Hehe no ja właśnie "wpadłam" w temat farbek, ale dziś chyba nie doczytam :spiacy: Już się napaliłam i teraz tylko na kaskę czekam i sio na zakupki :skacze:
Printable View
Hehe no ja właśnie "wpadłam" w temat farbek, ale dziś chyba nie doczytam :spiacy: Już się napaliłam i teraz tylko na kaskę czekam i sio na zakupki :skacze:
ja już pisałam wcześniej, że jak mi brakło żelu białego to mamie robiłam frencza dekoralem akrylowym i wszystko się trzymało, dawałam farbkę po opracowaniu pazurka i na to jednofazówkę. Jeszcze wtedy nie malowałam więc nie posiadałam farbek "profesjonalnych" a dekoral mi się został po malowaniu mebli :)
nie ma za co :P no to teraz pędzel w dłoń :D
Juz sie farbkami bawilam fotki potem wstawie
ja na weekendzie na działce troszkę tworzyłam. Takie strołki - pierdołki. :]
no dziewczyny dopiero teraz odpowieadam na to moje pytanko,,te moje farbki akrylowe od dobrej rady sa w tych pojemniczkach...nie kryja,,jezeli chodzi o one stroke bo do takich kreseczek itp to sa calkiem nawet,nie wiem czemu tak nie da sie nimi nic malowac,
Powoli będę ćwiczyć na Polykolor. Jakoś inne mi nie podchodzą.
Nie żebym miała nie wiadomo jakie doświadczenie, ale jak już mam pracować, to na dobrym produkcie. Po co się denerwować na kiepskim kryciu? W efekcie to później i tak kupuje się kolejne farbki żele, akryle /do wyboru/
co do zeli i innych produktow to ja nie oszczedzam i biore te najlepsze .pracuje juz kilka lat w tym zawodzie takze wiem co kupowac,,tez mam dwie farbki polycolor i sa rewelacyjne,, jutro dokupuje reszte kolorkow:)
Ja zamawiam u Dobrej rady , pracowalam na nich na szkoleniu w ECKSie .
Za cały zestw zapłaciłam ostatnio cos 35 zł, fajne kolorki, żywe, wydajne , nie zasychają.
Zastanawiam się jeszcze nad jakimis neonkami tylko wlasnie nie wiem czy takie kolory beda mi schodzić.
ja chcialabym sie zapytac o kilka konkretnych firm farbek, czy ktoras z was moze je ma i ma juz wyrobinoe zdanie an ich temat prosilabym o zdanie relacji...
phoenix,koh-i-noor,seria art creation-producent royal talents, daler&rowney...
Ja polecam rembrand,talens amsterdam i polycolor dla mnie sa najlepsze i najwydajniejsze ,
tych farb dziewczyny jak wiadomo na rynku jest wiele ja zawsze testuje,
kupuje zawsze trzy albo dwa mniejsze opakowania farbek najczesciej biel czern i fiolet (najczesciej uzywane)i wtedy oceniam ktora najlepiej mi sie pracuje i zakupuje wieksze..
ja mam polycolor, kupilam u nas w trendach i niestety cos z nimi jest nie tak ( z dwoma kolorami jasny róż i jasny fiolet) są jakieś dziwnie rowodnione i zupelnie niekryjące.
POzostałe bardziej nasycone kolory są ok. czy spotkałyscie się z czymś takim
Edytko ja z różowa miałam tak z jakims zielonym nie pamietam numerka i jeszcza jakaś bym musiała zerknac ale też miałam to samo ale po dłuższym czasie zaczeły mi gęstniec te właśnie kolorki :)
Edyta, stawiam, ze dlugo lezala w sklepie lub magazynie, z ktorego ta firma bierze i pewnie dlatego jest mniej wydaja, slabo kryjaca...Farbki tez maja swoja waznosc...
Trafilas pewnie na felerny :)
jeden minus własnie polycolor ze mozna trafic na grudki albo na tak rzadka ze do niczego sie one juz nie nadaja ale zawsze towar mozna oddac wiec tu plus..
ja mam ten sam problem (j.w.) z rozowa farbka :( u DR zakupilam ... ale przypuszczam ze tak jak piszecie .. moze gdzies za dlugo lezala albo co ...
Ja już gdzieś pisałam, wkładam do takiej tubki wykałaczkę i mieszam, poza tą niedogodnością reszta zalet farbki jest bez zarzutu.
ja kiedys ku[ilam farbki akrylowe w rossmanie,nie ma tam podanej nazwy firmowej,sa bardzo dobre,nie wysychaja,brakuje tylko perlowych kolorow,jak znajde gdzies to chetnie dokupie,dodam ze nie byly drogie
Dziewczyny ja juz nie mam sily i nie moge nic znalezc... A co powiecie o takich farbkach akrylowych 3D???
Farby akrylowe Maimeri Polycolor 3d SZAŁ DLA PLASTYKÓW - Profesjonalny Sklep Plastyczny
1 pcs Golden 3D Nail Art Paint Painting Acrylic Gel new | eBay
czy to sie nada do konada?? :D
Oumaxi z tego co pamiętam co mówiły dziewczyny mają gorsze krycie niż poly :)
Kurde, ja miałam farbki nie wiem jakiej firmy, w zakręcanych słoiczkach i mi zaschły wszystkie ;| pewnie do śmietnika, nawet wrzątek nie pomaga.
Cześć dziewczyny:) Właśnie przymierzam się do kupienia farbek akrylowych tylko tak się zastanawiam nad firmą.Słyszałam że najlepsze są z Polycolor,lecz niestety nigdzie w pobliskich miastach nie moge ich nabyć i zauważyłam że na allegro też ich nie ma dlatego mam mały dylemacik.Czytałam wasze posty i zauważyłam że polecacie farbki Phoenix.I chyba się na nie skusze tylko mam pytanie.Jak wygląda sprawa z przesyłką?
W sklepach plastycznych online mozna bez problemu nabyć polycolor :)
Phoenix to najgorsze farbki jakie widziałam na oczy, inne dziewczyny też odradzały, nie wiem gdzie je polecają, szkoda pieniędzy, jedynie czarny i brązowy nadawał się do użytku, nie kupuj tego bo się zniechęcisz do malowania, może też zależy do czego, ale do one stroke absolutnie się nie nadają, w ogóle nie kryją.