Odp: Opinie o produktach Silcare / Noname
To taka opcja zalewania podwójnego swarowskich to trochę się chyba z celem mija...
Na nabłyszczaczu od hybrydy trzymają mi się już ponad tydzień i bez podwójnego zalewania, jak zaleję to na bank stracą błysk.
To lepiej na Shining czy na Easy Vanish? :)
Ale drugą warstwą przecież nie zalewasz tych cyrkonii tylko tak jakby "otulasz".
A na pierwszą cienką warstwę topu nakładasz...
Więc nie są wtopione i nic nie tracą ze swojego wyglądu.
Ja cyrkonie mocuje na kroplę żelu np Violet i później nablyszczaczem je otulam
na temat cyrkonii tutaj prosze sie wypowiadac i pytac ;) -> http://forum.wzorki.info/ozdoby-na-p...-ozdob-18.html
Cytat:
Napisał
natalia268
Dziękuję, widziałam- ale pytam tylko i wyłącznie o dwa produkty do stylizacji z Silcare, dlatego- w tym wątku :)
Cytat:
Napisał
malinowa
czy ktoś używał tego nabłyszczaczahttp://nails.silcare.com/exellent-shining-2189.html?
Kochana to nie jest absolutnie ten sam żel co w czarnej buteleczce Exellent. Ten w słoiczku to zwykły "twardy" nabłyszczacz też do przemywania ale to nie jest sylikon.
Ja cyrkonie przyklejam na klej na nabłyszczonego pazurka sondą ciuteczkę kleju i na to ciup cyrkonie :ok:
@Anikol a czy mogłabyś zerknąć kilka postów wyżej i wypowiedzieć się na temat zestawu startowego z Silcare który sobie zmontowałam? Byłabym wdzięczna :)
Karo wszystko się zgadza. Tylko pamiętaj nigdy nie stosujemy coverkow jako bazę! To samo się tyczy kolorowki,zawsze na bazę clear czy też np na French pink.
Nablyszczacze super oba i z serducha całego polecam odtluszczacz basic drugiego tak dobrego i mocnego nie znajdziecie nigdzie.Uzywam go też do przemywania żelu.
anikol i na samym kleju cyrkonie ci się trzymają? a klej to z silcare?
Cytat:
Napisał
anikol
z serducha całego polecam odtluszczacz basic drugiego tak dobrego i mocnego nie znajdziecie nigdzie.Uzywam go też do przemywania żelu.
A będzie też ok do mycia pędzli? mam i nylony i sobole i się zastanawiam jaka jest szansa na to, że za bardzo mi włosia nie poniszczy.
Jeszcze kwestia nabłyszczania- Exellent Easy Vanish z racji tego że pisałyście tutaj o jego 'silikonowatości' i pracy bardziej się pewnie będzie nadawał do naturalnych żelowanych paznokci, a użycie żelu nabłyszczającego Base One Shining albo jako ostatnia warstwa to raczej przy sztywnych pazurkach, forma albo tips?
Poleciłybyście jeszcze coś konkretnego bazowego zamiast primerów z Silcare na problematyczną, potliwą płytkę? Wiem że to jednofazówki i teoretycznie powiny się trzymać na dobrze przygotowanym paznokciu , no ale ;)
Karo akurat silicon z excellent mozesz dac na hybryde, na zel na tipsie i na szablonie, a takze na zel na naturalku. Uzywam go od 2 tyg i sie pieknie blyszcza i nie mam na niego skarg :)
dziewczyny a często sięgacie po bonder silcare?
Hej dziewczyny.:)
Mam pytanie odnośnie żelu base one shining. Czy jest dobry jako nabłyszczacz? Nic się z nim nie dzieje? Właśnie znalazłam na allegro że jest 40% taniej i sie zastanawiam czy warto kupić.:)
Cytat:
Napisał
karo-f
A będzie też ok do mycia pędzli? mam i nylony i sobole i się zastanawiam jaka jest szansa na to, że za bardzo mi włosia nie poniszczy.
Poleciłybyście jeszcze coś konkretnego bazowego zamiast primerów z Silcare na problematyczną, potliwą płytkę? Wiem że to jednofazówki i teoretycznie powiny się trzymać na dobrze przygotowanym paznokciu , no ale ;)
Nadaje się do pędzelków z tym że ja pędzle z naturalnego włosia traktuję jak swoje i od czasu do czasu czyszczę je w szamponie z dodatkiem odżywki do włosów. W domu mam pędzel od 4 lat ten sam, wprawdzie już wysłużony ale jeszcze do niedawna dawał radę ;)
Co do "potliwości" płytki to muszą coś wyjaśnić, nawet ostatnio to pisałam komuś......pojęcie tłustej płytki jest bardzo błędne bo takiej płytki nie ma! Paznokieć to zrogowaciała blaszka pozbawiona gruczołów łojowych i potowych, przeciez to martwy wytwór naskórka który nie oddycha więc tym bardziej się nie poci ;) Paznokieć składa się ze 100 warstw korneocytów. To izolatory wilgoci chyba że płytka jest na maksa spiłowana i cienka wówczas cośik może się przedostać z żywej części paznokcia ale z reguły zanieczyszczenia na płytce pojawiają się z wałów. Często problemy z pazurkami a raczej z zapowietrzaniem mają klientki z tłustą lub mieszaną cerą, takim osobom pocą się również dłonie i stąd "potek" na płytce. Jedynie co możemy zrobić to co najmniej 2krotnie oddtłuścić pazurki. Ja oddtłuszczam 3 razy, najpierw porządnie wały, potem lece po płytce i raz jeszcze po pazurkach na to primer i tak dalej. Pytajcie się zawsze klientek czy mają problemy z cerą, wówczas potrójne zastosowania odtłuszczacza Basic (mojego ulubionego) rozwiąże wam sprawę z niespodziankami . Nigdy nie tłumaczmy klientce że to jej wina bo ma "potliwą" płytke bo to bzdura.
Dzięki :) cieszę się że znalazłam to forum bo dziewczyny jesteście wszystkie naprawdę bardzo pomocne :ok:Koszyk w Silcare pakuję od tygodnia, weszłam przed chwilę dorzucić kilka kolorów... a tam nowa kolorówka i nowe covery w 3 odcieniach z Base One :) normalnie oczopląsu można dostać :D Fajnie jeszcze jakby wzorniki były, bo to co znalazłam na allegro niestety nie ma podpisanych kolorków z nowości... i na allegro już są wszystkie brzoskwiniowe odcienie i nowe róże, w sklepie jeszcze się nie pojawiły.. może poczekam jeszcze kilka dni z zamówieniem :skacze:
Mam pytanie odnośnie żelu base one shining. Czy jest dobry jako nabłyszczacz? Nic się z nim nie dzieje? Właśnie znalazłam na allegro że jest 40% taniej i sie zastanawiam czy warto kupić.:)
Cytat:
Napisał
Inkapaznokcie
Niestety nie używałam go ani razu ale nie rozumiem po co eksperymentować z innymi skoro rekomendujemy jak jedne mąż ;) nabłyszczacz Exellent i Perfect :ok:
Dziękuje bardzo. Nie będę kombinować zamówię Perfect. :)
---------- Dodano o godzinie 20:09 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:31 ----------
Mam jeszcze pytanie dotyczące tego bonderu GĘSTY Bonder PERFECT 15g SILCARE podkład + GRATISY (3751816077) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Dobry jest czy lepiej kupić ten PERFECT Bonder 15ml SILCARE pędzel podkład GRATISY (3714250019) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..
Anikol, masz może gdzieś zdjęcia paznokci z użyciem tych nowych coverów z base one ? Zależy mi na tym żeby zobaczyć jak prezentują się na paznokciu a nie na wzorniku.. ;)
Ja mam bonder w pędzelku wygodnie się go aplikuje.
Coverki dopiero zamówiłam wszystkie 3 i wówczas zrobię Wam recenzję.
Żel UV Base One Silcare kamuflaż Cover 5g. (3765999398) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Znalazłam kolory coverków,sprzedawcy nie polecam,ma drożej niż oficjalny sprzedawca silcare
Cytat:
Napisał
marylin
Jakieś nie takie to zdjęcie bo kolor standardowego covera jest zupełnie inny niż na zdjęciu :/:
Hej ! ;)
Ja mam problem z Exellent Easy Vanish Sealer SILCARE... Brudzi mi się na końcówkach po paru dniach od zrobienia pazurków. Ma któraś może pomysł dlaczego tak się dzieje ?
Bo silikon jest miekki i się ściera. Zabezpiecz paznokcie na koniec lakierem bezbarwnym. I smiało dawaj ciut grubszą warstwę tego nabłyszczacza.
Anikol na moim laptopie zdjecie covera wydaje się bardzo podobne do rzeczywistego. Ale jak możesz wrzuc prosze swoją paletke jak juz dostaniesz coverki. i jak bys mogła dla porównania dorzucic obok masked basic.