Tak ostatecznie zrobiłam, ale zastanawiam się ile się potrzymają na tej zasadzie.
Printable View
Tak ostatecznie zrobiłam, ale zastanawiam się ile się potrzymają na tej zasadzie.
przecież Blejsia napisała, że to jednak jest jednofazowy ten co żółknie a nie budujący
aaa to mnie się pokiełbasiło ;p
O kurcze. Serio żółknie? Ja nie próbowałam na sobie więc nie wiedziałam nawet że może tak być. Macie na to jakieś sposoby- poza zmienieniem marki jednofazówki? :D
... no wlaśnie dziś rozmawiałyśmy o tym rano.
Czy pokrycie warstwą fiolet clear lub yellow out -zmieni tez stan rzeczy według Was?
Dziewczynki ale Wam żółknie zwykłą jednofazówka czy ta gęsta? Ja mam pazurki zrobione ponad tydzień zwykłą i nic się nie dzieje.
Dziewczyny ostatnio gdzieś- na jakimś filmiku słyszałam, ze dziewczyna wsadza pazurki z primerem pod lampę. Z ciekawości zerknęłam na stronę modeny czy mają opis jak dokładnie stosować primer- ale nie ma.
Zawsze nakładałam primer i bez lampy, po wyschnięciu na to jednofazówka. Teraz zgłupiałam.
Tak samo dumam czy nie wziąć primera kwasowego z modeny. Jest lepszy od tego bezkwasowego? Zawsze kupowałam ten drugi...
Poza tym właśnie przymierzam się do zakupów na modenie i dumam nad quick finish'em. Czy ktoś ma porównanie z tym z nail design? Bo nie wiem, który wybrać :cry:.
Tak samo znowu chcę kliknąć jednofazowy i teraz już nie wiem który to żółknie - ja kupowałam dokładnie ten-
Żel Jednofazowy średnio-gęsty, przezroczysty 30g.
Wcześniej czytałam ,że żółknie jednofazowy ale gęsty. Ja mam zwykłą jednofazówkę i super mi się na niej pracuje.
Jeśli chodzi o primer to pewnie wkładała do lamy żeby szybciej wyparował. Ja jak użyje primera to pazurki przykładam do pochłaniacza pyłu i wiaterek szybciej wysusza pazurki hehe. Polecam primer kwasowy, nakładam nawet 2 razy i wszystko ładnie się trzyma.
Przepraszam, ze was tak zamęczam pytaniami, ale zawsze pracowałam na SF i teraz przy nowej firmie głupieję :)
Tak samo zastanawiam się czy cleanery się różnią. Używacie tego z modeny?
I czy liquidy oraz akryle ( do kwiatków) polecacie?
Matko chyba zostanę pogoniona miotłą zaraz :skacze:
spokojnie ja tez duzo pytałam jak przechodziłam na modene:) i fakt primer z modeny bynajmniej dla mnie dlugo schnie i tez wsadzam w lampe;)aby szybciej wyparował
---------- Dodano o godzinie 16:30 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:28 ----------
tak po za tematem ilonkjapazurek byłam u Cb na stronie:) pazurki piekne:)
---------- Dodano o godzinie 17:50 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 16:30 ----------
Nie dawało mi to spokoju i sprawdziłam.. Tak jest to jednofazówka gesta- odcien zielonkawy-zółtawy:)
---------- Dodano o godzinie 17:54 ---------- Poprzedni post był napisany o godzinie 17:50 ----------
Dziewczyny a tak a'propos zerkajac zauwazylam ze mam koncówke :| a wiec czas zakupów juz tej zołtej jednofazowki nie chcem;/ czym go zastapic??miała któras z was moze te cudo?
modena - Żel UV JEDNOFAZOWY GĘSTY VIOLET UV 30g (2294270149) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i jak? pomocy:(
Też właśnie dumam nad tym fioletowym. Ciekawi mi czy ten fiolet jest w jakims stopniu widoczny? I czy używa się go tak samo jak każdego żelu jednofazowego?
Ja się wypowiem o żelu violet ale innej firmy. Niby nie było widać odcienia fioletu na pazurku ale jakoś tłumił kolory. Teraz mam jednofazówkę zwykłą z modeny i jestem zadowolona.
dziewczyny ten żółtawy to jest tylko JEDNOFAZOWY GĘSTY. wszystkie inne są okej.
a ja sobie wlasnie tą jednofazówke żołtą używam do budowania szkieletu bo jest gestszy a budującym zalewam pazurka i jest wszystko ladnie peknie:)
Gorzkajakmokka- dziewczyny polecają bardzo quick finisha, ja też go mam i poza tym że pędzelek mi się troszkę zepsuł po kilku razach to jest bardzo dobry, nie zapowietrza się nawet jak wyjedziesz na naturalka, nie zostawia placków jak dasz za mało, nie robią się grudki jak dasz za dużo i ładnie, długo błyszczy. Kiedyś koleżance robiłam szybkie uzupełnienie po 3 tygodniach samym nabłyszczaczem i chodziła kolejne 3 tygodnie bez żadnych zapowietrzeń :)
Co do reszty to się nie wypowiem bo ja silcare basic albo no name używam.
Dziewczyny, ja używam czasem tego violet i jest ok! French wygląda jak przykryty czystym bezbarwnym żelem( ale nie rozjaśnia jakoś dodatkowo:D)
A ta jednofazówka gęsta też mi zółknie i to potwornie!:sciana:
Natomiast klej zmienili jakiś czas temu i teraz jest do........... kitu!
Laurencja a nie wychodzą Ci za geube? ja to frencha klade na pierwsza warstwe i buduje coverka nie uzywan chwilowo zamierzam zacząć:).A jak kładziesz covera?modelujesz jajko czy na calego ?
Blejsia... pochodź po forum i poczytaj kazdy temacik a nie teraz zadałaś milion pytań, gdzie na kazde znajdziesz odpowiedzi w innych tematach ;)
to jest temat Modeny i pytania tylko w sprawach Modeny
To cover na 2h do lodówki i będzie gites :D
Dziewczyny jak z jakością kapturków ściernych w Modenie?
blejsia - moze sprobuj robic tak jak ja, najpierw biała końcówka french a potem dopiero dopełnij coverem. o wiele łatwiej mi sie wydaje:)