Odp: Wszystko o formach/ szablonach. Prawid³owe pod³o¿enie, instrukcje itp
Takie z kwaituszkami kiedys kupilam, na szczescie kilka......... boszsz jakie by³y sztywne, dos³ownie ³ama³y siê przy zak³adaniu. Jeszcze w sumerkach rózowych jest dobry klej z t± róznic± np od z³otych podków, ze sumerki s± miekkie i nie kazdemu pasuj± Szablony formy czerwone SUMMER - szerokie 10 sztuk NOWO¦Æ!!! :: dobrarada
ja wczesniej u DR bra³am kilka rodzajów form po 10 szt na próbe, wtedy mozesz sobie sprawdzic, które Ci podpasuj±
27-07-2011, 11:16
kasandra262
I tak w³a¶nie zrobiê wezmê po 10 i wtedy bêdê wiedzia³a co i jak ja ostatnio kupi³am u mnie w mie¶cie z Charbonne klej piêkny ale za miêkkie by³y nawet z ku³eczkiem :/: dziêki dziewczynki za pomoc :P
27-07-2011, 11:28
tusia
no i super:D
a ja:D jak juz tu wlaz³am, to polece jeszce takie formy Site nie sa sztywne ale klej maja jak beton:D i ¶wietnie sie dopasowuj±:D
a moj namber ³an to te Formy Gothic Stiletto (100 sztuk)
s± nieziemskie:love:
27-07-2011, 11:29
Nena90
Kasandra to chyba najlepsza opcja, przekonasz siê, które Ci najbardziej odpowiadaj± :)
Ja lubiê szerokie z³ote CE LUX od DR ale mo¿e kupiê sobie kilka Summer i Exact na wypróbowanie.
27-07-2011, 12:43
KarolciaK
Forma formie nie równa. Bardzo czêsto jest tak, ¿e wygl±daj± identycznie a jako¶æ zupe³nie inna. Równie¿ jak przedmówczynie wykonujê przed³u¿enia tylko na formie ,tips na uparte ¿yczenie klientki. :D Ciê¿ko mi siê by³o przekonaæ do form, wrêcz siê ich obawia³am, ale teraz nie wyobra¿am sobie pracy bez nich. :yes:
01-08-2011, 13:47
Paulka
a ja ostatnio robilam akryle na tych metalowych formach, do wielokrotnego uzytku i powiem Wam ze calkiem ladnie sie na nich robi, tunelu nie trzeba zaciskac specjalnie i naprawde zastanawiam sie czy ich nie kupic sobie....
02-08-2011, 17:25
malinowa
Te szablony bia³e w kwiatuszki s± do niczego praktycznie ka¿dy siê rozkleja, kupi³am tez od dobrejrady, dobre s± te z³ote szerokie lux edge, nie takie sztywne jak te w kwiatki i klej trzyma, te polecam
02-08-2011, 20:47
KarolciaK
a nom widaæ ile osób tyle gustów ;p ;)
02-08-2011, 21:08
Askar
Ja ostatnio kupi³am 500szt za 20 z³ w jakim¶ sklepiku z artyku³ami do pazurków (mieli tam g³ównie preparaty z silcare, ale nie wiem na pewno, czy te formy te¿ od nich) i s± BOSKIE! Fajnie sztywne a klej tak mocny, ¿e przy zdejmowaniu resztki szablonu zostaj± na paluszkach :)
02-08-2011, 23:29
samaron
Moimi faworytami s± takie czarne z NailSelection Site
znacznie lepsze ni¿ fioletowe kodi.
03-08-2011, 09:29
Paulka
to ja nie wiem co sie dzieje z waszymi szablonami, ja kupuje te z DR biale w rózowe kwiatki i jak je skleje to ciezko potem mi to rozkleic, i jeszcze klej na paluszku zostaje...moze trafi³y¶cie na jakies felerne
03-08-2011, 14:02
malinowa
ja te¿ nie bêdê komentowaæ tego co ty piszesz, bo nigdy siê nie zrozumiemy
spnnails.com/product_info.php/info/p1089_Formy-przezroczyste-500szt-.html,
dziewczyny czy któras miala te formy prze¼roczyste z spn?
03-08-2011, 15:50
gosia666
Z tego co wiem to te przezroczyste SPN sa do niczego.Ja na kursie mialam te w kwiatki rozowe SPN i tez nie sa ciekawe bo sie rozklejaja ciagle(a kosztuja 70zl!!) za to zlote z SPN moge polecic(40zl za 500szt.) dl mnie idealne,nie sa tak sztywn jak te w kwiatki i maja swietny klej!! nic sie nie rozkleja:D
03-08-2011, 16:25
malinowa
dziêki gosia za informacje, bo bym siê nie¼le nacie³a, bo mia³am je kupiæ, a w takim razie kupie te co polecasz, bo mam u siebie
03-08-2011, 16:27
coralick
Mailonowa nie przywyklysmy tutaj do takich niemilych sytuacji, wiec milo by bylo jak byc zrzucila troche z tonu :)
Paulka... ja to mam pytanie do tych form wielokrotnego uzytku :) powiedz mi probowalas je na kilku osobach? Bo ja bym zaryazykowala i kupila, ale wiele dziewczyn mowi, ze one nie zawsze pasuja do palucha??
03-08-2011, 16:46
emila
Sami, a w jakiej cenie s± te formy ?
04-08-2011, 06:13
samaron
Emilka - 500 szt - 89 z³. :)
04-08-2011, 06:46
pinusia6
Cytat:
Napisa³ coralick
Paulka... ja to mam pytanie do tych form wielokrotnego uzytku :) powiedz mi probowalas je na kilku osobach? Bo ja bym zaryazykowala i kupila, ale wiele dziewczyn mowi, ze one nie zawsze pasuja do palucha??
ja ich nie mam u siebie, robilam na nich jak bylam na prkatykach...i tylko raz...ale powime Wam ze nie robilam tego na jakisc super pieknych pazurkach kasiazkowych tylko na mega ogryzach, poprostu kobieta miala porcelane na tipsie, zerwala ja êbami i powiedziala rob;) i skoro wyszly na takich to mysle ze z lepszymi pazulszkami nie bedize klopotu, one sa dosc elastyczne, wyginasz sobie wolny brzeg na taki tunel jaki CI odpowiada, a zeby docisnac do paluszka to zaginasz do siebie te koncoweczki....jak bede miala dzis chwile na praktykach to nagram filmik jak je podkladac.
04-08-2011, 10:06
gapcio
tak super opisujecie prace na szablonie, ¿e chyba sie skusze i te¿ zacznê próbowaæ.
kiedys zaczyna³am robiæ szablon ale mia³am z SF i strasznie siê rozklejaj± i jako¶ zniechêci³am siê