Majeczka ja tak miałam, że nic mnie nie ruszało, lekarz mówił, ze czekam na trzęsienie ziemi:D....skonczyło się na tym, że dostawałam zastrzyki z oxytocyny na wywołanie porodu.....3 dni po terminie jakos poszło:D
Printable View
Majeczka Twoja córcia już od początku musi pokazać kto tu rządzi:):good:
wiecie cos o Kamili ?
urodzila juz , wszystko w porzadku z nia ? :)
O super :D To gratulacje dla Kamilki :*
A nasza After będzie mieć synka :D hi hi hi same chłopaki (prawie ;) )
właśnie miałam to samo pisać ;) w nocy smsiaka dostałam od after ze synuś będzie :) no to teraz kolej na mnie :P ciekawe ciekawe :D
Kamilko bardzo sie ciesze:skacze:
Maja patrze na ten Twój suwaczek a tam - dzisiaj poród! Nooo to mam nadzieję, że mała jednak dojdzie do wniosku, że czas dołączyć do rodziców:good:
Ja tez mam taka nadzieje, ale wydaje mi sie, ze to taki maly uparciuch po tacie i sama juz niewiem. Bardzo mocno tego pragne, ale poki co nic na to nie wskazuje. Jakies male skorczyki sie pojawiaja, ale to jeszcze nie to. Jeszcze nadzieja w moim lekarzu, ze po wizycie sie cos ruszy. Ide na 17 a wiec zobaczymy. A w razie czego od jutra ma dyzur od rana w szpitalu w ktorum mam rodzic, takze moze cos wymysli:) Bo nie usmiecha mi sie lezec tak po prostu, bez zadnej akcji:)
oo Kamilka gratulację !! :) szybko wracajcie do domku !! :kwiatek:
Majka no jestem ciekawa czy coś się ruszy :D
ja syna urodziłam w 43 tygodniu ciaży , trzeba cierpliwie czekac jak jest wszystko w porządku to nie ma co się martwić przyjdzie czas to się urodzi
ja moje drogie przenosiłam ciąże 2 tyg więc cierpliwości jak dziubuś będzie chciał wyjść na świat to wyjdzie, najwidoczniej za dobrze mu w brzuniu u mamuni pod serduszkiem :D
oooo Kamilka juz na świecie ma swoje maleństwo :D
majka trzymam kciuki za was :D
ja wczoraj drugi dzień w szkole rodzenia...
bez kitu czy jak wy chodziłyście to mialyście wrazenie ze niektore dziewczyny sobie zrobily dziecko bo wypada w tym wieku juz miec?? poraza mnie to ichnie lenistwo...
ja rozumiem ze częśc dziewczyn moze nie chciec cwiczyć a bo zagrozenie ciązy ale u 50% z naszej grupy? jakies to skomplikowane i oczywiscie te najgrubsze nie chca cwiczyć w sensie otyłosci nie zaawansowanej ciązy... a najlepiej znieczulenie i zeby sie urodzilo jak najszybciej... dopiero jak polozna powiedziala ze prosbe o znieczulenie trzeba podpisac i tym samym przedłuża sie poród to miny zrzedły :D a poza tym mam wrazenie ze dziewczyny wogole nie sluchaly... polozna mowi ze jak skurcze bede w godzinę co 10 minut mozna jechac do szpitala ale jesli wody odejda to do szpitala trzeba jechac natychmiast to po pol godzinie rozmowy jakas laska pyta - to czy jak wody odejdą to mozna poczekac na pierwsze skurcze?
ech ręce opadają :D i oczywiscie wiekszośc osob jechalo wina bo przeciez na 3 piętro to za wysoko :D
Skad ja to znam:) u mnie w szkole rodzenia to samo. Babka nam pokazuje jak mamy oddychac i czeka az bedziemy powtarzac za nia, a te patrza i nic. Tak samo bylo jak tlumaczyla etapy porodu i jak mamy sie zachowac, jakie sa najwygodniejsze pozycje itd. Mialam wrazenie, ze przyszly tylko po to zeby w szpitalu miec jakies znajomosci, bo to akurat byla polozna z naszego szpitala. Ale wiadomo, ze jak by posluchaly i by wiedzialy jak sie zachowac to znajomosc nie potrzebna. Wystarczy wspolpracowac z poloznymi i lekarzami a wszystko bedzie dobrze:)
huraaa, dzielna Kamila :) :brawa:
teraz czekamy na nastepne Skarby :)
ktora teraz ? :P
Kamilko!! gratulacje!!!!! i całuski dla Was!!!! życzymy szybkiego powotu do sił i dużo dużo zdrówka!!!!!!!:kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek: :kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwia tek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek:: kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiat ek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::kwiatek::k wiatek::kwiatek::kwiatek::*
http://www.poltrader.com/acatalog/7-...ia-640x480.jpg
Gratuluje Kamilko i dużo zdrówka dla Twoich pociech i dla Ciebie:*
Majka ja rodzilam juz dwie córki o obie dlugo po terminie,pierwsza 9 dni a druga 7 ,nie ma sie czym jeszcze martwic to normalne ,najgorsze to tylko jest dla ciebie bo wiem jak to jest czuć sie jakbyś za chwilę miała pęknąć!!!!No i nie chodzi sie już normalnie tylko jak czołg !!!Pozdrawiam trzymaj sie ciepło!
Ja juz jestem po wizycie i jak dzisiaj nic sie nie bedzie dzialo to w srode mam sie wstawic do szpitala z torba:) I w czwartek powinnam przytulic Julke. A mam nadzieje, ze jednak do srody juz urodze:)
no to juz niedlugo Majeczko ;) i Julcia będzie na świecie :)
Mam nadzieje, ze jednak sie zlituje nad rodzicami i bedzie nam dane szybciej ja poznac jak w srode:) Bylam pewna, ze po masazu gina cos sie ruszy i pojade na porodowke. Ale jakos to w inna strone zadzialalo i ani jednego skorczyka nie bylo:(
pomysl sobie tak jak tak szybko na swiat sie nie pcha to moze bedzie leniuszek spokojny i bedziesz miala trochę czasu dla siebie jak bedzie cichutka jak juz sie urodzi :D
szukajmy pozytywnych stron takiego stanu :D
tak tak kobietki :) gratulacje najpierw dla Kamilki :* dzielna Babka z Ciebie :)
ja sie melduje w dwupaku- cala i zdrowa, zaobraczkowana z siusiakiem w sobie ;)
na usg widzielismy jak nasz SYNUS siusia!! po tymn doktorka poznala ze chlop bedzie bo interes sie wyprostowal i niczym fontanna zadzialal :D
prawdopodobnie bedzie Kubuś.
Wazy 200g i jma wszystko w porzadeczku jak na razie. serduszko 4 komorowe, zoladek, nerki i pecherz moczowy. kregoslup sliczniusi- bez ubytkow. Glowka srednicy 4cm. kopie jak szalony!! masakra :)
z wiadomosci mamowych to mam nieco obnizone lozysko. ale ma podskoczyc do gory za pare tyogdni.
No mężatka to też wymyślajcie imię dla syneczka ;) Jeszcze raz gratuluje :*
A oto mój synek... :D i ma już imię SERGIUSZ :P chyba ;)
Załącznik 20998
kamilka gratulacje:kwiatek::kwiatek: super chłopak :]niech się zdrowo chowa:*
Piękny, słodziutki i cudowny . . . i jaki aniołek . . .:love:
Gratuluję rodzicom :kwiatek: Cudowny synuś!
Jeszcze raz wielkie gratulacje! Niech Ci się zdrowo chowa :*
Kamila gratuluję!! piękny synuś...zakochałam się normalnie :D :love::love::love:
dziękuję :*
Emilia ja też się zakochałam :skacze::love:
No Kamilcia pięknego tego syneczka masz:):):*
Ja też GRATULUUUUJE!! śliczny chłopczyk :):)
dziekuję :*
jak sobie pomyslę, że do mojego terminu jeszcze 10 dni i miałabym nosic ten ogromny brzuch dalej to aż mnie wątroba znów boli ahhahaha :D lekarze mowili, ze dociągnąłby do 4200-4300 jak nic a wtedy to bym juz chodzic nie umiala :D byl najwiekszy i najciezszy z noworodków :D moj klocuś :D ale jestem szczesliwa, ze jest juz ze mna i przerazona tym co bedzie hyyyyyy :o
Martusia - swietny widok 3D :) synus jest slodki :)
Kamila - gratulacje, duzo cierpliwosci i...szczescia polaczonego z miloscia :)
Eryk jest przecudny :)
A do Eryków mam słabość bo mój chrześniak to Eryk:)
Kamilko bardzo serdecznie gratuluje:) Zamawiam sobie Twojego Eryczka na mojego ziecia dla Julki:) Niezly przystojniaczek z niego:) Ciesze sie, ze juz jestescie w domku. Niech sie maly zdrowo chowa, a Ty kochana wracaj szybko do formy:)
Kamila również Ci gratuluję - super synek niech się chowa jak najlepiej:)
:kwiatek:
Kamila gratuluję ! synek przesłodki :)
Kamila ale słodziakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bosz zakochałam sie :skacze: gratulacje dla obojga rodzicow :kwiatek:
ERYK prześliczny !!!!!!!
Kamilko gratulacje! :* słodki:)