Odp: Frezarka- nie taki diabeł straszny...
Moja JD500 też padła i to tylko po pracy na masie żelowej ;( po 4 - 5 razy w miesiącu i teraz muszę póki co walczyć pilnikami:placz: no masakra. Powiedzcie mi kochane czy naprawdę nie da się kupić nic taniej niż te 600zł ??? Bo tak czytam tu sobie i powiem szczerze, że polecacie super frezarki, tylko jak na moje skromne potrzeby to trochę za drogo, z drugiej strony może lepiej zainwestować raz i mieć spokój :huh:
Kasiulka ja na przykład pracuje na frezarce Marathon 3 Lux i póki co jestem naprawdę zadowolona - ona kosztuje coś koło 700zł, więc nie jest to mało ale nie jest to też dużo i za tą cenę masz naprawdę dobry sprzęt. Ja trochę na nią czasu odkładałam, ale wyszłam z założenia, że właśnie lepiej kupić coś porządniejszego niż się potem wkurzać, że pieniądze poszły w błoto. Może kiedyś jak się dorobię to kupię sobie jakąś wypaśniejszą, ale póki co ta jest naprawdę super :)
bylam juz zdecydowana na frezarke Marathon 3 lux niestety nie mieli w activie na stanie zaczelam szukac dalej i znalazlam taka stronke porownanie frezarek frezarki kosmetycznei tam jest napisane ze moc 85v ze str activ to tak naprawde 35 v?
z drugiej stron wy takie kupilyscie i jestescie zadowolone:/:
znalazlam jeszcze jedna interesujaca i polecana frezarke Frezarki podologiczne i kosmetyczne do paznokci, manicure i pedicure leczniczy, do pielęgnacji stopy i pięt - LNCtu jest napisane ze moc ma 85 v a jak wpisalam w google to takie sa takie same urzadzenia TANSZE i moc 40v?Mikronarzędzia - Kompletny zestaw frezarki MHX i urządzenia zasilającego SGX Xenox 68600 Elektronarzedzia24.pl
i którą teraz wybrac?
bo wg artykułu marathon 3 lux ma zanizona moc czli 40v a ta moc ma o polowe tańsza xenon?
mam metlik w glowie prosze o pomoc ;(
przed chwila sprawdzilam ze raczki do xenona sa do 40v wiec urzadzenie nie moze miec wiecej vat....
kasiulka81
ja miałam JD500 2 lata przy pracy po 12 godzin dziennie, jedna klientka po drugiej, i nic się z nią nie stało. Musiałam trafić na jakiś feralny egzemplarz, myślę, że na początek pracy te tańsze są wystarczające, jak już się dorobisz to kupisz sobie taką wypasioną:D
dziewczyny wiecie może gdzie można kupić taką końcówkę do frezarki?? jak na tym zdjęciu to złote, za chiny znaleźć swojej nie mogę, a do tej szerszej mam mało frezów:((
Miniwiertarka miniszlifierka frezarka precyzyjna (2734125350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. zdjęcie
tuleja zaciskowa, powinna byc w sklepach z narzedziami, moze castoramie, etc. na allegro tez powinno byc
Mozesz tez sprobować kupic frezy z wiekszym trzpieniem, ale że do frezarek kosmetycznych i medycznych zazwyczj są węższe, to moze byc trudno.
bardzo dziękuję Asiu. Właśnie o to mi chodziło i nie wiedziałam jak to się nazywa. Wiesz może jaki na węższe frezy będzie rozmiar?? bo znalazłam coś takiego DREMEL 483 tulejka tuleja zaciskowa uchwyt 0,8 mm (2774309605) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Mąż mi naprawił znowu moją frezareczkę JD500 :skacze::skacze: rozkręcił ja na części pierwsze , poczyścił ile się dało, popsikał WD40 gdzie się dało i na razie działa:ok:Na początku wydawała dziwne dźwięki, ale teraz jest OK (odpukać w niemalowane :P) i oby jak najdłużej, bo zbliża się gorący okres Świąteczno-Sylwestrowy (nawet dla mnie amatorki) i sam wiecie jak to bez frezarki długo chodzi na robocie.
moje drogie zakupilam frezareczke Mikrosilnik SAESHIN STRONG 210/105LN jest promocja 850 zamiast 1200 170watt
mam pytanie odnosnie frezow do skorek na jakich pracujecie i jak ich prawidlowo uzywac
czy moczycie skorki i je odpychacie czy tylko traktujecie frezarka ?
prosze o pomoc....:)
evelyn nie pamietam, postaram sie jutro sprawdzic, moze gdzies jest napisane
wklejam filmik praca frezarka przy stopkach moze komus sie przyda
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=WLb9g2epic4&feature=related]???????.flv - YouTube[/ame]
jak mozecie to prosze opiscie jak krok po kroku wykonujecie manicure frezrka szczegolnie chodzi mi o dokladne opracowanie skorek czy odsuwacie kopytkiem czy zmiekczacie skorki....
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=WLb9g2epic4&feature=related"][/ame]
a ja mam taki problem ze dokupilam sobie nowa raczke do frezarki jd700 ale cos sie dzieje z baza... po jakis paru minutach pilowania frezarka sie zatrzymuje, po czym jak odpocznie znow troche piluje... tak jakby sie przegrzewala... dwoch specjalistow do niej zajrzalo, jeden naoliwil, drugi cos przelutowal i dalej to samo... mialyscie cos takiego? moze wiecie co sie dzieje?
mam ja juz 3 lata i byla uzywana i do pedi i do mani...
planuje sobie kupic cos z wiosna bo beda na czasie pedicury ale teraz chcialam podreperowac mojego cherlaczka :)
ja mialam tak, ze jak obracalam pokrętło to się włączała co prawda lampka, ale obroty nie, ale na gwarancje pusciłam , zaczarowali i jest ok, podobno chodzilo o styki i jakies tam blaszki
nie widzę przy tej frezarce info o mocy?
Frezarka ma moc 90 W :) Spokojnie starczy Ci do manicure w salonie, sam osobiście ją doradzam klientkom do gabinetów. Jak zadbasz o nią i nie przeszkadza Ci dłuższy czas pracy to możesz spokojnie i na pedicure się z nią rzucić :D
Mroczne sekrety salonów kosmetycznych - program tv. Odcinek 5 - VOD obejrzałam ten odcinek i się przeraziłam, dziewczynie tak piłował ktoś frezarką paznokcie że aż w szpitalu wylądowała. A specjalistka mówi o tym, że nie wolno używać frezarki do naturalnych paznokci, i do pedicure. Krótki filmik niecałe poł godzinki trwa, ale warto obejrzeć.
a ja jakis czas temu kupilam frezare od naszej germany i powiem wam ze jakos nie moge sie przekonac:D jednak chyba wole pilnikiem:D z reszta teraz mam malo czasu na paznokcie wiec lezy i sie kurzy:):)
asiek masakra ten film! jestem w szoku!!!
Też byłam, miałam szkolenie z frezarki, ale do tej pory się nie przekonałam, nawet jak mi znajoma robiła pazurki to się jej bałam :D a jeszcze po tym co obejrzałam to chyba tym bardziej się nie dotknę :p
Cytat:
Napisał
Drapi
asiek masakra ten film! jestem w szoku!!!
Ciekawe na jak wysokie obroty nastawili tą frezarkę i co to był za frez... W odpowiednich rękach to jest bezpieczne a po zobaczeniu takich filmów klientki tylko się wystraszą (zakładam, że klientki chodzą do PROFESJONALISTEK a nie pseudostylistek, w rękach których nawet pilnik nie jest bezpieczny ;) ).
Ja się jej boję nie tylko u siebie w rękach, ale nawet u profesjonalisty :P
ja uzywam caly czas frezerki i powiem ze nie moge sobie wyobrazic pracy bez.skorki takze usowam frezerka
NailselectionShop - Diamantschleifer.
pierwszy i trzeci frez uzywam do skorek.
Asiek ja na szczęście się nie boję :) Przez półtorej roku nie zrobiłam tym krzywdy ani sobie ani nikomu innego więc chyba nie taka frezarka straszna jak ją malują ;) Grunt to dobrać dobry frez, odpowiednie obroty i wiedzieć jak trzymać rączkę (m.in. pod jakim kątem) - na dobrym szkoleniu powinni to wytłumaczyć i wtedy nie ma się czego bać :)
Ja tez nie wyobrazam sobie pracy bez frezarki.Swietnie radzi sobie ze skorkami-ja osobiscie odsuwam je delikatnie patyczkiem i frezem kulkowym scieram je delikatnie(nie mocze ich predzej).Umiejetne poslugiwanie sie eliminuje ryzyko zrobienia tzw. zadziora:).Przy akrylu i zelu dodatkowo delikatnym frezem walcowym matowie plytke,frez ten swietnie oczyszcza wał okolopaznokciowy,zwiekszajac przyczepnosc nakladanego materialu