no to ten tez mamy w tych fioletowych ale mi zadne kudly nie odstaja, jeszcze ;)
moze za mocno przyciskas o recznik papierowy jak wycierasz by byl czysty i sie wlosie wygina na wszystkie strony i pozniej odstaje i nie moze porzadnej lini zrobic ?
Printable View
no to ten tez mamy w tych fioletowych ale mi zadne kudly nie odstaja, jeszcze ;)
moze za mocno przyciskas o recznik papierowy jak wycierasz by byl czysty i sie wlosie wygina na wszystkie strony i pozniej odstaje i nie moze porzadnej lini zrobic ?
I nawet wytrzymały :D Robi cieniutkie kreseczki. No i ta cena :skacze:
Emilia B. no nie zwilżam woda - dzięki spróbuje jutro
RoksiSK fajnie wygląda ten pędzelek
---------- Dodano o godzinie 22:48 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 22:47 ----------
rudzia1985 ja mam problem z tylko tym cieniutkim - reszta jest super
ja cieniutkie kreseczki robie rozrobiona farbka polycolor ;) taka z tubki jest za gesta zeby byly takie cienkie jak dlugopisem napisane ;)
na szkielko troche farbki do tego kropla wody wszystko razem mieszam pedzelkiem lekko ugniatajac , przejezdzam po szkielku zeby nadmiar farbki z czubka pedzla sie pozbyc i maluje :)
wychodza naprawde bardzo cieniutkie :D
agulusia dzięki za każdą rade - będę próbowała :)
I najlepiej pedzelek trzymac w pionie jak malujemy te linie wszystko rowniez zalezy od sily nacisku pedzelka na pazurek,
a jezeli posiadacie gruby pedzelek i jednak cos w wam sie w nim nie podoba lub odstaja wloski..wezcie pedzelek w pionie i na skorze okreznymi ruchami jak byscie malowaly koleczka w tym czasie niektore wloski sie wyginaja w rozne strony wiec te wloski ktore odstaja wytnijcie od razu bedziecie widzialy roznice w malowaniu..tak na dobra sprawe kazdy pedzelek moze byc dobry do malowania tylko czasami nalezy wiedziec jak sie nim poslugiwac i o niego dbac..
Ja maluję cienkie kreseczki pędzelkiem od Asi Rozwadowskiej. Wyglada jak zrobiony z kawalka patyka ale ma swietnie uformowaną koncowke. Mocze go najpierw w wodzie potem rozrabiam farbkę duza iloscia wody ew, dokladam farbki jak jest zbyt przezroczysty kolor i maluje samym koniuszkiem, przedtem robiąc na 'brudno" kilka kresek. Po malowaniu bardzo dokladnie czyszcze pedzelki w czystej wodzie, czasem wycieram w serwetke z cleanerem parząc czy u nasady wlosa przy skuwce nie zaschla farba, bo to najbardziej niszczy wlosie, ktore z czasem sie wykrusza.
mam problem z farbkami, nie wiem czy jest o farbkach jakis osobny watek to pisze tutaj....używam z polycolor w tubkach, mam je dosć krótko, zaczęły mi się oddzielać, wyciskam i leci wodnista masa ;/ próbowałam cieniutkim patyczkiem mieszać w środku ale wtedy wszystko wylatuje;/ a i tak na drugi dzień już się oddzielił pigment, macie jakieś sposoby na to???
Moich kilka też się rozdziela, ja mieszam w tubce wykałaczką, można wycisnać trochę, aż to rzadkie wypłynie, u mnie w każdym razie nie ma to wływu na jakość farbek.
Nie wiedziałam gdzie zapytac a dreczy mnie to od dłuższego czasu...
Jak juz mamy przygotowany,opracowany pazurek i chcemy go CAŁEGO zamalować farbką, to podobno nie mozna bo żel bedzie po bokach odchodził. Ale coraz czesciej widze w necie, w gazetach całe zamalowane pazurki.. i czy to tylko tak na potrzebe zdjęcia i nie wytrwaja zbyt długo czy jednak jakis sposob jest? Bo tez jesli zostawimy jakies milimetry po bokach to nie bedzie to juz zbyt ładnie wyglądało.. znaczy pazurek z wymalowanytm tłem, wzorem..
Wiec mozna zamalowac całego pazura farbką czy tez nie i tylko niektore elementy?
hnm... ja moje oko
ja bym nalozyla cienka warstwe zelu
i pzoneij pomalowala claypazurek:) i na to zel pozneij spróbuj na sobie 1zrobic:)
Z tego co mi wiadomo nakłada się nabłyszczacz i pazur moze być pokryty cały farbką, ale może lepiej specjalistki się wypowiedzą :)
Ja nawet malowałam farbką a na to dawałam 1-fazówke jak nie mialam nabłyszczacza i nic sie nie dzialo
natalia268 na pewno można :) bo dziewczyny tak robią . ja nie próbowałam jeszcze ale jedne dają pod farbke jakąś bazę z żelu a inne nic i tez sie trzyma. musisz metodą prób i błęów dojść do swojego spodobu
dziewczyny mam pewne pytanie, w ktorym momencie pracy malujecie farbkami?chodzi mi konkretnie o to czy jzu na zbudowany paznokciec i na to tylko zel finish czy w innym momencie?
ja przed nabłyszczeniem :)
ale można też zalać takie malowanki :)
aa to sie nie rozleje?;]
nie powinno - mi pod akrylem sie nie rozlało :)
trzeba metoda prób i błędów :D ale lepiej jest dać pod nabłyszczacz bo jak sie klientce znudzi zawsze łatwiej zmienić :)
ato juz rozumiem . a jeszzcze jedno ;] jak sie namaluje to trzeba jakis czas odczekac zeby wyschło?;]
Tak trzeba poczekać aż porządnie wyschną i nie przesadzać z grubością warstwy farbki . Farbki schną szybko.
farbka jak wyschnie to sie robi matowa :) więc spokojnie zauważysz że już można dać nabłyszczacz :) jak malujesz np na 10 pazurkach to jak dochodzisz do 10 to pierwszy już na bank jest suchy :D
dzieki Wam za cenne rady prynajmneij dla mnie;]
nie wiem, czy któraś z Was będzie miała podobne odczucia, ale od pewnego czasu mam problem z farbkami polycolor (kupuje je w tubkach 20ml) są rozwodnione, nie kryją jak kiedyś, dziwnej konsystencji.... ogólnie nie takie jak kiedyś.
Będąc w Empiku kupiłam na próbę farbę akrylową kolor czarny firmy AMSTERDAM i powiem wam, ze jest rewelacyjna. Idealna konsystencja piękne krycie miodzio.
Farby są w tubach 120ml i kosztują 20zł... tuby są ogromne, więc starczą na bardzo dlugo i nie są zakręcane jak polycolor tylko na zatrzasniecie więc zakrętna nie bedzie sie wyrabiać :)
Aha i na allegro sprzedawane są za 13zł :)
PLASTYK24 Farby akrylowe TALENS AMSTERDAM 120ml (1536742659) - Aukcje internetowe Allegro
Właśnie kiedyś je oglądałam i wydawało mi się że są dużo rzadsze od poly i tak się zastanawialam czy kupic :) Teraz sprawdze :P
Ja mam farbke maimeri , jest gesta ale jak sie rozcieńcza to robi sie jej duzo he he :) Tez powiem Wam ze nie jest zła :)
Ja ostatnio zamówiłam farbki z modeny i pędzelki z ellio :):) kupiłam 2 pędzeli te po 1 zł :) Co polecałyście :D:D Juuupi :) teraz czekam, aż przybędą do mnie :)