A ja polecam wszytkim farbki FolkArt sa suuuuuper:)
Printable View
A ja polecam wszytkim farbki FolkArt sa suuuuuper:)
Jade a wiesz moze czy one sie roznia od polycolor. Jaka jest roznica? :)
hej ja tez kupiłam kilka farbek z modeny niestety po odkręceniu i użyciu ich następny raz kiedy znowu odkręciłam były juz nieźle wyschnięte, nie jestem z nich zadowlona znowuż kupiłam pollycolor były super do czasu... potem jak chciałam wycisnąć troszkę to wyleciała najpierw woda, rozwarstwiły sie, potem zamowiłam z dobrej rady i sa super w fajnych pojrmniczkach nie wysychaja i nie rozwarstwiaja sie konsystencja tez super
Niewiem jaka jest roznica w malowaniu bo nie mialam nigdy farbek polycolor.Folk Art sa to farbki ktorych uzywa Donna Dewberry,sa rozne rodzaje akrylowe,do szkla i porcelany,materialu czy do malowania rzeczy metalowych i ktore mozna wystawic na dwor.Sa to bardzo znane farbki ale tak jak pisze nie wiem jaka jest roznica jakosc.
Ja również zaczynałam z modeną.. i prawda wysychają jak oszalałe - stąd też nabierałam tylko trochę na paletkę i szybko zakręcałam słoiczek - troche są za gęste. za to kupiłam swego czasu - zanim zaczełam przygodę z pazurkami - za 12 zł zestaw 10 farbek akrylowych w carrefourze heh i są niezastąpione. polycolor - całkiem fajna firma ale cena za orginalne farbki - jak na razie odpada:}
Hey dziewczyny prosze o rade
co myslicie o tych farbkach akrylowych
farbki akrylowe do zdobień paznokci 18 szt/12 ml (1553376587) - Aukcje internetowe Allegro
chce kupic farbki w tubkach bo poprzednie w pojemniczkach zaschly mi po kilku urzyciach i sa po prostu do wywalenia;(
w końcu upolowałam farbki polycolor :D świetna zabawa :) szkoda ze brak mi czasu na cwiczenia :(
a to moje pierwsze zmagania :P masakra
http://images38.fotosik.pl/835/eb73291d9b23e3f5med.jpg
stefcia bardzo ladne jak na pierwsze :) jesli moge podpowiedziec to za malo nasaczasz pedzel woda i farbkami ;)
dziekuje ;* rady jak najbardziej wskazane nie pogardzę ;)
Stefcia wydaje mi sie za grubo tej farbki, kwiatuszki powinny byc delikatne mazniete ale odpowiednio pokryte by nie bylo przeswitow ale nie jest zle :ok:
Kochane ja wczoraj zakupiłam u siebie w sklepie dla "artystów plastyków" kilka farbek firmy Renesans. I so rewelacyjne:} pięknie kryją! pędzle od nich też mam i mnie nie zawiodły a grosze kosztowały:D
dla przykładu podaje link
Farby akrylowe Renesans Colours - tuba 20 ml SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
a tu jeszcze ciekawszą paletę kolorów znalazłam.. ale niestety cena ostro w górę poszłą:>
http://www.szal-art.pl/farby-akrylow...acril_131_455/
mam te farbki sa ok ale jednak wybieram FolkArt
Ja po namowie Kurki zamowilam sobie farbki z polycolor
bo moja ostatnia przygoda z farbkami skonczyla sie tym ze po krotkim czasie wszystkie skostniały w pojemniczkach
dlatego teraz wybralam farbki w tubkach.
cena byla dosc dobra jak na polycolor bo 5 zl
tylko przesylka za 5 sztuk wyszla jakos 20zl( troche sporo jak na farbki ktore zapewne przyjda w kopercie babelkowej)
jak bede miala to cos narysuje:D
Polycolor :win:
Jeśli chodzi o renesans jako tło ok mają świetne kolory ale krycie dla mnie za małe :) nie lubię prześwitów :)
wiec jakie myslisz Plushak bylyby lepsze,
teraz tymi jak mi je przysla bede sie bawic, i zobacze jak to z tym kryciem
Zabciu uważam razem z kurką że polycolor są najlepsze z dostępnych w pl farbek :D
jeżeli chcesz być zadowolona z efektów swojej pracy z poly Ci się to uda :) Kurka poleciła jakieś ładne kolorki?:)
podstawe czyli biel, czern
dalej fiolet, zolty, zielen, niebiesk
na poczatek na pewno wystarcy
wielkie dzieki dziewczyny za pomoc
kochane mam pytanie jeśli chodzi o farbki.. np. przedłużamy paznokiec na tipsie , kładziemy cover formujac linie usmiechu i czy można zrobić potem farbkami akrylowymi frencha?? to sie bedzie trzymac? czy odpadnie szybko? oczywiscie jak potem zaleje je żelem budującym..
Candy ta jak samaron pisze trzeba wymieszac. Ja rowniez mialam tai przypadek i jak sie dowiadywałam w plastyku powiedziano mi ze to dlatego bo pigment jest ciezki i opada na dno. Trzeba wtedy wymieszac cieniuta wykalacza dokladnie w srodku tubeczki. Jesli mimo to jakosc sie zmieni to najlepiej zarelamowac ;)
;)
Hey
Dostalam wczoraj moje farbki akrylowe z polycolor
Ale ogolnie z zamowienie nie jestem zadowolona
Bo farbka o nazwie CARMIN
na rysunku 166 Carmin, Farba Akrylowa Polycolor 20 ml [tuba] - 4.90PLN : Asip.pl, tanie farby olejne, farby akrylowe, szkicowniki,kalki kreślarskie, kredki akwarelowe, artykuły kreślarskie
wydawala sie fioletowa a w rzeczywistosci jest czerwona jak truskawki :placz:
do tego zamiast zamowic biala farbke wybralam platinium white - co okazalo sie po wyschnieciu srebrem :wow:
Chcialam domowic biala ale koszt wysylki jednej tubki to 16zl (ale zdzierstwo)
w dobrej radzie farbka wychodzi 2zl drozej czyli 7+ wysylka 6zl
Ale pragnac juz malowac obdzwonilam cale 3-miasto i znalazlam sklep plastyczny w sopocie w ktorym maja farbki po 6zl (biala tez jest)
no wiec wybiore sie tam w sobote i kupie sobie swoja biala i ten fiolecik ktory chcialam
pozdrawiam dziewczyny :D:D
Ana_Zaba, mają chyba w Gdyni na Abrahama - przynajmniej w sklepie int polycolorki figurują, za 5,40. ja w Sopocie kupowałam jakiś czas temu i był bardzo mały wybór kolorów jakby mieli dostawę co trzy lata :D i na kolejne zakupy chyba się wybiorę gdzieś dalej :P
Właśnie dostałam swoje pierwsze farbki z Allepaznokcie, czarna i biała są gęste a pozostałe kolory jakieś takie wodniste. Jaka powinna byś właściwa konsystencja tych farbek. Może to głupie pytanie ale to moje pierwsze podejście do farbek i jestem zielona w tym temacie.:(
A może polecicie mi farbki sprawdzonej firmy dla zupełnie początkujących, w przyzwoitej cenie.
anetta a czytałaś ten temacik?? tu prawie cały czas o jednej polecanej firmie farbek piszemy poczytaj a dowiesz sie wszystkiego na ich temat ;) nawet koleżanka 2 posty wyzej o nich pisze :)
ups jak zwykle się zakręciłam:wstydek: przepraszam:wstydek: i już zabieram się za czytanie