
Zuuzaneczko a czy możesz jeszcze napisać czy płytka tej klientki była sama w sobie ładna, czy sądzisz że na średnio ładnej płytce będzie wyglądał ten Sweet tak samo ładnie? Kryjący chyba nie jest?