-
Odp: Polecane / nie polecane produkty do stylizacji rzęs (rzęsy, kleje itd)
ja też się przyłączam do pytania o norki. uwielbiam je kleić, nie chciałabym rezygnować, ale prostowanie jest denerwujące :/
-
Ja moge tylko powiedziec ze z tymi od Sl tak samo :(
-
A nie można ich podkręcać zalotką termiczną ?
Ja nie mam chętnych na noreczki :(
-
Cat mnie sie nigdy w zyciu norka nie rozprostwoala po 3 tygodniach:wow: po 2-3 miesiacach owszem resztki sa proste ale po 3 tyg:huh:
-
Mucha mozna ale potem znow sie prostuja
-
Dziewczyny, norki się prostują niezależnie od producenta, bardzo często różnią się dostawy. ja dużo pracuję na norkach i u niektórych klientek ładnie się utrzymuje skręt, po około 1,5 miesiąca widać delikatne rozprostowanie, a niektórym strasznie się prostują te same rzęski, z tej samej dostawy, z tej samej palety, klejone tego samego dnia. fenomen :) przy czym ja używam rzęs, którym nadano skręt metodą chemiczną, w zasadzie nie powinny się prostować.
-
Cytat:
Napisał
Cataleya 1981
Wracam z tematem norek 100%. Polećcie firme której norki sie NIE PROSTUJĄ . Niestety na Natural sie zawiodłam i jesli juz to tylko Jtki od nich kupie. Niestety z norkami z evo i noblowskimi to samo :( Co mi z tego że zrobie piekna stylizację, pomieszam skręty, pieknie wyprofiluje oko, skoro po 3 tygodniach mi laski wracają z prostymi jak patyczki ;(Toć to strata czasu i pieniędzy jest:porazka:
mam evoskie z białym "tłem" poziome, i rózowe pionowe C i mix D
straciłam Klientkę przez to prostowanie. robiłam jej norki przez ponad rok i było ok.
wszystko było ok, póki nie zaczełe się prostować... ja się wkurzałam, ona marusziła- no nie dziwota ;(
synetetyku nie chciała a telefon miałam juz po 2 (!!) tygodniach że norki są proste :(
nie dzwoni już od pół roku :(
-
Cytat:
Napisał
marchewkowy_las
ja używam rzęs, którym nadano skręt metodą chemiczną, w zasadzie nie powinny się prostować.
które to konkretnie Alu? :)
-
to ja jeszcze na takie straszne prostowanie nie natrafilam, moje wszystkie nosza i nic sie nie prostuje, minimalnie to wiadomo zale zeby proste druty:o
-
Cytat:
Napisał
Agnieszka Praska
to ja jeszcze na takie straszne prostowanie nie natrafilam, moje wszystkie nosza i nic sie nie prostuje, minimalnie to wiadomo zale zeby proste druty:o
tydzien temu miałam dziewczyne na "próbne " rzęsy ślubne. chciała norki. jesli zadzwoni na uzupełnienie i będzie miała proste zrobię zdjęcie
robiłam jej skręt D (evoskie norki D w różowym pionowym opakowaniu)
-
-
Ja pracowałam na norkach z SL i też się prostują, już nie robię :/:
-
mi przyszła dziś pani po 3 tyg, miala evoskie norki w rózowym opakowaniu i C z natural - wyprostowało się kilka kupek raptem.
-
Iwona, noblowskie i naturallashes.
-
Dziewczyny a czy któraś z Was używa hs10? Jak opary? Jest wymagajacy? Jak z trwaloscia i czasem wiązania? Teraz używam hs4 i jest okej, ale chciałabym mieć jeszcze inne na zmiane :)
-
galbi u mnie hs10 sie nie sprawdził. wypróbuj hs7.
Red to u mnie "porażka roku", obok hs10 i S. :/: klej nie zasycha ja w końcu złapie zaraz rzęsy spadają
Rewelacyjnie sprawują się u mnie Green i HS7. Kocham te kleje ! opary nie wyczuwalne, żadnych reakcji alergicznych u klientek.
I jako ciekawostka : Mojej klientce prostują się "Minki" .... złapała bezwiednie przy mnie paluchami i pociągnęła ... niektóry tak robią :/:
-
dziewczyny ratujcie !!
nie wiem co się dzieje i o co chodzi. Kleje doprowadzą mnie do szału :(
Cały czas kleiłam ultra plus na zmianę z hs4. Postanowiłam wypróbować hs5. I zaczął się horror. Klientkom leciały rzęsy na maksa. myśłałam że może zdarzyły sie wyjatki, ale nie...praktycznie każda ( a przychodzą regularnie co 3 tygodnie) nie ma co najmniej połowy rzęs. Klej zawsze mam świeży, nigdy nie mam otwartego dłużej niż 3 tygodnie i trzymam w lodówce. Jestem w szoku, nigdy tak nie było. Dziś otworzyłam nowy hs4 i też wcale rewelacyjnie mi się nie kleiło. Nie wiem o co chodzi już...aż się boje tego co zobacze zaraz na kolejnej kleintce :(
czy ktoś mial takie problemy z hs5? czy poleciłybyście mi jakiś szybki klej na podmiankę?
-
aticzka ciężko powiedzieć w czym problem.
na podmianę pod hsy dobry będzie zapewne green lub lub moj faworyt red.
Odnośnie innych klejow tez testowalam ostatnio S i hs10, nie jestem zadowolona i zgadzam sie z toba mucha ze nie sa zbyt dobre jesli chodzi o trwalosc
-
Aticzka mial ten sam problem. Wszystkiemu winne byly warunki atmosferyczne ;-) u mnir najlepiej sprawdza sie hs 4. jesli hs5 Ci sie nie sprawdzil to i green raczej nie zda rezultatu. bo oba sa stosunkowo kaprysne
-
dzięki za odpowiedz :)
najgorsze jest ze hs 4 ktory otowrzyłam jakiś tydzień temu tez juz glucieje mimo że przetrzymuje poza zabiegami w lodówce :/ nie wiem już czego próbować, boję się rozczarownia i że klientki polecą :/
-
Zmieszałam właśnie kroplę Reda i kroplę HS4. Łapało jak tralala :skacze: Zobaczymy za 3 tygodnie.
-
A ja zrobiłam jeszcze inny eksperymnt. Pomieszałam krople green z red łapało cudownie a i póki co po 3 tyg trzyma na mur beton zobaczymy jak bedzie dalej :)
-
oho :D spórbuję tego reda skoro tak zachwalacie :)
-
aticzka - moze to ostatnie wahania pogodowe. u mnie nagle wilgotność skoczyla z 32% do 62%. burze , deszcze, wiatry, ciepło, zimno.
też mieszam reda, bo żal mi go wyrzucać :)
-
Kiwaczek a z czym mieszasz
-
z hs4 az specjalnie kupiłam, z greenem i hs5. ale i tak się bojam.
-
kiwaczek możesz go mieszać po kropelce z każdego już bezpośrednio na kamieniu czy w pierścionku. Nie zmarnujesz kleju jak mikstura Ciebie nie zadowoli ;)
-
no tak robię właśnie bo jak inaczej?:)
-
aha :D bojasz się jak się będą trzymały ? ...
-
Dziś był test. Jedno oko Red + HS4, drugie sam Red. Klejąc Red'em poszłam za radą i nabierałam go dosyć dużo i ewentualny nadmiar o płatek. No nie powiem. Kleiło się znacznie lepiej :ok:
Zobaczymy rezultaty za 3 tygodnie.
-
Dziewczyny poszukuję kleju który sprawdził by się w gorącym i wilgotnym klimacie Hiszpanii. Na codzień w Pl pracuje na Noblowskim Hs5, Red. Okazyjnie przerzucam sie na hs4. Lubie szybkie kleje, ale mam wątpliwości czy sparwdzą sie one przy wysokich temperaturach i wysokiej wilgotności. co polecacie?
-
w gorące dni zeszłego lata w Irlandii gdzie jest znacznie wilgotniej niż w Polsce rewelacyjnie kleiło mi się na HS4
-
Mnie też zawsze ratował hs4 w trudnych warunkach :)
-
Zgestnial mi RED :( ;(
otwarty 15.04, trzymam w lodowce. Z braku innego kleju wykleilam wczoraj 2 dziewczyny i marnie to widze.
Ale wlasnie dzisiaj odebralam GREEN i bede testowac :)
-
ja swój otworzyłam 20 i dziś przy klejeniu też zauważyłam że ma inną konsystencję. Na kamieniu zasychał i momentalnie gluciał. A dziś tak zimno, więc na pewno nie przez upał. Zobaczę jutro czy też będzie psocił.
-
Mi tez red gestnieje po ok 2 tyg
Trochę sie ciągnie, ale klei dobrze i rzesy trzymają jak beton
Mamy minus, bo pracuje na kamieniu, i jak przenosze rzes namoczoną w kleju
To potem klientka jest cała wykropkowana klejem na twarzy
W zeszłym tyg było strasznie gorąco w Sztokholmie, wiatrak nic mi nie pomagał
Kleilam na hs5 i myslalam ze wyjdę z siebie, każda aplikacja trwała min 30 dłużej
W tym tyg jest o wiele chłodniej
Ale przymierzam sie do zakupu jakiejś małej klimatyzacji do mojego saloniku- 15 m
I będę kontynuować klejenia hs5
Kocham ten klej, red tez- nie testowała w upał jeszcze
-
Ja wyrzucilam red. Kurcze nie umiem kleic na gestym kleju :/::/: na green kleilo mi sie dzisiaj super. Szybki jest piorun :D
-
kurcze i przyszedł czas na kupienie kleju, wczesniej kleiłam na kleju z Black Lashes i zadowolona byłam (może dlatego, że nie miałam styczności z innym klejem). Nie wiem jaki klej wybrać , jedni polecają red, inni hs, hs5 , hs7 :-( mętlik w głowie, szukam kleju który sprawdzi się przy takiej pogodzie jak teraz (czyli raczej ciepło), będzie dość szybki no i mocny. Co mam w końcu wybrać :-(
-
-
Cytat:
Napisał
kasiiia
kurcze i przyszedł czas na kupienie kleju, wczesniej kleiłam na kleju z Black Lashes i zadowolona byłam (może dlatego, że nie miałam styczności z innym klejem). Nie wiem jaki klej wybrać , jedni polecają red, inni hs, hs5 , hs7 :-( mętlik w głowie, szukam kleju który sprawdzi się przy takiej pogodzie jak teraz (czyli raczej ciepło), będzie dość szybki no i mocny. Co mam w końcu wybrać :-(
Kasiiiia, ja sama mam problem z klejami i niestety z tym to różnie bywa...mi równiez super kleiło się na poleconym przez Mysiaczeq hs'4...ale do czasu. Ostatni który miałam był fatalny i po 2 tygodniach go wyrzuciłam. Dużo osób poleca hs'5 a ja na nim też się przejechałam :/ psikusów co nie miara. :( Teraz testuję RED i też zaczal po kilku dniach gęstnieć. Mam nadzieję, że po upałach wszystko wróci do normy bo inaczej zwariuję ;)