-
Odp: Przedłużanie rzęs metodą 1:1
I ja dołączam sie do grona rzęsomaniaczek. Własnie ukończyłam kurs, zakupiłam podstwaowe produkty z Secret Lashes i zaczynam działalność. Doskonale się w tym czuję. Mam nadzieję, ze szybko znajdę jakąś fajną klientkę :) a teraz lee ćwiczyć na tesciowej :)
-
:master:dzięki Kurko, będę bardzo uważała.
-
Witam Was dziewczyny:)
pierwszy raz korzystam z forum;) więc mogę się tutaj troche pogubić...a więc mam konkretny problem i szukam odpowiedzi, ponieważ bardzo chciałam się nauczyć metody 1:1 przedłużania rzęs i pewna osoba pokazała mniej więcej jak to sie "robi", jednak chciałabym się dowiedzieć czym sie różnią rzęsy J, D, C od siebie?czy może któreś z nich są bardziej uniwersalne??:huh:w jaki sposób wykonać korektę...czy te naturalne, które odrosły, a na ich końcach są sztuczne rzęski to co z nimi???doklejać następną sztuczną do takiej rzęski??:)Bardzo bym była wdzięczna za podpowiedzi i odpowiedzi^_^pozdrawiam wszystkie "rzęsowiczki"!
-
J, D, C to profile wygięcia rzęski
Jak dla mnie najbardziej uniwersalne jest wygięcie C- wystarczająco podkręcone
Jeśli rzęska odrasta i jeszcze nie wypadła, to przy uzupełnieniu najlepiej ją ściągnąć przy użyciu removera i nakleić zupełnie nową (nigdy się nie dokleja rzęsy do już wcześniej naklejonej :D tylko do naturalnej, bo to ją przedłużasz;))
:)
-
Dziękuję dzoana:ok:
ale mam pytanie, które rzęski J,D, B czy C są bardziej wykręcone?, które nadają się bardziej do prostych naturalnych rzęs, żeby był fajny efekt...bo szczerze to nie wiem jak dobrać np dziewczynie która ma swoje krótkie proste, jasne rzęski??? a chce miec efekt naturalny ale widoczy na przykład :):/:
a z kolei te dziewczyny które mają swoje troche podkręcone to im lepiej C czy inny "wykręt" rzęs polecić:D
Pozdr!
-
no ja dzis na mamci mojej potestuje te rzeski .... sobie probowalam ale niestety sama sobie trudno jak cholercia :):)
kilka tu kilka tu :):)
cmoki:*
-
Czesc dziewczyny! Jestem nowa i juz mam pytanie. chcę zrobic kurs przedłuzania rzęs. nie chce jednak wydac na niego 3tyś, bo to troche za drogo dla mnie... myslalam o zrobieniu tanszego kursu, ale pracowac chce na dobrych produktach. jest jednak problem z zakupem produktów firmy np. jb lashes, gdy nie ma się certyfikatu od nich.. czy da się to jakos ominąć> czy istnieje jakas strona na której można kupić ich produkty? prosze o pomoc ;)
-
dorkaz....najmniej podkrcone są rzesy typu J. Potem kolejno:B,C, a najbardziej podkrecone są rzęsy typu D. Ale to nie wszystko, są też różne grubości rzęs. Najbardziej popularne to:0,15, 0,20 mm.
Typ rzęsy profil,grubosc i dlugosc aplikujemy w zaleznosci od kształu oka i kondycji rzęs. Nnp: jak ktoś ma opadającą powiekę nie wykonujemy aplikacji rzesami o profilu najbardziej podkreconym czyli D, bo jak otworzy oko to rzęsy bedą jej się kłaść na górnej powiece, źle to wygląda
jak ktoś ma slabiutkie rzeski nie mozemy mu zaaplikować grubości np 0,25 mm i dlugosci 15 mm, bo po krotkim czasie rzesy sie beda nieestetycznie odwijac w drugą stronę, a zbyt duza grubosc i dlugosc rzes aplikowanych moze spowodowac oslabienie cebulek i przedwczesne wypadanie rzes naturalnych.
Jest generalna zasada, ktora mówi: przedluzenie nie powinno być wieksze 50% dlugosci, czyli dlugosc naturalnej rzesy plus jeszcze maks 50%
A tak z babskiej ciekawosci: kolezanka oprocz tego, ze powiedziala, widzisz-to sa rzesy, tu sa dwie pensety, tu jest klej: oddzielasz, maczasz, przykladasz i juz- nie udzielila Ci zadnych innych informacji? Przeciez ty dziewczyno calkowicie zielona jestes. Powiem tak: naumialam tez pare osob klejenia rzes, ale NIE WYOBRAZAM sobie zostawic je bez dodatkowych rad i mozliwosci zadzwonienia do mnie jak cos nie idzie, jak cos swedzi, boli, szczypie i puchnie, biore na siebie moralną odpowiedzialnosc za wtopę kazdej, ktorej pokazałam. Rozumiem, ze nie masz kursu, nie kazdy ma na to pieniadze. Ja tez go nie mam, ale proszę Cię prześledź choć trochę wątek, bo jestem w 95% pewna, ze czytając go od deski do deski znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.
Ja bym Ci radziła tak po kolezensku abyś się wstrzymała z jakąkolwiek aplikacją, bo masz niewielką wiedzę na ten temat, to praca przy oku,. Dlatego gorąco namawiam Cie na przesledzenie wątku, bo na stówę nie wiesz jakie są chociazby przeciwskazania do klejenia rzęs. Nie mam prawa Cie pouczac, ale w razie nieudanej aplikacji bedziesz w wielkiej d.. z przeproszeniem, zrobisz sobie złą opinię,
az wiesz jak miedzy babami, fama szybko idzie.
bestilka, hyyyyy, ja tez probowalam na sobie.. nie da sie po prostu:) Czekamy na foty aplikacji rzes mamci:)
magda- Jestem prawie pewna, ze mozna z certyfikatem z innego kursu niz JB lashes zakupic ich produkty, sugerują to chociazby ceny w ich sklepie np:
klej grey cap jest po 200 złotych, ale dla stylistek z certyfikatem jb-klej jest po 185 zlotych.
To oznacza: masz certyfikat innej firmy, płacisz wiecej.
Mozesz poprosic rowniez znajomą, ktora pracuje na JB aby ci kupiła rzęski, jak nie posiadasz takowej, najlepiej zadzwon do JB i zapytaj, czy z papierkiem z innego kursu mozesz kupic u nich rzęsy i inne produkty. tu jest strona.
http://www.eyelashes.pl/4,53,FAQ.html
-
dzieki za szybką odpowiedz :)
żadnej kolezanki nie mam w tej branży, wiec to odpada...
wyczytałam u nich,ze moge kupic jak przesle im certyfikat i 3 zdjecia przed i po. szkoda tylko,ze i ceny wieksze ;) hehe no ale rozumiem.
powiedzcie mi proszę czy w narzedzia nalezy zainwestować? czy akurat to nie jest tak ważne jak rzesy czy klej na przykład?
-
Klej i rzesy sa wazne przede wszystkim dla klientki, a tak naprawde jak sie wprawisz to zaaplikujesz wszystko i w kazdych warunkach, to tak jak z dobrą stylistką, nie trzeba miec akrylu za milion baniek, zeby zrobic piekne paznokcie, ale fakt... akrylem za milion baniek lepiej sie pracuje:
Twoimi narzedziami sa pensety. Jak myslisz, warto w nie zainwestowac, aby bylo wygodnie?:skacze:
i co to znaczy zainwestowac... pewne rzeczy musisz kupic, czyms musisz odseparowac rzesy dolne od gornych, na coś musisz wylać klej, czyms musisz przetrzec rzesy przed aplikacją. Najczesciej uzywamy tego, na czym nauczylysmy sie pracowac na kursie, a ty sie na kurs-rozumiem-wybierasz.
Co do czego, w jakiej ilosci znajdziesz u nas w wątku, w ktorym piszesz. Tam znajdziesz opinie min co jest lepsze wg nas, szkielko do kleju, kamien czy pierscionek, czym speraujemy rzesy, jak to robimy, przejrzyj wątek, a potem uzbrojona w nasze spostrzezenia-pytaj:)
-
dzikakura ...dziękuje za tak obszerną wypowiedź, jestem wdzięczna za wskazówki....pewnie jesteś już specjalistką więc miło czytac takie cenne rady. Chętnie bym się skontaktowała z Tobą w celu większych info... na temat rzęs, firm itd..:)bardzo dziękuje za wszelkie info na temat aplikacji rzęs:Dpozzdrawiam Ciebie oraz inne forumowiczki:ok:
-
to sie rozgadały..... :D:D:D:D
a ja sie zaakochałam w D :D:D:D:D:D
-
dorkaz przejrzyj cały temacik, a znajdziesz filmiki i wieeeeeele cennych rad i wskazówek :) przeczytanie całego tematu, na prawdę nie boli, a znajdziesz odpowiedzi na wiele swoich pytań, które pewnie chciałabyś zadać.
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
Klej i rzesy sa wazne przede wszystkim dla klientki, a tak naprawde jak sie wprawisz to zaaplikujesz wszystko i w kazdych warunkach, to tak jak z dobrą stylistką, nie trzeba miec akrylu za milion baniek, zeby zrobic piekne paznokcie, ale fakt... akrylem za milion baniek lepiej sie pracuje:
Twoimi narzedziami sa pensety. Jak myslisz, warto w nie zainwestowac, aby bylo wygodnie?:skacze:
i co to znaczy zainwestowac... pewne rzeczy musisz kupic, czyms musisz odseparowac rzesy dolne od gornych, na coś musisz wylać klej, czyms musisz przetrzec rzesy przed aplikacją. Najczesciej uzywamy tego, na czym nauczylysmy sie pracowac na kursie, a ty sie na kurs-rozumiem-wybierasz.
Co do czego, w jakiej ilosci znajdziesz u nas w wątku, w ktorym piszesz. Tam znajdziesz opinie min co jest lepsze wg nas, szkielko do kleju, kamien czy pierscionek, czym speraujemy rzesy, jak to robimy, przejrzyj wątek, a potem uzbrojona w nasze spostrzezenia-pytaj:)
wiem,ze musze to kupic :) tylko pytam sie czy duze znaczenie ma jakosc samych narzedzi? czy sa duze różnice tych dobrych i droższych, a tych tańszych. na kurs sie wybieram oczywiscie :)
a poza tym wydaje mi się,ze klej ma wielkie znaczenie w tej sprawie... bo w koncu chodzi o to,zeby rzeski na drugi dzien nie odpadły ;)
-
dorkaz, zobacz moje prace w galerii i sama stwierdź czy Ci odpowiadaja czy nie. Ja wszystko wiem z praktyki, kursu nie posiadam. Poczytaj nas troszkę, a potem jestem do Twojej dyspozycji na PW(wiadomosc prywatna-klikasz na mojego nicka i pokazuje Ci sie opcja, prywatna wiadomosc):)
magda- naprawde kazdy ma swoje ulubione ksztalty pencet i ulubione produkty, ze tak powiem poboczne. Czy lepsza jest podkladka do odseparowania rzęs, czy tasma za 2 zlote.. nie wiesz poki nie sprobujesz, albo.. nie pojdziesz za sugestiami dziewczyn.
Ja pracuję np dwoma prostymi pencetami, nie pracuję jedną prostą jedną zakrzywioną, ale to naprawde kwestia gustu. Nie pracuję rownież na drogich produktach.
Twoje pytanie brzmialo, czy zainwestowac w to, czy w to-odpowiedzialam zgodnie z przekonaniem, z byle czego dobra stylistka zrobi fajną rzecz jesli tylko umie.
Ktore rzesy lepsze, czy te tanie, czy te drogie, czy z wieksza domieszką syntetyku, czy mniejszą, czy klej, ktory troche szczypie czy klej, ktory nie szczypie w ogole i tu odpowiedzi są bardzo niejednoznaczne:)
Bo wydawałoby się, że im bardziej naturalne rzesy tym lepiej im łągodniejszy klej, tym lepiej, otóz nie do konca:)
Sa kleje dla alergików, szybciej wiazace, mocniej, słabiej to naprawde rozlegly temat.
Sa dziewczyny, ktore np mieszają kleje:) aby uzyskac efekt posredni miedzy tym agresywnym, szybko wiazacym, a delikatniejszym, ale wiazacym dluzej etc, etc.....
Oczywiscie wazne jest na jakich produktach pracujesz, ale wg mnie(to jest wylacznie moja opini niewazne czy klej kosztuje 100 zlotych czy 200, czy 500
wazne jest to jak trzyma, co chcesz osiagnąc, a przede wszystkim czego oczekują Twoje klientki i co wazne, czy klej jest dopuszczony na polski rynek.
Wycztalas na innym forum prawdopodobnie, ze JB jest cool, super i w ogole extra, a dlaczego nie EXtreme Lashes, a dlaczego nie Nuveau Lashes?:), pojdziesz na kurs, tam prawdopodobnie uslyszysz, ze produkty, ktore promuje firma są najlepsze, mało tego, całkiem prawdopodobne, ze bedzie Ci się na nich dobrze pracowało:) i przy nich zostaniesz:)
Jesli jestes totalnie czystą kartą, niezapisaną jeszcze w kwestii stylizacji rzęs i jestes zdecydowana na kurs a nie zakładasz, że bedziesz się uczyć sama aplikować rzęsy to po prostu idź na kurs, naucz się, a potem wybieraj produkty.
Moje klientki są zadowolone z rzęs,ktore im aplikuję, choc nie są to JB, klej fajnie trzyma, rzesy się nie odkształacają, pomimo tego, że firma, na ktorej pracuję zostałą zjechana z góry na dól na forum, ktore czytalas i ktore zasugerowało Ci JB:), moge im tez zaferowac troche inną cenę, niz gdybym pracowała na JB.. tego oczekują ode mnie moje klientki, bo nie jest to najwyzsza półka jesli chodzi o zasobność portfela:)
Pracowałam przez chwile na Clarenie, nie odpowiadała mi, klej z Noveau kupiłam również, sprzedałam na allegro ze sporą stratą, bo wiadomo-otwarty, ale czy to znaczy, ze te produkty są złe?:) Nie.. to nie tak... ja sie po prostu z nimi nie potrafiłam zaprzyjaznic
Asia, hyyy, nooooo D jest mega:)
-
widze ze temat o JB Lashes :D
oczywiscie mozna u nich kupic produkty ale sa drozsze niz dla ich stylistek. trzeba im wyslac bodajze 3 zdjecia rzesek robionych przez siebie i certyfikat z odbytego kursu. mi sie u nich nie podoba to ze ich zestawy startowe sa takie ubogie w rzesy. tzn ta firma slyszala tylko o skrecie J i C i grubosci 0,2. a przeciez nie do kazdej klientki takie pasuja.
po odbyciu kursu tez sie zastanawialam czy wybrac tansza firme czy na znane marki. stwierdzilam ze raz kozie smierc i kupilam secret lashes. i nie zaluje. maja mega wybor rzes, ich kleje dobrze wiaza. rzesy trzymaja sie dluuuugo :D i o to w tym chodzi.
-
no jak się rozgadały :) wena jakaś?? Mi dużo dało czytanie tematu o rzęsach :) no i fachowe porady Kurki :) teraz zbieram pieniążki na rzęski i zaczynam działać. Pierwsza aplikacja za mną i jestem zauroczona tą robotą- a myślałam, że to nie dla mnie jak Kura robiła mi pierwszy raz :)
-
no porzeczka.. ja juz nic nie chcialam mowic, ale tez zauwazylam te ubogą ofertę, a kolorowe rzęsy zadzwiająco podobne do tych pogardzanych s-lashes... nawet układ kolorow taki sam..... tyle, ze w s lashes za 60 zlotych, a w jb za dwie stowki -bagatelka
złotko, cmooook:) bedziesz kleiła jak ta lala:skacze: tylko troszke praktyki
-
Kura nie spisz?? :D:D
Wiem, szukam potencjalnych ofiar do praktykowania :D
-
dzikakura widzę, że jesteś naprawde pasjonatką w tym temacie. Ja oczywiście zanim wzięlam udział w tym forum to poczytałam troszkę tutaj i czytam cały czas.
Nie wiem, ale nie potrafię znaleźć w Twojej galerii rzęsek;(widzę same paznokcie....czy może coś przeoczyłam??;] wiem, że najlepiej się uczy na własnej praktyce oraz po przeczytaniu sugestii koleżanek, dlatego postanowiłam się tutaj zalogować:macham:
Asia:
rozumiem, że D wychodzi bardzo bardzo fajnie:):wow:
Pozdrawiam!
-
Nie w galerii dorkaz, nie w galerii, glupia kura napisala w galerii, tutaj są, o::skacze:
http://forum.wzorki.info/zabiegi-kos...omentarze.html
-
dzikakura
no super jak na samouka, rewwelacja:wow:narazie zmykam dzisiaj, ale będe czynnie zaglądać od jutra:ok:
-
dzikakuro: dzieki za wszystko co napisałaś :) chciałam tez kupowac produkty np nl, ale u nich nie moge robic zakupow skoro nie mam ich certyfikatu ;/ moze faktycznie zaczne od secret lashes... sa tańsze no i zachwalacie ;) to teraz nie pozostało mi nic jak zapisać się na kurs :skacze:
-
dorkaz-dzieki a ile potu wylanego.... bo nikt mi nie pokazał, Ciebie tez to czeka:)
magda- jestes z gdanska w s-lashes szkoli bardzo dobrze szefowa s-lashes, ale tylko do niej, cena ok 450 zlotych, wiem bo tez jestem z Trojmiasta:skacze:
-
Cytat:
Napisał
dzikakura
dorkaz-dzieki a ile potu wylanego.... bo nikt mi nie pokazał, Ciebie tez to czeka:)
magda- jestes z gdanska w s-lashes szkoli bardzo dobrze szefowa s-lashes, ale tylko do niej, cena ok 450 zlotych, wiem bo tez jestem z Trojmiasta:skacze:
boje sie troche o jakosc produktów secret lashes... i boje sie je kupować... rozwiejcie moje watpliwosci :P sprzedaja na allegro.. a to tez dziwne,bo inne firmy nie są tak dostępne..