-
Odp: Żelo - lakiery / hybrydy / Shellac
Dziewczyny:) moze źle zabrzmiałam:) zafascynował mnie manikiur hybrydowy, a ja jestem uparta:) i dlatego dotarłam jak się okazało do dystrybutora (chociaż było to trochę kwestią zbiegu okoliczności). Lampa nr 1 mocno mnie zawiodła, więc kupilam lame nr 2 - tym razem firmową bo wielokrotnie się sparzyłam chcąc zaoszczędzić i tym razem tak było. Koszt lampy - 490 zł, więc nie tysiąc ani dwa. Robiąc manikiur na shellacu muszę zapłacić w W-wie 100 zł - razy 24 w roku daje 2400 zł (pedikiuru niestety nie dam rady sama). Więc w dłuższej perspektywie jestem na plusie (wydałam 1000 zł). Manikiur robię sobie sama od lat 20-tu. Wybrałam shellac bo czytając fora, również wasze, oglądając filmy cnd i nie tylko na youtube po prostu mnie przekonał. Chętnie spróbuję innych, równie dobrych bo cenię przede wszystkim jakość. A na co dzień mam pracę biurową:) Co do reklamy - jeśli coś mnie przekona - polecam - nic więcej. Chętnie posłucham dobrych Waszych rad, jakie inne firmy są również warte sprawdzenia - pod warunkiem że nie muszę szlifować paznokcia na początku. Warunkiem zakupu od dystrybutora jest zakup na firmę - dlatego wspomniałam o firmie - ja firmy nie mam, ale ma mąż więc dokonałam zakupu na fakturę. Nie mam żadnych profitów z "reklamy" jak to określiłyście. Jestem po prostu zadowolona. Serdecznie Was pozdrawiam:))
---------- Dodano o godzinie 20:11 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:09 ----------
Aha - shellaca mam podstawowe produkty base coat, lakier, top coat- cleaner i aceton nie:) więc nie wszystkie produkty mogę polecić.
---------- Dodano o godzinie 20:14 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 20:11 ----------
Paznokcie po akrylu - zakładam akryl na lato, po lecie niewygodnie chodzi się z nim na paznokciach gdy buty są zakryte - wtedy go zdejmuję, a zdejmowanie odbywa się frezarką (przynajmniej tak robi to dziewczyna do której chodzę na pedikiur). Po frezarce - płytka jest cieńsza niż naturalna. Odrost trwa ok. 8-10 miesięcy na paluchach, na pozostałych szybciej. To już chyba wszystko wyjaśniłam:)
-
Cytat:
Napisał
macaomoonlight
...- płytka paznokcia jest po akrylu, więc cienka -...
przepraszam, że nie o hybrydzie ale jak czytam takie farmazony, to mam ochotę użyć maczety... od kiedy poprawnie wykonana stylizacja niszczy paznokcie???
na pewno Twoja kosmetyczka musi w takim układzie pójść na doszkolenie z pracy frezarką
..to aceton nie jest obojętny dla paznokci ...
-
Czyli akryl można zdjąć inaczej niż frezarką? U mnie niestety zawsze tak to się odbywa.. Może pytanie głupie ale akryl zawsze robiłam w jednym miejscu, więc nie wiem.
-
akryl można rozmiękczyć
ale ściąganie masy frezarką jest również ok ( przede wszystkim szybsze)- tylko Twoja stylistka widocznie nie potrafi tego poprawnie wykonać skoro mówisz, że masz cieńsze paznokcie ...
zresztą paznokcie u stóp są twarde/grubsze więc nie wiem co ona robiła tą frezarka, że masz cienkie !!!
przepraszam moda za off top - już będę milczeć..
-
Ja się już nie będę wypowiadać na temat dystrybutora natomiast chętnie skorzystam z waszego doświadczenia co do innych tańszych marek, równie trwałych:)
-
Ja się chętnie dowiem od kogo kupiłaś lampę firmową shellaca za tak niewiele;)
Jeśli to nie problem- podaj namiary. Z góry dziękuję
-
Proszę bardzo: Ekert Nails - Szkolenie paznokcie i tipsy, kurs manicure i pedicure, szkolenia akryl i żel
lampa z dodatkowym kompletem żarówek - 550 zł
lampa z jednym kompletem żarówek - 490 zł
zamawiałam telefonicznie. Dowieziono mi do pracy bez dodatkowych kosztów.
-
Dziewczyny czy ktoraś z Was miala
i-nails Gellacq Colour 15ml - Żel UV hybrydowy - 101 pastelowy beż - NOWA FORMUŁA! :: dobrarada
chcialabym bezowy kolor, ale nie wiem jak bardzo przeklamują te zdjęcia :( i jak z jakoscią
-
Z tego co pamiętam gdzieś z początku wątku, albo inna drogą zasłyszane - krycie takie sobie, aceton nie ruszał.
-
wlasnie szukalam, ale nic nie ma :(
niby nowa formula,mam nadzieje, ze ktoras z Was uzywala...:)
-
na forum DR dziewczyny pisały o tych hybrydach niezbyt dobrze (odpadały szybko), ogólnie to nie były zadowolone i narzekały, że acetonem nie da się ich zdjąć, tylko że to dość stare posty były, sama chciałam kupić ale po tych opiniach się rozmyśliłam
-
Wiecie może jaka firma ma lakier hybrydowy w czarnej butelce, a kolor oznaczony jest takimi kropkami przy gwincie - generalnie wszystkie butelki są czarne i tylko te kropki koloru blisko gwint są. Buteleczka pękata. Mam taki lakier na stopach ponad tydzień już i na razie trzyma mi się świetnie. Tylko nie wiem jaka firma...
-
macaomoonlight - tydzień na stopach to bez szału ^^ ja swoje zdjęłam po 2 miesiącach dokładnie dzisiaj . brzmi straaasznie xD ( ale odrost miałam max 1-1,5 mm więc mogę sobie na to pozwolić bo moje pazury wooolno rosną ;)) zero odprysków :yess: non stop w zakrytych butach chodzę (wiadomo :P).
w czarnych buteleczkach znam tylko Artistica ale na nim kropek nie ma.
-
Cytat:
Napisał
malinowa
na forum DR dziewczyny pisały o tych hybrydach niezbyt dobrze (odpadały szybko), ogólnie to nie były zadowolone i narzekały, że acetonem nie da się ich zdjąć, tylko że to dość stare posty były, sama chciałam kupić ale po tych opiniach się rozmyśliłam
wlasnie dlatego tez nie chcialam "wtopic" :)
-
-
Chocolata to nie ten:( ale dowiem się i dam Wam znać. Najpóźniej na kolejnym pedikiurze;)
---------- Dodano o godzinie 21:59 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 21:34 ----------
Cytat:
Napisał
macaomoonlight
Wiecie może jaka firma ma lakier hybrydowy w czarnej butelce, a kolor oznaczony jest takimi kropkami przy gwincie - generalnie wszystkie butelki są czarne i tylko te kropki koloru blisko gwint są. Buteleczka pękata. Mam taki lakier na stopach ponad tydzień już i na razie trzyma mi się świetnie. Tylko nie wiem jaka firma...
Już wiem - Young nails - ale z tego co wyczytałam to soak off. Czym się różni od lakieru hybrydowego??
-
Jeju, Dziewczyny, wybór jest spory. Co wejdę na jakąś stronę, to każda firma ma jakieś inne lakierożele.
Cały czas myślę nad tym "kamuflażem" do frencha.
Chocolata, a te żele Magic Nails to ładnie schodzą pod acetonem, czy trzeba je trochę piłować?
Co czytam opisy na stronkach, to co chwilę jakiś zonk. (trzeba piłować, pędzelek sie brudzi)
Ja nie robię pazurków na wielka skalę, właściwie tylko sobie i siostrze. Nie chce kupować dużych ilości. Chciałabym kupić coś dobrej jakości. Chyba się zdecyduję na te Artistic Nail Design. Mam tu w pobliżu sklep z nimi (dystrybutora, he, he), to może mi sprzedawczyni coś doradzi. Chociaż jak kupiłam Harmony, (w innej hurtowni) to mi babeczka nie umiała doradzić (wyobraźcie sobie, że potwierdziła moja wersję, że do Harmony nie trzeba topu, że jest 2w1, a jak przyszłam do domu i doczytałam, to sie okazało, ze jest baza i top. Topu do tej pory nie mam, po prostu maluje bezbarwnym, ale może jeszce zainwestuję:D). Powiem Wam, że mi sie to śni po nocach. Ja lubie sobie wszystko przemyśleć, ale juz mam tych lakierów dosyć;(Już nawet mój mąż się ze nie śmieje.
PS. A te z Indigo nie sa fajne?? W sensie do frencha.
-
Powiem szczerze że ja zawsze zdejmuję pilnikiem top, bo idzie szybciej zdejmowanie reszty. Używam Base&Top Indigo do większości kolorowych hybryd jakie posiadam ( a mam chyba z 5 firm)
Jesli chodzi o cover frenchowy to na rynku jest tego zatrzęsienie - sama przetestowałam chyba 10 odcieni i naprawdę trudno dobrać taki żeby byl kryjący ale nie wyglądał"plastikowo" na palcu i żeby na nim ten biały nie wyglądał sztucznie. Te ktore polecam najchętniej wybierają moje klientki stąd moje plusy na ich temat. Niestety nie jestem w stanie kupić wszystkich jakie mi się wydają "dobre" więc nie mogę napisać o wszystkich jakie sa na rynku;)
-
Cytat:
Napisał
sliwka
Jeju, Dziewczyny, wybór jest spory. Co wejdę na jakąś stronę, to każda firma ma jakieś inne lakierożele.
Cały czas myślę nad tym "kamuflażem" do frencha.
Chocolata, a te żele Magic Nails to ładnie schodzą pod acetonem, czy trzeba je trochę piłować?
Co czytam opisy na stronkach, to co chwilę jakiś zonk. (trzeba piłować, pędzelek sie brudzi)
Ja nie robię pazurków na wielka skalę, właściwie tylko sobie i siostrze. Nie chce kupować dużych ilości. Chciałabym kupić coś dobrej jakości. Chyba się zdecyduję na te Artistic Nail Design. Mam tu w pobliżu sklep z nimi (dystrybutora, he, he), to może mi sprzedawczyni coś doradzi. Chociaż jak kupiłam Harmony, (w innej hurtowni) to mi babeczka nie umiała doradzić (wyobraźcie sobie, że potwierdziła moja wersję, że do Harmony nie trzeba topu, że jest 2w1, a jak przyszłam do domu i doczytałam, to sie okazało, ze jest baza i top. Topu do tej pory nie mam, po prostu maluje bezbarwnym, ale może jeszce zainwestuję:D). Powiem Wam, że mi sie to śni po nocach. Ja lubie sobie wszystko przemyśleć, ale juz mam tych lakierów dosyć;(Już nawet mój mąż się ze nie śmieje.
PS. A te z Indigo nie sa fajne?? W sensie do frencha.
Nie myślałaś aby spróbować Shellac? - używam amatorsko w domu, łatwo się ściąga, nie piłujesz płytki, kolory do frencha również mają. Testuję od niedawna na sobie i koleżankach - jesteśmy zadowolone:) nawet więcej niż zadowolone.
-
a ja wysłałam chyba ze 2 tyg. temu do Ekert Nails "papiery" firmowe mailem aby aktywować konto i do dziś cisza...konto nieaktywne
teraz w ogóle to jest CEIDG gdzie każdy może każdą firmę sprawdzić, czy istnieje i jaki rodzaj działalności prowadzi od kiedy itp. Wystarczy znać NIP. ;) więc bez sensu jest takie wysyłanie skanów
Ja byłam kiedyś w hurtowni w moim mieście to babka nawet nie wiedziała, że hybrydy ściąga się acetonem czy innym preparatem do tego przeznaczonym ;)
-
Cytat:
Napisał
macaomoonlight
Nie myślałaś aby spróbować Shellac? -
Myślałam. Miałam parę razy na sobie i rzeczywiście ok. Tylko nie wiem, jakie kolory wybrać. Ja używam tak jak pisałam Harmony i tez nie trzeba piłować. Co najwyżej przepiłowuje lekko na wierzchu (bo jak pisałam, nie mam topu:wstydek:) i acetonem schodzi wszystko. Byłam dziś nawet w hurtowni i coś tam oglądałąm, ale akurat było jakieś przyjęcie towaru i wielke poruszenie i nie miała Pani dla mnie czasu, wiec sie na nic nie zdecydowałam.
-
jumpi - jak chcesz szellaca to zamiast do ekert pisać, kup w CS MOON. Tam maja oryginały i kontakt miły i dobry i nie ma problemów z papierami.
sliwka - jak masz już baze z harmony to radze Ci dokupić topa. na prawde jest meeeega wydajny jak dajesz cieniutko... i kosztuje 80 zł ;p a nie 120 jak baza... (mi baza i top starczyły na rok a robię pazurki 1-2 razy na tydzien mneij wiecej. Kolorki możesz mieszać z innych firm ( ja mam kolory z MM. PB, artistica i harmony) i wszystkei super wspolgrają z baza i topem. przynajmneij nei zmarnujesz bazy. :) bo szkoda takiej bazy na krycie lakierem ;p
-
Cytat:
jak masz już baze z harmony to radze Ci dokupić topa. na prawde jest meeeega wydajny jak dajesz cieniutko... i kosztuje 80 zł ;p a nie 120 jak baza... (mi baza i top starczyły na rok a robię pazurki 1-2 razy na tydzien mneij wiecej. Kolorki możesz mieszać z innych firm ( ja mam kolory z MM. PB, artistica i harmony) i wszystkei super wspolgrają z baza i topem. przynajmneij nei zmarnujesz bazy. :) bo szkoda takiej bazy na krycie lakierem ;p
a możesz polecić sprawdzone miejsce zakupu harmony? co do kolorów - wpisanie koloru w google i obejrzenie grafiki daje jakieś pojęcie jak kolor wygląda - ja tak robiłam i kolory które mam zgadzają się z tym co zobaczyłam na różnych zdjęciach. To półśrodek ale lepsze nic jak nic:)
-
ja kupowałam
w "yokokosmetyki"
Yoko
lub jeszcze w sklepie:
Beautyflo
i w w sklepie euro fashion,
w pozycji 1 i 2 można iść do firmy ( Warszawa) i pooglądać na żywo. Bo kolory różnią się nieco od ich obrazków. ewentualnie odsyłam do tematu katalogu kolorów tam jest dużo fot.
-
Dzięki! Yoko jest w moich okolicach:) chętnie tam wstąpię:)