-
Odp: [Zdjęcia] Przedłużanie rzęs - galeria i komentarze
U mnie również na lewym oku zostaje dużo więcej rzęsek. Jeśli chodzi o to porównanie to bywa różnie i zauważyłam, że to zależy od pielęgnacji klientek. Tym, które nie grzebią za często w rzęsach i nie stosują w nadmiarze kremów na i pod oczy to trzymają się miesiąc + 1-2 tygodnie przy utracie do 30%. A jak kiedyś pisałam, miałam dziewczynę, która przyszła po 2.5 tyg. i po moim przeczesaniu nie zostało więcej jak 10 czym byłam załamana (to był mój początek), teraz wiem, że maniakalnie smaruje się różnymi kremami, nie wiem natomiast jak jest u niej z demakijażem.
-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
No ciekawe co piszecie, ja właśnie zamówiłam ten PLUS z SL, bo mnie tamten z kolei już denerwował, za długi czas czekałam i cholernie sklejał rzęsy. Co do rzęs też tam zamawiam, ponieważ robię tylko na 0.20, teraz dokupiłam 0.15 bo tak klientka chciała.
-
dziewczyny nie chcę być gołosłowna i wstawiam Wam fotkę rzesek od tej Ferbiuszki :) zebyście byly pewne jakosci, wszystkie rzeski rownej długości, rownego skrętu , pracuje sie na nich jak na SL i Looksus Lashes, ja robie sobie u niej zapasy, juz raz zamowilam i bylo ok, mysle ze i drugim razem tak bedzie
http://images46.fotosik.pl/544/6ab9e8195d2aa933med.jpg
-
Właśnie czekam na paczuszkę od Ferbiuszki:)
-
Dziękuję za odpowiedz, czyli to raczej nie klej ? :)
P.S A zastanawialiscie sie kiedys dlaczego na lewym oku sie lepiej trzymaja?
Ja kiedys myslalam ze dlatego ze praworęczne osoby nieświadomie , pocierają sobie wlasnie prawe oko, badz spia na prawym boku- ale to moje domysly.
Mi generalnie zawsze ladniej lewe oko wychodzi, moze dlatego lepiej sie trzyma ?
-
Cześć Dziewczyny. Normalnie muszę się pochwalić-wczoraj miałam pierwszą Klientkę na uzupełnianie z internetu-do tej pory tylko i wyłącznie z polecenia. Normalnie szok:) A tak poza tym, to podbudowała mnie, bo poprzednie rzęsy nie miała za dobrze zrobione... Przyszła do mnie mając już tylko ok. 20 rzęs na oko, ale na większości z nich miała grudy kleju... Nie za ciekawie toi wyglądało. Poza tym wydaje mi się, że miała bardzo nierówno poprzyklejane, bo do jednych rzęs miała poprzyklejane syntetyczne tuż przy powiece(no ok.2mm od) a na innych przy samym koniuszku rzęsy(już ledwo się trzymały). Z 3 mm była różnica między jednymi a drugimi. Odrosty chyba takie zróżnicowane nie są, com? Rzęsy raczej w równym tępie rosną... Co o tym sądzicie?
A tak w ogóle to wczoraj usiadłam i przeczytałam drugi raz ten cały wątek:) Jakaś za ambitna jestem:) stwierdziłam, że jeden raz to za mało, bo i tak się zapomina sporo, a jest w nim tyyyyyyyyle przydatnych informacji, że... I przypomniałam sobie jakie Wy dziewuszki mądre z tych rzęs jesteście-Kura to oczywiście wymiata, ale dla wielu dziewczyn też duży pokłon ponownie:) Jak dobrze, że ja na to forum trafiłam;)
-
ja tez uzywam z Secret Lashes Ultra bonding i jestem zadowolona , szybko schnie i wszystko OK
-
Ferbuszka z tego co wiem ma tylko gr. 0.25 a ja takich w ogóle nie robię, są wg mnie za grube. Te ze zdjęcia to chyba profil J, głównie robię na B i C.
Klej SL ultra bonding podrażnia oko niestety kilka moich klientek i boję się co będzie z tym PLUS.
Teraz miałam nie swoją klientkę na dopełnienie i przyniosła swój klej NL PRO5, mówię Wam masakra, po pół godzinie przekonałam ją na SL 5-min., fatalnie się nim robiło, ja już myślałam że ten Ultra Bond. jest dla mnie za wolny, ale tamten to już w ogóle, poza tym strasznie gęsty. Czy wy robiłyście kiedyś na klejach NL? Ciekawa jestem czy to norma. Jeszcze jedno ja kupowałam, jak pamiętacie do blinka PRO10 i ten tak samo gęsty, a może nawet gęstszy od PRO5. Oba kleje - zapewniali, świeże i nieotwierane.
Moja bratanica robi sobie rzęsy od 2 lat (tzn. nosi) i ma robione na klej z SL ten PLUS i zawsze ma po aplikacji podrażnione oczy, są zawsze zaczerwienione tego dnia, później dopiero przechodzi. To pewnie jest kwestia indywidualna, jedni są b. wrażliwi inni mniej lub wcale.
Kuciak - z tymi niby odrostami to jest wg mnie tak, one wyglądają na nierówne jak piszesz, a ja uważam że ten klej traci moc i niektóre się normalnie zsuwają. Jestem przekonana, że to nie jest odrost, który byłby raczej równy a nie takie różnice. U moich klientek też niestety zauważyłam to zjawisko zsuwania się rzęs, a co ciekawe jak chcę je usunąć pensetką to się skubane trzymają.
-
A wiesz, że w tym co napisałaś może tkwić przyczyna :), ja jestem leworęczna i myślałam, że z tego powodu lepiej wychodzi mi lewa strona, ale to chyba raczej to o czym pisałaś. Będę miała za jakichś czas klientkę leworęczną i się przekonamy heheh
-
A ja mam wlasnie na zmiane.. Jak przychodza na uzupelnienie to zawsze na jednym oku mniej na drugim wiecej, ale nie ma konsekwencji ze to prawe czy lewe..
Na poczatku jak robilam kolezankom to pytalam ze jak zauwaza rzese ktora wypadla to zeby sprawdzily zawsze czy wypadla z rzesa czy sama, mowily ze zawsze z rzesa.. No ale jak wiadomo nie zawsze sie przyuwazy te odpadniete.
Na zdjeciu to mi sie wydaje ze niektore rzeski wypadly bo sie odkleily, bo sa tam takie dlugie rzeski ktorych na pewno byc nie przeoczyla i bylo cos doklejone, bo w ciagu takiego czasu az tyle by nie urosly.. Tak sobie mysle tylko.. Moze blednie.. Mam na mysli to prawe oko...
-
ja mialam ostatnio wlasnie dziewczyne ktora przyszla do mnie na dopelnienie (Angielka). Ogolnie rzesy juz robi od roku non stop, bo jej siorka ma salon, ale ze o cos tam sie poklocily i moja kuzynka to jej kumpela, ta ja przyprowadzila i tez miala te rzesy na roznych poziomach jkaby nierowne i wiekszosc z nich na koniuszkach samych. Te z koniuszkow wszystkie pousuwalam removerem. Po prostu ta jej siostra caly czas jej robila dopelnienia, a rzesy sobie rosly, ona dopelnienia robi co 2 tygodnie i w ogole nie sciaga tych rzes, stad te wszystkie roznice..
Co do klejow, to ja na kursie pamietam jak nam mowili, ze klej absolutnie nie moze byc gesty..
-
Napisalam do tej babki od rzes e- maila, ale nie odpowiedziala.
Jak wy sie z nia kontaktowalyscie? Telefonicznie? czy przez Mail ?
-
Achh nie mam pojecia juz sama, ale jestem zalamana, nie wiem co zrobic, czy zmienic klej czy jaki pies.
-
Klientka, której ja robiłam te uzupełnienie pierwszy raz miała rzęsy robione i to było jej pierwsze uzupełnienie, dlatego tak się zdziwiłam, że taka różnica jest... Jak ciągle się tylko uzupełnia to ok, ale przy pierwszym uzupełnieniu... no nie wiem. Może Cubaro masz rację, że się osuwają, ale aż tak? Robiłam już uzupełnienia na swoich Klientkach i nie było aż takiej różnicy, dlatego tak się dziwię.
-
Cytat:
Napisał
bobas
Napisalam do tej babki od rzes e- maila, ale nie odpowiedziala.
Jak wy sie z nia kontaktowalyscie? Telefonicznie? czy przez Mail ?
Mnie też odpowiedziała dopiero po dwóch dniach. Podobno paczuszka już w drodze...........
-
Mnie tez nie odpisala ale wspanial Edytka zaoferowala mi pomoc ( dzieki, dzieki ) i juz mam zamowione ;) super babeczko dzieki:skacze:
-
Bobasku jesli chcesz to daj znac, ta dziewczyna dopiero dzisiaj kolo 16 bedzie wysylać paczkę wiec moze sie zalapiesz, napisałam PW, bo w związku ze sporym zamówieniem, nie ukrywam ze licze na mały rabat :)
a ponizej wklejam jej ofertę
SKRĘT J
0,15gr - 9,10,11,12[mm]
0,20gr - 9,10,11,12,13[mm]
0,25gr - 8,9,10,11,12,13,14[mm]
SKRĘT C
0,20gr - 8,9,10,11,12,13[mm]
0,25gr - 8,9,10,11,12,13,14[mm]
SKRĘT D
0,25gr - 8,9,10,11,12,13,14,15[mm
jakby któraś była zainteresowana dajcie znać, ona rzeczywiście odpowiada na maile z opóźnieniem, ale paczka do mnie doszla raz to i drugi dojdzie :)
-
Jeszcze mi przyszło do głowy, tym klientkom-snobkom, co zwykłego mydła do mycia nie uznają, może im zaproponować mydło dla dzieci?
Ja makijaż zmywam mydłem mojego dziecka i jest wyśmienite, co prawda nie wiem czy nadaje się do traktowania przedłużonych rzęs, ale pewnie sprawdzicie / sprawdziłyście;)
-
[quote=edytakon;238963]Bobasku jesli chcesz to daj znac, ta dziewczyna dopiero dzisiaj kolo 16 bedzie wysylać paczkę
Edytakon, masz może telefon do tej ferbiuszki? Ja też czekam na przesyłkę i jeśli moja też ma wyjść dopiero ok 16-tej, to coś bym jeszcze domówiła. Z góry wielkie dzięki:kwiatek:
-
Kurczę, ja myślałam, że ta babka od rzęs to ma tylko jedną grubość i to 0.25, ale jak widzę to wszystkie ma. Ja też chcę w takim razie, a napiszcie mi jaka cena, bo chcę a nie wiem za ile :skacze:
-
Cubaro napisalam PW czekam zeby domowic dla Ciebie,
-
Ach spoznilam sie :( Dopiero z pracy wrocilam. No coz moze mi odpisze kiedys babeczka na maila.
-
Ja w szkole uczyłam się przedłużać/ zagęszczać rzęsy kępkami oczywiście efekt nie jest taki jak 1:1 ale na chwile wystarczy.
A powiedzcie jak to jest kiedy się zagęści rzęsy podczas codziennego demakijażu one wypadają tak jak kępki.
Bo chyba jak raz się zagęści to już trzeba to przez jakiś czas ciągnąć bo jak się przestanie to ma się uczucie jak by wszystkie rzęsy wypadły. ;)
-
Alkaniolek, Kurka, Bobasku rzeski zamówione dzisiaj wysylane beda do mnie priorytetem do wtorku pewnie dojdą
Bobasku proszę o wpłate, wiadomość na PW
-
Cytat:
Napisał
Luthvian
Ja w szkole uczyłam się przedłużać/ zagęszczać rzęsy kępkami oczywiście efekt nie jest taki jak 1:1 ale na chwile wystarczy.
A powiedzcie jak to jest kiedy się zagęści rzęsy podczas codziennego demakijażu one wypadają tak jak kępki.
Bo chyba jak raz się zagęści to już trzeba to przez jakiś czas ciągnąć bo jak się przestanie to ma się uczucie jak by wszystkie rzęsy wypadły. ;)
Dokładnie tak jest jak piszesz, jeśli chce się powrócić do swoich naturalnych rzęs to należy zdjąć doklejone preparatem, a nie oczekiwać aż wszystkie do jednej wypadną, ponieważ do wygląda potwornie :wow:.
-
Edytko dziekuje za pm, odpisalam i przelalam pieniazki wlasnie.
-
Czesc babeczki
Jakich dokladnie uzywacie krysztalkow swarovskiego, bo doczytalam, ze tych co do paznokci, chcialam sobie zamowic i d... jakies roziary tam sa i sie nie znam a nie doklejalam jeszcze krysztalkow.
Przesledzilam i nie jestem pewna czy to ten rozmiar ss5 = 1.8 mm
No i najwazniejsze jak je doczepiacie, chodzi o technike, bo czytalam ze jedne przyklejaja na 2 rzeski a inne na 1 :skacze: ale normalnie sie je lapie, nie uciekaja? Macie jakies metody do polecenia :D?
-
alkaniolek ja mam SS3 i SS4 crystal AB
doklejam 1 lub 2 cyrkonie na 1 rzęskę
wylewam kropę kleju na kamień, w lewą ręke pesete, chwytam rzęskę, maczam w kleju a w prawej mam na koniuszku drewnianego patyka nałozona już cyrkonie i odkładam do wyschnięcia i gotowe, naprawde po 2,3 zrobionych idzie to masowo, ja mam w pojemniczku włożone żeby nie tracić później czasu przy stylizacji
-
O kurcze Edytko dzieki, nie pomyslalam w sumie o tym zeby sobie gotowe zrobic, drewniany patyk, tzn wykalaczka? Ale jak ten kamien sie przyczepi do tej wykalaczki :huh:
-
Wiesz co, ja tez juz sama nie wiem..
Odwiredzilam wczoraj kuzynke, robilam jej rzeski 2,5 tygodnia temu. Oczywiscie wytlumaczylam o kremach tlustych itd no i miala przestrzegac kiwala tylko glowa
Ja tu patrze ona wrocila z pracy poszla pod prysznic wrocila kremuje pacykuje twarz wlacznie z rzesami i co chwile przy nich grzebala pociagala itd..
Oczywiscie po 2,5 tyg zostalo jej mniej wiecej tyle ile jest na tej fotce, ktora wkleilas ( mam na mysli to bardziej gole oko ) :huh:
Latwo przyszlo latwo poszlo, bo w rodzinie przeciez za darmo, to po co maja dbac :/:
-
Mi sie wydaje ze moja bratowa raczej dba o rzeski,
bo i o pazurki zawsze dba.
Ale moze doszlo do jakiejs reakcji miedzy jakims plynem do makijazu, albo kremem, albo nie wiem co, bo z takimi rzeskami to klientki trafiaja i owszem ale po 6 tyg.
Wiec troche przykro mi sie zrobilo, bo chcialam zeby jak najdluzej cieszyla sie pieknymi rzeskami.
-
Na bank musiała czymś zaszkodzić i klej puścił za wcześnie:o
-
albo po prostu miała bardzo tłuste swoje rzęsy, tak sie zdarza, nastepnym razem trzy razy primerem przetrzeć.
Mnie sie wyłania nowa jakoś klientki, klientka alergiczna, taka klientka jest najlepsza. Oczywiscie, trudna przy klejeniu, albowiem tu ja piecze tam ja swedzi, tasmy zostawiaja u niej glebokie czerwone ślady, ale w uzytkowaniu jest cudowna, nie drapie sie, bo jej szkodzi na cere, nie skubie, bo od razu oczy czerwone, z kremami tez raczej oszczednie, bo uzywa tylko nietlustego antyalergicznego swietlika pod oczy, takim klientkom rzesy sie trzymaja.. nie wiedziec dlaczego, bo jak wiecie na pewno... rzesy naszym klientkom odpadaja zazwyczaj same, albo my cos spierniczylysmy, nigdy to nie jest wina klientki, taka mi sie zlosliwa i iroczniczna refleksja rodzi po prawie roku od pierwszej mojej rzesowej aplikacji:skacze::skacze::D
-
Święte słowa Kurko:kwiatek:.
Dzisiaj przyszła na dopełnienie po 3 tygodniach koleżanka, której założyłam rzęski. Miała ich jeszcze bardzo dużo. Fakt, że przykleiłam ile się dało, ale ona nic prawie przy nich nie gmera. Dzisiaj odtłuściłam i po chamsku przeczesałam. Wtedy sporo odpadło. Uzupełniłam na maxa i podejrzewam że będzie znowu git. A w wielu wypadkach jest tak jak piszesz.. .... odpadają podobno same:skacze:
---------- Dodano o godzinie 13:55 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 13:48 ----------
aaaaaaaa jeszcze jedno!!! Nie wiem czy o tym ktoś już nie pisał...
Kupiłam w SL płatki pod oczy (coś 20 zł za 6szt) i dają radę:ok: Nie muszę już nikogo masakrować tymi plasterkami. Samę płatki mają taki feler, że drobniutkie kłaczki z nich czepiają się doklejonych rzęs i włażą później do oka. Więc przyklejam na nie (przy styku z rzęsami wąski i bardzo cieniutki i wąski plasterek) Wszystko działa jak trzeba:), a komfort klientki o niebo większy.
-
Tak z tym komfortem to na pewno, tez teraz wszystkim na tych podkladach i dziewczyny odrazu sobie chwala, ze lepiej niz z plastrami. No ale fakt.. Mam od poczatku te z SL i one mi sie suwaja na niekorych dziewczynach, jeden mi sie tak zsunal ze nie widzialam i rzesy dolne wylazly i zaaplikowalam jedna rzese na dolna, horror jakis.. nie wiem jak moglam nie zauwazyc, ale serio sie nie skapnelam, ze sie zsunelo :huh:
-
Hej,
jeśli chodzi o te płatki z SL to najlepsze są Blink w takim białym pudełeczku bez obrazków, Puraderm - które też mają trzeba opracowywać plasterkiem właśnie z powodu kłaczków i się zsuwają, są grubsze. Te Blink są rewelacyjne, cieniutkie, super się trzymają i mają taką gumowaną siateczkę na zewn. warstwie, naprawdę polecam, przekonajcie się.
-
-
ja tylko nawilżam delikatnie wodąwtedy kamyczek ma chwilową przyczepność :)
---------- Dodano o godzinie 10:51 ---------- Poprzedni post był napisany Wczoraj o godzinie 10:08 ----------
Kurko, Alkaniolek, Bobasku, odbieram dzisiaj paczkę od Ferbiuszki, rozdzielam i jutro puszczam poleconymi do Was :)
-
Cubaro, chodzi Ci o te ktore zalaczam w zdjeciu?
Bo ja takich wlasnie uzywam. Nie maja klaczkow ale mi sie zsuwaja..
-