-
Odp: Problemy przy stylizacji paznokci - wszystkie których nie ma w tematach :)
No to ja bardzo podobnie robiłam. Tylko bez bondera, bo nie używam. Clear lampa, clear brokat, clear cienko lampa, clear budowa, pilnik, gloss . Poprawiłam jej i jak na razie w porządku. Myślę, że ma za słabe naturalki, trzeba lekko przedłużyć żeby się nie rozwarstwiało.
-
Ja też czasem zauważam coś takiego.
I właśnie w przypadku kiedy masa jest na naturalnym paznokciu.
Coś w tym jest.jak końcówka jest bez natury to takie cuda się nie dzieją nigdy.
-
Mi tak z naturalków odłazi chociaż mam dość mocne paznokcie, u mnie problemem okazało się to, że jak mi pazurki rosną to zwijają się w dość mocny tunel i odłażą od żelu. Moja mama ma bardzo łamliwe pazurki i raczej problematyczną płytkę ale od wolnego brzegu nigdy jej nie odłazi tylko przy wałach się lubi zapowietrzać, więc to chyba nie zależy od "jakości" paznokcia. Co do brokatu,to jak dużo nałożymy to żel się moze nie utwardzić za dobrze i lubi odłazić, parę razy mi się zdarzyło u szwagierki. Lepiej 2 cieńsze warstwy brokatu nałożyć (ja mieszam z żelem i dopiero nakładam). Można też przy odnowie całkiem zdjąć żel przy wolnym brzegu.
-
jak robicie brokatowe pazurki , to dajcie sobie podkład z żelu kolorem zbliżonym do brokatu
wówczas mniej brokatu będziesz mogła nałożyć a efekt będzie taki sam ... :)
-
Nysza ma rację:) Też tak robię jak mi sie przypomni ;)
A mam tą samą sytuację co hersa. Jak mam na swoich naturalnych paznokciach żel, to nie da rady... Nie wytrzymają dłużej jak tydzień.. Od wolnego brzegu żel odłazi bo naturalki zwijają się w strasznie mocny tunel.. Zawsze muszę mieć chociaż 1mm przedłużone... i to jeszcze "sprytnym" sposobem ;) ale tak robię tylko, jak pazurki są długie i nie obcinam ich, bo mi szkoda;) Akurat robiłam tak tydzień temu, bo spiłowałam te lekkie przedłużenie i się pazurek zwinął...
Podłożyłam formę pod dłuższy paznokieć, primer itd... Nałożyłam clear, ale leciutko odchyliłam formę do dołu, "pod" naturalny paznokieć podsunęłam odrobinkę żelu i przycisnęłam z powrotem formę normalnie:) W lampie leciutko formę do dna lampy przycisnęłam, żeby nie odchodziło;)
Wiem, może nie jest to profesjonalny sposób ;) ale jedyny, żeby żel nie odłaził mi od naturalnych zwijających się paznokci;) A może komuś pomoże;) Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co chodzi;)
-
Jak widzę taka tendencje u klientki to działam frezarką pod paznokciem i w sumie jeszcze nie było przypadku żeby nie pomogło.
Dobry frez i wyczucie żeby dziur nie porobić wystarczą:)
-
Cytat:
Napisał
Patii
Nysza ma rację:) Też tak robię jak mi sie przypomni ;)
A mam tą samą sytuację co hersa. Jak mam na swoich naturalnych paznokciach żel, to nie da rady... Nie wytrzymają dłużej jak tydzień.. Od wolnego brzegu żel odłazi bo naturalki zwijają się w strasznie mocny tunel.. Zawsze muszę mieć chociaż 1mm przedłużone... i to jeszcze "sprytnym" sposobem ;) ale tak robię tylko, jak pazurki są długie i nie obcinam ich, bo mi szkoda;) Akurat robiłam tak tydzień temu, bo spiłowałam te lekkie przedłużenie i się pazurek zwinął...
Podłożyłam formę pod dłuższy paznokieć, primer itd... Nałożyłam clear, ale leciutko odchyliłam formę do dołu, "pod" naturalny paznokieć podsunęłam odrobinkę żelu i przycisnęłam z powrotem formę normalnie:) W lampie leciutko formę do dna lampy przycisnęłam, żeby nie odchodziło;)
Wiem, może nie jest to profesjonalny sposób ;) ale jedyny, żeby żel nie odłaził mi od naturalnych zwijających się paznokci;) A może komuś pomoże;) Mam nadzieję, że zrozumiałyście o co chodzi;)
A ja mam inny sposób :) Miałam również problem z odchodzeniem żelu od płytki paznokcia.
I teraz robię tak... że po opiłowaniu paznokcia (a przed nabłyszczeniem) nakładam HYBRYDE na spód paznokcia i na brzeg paznokcia utwardzam;) a potem nabłyszczam I NIC MI JUŻ NIGDZIE NIE ODCHODZI :) a naprawdę miałam z tym problem:) a od kiedy tak robie nie zdarzyło mi się to już;)
-
Lonia ale hybryde czyli co? Baze czy nablyszczacz ? ;) w sumie to dobry sposob. Tak samo jak przy koncowej obrobce pazurka gdzies nagle sie pazur podpowietrzy (ja tak mam czesto na swoich paznokciach - bardzo problematyczna plytka - czesto sie podpowietrzenia pojawiaja juz po kilku dniach), to wystarczy przejechac ciut mocniej pilniczkiem by wypilowac zapowietrzenie i zeby dalej nie 'szlo' to na to dac nablyszacz od hybryd ;) i sie trzyma jak ta lala
-
Cytat:
Napisał
nanami7
Lonia ale hybryde czyli co? Baze czy nablyszczacz ? ;) w sumie to dobry sposob. Tak samo jak przy koncowej obrobce pazurka gdzies nagle sie pazur podpowietrzy (ja tak mam czesto na swoich paznokciach - bardzo problematyczna plytka - czesto sie podpowietrzenia pojawiaja juz po kilku dniach), to wystarczy przejechac ciut mocniej pilniczkiem by wypilowac zapowietrzenie i zeby dalej nie 'szlo' to na to dac nablyszacz od hybryd ;) i sie trzyma jak ta lala
Ja mam hybrydę z CHARBONNE 2w1 (baza i top) i nim pokrywam spód paznokcia i krawędź.. a potem nabłyszczam całego pazurka Ciekłym szkłem też z CHARBONNE ;) I już nie mam tego problemu z odchodzeniem naturalnego paznokcia od żelu ;):)
-
sandrus ja niestety nie mam frezarki :-( ale jak zakupię w przyszłości to wypróbuje;-)
ciekawe pomysły dziewczyny;-) muszę wypróbować;-)
-
Ojej ja sobie nie wyobrażam bez frezarki.
Jak mi kiedyś padla to nie miałam po co do pracy iść .
No nie umiem.,nie potrafię bez.
Oczywiście jest to do zrobienia.,ale prócz wygody i szybszej pracy ma jeszcze inne zadania których nie wykonamy pilnikiem.
-
Sandrus a ile ci schodzi jak np frezarką zdejmujesz żel przy odnowie? I czy używasz frezu do sciagania masy czy może mandrel z nakladka?
-
Chodzi o sam czas ściągania masy?
Jeśli tak to nigdy nie liczyłam,ale bardzo szybko.krótkie minutki:)
oczywiście jak dłuższe pazury albo np.pierwsza odnowa po przedłużeniu to troszkę dłużej.
Staram się wtedy uważać żeby szkieletów nie zabić:)
w poniedziałek dokładnie sprawdze:)
tylko frezem
-
chodzi mi o ściagnięcie masy do szkieletu :)
to poczekam do pon :D
-
Dziewczyny pomocy, mialam dzisiaj Dwie panie jedna po drugiej i u tej drugiej zel odchodzil mi razm z forma :-/ zel jest okej, paznokciec tez byk dobrze przyghotowany tak mi sie wydaje a tu takie cos :-(
-
Ok.
Aż sama jestem ciekawa.
Akurat będą dwa przypadki:D
Pazury bardzo długie i pazury w miarę krótkie:P
-
Sandrus - to niezle trafilam :D
Sylwus- moze klientce poca sie dlonie ? i potrzeba jest nalozyc 2 x primer. Albo moze zarowki w lampie masz juz na wykonczeniu. Zerknij czy nie ma czarnych krazkow na zarowkach. jak sa to juz pora wymienic.
-
z:spam
Cytat:
Napisał
sylwus1612
Dziewczyny pomocy, mialam dzisiaj Dwie panie jedna po drugiej i u tej drugiej zel odchodzil mi razm z forma :-/ zel jest okej, paznokciec tez byk dobrze przyghotowany tak mi sie wydaje a tu takie cos :-(
A żarówki też są ok.?:):)
Ewentualnie zbyt cienko położyłaś żel..bo rozumiem,że szablony potrafisz zdejmować:D
I jeszcze jedno,nie wiem o co chodzi,ale wydaje mi się,że niektóre paznokcie wymagają nieco grubszego szkieletu.
Tak jakby w zależności od naturalnej budowy tj .kształtu itp.
sorki za byki .pisze ze słownikiem z telefonu i jak nie sprawdze to wychodzi tak jak widać.
Dodatkowo nie mogę teraz edytotować ,bo coś mi się wiesza.
Chodziło o naturalną budowę rzecz jasna:D
-
Zarowki sa okej , nie dawno wymieniane :-) :-) oj poca sie jej dlonie poca :-)
-
Sylwus wiec moze wlasnie dlatego zel sie nie trzyma. Daj primer kwasowy 2 razy. Moze cos pomoze.
-
Ja bym proponowała kupić dehydrator
http://forum.wzorki.info/sprzet-do-p...ehydrator.html
Nilvena
A więc długie pazury-skrócenie i spiłowanie masy to 9 minut.
Czasu przy krótkich niestety zapomniała mierzyć.
Paznokcie były b.długie.11milimetrów poza opuszek.
-
Dzięki Sandrus. Ech ja wczoraj kuzynce sciagalam mase do odnowy (po raz pierwszy frezarka) i zeszlo mi chyba z 1,5h ;/ porazka. No ale robilam bardzo powoli przy okazji tez gadalam. Troche sie balam na szybszych obrotach. Robilam frezem z nakladka.Chcialabym dojsc do twojego czasu :) naawet 30min by mnie zadowolilo :P
-
Ło matko:D
No to rzeczywiście.
Proponuje kupić frez do ściągania masy a nie bawić się w nakładki:-)
Np .taki
Frez karbidowy do manicure walec prosty Agencja Kontact
http://www.fantoma.pl/index.php?cat_...3&sort=default
-
chyba się zaopatrzę :D może faktycznie szybciej pójdzie :)
-
Nie wyobrażam sobie używać czegoś innego jak tego typu frez.
Kup i sama zobaczysz różnice:)
-
wlasnie widze ze w swoim zestawie mam taki:
Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV -
i taki
Hurtownia kosmetyczna i fryzjerska - ACTIV -
tylko ze moje sa zlote.
Niby pisze, że są do masy akrylowej. Czy nadadzą się do ściagania żelu, nie będą zbyd hardcorowe ? :D czy lepiej jednak kupić inne ? co sądzisz ?
-
Ja preferuje walce.
Są większe i po prostu wygodniejsze.
Z Twoich linków nr.1jak dla mnie odpada.
Drugi chyba też.,bo jest za wąski.
-
To chyba jednak pomyślę nad zmianą. Zawsze się tez przyda dodatkowy frez :)
-
Frez złoty karbidowy jak najbardziej polecam.
Mam pytanie. Jak chcę zrobić ombre nails na paznokciach wykonanych kolorowym żelem i chcę to zrobić farbką akrylową, to czy nie odpryśnie mi na wolnym brzegu po jakimś czasie? Czym najlepiej nabłyszczyć?
-
sztynka ,mi odpryslo po 3 dniach,ale wyczytalam tutaj na forum a nie wiedzialam tego wczesniej ,ze na farbke trzeba nakladac primer bezkwasowy i nie osprysnie.
-
O tym nie wiedziałam, za to ja na farbkę przed nabłyszczaczem daję żel budujący :)
-
Dobra zrobiłam to cieniowanie, wyszło ładnie, ale nie wiem jak się będzie trzymało :/: Dałam na farbkę żel budującym, a po opracowaniu nabłyszczyłam tylko jednofazówką zamiast finiszem twardym , abym nie miała obiekcji co do nabłyszczacza. Jednak mam stresa, że odpryśnie.
-
Odp: czemu się tak dzieje
Ja tylko tu czytam ale w końcu napiszę:) zgadzam się z tą wypowiedzią nie ma to jak szablon i wtedy nie ma problemów z odłażeniem żelu :)
-
Zaciskanie tunelu w naturalnym paznokciu
Witam Dziewczyny, wczoraj ćwiczyłam trochę zaciskanie tunelu przy pracy na szablonie żelem i efekt generalnie fajny, wiem, że zacznę go stosowac przy szerokich płytkach itd. ALE nurtuje mnie pytanie, czy jeśli klientka ma naturalne dosyc długie paznokcie i kształt dosyć płaski i łopatowaty, to czy jest możliwość nadania naturalnemu paznokciowi tunelu?
Ja bym próbowała tak:
- przygotowanie plytki, primer, bonder, standardowo
- nałożyć żelu clear na całego pazurka, włożyć do lampy na jakieś 15 sekund, wyjąć, zacisnąć lekko i włożyć spowrotem do dalszego utwardzenia.
Czy zdałoby to egzamin i czy takim pazurkom nic by się nie działo? proszę o pomoc, bo nadal nie wiem jak sobie radzić z zapuszczonymi naturalnymi łopatkami, żeby nie wyglądały tragicznie :) z góry dziękuję z odpowiedzi :)
-
Odp: Zaciskanie tunelu w naturalnym paznokciu
nie ma takiej możliwości aby naturalnym paznokciom zmienić/nadać tunel
takie rzeczy wykonuje się tylko na przedłużanej stylizacji
także przy nat. szerokim paznokciu możesz jedynie odpowiednio je wypiłować
aby nie sprawiały wrażenia szerokich łopat - a najlepiej będą wyglądać w migdałkach :)
-
Hehe tak wiem, migdałki to juz mam opanowane, no cóż, jedynie zostanie mi piłować ładnie boki lub namawiać na migdałki, ewentualnie skracać całkiem i zaciskać szablon w miare mozliwosci na przedłużonych :) dzięki Nyszko :*
-
Kochane odpowiedzcie mi jak się cieniuje pazurki? :(Przeszukałam całe forum, patrzyłam też na You Tube-znalazłam tylko cieniowanie zwykłymi lakierami gąbeczką.Jakoś mnie nie ciągnie ta metoda, wolałabym nauczyc się specjalnym pędzelkiem i o takie cieniowanie mi chodzi,takim fikuśnym pędzelkiem w kształcie wachlarza,jak nim się cieniuje?:help::sos:
-
-
Dziekuję ślicznie, super filmiki:ok::przytul:
-